Δανεικοί (του Ολυμπιακού), αλλά όχι αγύριστοι!

Δανεικοί (του Ολυμπιακού), αλλά όχι αγύριστοι!

Δανεικοί (του Ολυμπιακού), αλλά όχι αγύριστοι!

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος γράφει στο blog του στο gazzetta για μία βαθιά…δεξαμενή του Ολυμπιακού από παίκτες!

Λένε κατά καιρούς διάφορα για παίκτες που παίρνει ο Ολυμπιακός και δίνει δανεικούς δεξιά κι αριστερά, ότι δεν αξιοποιούνται, ότι χάνονται κλπ, κλπ.

Να όμως που αυτό το καλοκαίρι ο Ολυμπιακός πήρε πίσω πολλούς-έξι για την ακρίβεια!-από τους δανεικούς του (Γιαννιώτη, Ομάρ, Σιώπη, Ζντιέλαρ, Πάρντο, Μπεν) και από τον πρώτο κιόλας επίσημο αγώνα του κέρδισε από αυτούς πολλά πράγματα. Αναφέρομαι βέβαια κύρια σε Μπεν και Σιώπη, αν ακόμη κι οι Ζντιέλαρ και Πάρντο στα 15 λεπτά που έπαιξαν πραγματικά βοήθησαν-το Σερβάκι δούλεψε πολύ και καλά στα χαφ και μία ζυγισμένη σέντρα του Κολομπιάνου θα μπορούσε να βγάλει φάση, αν η κεφαλιά-πάσα του Σεμπά έβρισκε τον Οτζίτζα, που είχε χωθεί για να κάνει γκολ.

Για τον Μπεν ήδη έχουν γραφτεί πολλά-αυτό που έκανε σ' εμένα εντύπωση είναι μία λεπτομέρεια ενδεικτική αυτοπεποίθησης: στην έξοδο της ενδεκάδας από τα αποδυτήρια, ο Αφρικάνος βγήκε τελευταίος. Να θυμίσω ότι σχεδόν σε όλες τις ομάδες τελευταίος βγαίνει πάντα ο σταρ, η βεντέτα της ομάδας, π.χ. στον Ολυμπιακό ο Φορτούνης. Απόντος του Έλληνα διεθνή, θα μπορούσε να εμφανιστεί τελευταίος από τα αποδυτήρια ο Καρσελά η, ο Οτζίτζα.

Αλλά ήταν τελικά τελευταίος ο Μπεν, που είπε και την τελευταία ουσιαστικά λέξη, με τα τα δυό του γκολ! Αποδεικνύοντας κατά κάποιο τρόπο ότι δεν ήταν τυχαίο που πέρσι έκανε εννιά γκολ (κι έξι ασίστ) στον Πανιώνιο, ούτε ήταν τυχαίο που είχε κάνει 25 γκολ (και 13 ασίστ) σε δύο πρωταθλήματα με τη Βέροια (εκ των οποίων τρία κατά του Παναθηναϊκού κι ένα κατά του ΠΑΟΚ)-ακόμη και πρόπερσι, πηγαίνοντας δανεικός στη Λιβαδειά για πέντε μήνες, μετά τους χιαστούς, είχε προλάβει σε δύο ματσάκια να κάνει (μία ασίστ και) δύο γκολ, το ένα κατά του…Ολυμπιακού στο Καραϊσκάκη (δείτε το στο 1.10 εδώ https://www.youtube.com/watch?v=iC-OyZvccFY).

Για τον Σιώπη θεωρώ ότι η παρουσία του στο Βελιγράδι αποτέλεσε τον ορισμό αυτού που λέμε «αθόρυβος εργάτης». Σε κανένα δεν άρεσαν οι τρεις πάσες του πάνω σε αντίπαλο, ούτε που έχασε μία φορά εύκολα την μπάλα-άλλωστε, από το πρώτο του λάθος υποχρεώθηκε να παίξει από το 5’ με κίτρινη κάρτα, αφού για να το διορθώσει έκανε σκληρό φάουλ, που «άξιζε» την κάρτα.

Παρότι για κανένα κόφτη δεν είναι εύκολο να παίζει επί 89 λεπτά φορτωμένος με κίτρινη, ο Σιώπης τα κατάφερε μια χαρά! Πρέπει να είχε τουλάχιστον δέκα επεμβάσεις, άλλαξε σωστά κάποιες φορές το παιχνίδι και κύρια έβαλε δύσκολα στους Σέρβους με το φοβερό πρέσινγκ που έκανε, όχι μόνο στη μεσαία γραμμή και κοντά στην περιοχή του Καπίνο, αλλά και και πολύ ψηλά, γύρω στο «κουτί» της Παρτιζάν, με συνέπεια να έχει…αόρατη, αλλά ουσιαστική συμβολή και στα δύο γκολ του Μπεν!

Γιατί να μη συνεχίσουν έτσι αυτά τα δύο παιδιά, που με τους δανεισμούς τους (δύο χρόνια ο Μπεν και τέσσερα ο Σιώπης!) έμαθαν πράγματα, ωρίμασαν περισσότερο και ήρθαν στον Ολυμπιακό αρκετά έτοιμοι. Και δεν έχω καμία αμφιβολία ότι και οι Ομάρ και Πάρντο θα προσφέρουν, ακόμη κι οι Γιαννιώτης και Ζντιέλαρ, άμα πάρουν ευκαιρίες.

Η δεξαμενή των δανεικών του Ολυμπιακού είναι…βαθιά κι έχει καλό…νερό!

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.