Στη Νέα Σμύρνη περνάει

Θοδωρής Βασίλης
Στη Νέα Σμύρνη περνάει

bet365

Ο Θοδωρής Βασίλης γράφει για την «φθηνή» ήττα του Πανιωνίου από την Μακάμπι στο Ισραήλ, η οποία πάντως δεν μπορεί να του κόψει τον δρόμο της πρόκρισης, αρκεί να μην φοβηθεί τον αντίπαλό του.

Α Βελγίου, Αντβέρπ – Αντερλεχτ, ώρα 21:30. Παίξε νόμιμα και με ασφάλεια στις συναλλαγές (21+)!

Τα δεδομένα του αγώνα με την Μακάμπι άλλαξαν για τον Πανιώνιο από την στιγμή της κλήρωσης. Οι «κυανέρυθροι» ήξεραν ότι θα πάνε στο Ισραήλ χωρίς τους δύο Ιρανούς. Ειδικά η απουσία του Μασούντ ήταν αυτή που θα πονούσε περισσότερο από όλους, αφού μιλάμε για τον ποιοτικότερο παίκτη της ομάδας, ο οποίος ειδικά σε ματς με την χθεσινή μορφή (όπου η Μακάμπι θα είχε για μεγάλο χρονικό διάστημα την μπάλα στα πόδια της) θα ήταν καθοριστικός. Και αυτό γιατί θα βοηθούσε ώστε ο Πανιώνιος να παγώσει τον ρυθμό, να κρατήσει περισσότερη ώρα στην κατοχή του την μπάλα και με δύο μπαλιές (είτε κάθετες είτε στην πλάτη της άμυνας για τον ταχύ Γεσίλ) θα μπορούσε να ανοίξει την άμυνα των Ισραηλινών. Μιλάμε για έναν παίκτη που το παιχνίδι του Πανιωνίου περνάει αποκλειστικά από τα πόδια του.

Γνωρίζοντας αυτή την απουσία ο Μιχάλης Γρηγορίου αποφάσισε να βάλει τον Σαββίδη ως αντί-Μασούντ σε ένα σύστημα 4-2-3-1 με τον Ταπόκο ως δεύτερο αμυντικό χαφ δίπλα στον Κόρμπο. Ένα σύστημα που σε θέση άμυνας γινόταν 4-3-3 με τον Σαββίδη να γυρίζει και δίπλα στα άλλα δύο χαφ.

Παρά το γεγονός ότι οι Νεοσμυρνιώτες δυσκολεύονταν να κρατήσουν την μπάλα στην κατοχή τους, πήραν άριστα στο αμυντικό κομμάτι. Κλείνοντας όλους τους διαδρόμους, με τους Μπανανά και Οικονόμου να μην χάνουν μονομαχία κατάφεραν να εγκλωβίσουν την ομάδα του Κρόιφ η οποία δεν έκανε ούτε μία επικίνδυνη φάση στο πρώτο 45λεπτο (μοναδική στιγμή που απειλήθηκε ο Κότνικ ήταν ένα μακρινό σουτ του αρχηγού της Μακάμπι του Γεϊνί στο 43').

Την ίδια ώρα ούτε ο Πανιώνιος απειλούσε, αλλά ήταν αυτός που είχε την φάση του πρώτου ημιχρόνου με την κεφαλιά του Γεσίλ στο 8' η οποία αν γινόταν γκολ θα μιλούσαμε τώρα για ένα σπουδαίο θρίαμβο του Πανιωνίου. Έχοντας φέρει το ματς στα μέτρα του οι «κυανέρυθροι» έδειχναν ότι αν γίνονταν περισσότερο θρασείς στην επανάληψη θα μπορούσαν να πάρουν ακόμα και τη νίκη.

Το ποδόσφαιρο όμως είναι στιγμές και δύο στιγμές στην αρχή της επανάληψης καθόρισαν το ματς. Αρχικά στο 47' ο Μασούρας μόνος απέναντι στον Ραϊκοβιτς δεν είχε το καθαρό μυαλό να σκοράρει και να «σκοτώσει» τον αντίπαλο, και στηνεπόμενη φάση ο Κιάρτανσον με ένα σεντερφορίσιο γκολ έδωσε το πάνω χέρι στην Μακάμπι.

Όπως ήταν λογικό το γκολ αυτό πάγωσε την ομάδα η οποία έχοντας και την απουσία του Μασούντ, δεν είχε καθόλου ηρεμία στο παιχνίδι της. Για τα επόμενα 20 λεπτά ο Πανιώνιος πουλούσε εύκολα την μπάλα δίνοντας την ευκαιρία στους Ισραηλινούς για επιπλέον επιθέσεις.

Στο τελευταίο εικοσάλεπτο οι «κυανέρυθροι» έβγαλαν επιθετικότητα και με την είσοδο του Παπαγεωργίου στα χαφ και την προώθηση του Ταπόκο σε έναν πιο ελεύθερο ρόλο (εκεί όπου μπορεί καλύτερα έχοντας και μια παραπάνω ελευθερία κινήσεων αφού τακτικά ακόμα δεν είναι τόσο πειθαρχημένος για την θέση του αμυντικού χαφ) άρχισαν να πατάνε στην περιοχή του Ραϊκοβιτς. Μάλιστα, στο 78' είχαν την δεύτερη καλή στιγμή του αγώνα με την διπλή ευκαιρία με τους Γεσίλ και Λάμπρου. Στα τελευταία λεπτά η επιθετικότητα αυτή αυξήθηκε, κερδήθηκαν φάουλ και κόρνερ, αλλά φάνηκε ξανά η απουσία των Ιρανών αφού και ο Χατζισαφί είναι μανούλα στα στημένα.

Το 1-0 δεν άλλαξε και το συμπέρασμα που βγαίνει είναι ότι ο Πανιώνιος γνώρισε μια τσάμπα ήττα, δεχόμενος ένα γκολ από το πουθενά χωρίς ο αντίπαλος να κάνει ούτε ΜΙΑ κλασική ευκαιρία, την ώρα που ο ίδιος μάλλον σαν να σεβάστηκε περισσότερο από όσο έπρεπε την Μακάμπι.

Πάντως, ελπίδες πρόκρισης έχει και αρκετές, η Μακάμπι δεν φοβίζει και την άλλη Πέμπτη στη Νέα Σμύρνη-ανεξάρτητα αν θα έχει τους Ιρανούς-ευκαιρίες για γκολ θα βγάλει. Στο χέρι του είναι να το δείξει, και θα το δείξει.

ΥΓ. Άριστο διάβασμα του παιχνιδιού από τον Μιχάλη Γρηγορίου, τακτικά σωστός ο Πανιώνιος, συμπαγής και δυσκολοκατάβλητος δεν δέχτηκε καμία οργανωμένη φάση. Κατάφερε και προσάρμοσε την ομάδα του στις απουσίες των Ιρανών.

ΥΓ1. Μπανανά και Οικονόμου θα συνθέσουν ξανά ένα από τα καλύτερα αμυντικά δίδυμα στην Ελλάδα.

ΥΓ2. Ο Κιάρτασον κάνει την διαφορά και φαίνεται ότι είναι τρομερός επιθετικός. Εξαφανισμένος σε όλο το ματς, μια φάση του δόθηκε και την έκανε γκολ.

ΥΓ3. Αν δεν υπάρξει sold out την Πέμπτη ο κόσμος απλά θα είναι απαράδεκτος.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα