Παρτιζάν - Ολυμπιακός 1-3 (vids)

Παρτιζάν - Ολυμπιακός 1-3 (vids)

Αντώνης Σαούλης
Παρτιζάν - Ολυμπιακός 1-3 (vids)

bet365

Με ηγέτη και σκόρερ τον σούπερ Μπεν (το 2ο μαγικό γκολ), ο ουσιαστικός και διαβασμένος Ολυμπιακός πέρασε θριαμβευτής από το Βελιγράδι! Γκολ στη πρώτη του επαφή ο Εμενίκε και με το 3-1 επί της Παρτίζαν βρίσκεται με «ενάμιση πόδι» στα play off του Τσάμπιονς Λιγκ και φουλάρει για ομίλους.

Καθημερινά ειδικά στοιχήματα (21+).

Οταν έγινε γνωστή η μεταγραφή του στον Ολυμπιακό από την Βέροια τον Απρίλιο του 2015 ήταν τέτοιο το... κακό το μάτι από τους φιλάθλους των «ερυθρολεύκων» που το παιδί υπέστη ρήξη χιαστών στο τελευταίο παιχνίδι κόντρα στον Πανθρακικό! Ο Μπεν (περί ου ο λόγος) στο διάστημα μέχρι το καλοκαίρι του 2017 έγινε ξανά... Big. Αφού ξεπέρασε τον τραυματισμό του (έξι μήνες στο Ρέντη και έξι μήνες στην Λιβαδειά δανεικός) έκανε μια εξαιρετική σεζόν πέρσι στη Νέα Σμύρνη (9 γκολ και 3 ασίστ) για να επιστρέψει στο λιμάνι.


Και τι... επιστροφή. Εκκωφαντική. Στο πρώτο του επίσημο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό (παρά το γεγονός ότι αποκτήθηκε από το καλοκαίρι του '15) έβαλε δύο γκολ μέσα στο Βελιγράδι κόντρα στην Παρτιζάν και ουσιαστικά στέλνει τους «ερυθρόλευκους» στα play off του Champions League. Τα... φαντάσματα της Μπερ Σεεβά θα χρειαστούν ακόμα 90 λεπτά για να εξαφανιστούν. Αλλά ο Ολυμπιακός (κυρίως του δευτέρου ημιχρόνου) δείχνει μια τελείως διαφορετική ομάδα σε σχέση με την περσινή.

Παρά το γεγονός ότι η ατυχία χτύπησε την πόρτα με τον Φορτούνη (εκτός αποστολής λόγω στομαχικών διαταραχών) ο Ολυμπιακός εμφάνισε (ποιοτικές) λύσεις. Ο Μάριν ήταν εξαιρετικός για 60 λεπτά, ο Μπεν ο κρυφός «άσος» στο μανίκι και ο Εμενίκε η επιλογή που «κλείδωσε» την πρόκριση. Να περάσει ο επόμενος...

ΤΟ ΣΧΗΜΑ
Υπήρχαν ήδη απουσίες για τον Χάσι. Ο Ομάρ έμεινε Αθήνα μιας και δεν ξεπέρασε τον τραυματισμό του, ο Ταχτσίδης εκτός λίστας, ο Μποτί επίσης τραυματίας και σε αυτούς ήρθε να προστεθεί και ο Φορτούνης ο οποίος έμεινε εκτός αποστολής λόγω στομαχικών διαταραχών. Κανένα πρόβλημα για τον Χάσι. Δεν άλλαξε σχήμα (4-3-3) έβαλε 10αρι τον Μάριν ο οποίος τα πήγε εξαιρετικά στον ρόλο του, τον Σεμπά αριστερά και τον Καρσελά δεξιά και τον Φιγκέιρας αντί του Ομάρ. Ταυτόχρονα προτίμησε τους πιο έτοιμους Ρομαό και Ρέτσο (από Βούκοβιτς ή Σισέ) στα στόπερ έχοντας την... κάλυψη του Σιώπη στα χαφ και την ποιότητα του Οφόε.

ΒΙG BEN ΜΕΡΟΣ ΠΡΩΤΟ
Μπορεί η λογική να έλεγε ότι η Παρτιζάν θα εκμεταλλευόταν την έδρα και θα έμπαινε δυνατά στο παιχνίδι, εντούτοις η μαχητικότητα του Μπεν και η τεχνική του Μάριν έβαλαν τον Ολυμπιακό μπροστά στο σκορ μόλις στο 6'. Ο Ολυμπιακός πίεσε ψηλά έκλεψε την μπάλα και ο Γερμανός βρήκε -με τρομερή πάσα- πάνω στον βηματισμό τον Μπεν ο οποίος με δεξί πλασέ άνοιξε το σκορ για τους «ερυθρόλευκους».

Η Παρτιζάν όμως αντέδρασε άμεσα. Εκμεταλλεύτηκε την πολύ κακή ανασταλτική λειτουργία του Ολυμπιακού που φάνηκε να μην έχει καθόλου χημεία και τέσσερα λεπτά αργότερα έφερε το ματς στα ίσια με την κοντινή προβολή του Ταβάμπα (ήταν και τυχερός μιας και η μπάλα κόντραρε και στο κορμί του Καπίνο). Γκολ το οποίο ανέδειξε σε πολύ μεγάλο βαθμό το αμυντικό πρόβλημα που είχε ο Ολυμπιακός σε όλο το πρώτο μέρος.

Οι Σέρβοι με το γκολ απέκτησαν ψυχολογία αλλά και κατοχή μπάλας όμως δεν μπόρεσαν να βρουν καθαρή ευκαιρία για δεύτερο γκολ (ο Φιγκέιρας σταμάτησε τον Τζούρτζεβιτς στο 25', ο Ρομαό το σουτ του Μίλετιτς και ο Γιάνκοβιτς δεν πρόλαβε στο 38') και ο Ολυμπιακός πήγε στα αποδυτήρια με το 1-1.

BIG BEN ΜΕΡΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ
Οσο... μέτριος ήταν στο πρώτο ημίχρονο ο Ολυμπιακός, τόσο βελτιωμένος εμφανίστηκε στο δεύτερο. Ο Σεμπά δεν μπόρεσε να σκοράρει στο 49' (χαμένο πλασέ), ο Λεονάρντο σπατάλησε την μοναδική ευκαιρία των Σέρβων στο δεύτερο μέρος (51' πλασέ άουτ) και από εκείνο το σημείο και μετά ο Ολυμπιακός ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος στο Βελιγράδι.

Σε αυτό βοήθησε και το (δεύτερο) απίθανο γκολ του Μπεν. Ο 28χρονος επιθετικός πέτυχε γκολ επιπέδου... Champions League στο 56' (πλασέ στο απέναντι «γάμα») και ο Ολυμπιακός έκανε ότι ήθελε χωρίς να απειληθεί σοβαρά από εκείνο το σημείο κι έπειτα από την Παρτιζάν (μοναδική φάση η κεφαλιά του Οστοϊτς στο 73').

Οι «ερυθρόλευκοι» όσο πέρναγαν τα λεπτά έδειχναν και καλύτερο πρόσωπο και στο τελευταίο δεκάλεπτο οι αλλαγές του Χάσι βοήθησαν κι άλλο την ομάδα. Οι Πάρντο και Ζντιέλαρ έδωσαν ανάσες και τρεξίματα στον Ολυμπιακό και ο Εμενίκε που μπήκε στο 88' σκόραρε στο 91' για να τελειώσει την πρόκριση (μισό γκολ του Φιγκέιρας με απίστευτη πάσα 35 μέτρων και το άλλο μισό τελείωμα-κλάσης από τον Νιγηριανό).

Ο Ολυμπιακός δεν είναι ακόμα έτοιμος. Κι αυτό δίνει ακόμα μεγαλύτερη αξία στη νίκη μέσα στο Βελιγράδι. Και με σημαντικές απουσίες (Φορτούνης, Ομάρ, Μποτία τραυματίες). Τα αστέρια πλησιάζουν ξανά...

Mvp: Θέλει και ρώτημα; Τούρμπο-Μπεν. Ο 28χρονος επιθετικός έβαλε δύο σπουδαία γκολ και ήταν αυτός που χάρισε το μεγάλο-διπλό μέσα στο Βελιγράδι.
Αδύναμος κρίκος: Τζούρτζεβιτς. Δεν εμφανίστηκε ποτέ στο παιχνίδι. Δεν απείλησε ποτέ την εστία του Καπίνο.
Στο ύψος του: Μάρκο Μάριν. Για 60 λεπτά ήταν εξαιρετικός. Εβγαλε την ασίστ στο 0-1 και έκανε πολλές κινήσεις για να βοηθήσει τους συμπαίκτες του.
Η γκάφα: Μεγάλη γκάφα δεν υπήρχε. Εάν πρέπει να βρούμε κάτι οπωσδήποτε μάλλον θα σταθούμε στην πάσα-σέντρα του Σεμπά στην αντεπίθεση του Ολυμπιακού που... χάλασε ένα εύκολο γκολ.
Το στραγάλι: Ο Ιταλός Μάσα δεν είχε κανένα απολύτως πρόβλημα.
Το ταμείο του gazzetta.gr: Ο Ολυμπιακός καθάρισε την πρόκριση από το πρώτο παιχνίδι στα τέλη Ιουλίου. Το 1-3 δεν αφήνει αμφιβολίες για την ρεβάνς και οι «ερυθρόλευκοι» κερδίζουν χρόνο για να γίνουν καλύτεροι ενόψει των play off.

Οι συνθέσεις:
Παρτιζάν (Μίροσλαβ Τζούκιτς): Κλιάγιτς, Βουλίσεβιτς, Τσίρκοβιτς, Οστοϊτς, Μίλετιτς, Γιάνκοβιτς (82' Πάντιτς), Λεονάρντο, Εβερτον, Κόσοβιτς, Τζούρτζεβιτς, Ταβάμπα
Ολυμπιακός (Μπέσνικ Χάσι): Καπίνο, Φιγκέιρας, Ρομαό, Ρέτσος, Κούτρης, Σιώπης, Οφόε, Μάριν (80' Ζντιέλαρ), Σεμπά, Καρσελά (80' Πάρντο), Μπεν (88' Εμενίκε)

Δείτε και εδώ χαϊλαϊτς και γκολ.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα