Κάπου πρέπει να ρισκάρει

Κάπου πρέπει να ρισκάρει

Διονύσης Δελλής Διονύσης Δελλής
Κάπου πρέπει να ρισκάρει

bet365

Ο Διονύσης Δελλής γράφει στο blog του για τις σκέψεις του Μπέσνικ Χάσι ενόψει Παρτιζάν και την ενδεκάδα «ειδικών συνθηκών».

Οι μεγαλύτερες διοργανώσεις στη Vistabet. Παίξε νόμιμα με προσφορά ημέρας στο Παρτιζάν – Ολυμπιακός (21+).

Εδώ είμαστε λοιπόν. Τέρμα η θεωρία και οι υποθέσεις. Ήρθε η ώρα για πράξεις. Για το πρώτο και πιθανότατα σημαντικότερο ευρωπαϊκό ματς της χρονιάς για τον Ολυμπιακό. Μια αναμέτρηση που αν κυλήσει όπως πρέπει, μίνιμουμ μπορεί να εξασφαλίσει μια θέση στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ και μάξιμουμ να ανοίξει τον δρόμο για την επίτευξη του μεγάλου στόχου. Της επιστροφής στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.

Το δυσκολότερο λοιπόν. Το πρώτο 90άλεπτο. Και οι λόγοι απολύτως κατανοητοί. Γιατί αμφισβητείται ο δείκτης ετοιμότητας. Γιατί υπάρχουν τραυματισμοί. Γιατί σε περιμένει μια έδρα δύσκολη και ένας αντίπαλος που αν μη τι άλλο έχει καταθέσει διαπιστευτήρια.

Ακριβώς 339 νύχτες. Τόσες χωρίζουν την πρωταθλήτρια Σερβίας από την τελευταία της ήττα, εντός και εκτός συνόρων. Και όσο για τα λημέρια της στο Βελιγράδι, μπροστά στο φανατισμένο της κοινό; Εκεί το σερί της τρέχει κάτι παραπάνω. Από τις 7 Αυγούστου 2016. Σα να λέμε 351 και... απόψε για την ομάδα του Μίροσλαβ Τζούκιτς. Για την αντίπαλο που έλαχε στον Ολυμπιακό, στην φετινή αφετηρία.

Όχι, δεν πρόκειται για την... Ρεάλ Μαδρίτης, ούτε τέλος πάντων για κάποιο ανυπέρβλητο εμπόδιο. Το 121 της ευρωπαϊκής κατάταξης, υποδέχεται το 28 στο stadion Partizana. Απαιτείται όμως μια όσο το δυνατόν καλύτερη προσαρμογή σε όλα τα παραπάνω. Και υποθέτουμε ότι ακριβώς για αυτόν τον λόγο ο Μπέσνικ Χάσι είναι έτοιμος να πάρει δύσκολες αποφάσεις.

Δεν υπάρχει.. θέση στο ρόστερ που να μην αντιμετωπίζει προβλήματα ο προπονητής του Ολυμπιακού. Τραυματίες ο Ομάρ, ο Μποτία, ο Ταχτσίδης, ο Ανδρούτσος. Ανέτοιμοι άλλος περισσότερο και άλλος λιγότερο ο Βούκοβιτς, ο Εμενίκε, ο Καρσελά. Ακόμη και με τον Καπίνο έχει προκύψει ένα θεματάκι που φαίνεται να μην απειλεί βεβαίως την συμμετοχή του διεθνούς πορτιέρο στην αποψινή μάχη.

Τερματοφύλακας, ακραίος μπακ, 2 στόπερ, ένα ζευγάρια 6άρι- 8άρι, winger και σέντερ φορ. Σχεδόν το 1/3 του συνόλου χωρίς καν λογαριάσουμε τον Ελιονούσι και τον Μάρτινς που ουσιαστικά ήδη περιμένουν την επόμενη ομάδα τους. Ένα ντόμινο που στριμώχνει τον Ολυμπιακό ίσως περισσότερο από ότι μπορεί να το κάνει η ίδια η Παρτιζάν. Aυτά όμως δεν τα διαλέγεις. Απλά αντιδράς. Και η αντίδραση του Χάσι είναι «ειδικών συνθηκών». Κάπου πρέπει να ρισκάρει ο τεχνικός των Ερυθρόλευκων. Φαίνεται πως θα το κάνει με το... μπόι.

Στην καλή του δοκιμή λοιπόν προχθές στον Ρέντη είχε Ρομαό στόπερ μαζί με τον Ρέτσο. Είχε Σιώπη στον άξονα πλάι στον Οφόε. Είχε και τον Μπεν στην κορυφή με μια σειρά από «οδηγίες» για το πώς θα κρατήσει μακριά από την πρώτη μπάλα των Σέρβων τον Όστοϊτς. Αν τα εννοούσε όσα έγιναν προχθές, τότε μια θέση παίζεται για το αρχικό σχήμα και αυτή «άνοιξε» μάλλον από τον τραυματισμό του Ομάρ. Δοκίμασε αρκετή ώρα με τους βασικούς τον Καρσελά μπροστά από τον Φιγκέιρας ο 46άχρονος τεχνικός. Έδειξε να το σκέφτεται για το αν ταιριάζει καλύτερα με τον Πορτογάλο μπακ ο Μαροκινός και όχι ο Πάρντο.

Τι θέλει ο Ολυμπιακός στο Βελιγράδι; Αυτό που του έχει χαρίσει όλες τις καλοκαιρινές του «προκρίσεις» την τελευταία 20ετία. Να μην χάσει στο εκτός έδρας. Όπου το κατάφερε από το 1997 και έπειτα πήρε το εισιτήριο για το... επόμενο.

Ανεξαρτήτως αν ήταν το πρώτο ή το δεύτερο ματς το έκανε με: Μοζίρ (2-2, 1997), Ανόρθωση (2-4, 1998), Σλόβαν αλλά και Σέριφ (0-2 και τα δύο, το 2009) για το Τσάμπιονς Λιγκ. Το έκανε με Νόρτζελαντ (0-2 το 2008), Μπέσα (0-5 το 2010) και Αρούκα (0-1, 2016) για το Γιουρόπα. Πότε αποκλείστηκε; Όταν έχασε από την Ανόρθωση (3-0, 2008) στην Κύπρο. Όταν έχασε στο Ισραήλ από Μακάμπι (1-0, 2010) και Μπέερ Σεβά (1-0, 2016).

Να μην χάσει λοιπόν απόψε. Αυτός είναι ο ρεαλιστικός στόχος. Και τα υπόλοιπα σε οκτώ νύχτες στο Φάληρο. Εκεί που προφανώς τα δεδομένα, αγωνιστικά και μη, θα είναι πολύ καλύτερα για τους πρωταθλητές.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Διονύσης Δελλής
Διονύσης Δελλής