Ανάμεσα σε Γ' Εθνική και τοπικό ο Εργοτέλης!

Gazzetta team
Ανάμεσα σε Γ' Εθνική και τοπικό ο Εργοτέλης!

bet365

Πολύ άσχημα είναι τα πράγματα στον Εργοτέλη, ο οποίος μετά την αποχώρηση Βρέντζου, αναζητεί λύση και κανείς δεν γνωρίζει αν τη νέα χρονιά θα βρεθεί στη Γ' Εθνική ή στο Α' τοπικό...

Τι κι αν ένα μήνα και κάτι πριν, ο Εργοτέλης πανηγύρισε την άνοδό του στη Football League; Πλέον τίποτα δεν θυμίζει τις ημέρες χαράς που έζησαν οι φίλοι της ομάδας. Ο Γιώργος Βρέντζος έκανε άνοιγμα και αναζήτησε χρηματοδότη για να υπάρξει νέα ΠΑΕ Εργοτέλης, χωρίς τελικά αποτέλεσμα, κάτι που έφερε και την αποχώρησή του από την ομάδα.

Έτσι, τα τεράστια οικονομικά προβλήματα των Κρητικών, κάνουν την επόμενη μέρα να μοιάζει εφιαλτική! Χαρακτηριστικό είναι πως κανείς δεν γνωρίζει που τελικά θα αγωνιστεί ο Εργοτέλης τη νέα σεζόν. Τα σενάρια αυτή τη στιγμή είναι δύο. Είτε θα περάσει ακόμα μια χρονιά στη Γ' Εθνική, είτε θα βρεθεί μετά από πολλά χρόνια στο τοπικό πρωτάθλημα του Ηρακλείου...

Αναλυτικά η τοποθέτηση του Γιώργου Βρέντζου για την αποχώρησή του:

«Βρίσκομαι στην πολύ δυσάρεστη θέση να ενημερώσω ότι οι προσπάθειες μου για ανεύρεση χρηματοδότησης για τη νέα ΠΑΕ Εργοτέλης ολοκληρώθηκαν χωρίς επιτυχία.

Ο Έλληνας επιχειρηματίας που εκδήλωσε ενδιαφέρον πρόσφατα δεν πληροί, όπως αποδείχτηκε τελικά από τους περαιτέρω ελέγχους, τις προϋποθέσεις για έναν καθαρό (πάνω απ´ όλα), αυτόνομο και ισχυρό Εργοτέλη. Ο Εργοτέλης, το έχω ξαναπεί, δεν πρόκειται να γίνει «καζίνο», όπως δυστυχώς ήταν για ένα διάστημα και όπως είναι ή ετοιμάζονται να γίνουν αρκετές ομάδες της Football League και όχι μόνο (με συνυπεύθυνες την Πολιτεία, την ΕΠΟ και τη Super League, οι οποίες με τη συμπεριφορά τους προς τη Football League δείχνουν να αδιαφορούν για το ελληνικό ποδόσφαιρο συνολικά). Δεν θα δημοσιοποιήσω το όνομα του, όπως ίσως θα έπρεπε προκειμένου να τον εκθέσω όπως του αξίζει, ήταν λάθος μου που ασχολήθηκα μαζί του.

Όσον αφορά τον ξένο υποψήφιο επενδυτή, σε αντίθεση με τον παραπάνω «κύριο», πρόκειται για έναν πολύ σοβαρό και επιτυχημένο επιχειρηματία, ο οποίος πραγματικά ενδιαφέρθηκε να επενδύσει στον Εργοτέλη και μάλιστα πολύ σημαντικό ποσό, όπως έχει κάνει ήδη κάνει σε 2 άλλες ομάδες. Δυστυχώς όμως, δεν υπάρχει ο απαραίτητος χρόνος προκειμένου να προχωρήσει η συγκεκριμένη επένδυση με τρόπο που θα καλύπτει τόσο τον Εργοτέλη όσο και τον επενδυτή. Γνωρίζαμε εξ’ αρχής το πρόβλημα με το χρόνο, ειδικά λόγω της προέλευσης του επενδυτή, ελπίζαμε όμως ότι θα βρεθεί τρόπος να το ξεπεράσουμε, κάτι που τελικά δεν είναι εφικτό παρά την καλή θέληση και των δύο πλευρών.

Η επαφή μου με τον συγκεκριμένο επιχειρηματία έγινε πριν από 10 περίπου μέρες μέσω Έλληνα ατζέντη (μάνατζερ) ποδοσφαιριστών, ο οποίος διατηρεί φιλική σχέση μαζί του.

Τις προηγούμενες μέρες είχα, είτε απευθείας με τον επιχειρηματία είτε μέσω του μάνατζερ, αλλεπάλληλες τηλεφωνικές συζητήσεις, στις οποίες φάνηκε να υπάρχει σοβαρό ενδιαφέρον από τον επιχειρηματία και ταύτιση απόψεων μ´ εμένα. Παράλληλα, οι πληροφορίες που συνέλεξα για τον υποψήφιο επενδυτή ήταν απολύτως θετικές.

Είχαμε προγραμματίσει να συναντηθούμε σήμερα στο Μονακό, όπου είναι η επαγγελματική μου έδρα, προκειμένου να συζητήσουμε τον τρόπο με τον οποίο θα γινόταν η επένδυση στην ΠΑΕ, δυστυχώς όμως ο ενδιαφερόμενος δεν μπόρεσε τελικά να ταξιδέψει λόγω εκτάκτων επαγγελματικών υποχρεώσεων. Και παρότι εξέφρασε την επιθυμία να προσπαθήσει να έρθει στην Αθήνα το προσεχές σαββατοκύριακο, θεωρώ ότι πλέον δεν υπάρχουν τα χρονικά περιθώρια.

Είναι κρίμα διότι θεωρώ ότι ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας είχε και τη διάθεση και τη δυνατότητα να επενδύσει στον Εργοτέλη, δυστυχώς όμως δεν υπάρχει αρκετός χρόνος για να προχωρήσει η επένδυση, επαναλαμβάνω με τρόπο που να εξασφαλίζει και τις δύο πλευρές. Το μόνο που έχω να του προσάψω, πιθανώς όμως δεν τον είχε επαρκώς ενημερώσει ο μάνατζερ, είναι ότι δεν φάνηκε να συνειδητοποιεί πλήρως τη χρονική πίεση, με συνέπεια να είναι πιο «χαλαρός» απ´ όσο μας επέτρεπε ο χρόνος.

Πρόκειται για τον Αιγύπτιο επιχειρηματία Maged Samy, ο οποίος είναι πρόεδρος και ιδιοκτήτης της Lierse (Β’ κατηγορία Βελγίου) και της Wadi Degla (Α’ κατηγορία Αιγύπτου). Ο δε μάνατζερ, μέσω του οποίου έγινε η επαφή, είναι ο Μιχάλης Ανθόπουλος.

Μετά και τα παραπάνω, νομίζω ότι πλέον εξαντλήθηκαν τα περιθώρια εξεύρεσης λύσης (τουλάχιστον από μέρους μου). Είναι πολύ κρίμα κι άδικο, όχι μόνο για την τεράστια συνολική προσπάθεια που καταβάλαμε τους τελευταίους 18 μήνες, από την αποχώρηση της ομάδας από το πρωτάθλημα της Football League κι έπειτα, αλλά και για την περαιτέρω προοπτική που υπήρχε.

Με την κατάσταση που επικρατεί στη Football League και τα προβλήματα που έχουν σχεδόν όλες οι ομάδες, ο Εργοτέλης θα ήταν στην πράξη εκ των μεγάλων φαβορί για άνοδο στη Super League.

Επιστρέφω Ελλάδα αύριο βράδυ και θα παραμείνω Αθήνα μέχρι τη Δευτέρα, οπότε και θα κατέβω Ηράκλειο για τη γενική συνέλευση του Συλλόγου. Θα περιμένω και εγώ και όλος ο Εργοτέλης μήπως εμφανιστεί κάτι μέχρι τότε, φοβάμαι όμως ότι πλέον μπορούμε να ελπίζουμε μόνο σε κάποιο θαύμα.

Δυστυχώς ο Εργοτέλης πρέπει να αρχίζει να ετοιμάζεται, όπως έχω προειδοποιήσει εδώ και 15 μέρες, χωρίς εμένα, για την επόμενη μέρα, η οποία ελπίζω να μας βρει τουλάχιστον στη Γ’ Εθνική (αν και πολύ φοβάμαι ότι ούτε αυτό θα είναι εφικτό).

Σε κάθε περίπτωση, ελπίζω τουλάχιστον να βρεθεί διάδοχη κατάσταση, ώστε να μπορέσει ο Εργοτέλης, ακόμα και σε χαμηλή κατηγορία, να συνεχίσει να λειτουργεί ομαλά και τουλάχιστον να μην πάει χαμένη η προσπάθεια που κάναμε (ΔΣ & Διοικούσα) στα υπόλοιπα τμήματα του Συλλόγου πέρα της 1ης ομάδας, όπου εκεί δυστυχώς θα πάνε σίγουρα «στράφι» πάρα πολύς κόπος και πάρα πολλά χρήματα.

Μέχρι τη γενική συνέλευση της Δευτέρας, όπου θα υποβάλω την παραίτηση μου και πιθανότατα θα προκηρυχθούν εκλογές, θα τακτοποιήσω και τις τελευταίες εκκρεμότητες του ποδοσφαιρικού τμήματος, όπως έχω δεσμευτεί, ώστε αποχωρώντας να μην αφήσω την παραμικρή οφειλή για τον Σύλλογο. Αυτή θα είναι η τελευταία μου πράξη ως Πρόεδρος του Εργοτέλη.

Ζητώ ΣΥΓΝΩΜΗ στον κόσμο του Εργοτέλη (αλλά και στα μέλη του ποδοσφαιρικού τμήματος για τα χρήματα που θα χάσουν, έστω κι αν οι περισσότεροι ακόμα κι έτσι πήραν πολλά έως πάρα πολλά). Προσπάθησα, έκανα ό,τι μπορούσα, αλλά τελικά δεν τα κατάφερα. Νομίζω ότι προσέφερα αρκετά και σημαντικά πράγματα, έστω και λιγότερα απ’ όσα είχα υποσχεθεί.

Ελπίζω η αποχώρηση μου να συσπειρώσει τους διάφορους παράγοντες του Συλλόγου, εκ των οποίων μερικοί δεν με είδαν ποτέ με καλό μάτι, ώστε να σχηματιστεί σύντομα μια νέα διοίκηση η οποία θα μπορέσει να οδηγήσει τον Εργοτέλη με ασφάλεια και σταθερότητα σ’ ένα καλύτερο μέλλον.

Καλούνται να αναλάβουν δράση σε μια δύσκολη στιγμή για τον Σύλλογο, λιγότερο όμως δύσκολη απ’ όταν εγώ παρέλαβα τα ηνία.

Εγώ, όπως και τα υπόλοιπα 5-6 ενεργά μέλη της διοίκησης σε ΔΣ & Διοικούσα Επιτροπή, ό,τι κι αν λένε κάποιοι, έκανα το χρέος μας και με το παραπάνω. Είναι καιρός να το κάνουν κι άλλοι, είναι καιρός να φανεί ποιοι είναι πραγματικοί παράγοντες και ποιοι «τζάμπα μάγκες».

Όσο για μένα, είναι καιρός πια ν’ ασχοληθώ με τις «πληγές» που μου δημιούργησε η ενασχόληση μου με τον Εργοτέλη… Δεν μετανιώνω όμως, ήταν ένα πολύ όμορφο, αν και πολύ δύσκολο (όσο δεν μπορεί να φανταστεί κανείς), «ταξίδι» για το οποίο είμαι πολύ περήφανος.

Εις το επανιδείν…

ΥΓ. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους 2 (+1) μοναδικούς ανθρώπους που με στήριξαν οικονομικά στο ποδοσφαιρικό τμήμα. Όσο γι’ αυτούς που με «πούλησαν», αυτούς που με αγνόησαν, αυτούς που δεν με βοήθησαν ενώ μπορούσαν, εύχομαι να μην βρεθούν ποτέ στην ίδια θέση μ’ εμένα…»

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Γ' ΕΘΝΙΚΗ Τελευταία Νέα