Οριακές καταστάσεις...

Αντώνης Σαούλης
Οριακές καταστάσεις...

bet365

Πριν μπούμε στον 3ο προκριματικό το gazzetta.gr αναλύει τι ψάχνει κάθε ομάδα σε περίπτωση πρόκρισης ή αποκλεισμού για την συνέχειά τους στην Ευρώπη.

ΟΚ. Ειναι νωρίς να σκεφτόμαστε τι θα γίνει στα play off του Champions League και στον 4ο προκριματικό του Europa League όταν δεν έχει γίνει καν το πρώτο ματς για τον 3ο προκριματικό. Η μάλλον όχι; Στις 4 Αυγούστου όσες ελληνικές ομάδες έχουν απομείνει στα ευρωπαϊκά σαλόνια (ελπίζουμε και οι πέντε) θα μπουν στην κληρωτίδα για το επόμενο ζευγάρι τους.

Δεδομένα θα έχουμε δύο ομάδες. Ολυμπιακός και ΑΕΚ ακόμα και αν αποκλειστούν (πολύ κακό σενάριο) θα συνεχίσουν στα προκριματικά του Europa League. Προφανώς δεν θέλουμε το συγκεκριμένο σενάριο αλλά υπάρχει κι αυτό. Ειδικά για την «Ενωση» η οποία είναι το αουτσάιντερ στο ζευγάρι με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Ωστόσο ο «Δικέφαλος» θα βρεθεί στους ανίσχυρους στην κλήρωση για το Europa League εκεί που είναι πιθανό να βρεθεί αντιμέτωπη με ομάδες όπως η Ζενίτ, η Φενέρ, η Μίλαν, η Μπιλμπάο... Δηλαδή πιο δύσκολες και από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Ο Ολυμπιακός είτε προκριθεί από την Παρτιζάν, είτε αποκλειστεί θα είναι στους ισχυρούς σε οποιαδήποτε διοργάνωση βρεθεί.

Πάμε και στους τρεις του Europa. Εκεί η κατάσταση είναι ξεκάθαρη για τους δύο από τους τρεις. Ο ΠΑΟΚ εάν προκριθεί από την Ολιμπίκ Ντόνετσκ θα είναι στους ισχυρούς και για την επόμενη κλήρωση, σε αντίθεση με τον Πανιώνιο που ήταν από την προηγούμενη κλήρωση ήδη στους ανίσχυρους. Δεν χρειάζεται να σας αναφέρουμε ότι στο καταστροφικό σενάριο αποκλεισμών οι δύο ομάδες θα παρακολουθήσουν την συνέχεια των ευρωπαϊκών προκριματικών από την Ελλάδα.

Πάμε και στην πιο ειδική περίπτωση. Αυτή του Παναθηναϊκού. Φυσικά οι «πράσινοι» θα πρέπει να προκριθούν από την Καμπάλα ώστε να έχουν βάση τα σενάρια. Η ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη εάν περάσει τότε θα βρίσκεται στους ανίσχυρους για την κλήρωση του 4ου προκριματικού. Ομως τα... δώρα άρχισαν ήδη από τον 2ο προκριματικό και τον αποκλεισμό της Γαλατασαράι από την Έστερσουντ και έτσι ο Παναθηναϊκός εάν προκριθεί θα χρειαστεί λιγότερους αποκλεισμούς ισχυρών για να... χωθεί σε αυτούς.

Με βάση τα μέχρι τώρα δεδομένα ο Παναθηναϊκός ψάχνει μίνιμουμ τέσσερις αποκλεισμούς ισχυρών. Γράφουμε μίνιμουμ γιατί... όλο και κάποια έκπληξη θα υπάρξει από τα άλλα δέκα (από τα συνολικά 15) ζευγάρια στον τρίτο προκριματικό του Champions League. Στα άλλα πέντε ζευγάρια (Στεάουα-Πλζεν, Ολυμπιακός-Παρτιζάν, Ντιναμό Κιέβου-Γιουνγκ Μπόις, Αστάνα-Λέγκα, Ριέκα-Σάλτσμπουργκ) όποιος και να περάσει θα είναι πάνω από τον Παναθηναϊκό και βρίσκονται ήδη στην... λίστα των ισχυρών.

Εάν φυσικά δεν γίνει έκπληξη και περάσουν τα φαβορί (ελπίζουμε να μη συμβεί στην περίπτωση της ΑΕΚ) τότε ο Παναθηναϊκός θα ψάχνει απλά τέσσερις αποκλεισμούς από τις ομάδες που βρίσκονται από πάνω του.

ΟΙ ΟΜΑΔΕΣ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΤΙΠΑΛΟΙ ΤΟΥΣ ΣΤΟΝ 3Ο ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΟ ΓΥΡΟ
Ζενίτ (με Μπνέι Γιεχούντα)
Μπιλμπάο (με Ντιναμό Βουκουρεστίου)
Φενέρμπαχτσε (με Στουρμ Γκρατς)
Σπάρτα Πράγας (με Ερυθρό Αστέρα)
Μίλαν (με Κραϊοβα)
Αϊντχόφεν (με Οσιγιεκ)
Μπράγκα (με ΑΙΚ Στοκχόλμης)
Γάνδη (με Αλτάχ)
Στεάουα (με Βικτόρια Πλζεν) *
ΠΑΟΚ (με Ολίμπικ Ντόνετσκ)
Κράσνονταρ (με Λίνγκμπι)
Μπορντό (με Βιντεότον)
Εβερτον (με Ρουζομπέροκ)
Γιουνγκ Μπόις (με Ντιναμό Κιέβου) *
Μαρσέιγ (με Οστάνδη)
Ντιναμό Ζάγκρεμπ (με Οντ Γκρένλαντ)
Μακάμπι Τελ Αβίβ (με Πανιώνιο)
Φράιμπουργκ (με Ντομζάλε)
Αστρα (με Ολεξάντρια)
Αούστρια Βιέννης (με ΑΕΛ Λεμεσού)
Αστάνα (με Λέγκια) *
---------------------------------------------------
Μίντιλαντ (με Αρκα)
Παρτιζάν (με Ολυμπιακό) *
Ριέκα (με Σάλτσμπουργκ) *
Παναθηναϊκός (με Καμπάλα)
*Σε αστερίσκο τα ζευγάρια που ότι και να γίνει θα παραμείνουν πάνω από τον Παναθηναϊκό.

ΙΔΑΝΙΚΟ ΣΕΝΑΡΙΟ
Πρόκριση Ολυμπιακού και ΑΕΚ στα play off του Champions League. Εάν συμβεί αυτό θα προστεθεί μία ακόμα μία ομάδα με μεγαλύτερη βαθμολογία από τον Παναθηναϊκό (σ.σ. ΤΣΣΚΑ Μόσχας), αλλά αν μη τι άλλο υπάρχουν ζευγάρια που μπορούν να ελπίζουν οι «πράσινοι». Γιατί στο ιδανικό σενάριο υπάρχει και η πρόκριση του Πανιωνίου επί της Μακάμπι οπότε θα... φύγει μια ομάδα από τους ισχυρούς.

ΖΕΥΓΑΡΙΑ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΕΣ ΝΑ «ΣΠΑΣΟΥΝ»
Προφανώς. Μετά την πρόκριση της Εστερσουντ επί της Γαλατασαράι ΟΛΑ μπορούν να γίνουν στα προκριματικά. Θ' αποκλειστεί και η Μίλαν από την Κραϊόβα; Μάλλον δύσκολο. Ωστόσο υπάρχουν ζευγάρια που μπορούν να κάνουν τον Παναθηναϊκό να ελπίζει ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΗ ότι θα προκριθεί.

Αυτά είναι Αούστρια-ΑΕΛ, Αστρα-Ολεξάντρια, Μπράγκα-ΑΙΚ Στοκχόλμης, Σπάρτα Πράγας-Ερυθρός Αστέρας, Μίντιλαντ-Αρκα.

Οπως παρατηρείτε ΟΡΙΑΚΑ ο Παναθηναϊκός θα κυνηγήσει την είσοδό τους στους ισχυρούς εκτός αν του προκύψουν κι άλλα... δώρα όπως αυτό της Γαλατά.

Για την ώρα όμως θα πρέπει να προκριθεί από την Καμπάλα. Οπως φυσικά και ο ΠΑΟΚ από την Ολιμπίκ. Και ο Ολυμπιακός από την Παρτιζάν. Κι αν έρθουν οι υπερβάσεις από την ΑΕΚ και τον Πανιώνιο ακόμα καλύτερα.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα