Φανέλες Παναιτωλικού: Λάμψη και... μαθήματα ιστορίας! (pics)

Μιχάλης Τσαμπάς
Φανέλες Παναιτωλικού: Λάμψη και... μαθήματα ιστορίας! (pics)

bet365

Με την κίτρινη να... κλέβει την παράσταση με το «καλημέρα», ο Παναιτωλικός παρουσίασε τις εντυπωσιακές φανέλες για την νέα αγωνιστική σεζόν, δίνοντας έμφαση στα στοιχεία που χαρακτηρίζουν το Αγρίνιο και γενικότερα τον νομό Αιτωλοακαρνανίας!

Οι μεγαλύτεροι αγώνες στην Sportingbet. Παίξε νόμιμα με πριμ 5% στο Βιτόρουλ Κοστάντα – ΑΠΟΕΛ (21+).

Περίπου ένα μήνα πριν από την προγραμματισμένη σέντρα του πρωταθλήματος της Super League και τρεις ημέρες πριν από τα... αποκαλυπτήρια μπροστά στο κοινό του (φιλικό το Σάββατο με τον Ατρόμητο) ο Παναιτωλικός μέσω της ιστοσελίδας του, έκανε γνωστές τις τρεις εμφανίσεις που θα συνοδεύσουν τις προσπάθειες της ομάδας την νέα σεζόν.

Το κίτρινο και το μπλε, χρώματα του συλλόγου, κυριαρχούν φυσικά στις φανέλες, ενώ υπάρχει και η γκρι εμφάνιση που πιθανότατα λογίζεται ως 3η. Στις φανέλες, η κυρίαρχη διαφορά σε σχέση με πέρσι είναι ο Τίτορμος (έμβλημα του συλλόγου) που... κάνει την εμφάνιση του κάτω αριστερά και σίγουρα φαντάζει ως εντυπωσιακό στοιχείο.

Με μια... πρώτη ματιά η κίτρινη φανέλα είναι αυτή που «κλέβει την παράσταση» και που πιθανότατα θα έχει την τιμητική της σε μερικές εβδομάδες που θα είναι προς διάθεση στην μπουτίκ του Παναιτωλικού.

Όπως και πέρσι, έτσι και φέτος οι Αγρινιώτες συνεχίζουν την συνεργασία τους με την εταιρία LEGEA, η οποία σχεδίασε αυτή την φανέλα αποκλειστικά για τα «καναρίνια».

Ιδιαίτερα θετική εντύπωση προκαλεί και ο τρόπος που η ΠΑΕ Παναιτωλικός «επικοινωνεί» προς τους φιλάθλους τις νέες φανέλες του συλλόγου. Σε συνεργασία με τον Αγρινιώτη σκιτσογράφο Χρήστο Παπανίκο, οι φανέλες και οι παίκτες που τις φορούν έχουν ως φόντο στοιχεία από την ιστορία, τον πολιτισμό, το φυσικό περιβάλλον, την κοινωνική ζωή και τις δραστηριότητες τόσο του Αγρινίου, όσο και γενικότερα της ευρύτερης περιοχής του νομού Αιτωλοακαρνανίας.

Είναι με λίγα λόγια παράλληλα με την παρουσίαση της εμφάνισης και ένα σύντομο, αλλά ουσιαστικό μάθημα ιστορίας!

Θα πρέπει να τονιστεί ότι μέσω της γκρι φανέλας, για άλλη μια φορά μνημονεύεται ο Φιλεκπαιδευτικός ρόλος που είχε ο Παναιτωλικός σε δύσκολες δεκαετίες για την πόλη. Μια αποστολή για την οποία δικαιολογημένα καμαρώνουν επί πολλά χρόνια οι πάντες στο Αγρίνιο και την Παναιτωλική οικογένεια, αφού πολλά νέα παιδιά παλιότερων εποχών χρωστούν την εξέλιξη και την μόρφωσή τους στον σύλλογο!

Στην καμπάνια θέση... μοντέλων έχουν όπως είναι λογικό οι ίδιοι οι πρωταγωνιστές. Οι παίκτες δηλαδή που θα φορούν τις φανέλες. Παλιοί, αλλά και νέα αποκτήματα... παίζουν μπάλα και ονειρεύονται όπως και οι φίλοι του Παναιτωλικού να φέρουν γούρι και επιτυχίες.

Οι Μάζουρεκ, Μαρινάκης και Ντίας από τους «νέους», αλλά και οι παλιότεροι Ρόσα, Κλέσιο, Ροντρίγκες, Μπράβο, Μάρκος Πάουλο, Χαντάκιας, Βακράκος, Ρότσα και Λόπες με τον «δικό τους τρόπο» δίνουν διάσταση στο κάθε χρώμα μέσα από ένα ταξίδι στον χρόνο. Στο μακρινό παρελθόν, αλλά και στο παρόν της περιοχής.

Με βάση την ανακοίνωση της ΠΑΕ, παρακάτω παρουσιάζουμε τι σημαίνει το κάθε χρώμα στις νέες φανέλες του Παναιτωλικού:

ΚΙΤΡΙΝΟ: Κίτρινο, το χρώμα της δημιουργίας και της δόξας! Των στοιχείων που ιστορικά χαρακτηρίζουντην περιοχή μας. Οι ποδοσφαιριστές μας Μάζουρεκ, Ρόσα, Ντίας, Κλέσιο, με την κίτρινηφανέλα, από το ζεστό φως του τόπου ο οποίος γέννησε το αρχαίο θέατρο Στράτου (τομεγαλύτερο από τα έξι της Αιτωλοακαρνανίας), τα τείχη της αρχαίας πόλης και τον Ναό τουΣτρατίου Διός, τον Τίτορμο! Μια πολιτιστική κληρονομιά που μας κάνει περήφανους για όσασυντελέστηκαν πριν 2.000 χρόνια σ’ αυτόν τον τόπο, αλλά και αισιόδοξους ότι με αυτήπυξίδα μπορούμε να βαδίσουμε στο μέλλον

ΜΠΛΕ: Το χρώμα της καθαρότητας, του ουρανού, του νερού! Στην Αιτωλοακαρνανία, το νομό που στο μεγαλύτερο μέρος του βρέχεται από θάλασσα. Στο Αγρίνιο που περιβάλλεται από τη μεγαλύτερη λίμνη της χώρας, την Τριχωνίδα, άλλες τρεις (Λυσιμαχία, Οζερός, Αμβρακία) φυσικές και τρεις ακόμα τεχνητές (Κρεμαστών, Καστρακίου, Στράτου). Στην περιοχή που διασχίζει πριν την εκβολή του ο μεγαλύτερος ποταμός, ο Αχελώος. Ροντρίγκες, Χαντάκιας, Βακράκος, Ρότσα, με την μπλε φανέλα της ομάδας. Με φόντο το… απέραντο μπλε του τόπου μας και την παράσταση -σύμβολο της πόλης- της πάλης του Ηρακλή με τον Αχελώο.

ΓΚΡΙ: Το χρώμα του παλιού, της νοσταλγίας! Το χρώμα της ελιάς, των εγκαταλειμμένων καπνεργοστασίων του Αγρινίου, των παλιών σχολικών κτιρίων που φιλοξένησαν χιλιάδες μαθητές των Νυχτερινών Σχολών που λειτούργησε ο Παναιτωλικός μισό αιώνα. Μαρινάκης, Μπράβο, Πάουλο, Λόπες με τη γκρι - «ουδέτερη» φανέλα. Με φόντο δυο προϊόντα που καλλιεργήθηκαν στο Αγρίνιο και έδωσαν ανάπτυξη τον τελευταίο αιώνα. Το «ΕΛΙΑ – ΚΑΠΝΟΣ – ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ» κυριαρχούσε για δεκαετίες, ως συνύπαρξή των καλύτερων «πρεσβευτών» της πόλης σε ένα σύνθημα στα χείλη χιλιάδων φιλάθλων. Το Αγρίνιο θα είναι πάντα η πόλη της Ελιάς, η πόλη του Καπνού, η πόλη του μοναδικού Φιλεκπαιδευτικού Γυμναστικού Συλλόγου ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ!

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα