Η ποδοσφαιρική λογική… έδιωξε τη σπατάλη

Η ποδοσφαιρική λογική… έδιωξε τη σπατάλη

Η ποδοσφαιρική λογική… έδιωξε τη σπατάλη

bet365

Ένα στοιχείο που χαρακτηρίζει τον Άρη – σύμφωνα με τον τρόπο κίνησής του στο μεταγραφικό παζάρι – είναι ότι εγκατέλειψε τις κινήσεις εντυπωσιασμού και οι ενέργειές αντλούνται από το ποδοσφαιρικό και οικονομικό πλάνο που έχει καταστρωθεί.

Σε αντίθεση με την περσινή σεζόν, μέχρι στιγμής οι «κίτρινοι» αποκτούν παίκτες μέσα από το… παζάρι της Football League δείχνοντας παράλληλα την πρόθεση να τους πλαισιώσουν με 3-4 ποδοσφαιριστές ανώτερης ποδοσφαιρικής ποιότητας. Αυτή η επιλογή δεν είναι απαραίτητα οικονομική, ανεξάρτητης της απόφασης του Θόδωρου Καρυπίδη να αποφύγει τις περσινές σπατάλες και την παροχή μεγάλων συμβολαίων για τα δεδομένα της κατηγορίας. Είναι κυρίως ποδοσφαιρική, καθώς προστίθενται παίκτες οι οποίοι έχουν ένσημα στη Football League. Αυτό πλήρωσε εξάλλου ο περσινός Άρης και το είπε – μες τις άκρες – ο Παύλος Μυροφορίδης στην επίσημη παρουσίασή του. Δεν αμφισβήτησε το ταλέντο κανενός, αλλά κατέθεσε τις επιφυλάξεις του για το κατά πόσο ο καθένας ήταν αποφασισμένος να βάλει τον προσωπικό εγωισμό του κάτω από το συμφέρον του συνόλου.

Η διαφορετική λογική επιβεβαιώνεται και μέσα από τις δύο πωλήσεις. Τη μία που έγινε και την άλλη που θα γίνει. Μέσα από την παραχώρηση του Ανδρέα Τάτου στην Ελαζίγκσπορ, ουσιαστικά εξασφαλίστηκε ένα συμβόλαιο ποιοτικού ποδοσφαιριστή. Κάτι αντίστοιχο θα γίνει και με τον Σωκράτη Διούδη ο οποίος βρίσκεται μια ανάσα από τον Παναθηναϊκό. Εφόσον επικυρωθεί η συμφωνία, λογικά ο Άρης θα κινηθεί για την απόκτηση του Χουάντερσον για τη θέση του βασικού τερματοφύλακα διότι θα δημιουργηθούν οι συνθήκες σύγκλισης απόψεων στο οικονομικό.

Μοναδικές Στοιχηματικές Αποδόσεις, Άμεσες Αναλήψεις & Καλύτερη Εξυπηρέτηση (21+)!

Υπάρχει πάντως και το ενδεχόμενο και μιας τρίτης πώλησης. Του Ούγκο Σόουζα. Είναι δεδομένη η επιθυμία του Πορτογάλου να αγωνιστεί σε ομάδα της Σούπερλιγκα. Παρά τις προσπάθειες των ανθρώπων του Άρη να τον πείσουν για το αντίθετο τονίζοντας ότι αυτοί του έδωσαν την ευκαιρία να «φανεί» στο ελληνικό Πρωτάθλημα, ο ίδιος δεν έχει αλλάξει άποψη. Επί της ουσίας υπάρχουν δύο ενδεχόμενα. Είτε ο Σόουζα να παραμείνει στον Άρη, είτε να «φέρει» μία πρόταση που θα ικανοποιήσει τα θέλω της ομάδας.

Μια ακόμη παράμετρος εφαρμογής του σχεδίου που καταστρώθηκε στις αρχές του καλοκαιριού – όταν οι Θόδωρος Καρυπίδης και Παύλος Μυροφορίδης έδωσαν τα χέρια – είναι να «φύγουν» τα πολύ μεγάλα συμβόλαια. Αυτό έγινε με τον Τζιμπούρ, έγινε με τον Ίλιτς, αλλά παραμένει σε εκκρεμότητα αυτό του Λούκα Μιλούνοβιτς. Ο τελευταίος – εκτός των δεδουλευμένων – ζήτησε αποζημίωση έχοντας το πλεονέκτημα της ύπαρξης τριετούς συμβολαίου. Κάτι αντίστοιχο ισχύει και για τον Στάθη Ταυλαρίδη ο οποίος επίσης έχει συμβόλαιο για την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο.

Εφόσον σήμερα λυθεί και τυπικά το ζήτημα της αδειοδότησης της ΠΑΕ Άρης – καθώς εκδικάζεται η έφεση που κατέθεσαν οι «κίτρινοι» - και εξασφαλιστεί η άδεια συμμετοχής στο Πρωτάθλημα, θα ακολουθήσει μπαράζ ανακοινώσεων παικτών με τους οποίους υπάρχουν συμφωνίες και θα δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για να αρχίσει (επί της ουσίας) η δουλειά για την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

FOOTBALL LEAGUE Τελευταία Νέα