Μακάμπι - Πανιώνιος 1-0 (vid)

Γιώργος Ντυμένος
Μακάμπι - Πανιώνιος 1-0 (vid)

bet365

Ο Πανιώνιος είχε τις καλές στιγμές του, αλλά ηττήθηκε με 1-0 από την Μακάμπι στο Τελ Αβίβ! Παρ΄όλα αυτά οι Ισραηλινοί δεν φοβίζουν και στην ρεβάνς της Νέας Σμύρνης οι «κυανέρυθροι» μπορούν να περάσουν!
Δικαίωμα στο όνειρο της πρόκρισης διατηρεί ο Πανιώνιος μετά το σημερινό ματς του Τελ Αβίβ. Οπου ναι μεν γνώρισε την ήττα με 1-0 από την Μακάμπι, όμως με την παρουσία του στο Ισραήλ έδειξε πως δεν έχει να... ζηλέψει κάτι από την αντίπαλό του. Το αντίθετο μάλιστα. Οι γηπεδούχοι είναι μεν μία καλή ομάδα ωστόσο οι «κυανέρυθροι», με λίγη τύχη που απόψε δεν ήταν στο πλευρό τους, μπορούν να ανατρέψουν το σκορ στη ρεβάνς της Νέας Σμύρνης.
Ο Μιχάλης Γρηγορίου ξεκίνησε με την αναμένομενη ενδεκάδα, λόγω του ότι οι Μασούντ, Χατζισαφί δεν ταξίδεψαν στο Ισραήλ. Ο Κότνικ ήταν κάτω από τα γκολπόστ, ο Βαλεντίνος Βλάχος δεξί μπακ, ο Σαραμαντάς αριστερό, οι Μπανανά, Οικονόμου στα στόπερ, οι Κόρμπος, Ταπόκο στον άξονα, οι Μασούρας, Λάμπρου στα άκρα και ο Σαββίδης πίσω από τον Γεσίλ σε ρόλο οργανωτή.
Η διάταξή ήταν 4-2-3-1, αλλά επειδή ο προτελευταίος δεν είναι το κλασικό «δεκάρι», πολλές φορές γύρναγε πιο πίσω, θυμίζοντας 4-3-3. Η ουσία όμως είναι ότι όπως και να το ονομάσει κάποιος, οι «κυανέρυθροι» έκαναν ένα εξαιρετικό πρώτο 45λεπτο. Σε αυτό το διάστημα απειλήθηκε μόνο με δύο μακρινά σουτ, ενώ εκείνος είχε είχε μία πολύ καλή στιγμή με τον Γεσίλ στο 8'. Εξαιρετικά τακτικά στημένος, «εγκλώβισε» τους γηπεδούχους οι οποίοι δεν μπορούσαν να βρουν διαδρόμους προς τα καρέ του Κότνικ (αντέδρασε πολύ σωστά στο σουτ του Γεϊνί στο 43'). Είναι χαρακτηριστικό πως σε αυτό το διάστημα οι Ισραηλινοί «πάτησαν» ουσιαστικά μόνο μία φορά στην περιοχή του, στα πρώτα λεπτά μετά από μία κούρσα και παράλληλη του Νταβιτζάντα.
Ετσι φτάσαμε στην ανάπαυλα και η εικόνα των «κυανέρυθρων» άφηνε πάρα πολλές υποσχέσεις. Δευτερόλεπτα μετά την έναρξη του δεύτερου μισού μάλιστα άγγιξαν το γκολ, όταν η άμυνα της Μακάμπι «κοιμήθηκε», ο Μασούρας μπήκε «σφήνα» ανάμεσα σε αυτή και τον Ραϊκοβιτς, αλλά το πλασέ του πέρασε άουτ. Η μπάλα στην προκειμένη περίπτωση σαν να ήθελε να τους... τιμωρήσει και αμέσως μετά (48'), τη πρώτη φορά που επέτρεψαν στον Κιάρτανσον να... ανασάνει, ο Ισλανδός φορ με ωραίο τελείωμα άνοιξε το σκορ και «έγραψε» το 1-0. Αποτέλεσμα που την συγκεκριμένη χρονική στιγμή ήταν πέρα ως πέρα άδικο με βάσει την εικόνα της αναμέτρησης.
Αυτό φάνηκε να επηρεάζει τους παίκτες του Πανιωνίου, οι οποίοι στα επόμενα λεπτά έδειξαν να χάνουν την αυτοσυγκέντρωσή τους. Ετσι οι Ισραηλινοί πήραν μέτρα στο γήπεδο, έλεγχαν τον ρυθμό και έδειχναν απειλητικοί.
Μετά το 70' όμως άρχισαν να πάλι να «πατούν» γερά στα πόδια τους και στο 78' άγγιξαν την ισοφάριση με την διπλή ευκαιρία των Γεσίλ, Λάμπρου που όμως δεν βρήκαν στόχο. Κάπου εκεί άρχισε να γίνεται όλο και πιο αισθητός ο παράγοντας κούραση και παρότι οι φιλοξενούμενοι ρίσκαραν και με την είσοδο του Ντουρμισάι, δεν το 1-0 δεν άλλαξε.
MVP: Ο Κιάρτανσον απέδειξε και σήμερα γιατί είναι ένας πολύ καλός σέντερ φορ. Ο Ισλανδός για 48 λεπτά ήταν... άφαντος, αλλά στην πρώτη φάση που βγήκε από τα μαρκαρίσματα και με μόλις δύο επαφές, σκόραρε με ωραίο σουτ στα όρια της μεγάλης περιοχής του Κότνικ.
Στο ύψος του: Ο Σόενφελντ ήταν ο μοναδικός μεσοεπιθετικός της Μακάμπι που μπόρεσε να πάρει 2-3 πρωτοβουλίες, κυρίως στο πρώτο μισό του δεύτερου ημιχρόνου όπου οι «κυανέρυθροι» απώλεσαν την αυτοσυγκέντρωσή τους. Από τα πόδια του μάλιστα ξεκίνησε και το γκολ της ομάδας του.
Αδύναμος κρίκος: Ο Ταπόκο κλήθηκε να παίξει στο πλευρό του Κόρμπου, αλλά δεν βοήθησε όσο θα μπορούσε. Υπέπεσε σε λάθη, δεν κράτησε μπάλα και πολλές φορές την «πούλησε» χωρίς να είναι ιδιαίτερα πιεσμένος.
Η γκάφα: Δεν ήταν «γκάφα», αλλά η στιγμή που έκρινε το ματς. Αναφερόμαστε στην χαμένη ευκαιρία του Μασούρα. Ο νεαρός ήταν καλός, βοήθησε αρκετά και ανασταλτικά, όμως απώλεσε την ευκαιρία του αγώνα και δευτερολέπτα μετά η Μακάμπι σκόραρε. Αν είχε βρει στόχο, όλα θα ήταν διαφορετικά.
Το «στραγάλι»: Ο Μπαρτ Φερτέντεν έβγαλε χωρίς προβλήματα το παιχνίδι. Ο Βέλγος ρέφερι και οι βοηθοί του είχαν ως επί το πλείστον σωστές τοποθετήσεις.
Το ταμείο του gazzetta.gr: Ο Πανιώνιος αδικείται από το τελικό σκορ, καθώς είχε δύο καλές ευκαιρίες και δεν δέχθηκε περισσότερες από τρεις. Η ισοπαλία θα ήταν πιο «σωστό» αποτέλεσμα, με βάσει την εικόνα της αναμέτρησης.
ΜΑΚΑΜΠΙ ΤΕΛ ΑΒΙΒ: Ράικοβιτς, Σπούνγκιν, Τίμπι, Μπεν Χαΐμ, Νταβιντζάντα, Γεΐνι (83' Περέτζ), Γκολάσα, Μπατόκιο, Σούνφελντ, Ατζίλι (74' Ιτζάκι), Κιάρτανσον (85' Ρικάν).
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ: Κότνικ, Βλάχος, Μπανανά, Οικονόμου, Σαραμαντάς, Κόρμπος, Ταπόκο (83' Ντουρμισάι), Σαββίδης (72' Παπαγεωργίου), Λάμπρου, Μασούρας, Γεσίλ (90'+2' Γλύνος).

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα