Πέντε ''πράγματα'' από το Παναθηναϊκός-Καμπάλα

Πέντε ''πράγματα'' από το Παναθηναϊκός-Καμπάλα

Νίκος Αθανασίου Νίκος Αθανασίου
Πέντε ''πράγματα'' από το Παναθηναϊκός-Καμπάλα

bet365

Ο Νίκος Αθανασίου γράφει για όσα ξεχώρισε από το πρώτο βήμα πρόκρισης του Παναθηναϊκού επί της Καμπάλα. Μπόνους δύο... στοιχεία για την υπόθεση του «αντί-Μπεργκ»!

Α Βελγίου, Αντβέρπ – Αντερλεχτ, ώρα 21:30. Παίξε νόμιμα και με ασφάλεια στις συναλλαγές (21+)!

Για το πρώτο βήμα πρόκρισης που θα έπρεπε να είναι... πρόκριση βάσει της εξαιρετικής εμφάνισης του Παναθηναϊκού και των κλασσικών ευκαιρών που δεν έγιναν γκολ, τα είπαμε χθες βράδυ αμέσως μετά το 1-0 του «τριφυλλιού» επί της Καμπάλα. Πάμε, σήμερα, να δούμε με καθαρό μυαλό πέντε «πραγματάκια» που κρατήσαμε από το χθεσινό παιχνίδι...

ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΗ ΟΜΑΔΑ, ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΑΚΟΜΗ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΟΤΑΝ...

Το πρώτο επίσημο παιχνίδι του Παναθηναϊκού στην σεζόν επιβεβαίωσε όσα είχαμε διαπιστώσει και στα φιλικά του «τριφυλλιού» κατά την διάρκεια της προετοιμασίας. Αυτή η έκδοση... by Μαρίνος Ουζουνίδης, θα είναι μία κανονική ομάδα, ένα σύνολο με αρχή, μέση και τέλος που θα είναι σε θέση να «μακιγιάρει» τις όποιες αδυναμίες της, μέσα από το τρέξιμο, την τακτική προσήλωση, την μαχητικότητα και την συγκεκριμένη ανάθεση ρόλων πάνω στο χορτάρι. Θα είναι σε θέση επίσης μέσα από την σωστή διαχείριση να βγάζει στο γήπεδο τα δυνατά της σημεία ανά σημαντικά χρονικά διαστήματα.

Ο Παναθηναϊκός έχει ήδη συγκεκριμένη ταυτότητα. Ξέρεις πως θα παίζει 4-4-1-1 ή 4-4-2, ξέρεις πως ανά διαστήματα θα πιέζει ψηλά, ξέρεις πως θέλει να έχει την μπάλα στα πόδια του και να ψάχνει την άμεση αλλαγή πλευράς, ξέρεις πως ρίχνει το βάρος στην ανάπτυξη από τα άκρα και τις συνεργασίες των ακραίων του, ξέρεις πως έχει καλή κυκλοφορία, ξέρεις πως δύσκολα του κάνεις φάση, καθώς διαθέτει μια «δεμένη» μεσοαμυντική γραμμή που λειτουργεί σε υψηλό επίπεδο.

Αυτός ο Παναθηναϊκός είναι μια καλή ομάδα αλλά μπορεί να γίνει ακόμη καλύτερη και θα γίνει, όταν...

Αποκτηθεί ο «αντί-Μπεργκ», όταν έρθει ο βασικός εξτρέμ που ψάχνει ο Ουζουνίδης, όταν είναι έτοιμος ο Λουτσιάνο και όταν επιστρέψει ο Βιγιαφάνιες που του λείπει τόσο πολύ! Αρκεί μέχρι τότε να μην έχει διαταραχθεί για τον οποιοδήποτε λόγο, η ηρεμία που φαίνεται να βρίσκει ο Παναθηναϊκός στο ξεκίνημα της χρονιάς...

ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΙΕΣΗ, ''ΠΛΗΓΗ'' Ο ΓΚΟΥΡΜΠΑΝΟΦ

Η Καμπάλα έχει κάποιες αρετές όταν βρει χώρους στο επιθετικό τρανζίσιον αλλά πέραν τούτου, ουδέν. Οι Αζέροι έχουν αρκετές αδυναμίες, στις οποίες... πόνταρε ο Παναθηναϊκός και «πληρώθηκε» κατά την διάρκεια του ματς. Οι δύο στόπερ τους όσο καλοί είναι στον αέρα, άλλο τόσο αδύναμοι είναι με την μπάλα στα πόδια. Ειδικά στο πρώτο δεκάλεπτο που το «τριφύλλι» πίεζε πολύ ψηλά, η Καμπάλα «πούλησε» τρεις φορές την μπάλα και οι «πράσινοι» απείλησαν για γκολ!

Η ανασταλτική τους λειτουργία είναι προβληματική και ο δεξιός μπακ, Γκουρμπάνοφ, αποτελεί την μεγαλύτερη «πληγή». Έκανε το πέναλτι, τον περνούσε σαν σταματημένο ο Λουντ, δεν είχε καλές επιστροφές και γενικά αποδεικνύει πως αμυντικά θυμίζει περισσότερο... εξτρέμ παρά μπακ!

ΤΟΥ ΛΕΙΠΕΙ Η ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΣΤΟ ΕΠΙΘΕΤΙΚΟ ΤΡΙΤΟ

Έχοντας την συντριπτική κατοχή της μπάλας, ο Παναθηναϊκός δημιούργησε κλασσικές ευκαιρίες. Θα μπορούσε να δημιουργήσει και άλλες, όπως θα μπορούσε και πρωτίστως θα έπρεπε να στείλει στο πλεκτό έστω τις μισές από αυτές. Το 1-0 θα ήταν 3-0 και το ταξίδι στο Μπακού χωρίς κανένα άγχος.

Αυτή την στιγμή, του Παναθηναϊκού του λείπει η ποιότητα στο επιθετικό τρίτο, του λείπει το εύκολο γκολ, του λείπει η μία επαφή με την μπάλα που θα απλοποιήσει τα πράγματα.
Όσο καλή και αν είναι η... συνταγή του Ουζουνίδη, χρειάζονται και τα κατάλληλα υλικά για να βγει το πιο άρτιο αποτέλεσμα. Υλικά που δεν είναι διαθέσιμα και θα πρέπει να είναι το συντομότερο δυνατό!

ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΜΑΛΛΙΑ Ο «ΧΑΤΖΗ»

Είναι μεγάλη υπόθεση για τον Παναθηναϊκό η χθεσινή ουσιαστική εμφάνιση του Τάσου Χατζηγιοβάνη. Ενός 19χρονου παιδιού από τις ακαδημίες, που έπεσε απευθείας στα... βαθιά και ανταποκρίνεται μια χαρά. Ο μικρός ήταν πολύ καλός όσο είχε δυνάμεις, γιατί από το 60' και μετά κουράστηκε πολύ εξαιτίας της εξασθάνισης του οργανισμού του από τον πυρετό που είχε το προηγούμενο διήμερο. Σωστός τακτικά, με τον καιρό θα βάλει στο παιχνίδι του και την ουσία όταν κλείνει προς τον άξονα, γιατί εκεί δείχνει να «μπλοκάρει». Πάνω στην γραμμή, όμως, είναι εξαιρετικός. Από δύο δικές του κούρσες και σέντρες, ο Παναθηναϊκός πήρε το πέναλτι και «έβγαλε» το τετ-α-τετ με τον Μολίνς.

Είναι τυχερός ο Τάσος, που τον διαχειρίζεται ο Ουζουνίδης και αν παραμείνει σεμνός και ταπεινός, μόνο να κερδίσει έχει.

ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΚΕΡΔΟΣ

Μεγαλύτερο κέρδος από το πρώτο βήμα, από την εμφάνιση, ακόμη και από ένα πιθανό σκορ πρόκρισης που δεν ήρθε, αποτελεί η παρουσία των οπαδών του Παναθηναϊκού στην Λεωφόρο και η στήριξή τους στην ομάδα. Οι 13-14.000 που σχεδόν γέμισαν το γήπεδο, άφησαν στην άκρη και πολύ σωστά έκαναν την διοίκηση του «τριφυλλιού», έσπρωξαν την ομάδα και μέχρι το φινάλε έφτιαξαν μία ατμόσφαιρα που είχαμε καιρό να ζήσουμε στο «Απόστολος Νικολαϊδης».

Μακάρι η ομάδα να «ζεστάνει» περισσότερο κόσμο και αυτή η εικόνα να αποτελέσει τον κανόνα και όχι την εξαίρεση...

Bonus: Ο «ΑΝΤΙ-ΜΠΕΡΓΚ»

Την ώρα που ο Μάρκους Μπεργκ... ζει το όνειρο στα ΗΑΕ, ο Παναθηναϊκός συνεχίζει να ξεψαχνίζει την αγορά για την καλύτερη δυνατή επιλογή του αντικατάστάτη του. Ο Μαρίνος Ουζουνίδης το «ψάχνει» πολύ και πολύ καλά κάνει. Εκεί θα διαθέσει το μεγαλύτερο φετινό συμβόλαιο, εκεί έχει το μεγαλύτερο κενό και αυτή την στιγμή οι διαθέσιμες επιλογές είναι περισσότερες και πιο ποιοτικές σε σχέση με την αρχή του καλοκαιριού.

Ο βασικός στόχος έχει «λοκάρει», αποτελεί ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ περίπτωση και οι επόμενες 48 ώρες θα είναι αρκετά κρίσιμες για την έκβαση της υπόθεσης. Αν γίνει η... δουλειά, ο Παναθηναϊκός θα έχει ολοκληρώσει μία σπουδαία μεταγραφή αλλά μιλάμε για πολύ δύσκολη περίπτωση.Μην γράφετε από κάτω αν ξέρω κάποιο όνομα. Δεν ξέρω. Και το πιθανότερο είναι να μην το μάθω αλλά να το... διαβάσω ή να το ακούσω όπως κι εσείς, καθώς από αύριο κατεβάζουμε ρολά και φεύγουμε για διακοπές.

Αν χρειαστεί θα τα ξαναπούμε σύντομα και αν χρειαστεί ελπίζω να είναι για καλό...

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Νίκος Αθανασίου
Νίκος Αθανασίου

Από τότε που θυμάται την ύπαρξή του o Νίκος Αθανασίου, λατρεύει τον Παναθηναϊκό και το ποδόσφαιρο. Από το 2008 μέχρι και σήμερα είναι υπεύθυνος για το ρεπορτάζ του Τριφυλλιού στο δεύτερο σπίτι του, στο μεγαλύτερο επαγγελματικό όνειρο που θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα, στο Gazzetta.gr και ενώ είχε προηγηθεί η Αθλητική Ηχώ, το Κανάλι 1(90.4) και ένα πέρασμα από το Leoforos.gr. Στο πέρασμα των χρόνων δεν σταμάτησε ποτέ με την ίδια αγάπη και αφοσίωση να παίζει Football Manager, να ακούει όλων των ειδών τις μουσικές ακόμη και αν μέσα σε δέκα λεπτά μπορεί να συνυπάρξουν ο Μητροπάνος με τον Hoyem και ο Αργυρός με τους Active Member, να θεωρεί ομορφότερο μέρος στο πλανήτη το Αίας Κλαμπ και να μην μπορεί με τίποτα και για κανέναν λόγο να παρακολουθήσει αγώνες από τα μπουθ της Λεωφόρου, βρίσκοντας πάντα εναλλακτικές για να συνδυάζει τη δουλειά με την... τρέλα. Τα τελευταία χρόνια μαθαίνει, αναλύει και παρατηρεί το αγαπημένο του σπορ μέσα από μια σειρά επιμορφωτικών προγραμμάτων και διπλωμάτων management, ανάλυσης, τακτικής και scouting, τα καλύτερα «δώρα» που θα μπορούσε ποτέ να κάνει στον εαυτό του σε σχέση με το ποδόσφαιρο.