Καμπάλα: Το scouting report

Καμπάλα: Το scouting report

Νίκος Αθανασίου Νίκος Αθανασίου
Καμπάλα: Το scouting report

bet365

Ο Νίκος Αθανασίου είδε το «διπλό» της Καμπάλα στην Πολωνία, τα εκτεταμένα στιγμιότυπα από το πρώτο ματς με την Γιαγκελόνια και γράφει για την προσεχή αντίπαλο του Παναθηναϊκού στον τρίτο προκριματικό γύρο του Europa League.

Η Καμπάλα επιστρέφει στον δρόμο του Παναθηναϊκού μετά το εφιαλτικό καλοκαίρι του 2015. Οι Αζέροι που για τα... κυβικά τους έχουν εξαιρετική παρουσία στην Ευρώπη τα τελευταία χρόνια, απέκλεισαν τον Γιαγκελόνια από την Πολωνία στον δεύτερο προκριματικό γύρο. Το πρώτο παιχνίδι στο Μπακού τελείωσε 1-1 και το δεύτερο 2-0 υπέρ της Καμπάλας που έκανε την ανατροπή και πήρε την πρόκριση εκτός έδρας. Παρακολουθώντας ολόκληρη την ρεβάνς και τα εκτεταμένα στιγμιότυπα από το πρώτο ματς διάρκειας δεκαπέντε λεπτών, πάμε να δούμε όσα ξεχωρίσαμε για την αντίπαλο των «πρασίνων».

Καθημερινά ειδικά στοιχήματα (21+).

Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙΩΝ

Καμπάλα-Γιαγκελόνια 1-1(47' Μονρόζ-15' Ρόμαντσουκ)

*Κατοχή: 60-40

*Τελικές: 13-16

*On target: 5-9

Στο Μπακού οι Πολωνοί... πάγωσαν το γήπεδο στο 15', ανοίγοντας το σκορ από «στημένη» μπάλα. Η άμυνα των γηπεδούχων πιάστηκε στον ύπνο και οι φιλοξενούμενοι από εκτέλεση κόρνερ και κεφαλιά στην «καρδιά» της άμυνας άνοιξαν το σκορ. Στην συνέχεια η Καμπάλα πήρε τον έλεγχο, έφτιαξε φάσεις και το παιχνίδι άνοιξε για τα καλά στην επανάληψη, καθώς μόλις στο 47' ο Μονρόζε ισοφάρισε. Όσο εύκολα μπορούσε να γίνει το 2-1 άλλα τόσο εύκολα θα μπορούσε να γίνει και 1-2 εξαιτίας των τεράστιων ρίσκων που πήραν οι Αζέροι, σε ένα παιχνίδι... run and gun! Η μπάλα δεν κατέληξε και πάλι στο πλεκτό παρά τις ευκαιρίες και το 1-1 ήταν το τελικό σκορ.

Γιαγκελόνια-Καμπάλα 0-2(18' Κουρμπάνοφ, 89' Όζομπιτς)

*Κατοχή: 52-48

*Τελικές: 9-4

*On target: 5-2

Η Καμπάλα από το πρώτο λεπτό είχε την κυκλοφορία αλλά όχι και τον τρόπο να απειλήσει, ψάχνοντας άμεσο παιχνίδι με μεγάλες μπαλιές προς τον σέντερ φορ και τους εξτρέμ. Στην πρώτη φορά που γύρισε με υπομονή την μπάλα στο 18' βρήκε το γκολ με μεγάλη βοήθεια της τύχης. Ο Γκουρμπάνοφ από δεξιά έκλεισε προς τα μέσα, σούταρε με το αριστερό, η μπάλα κόντραρε και κατέληξε στα δίχτυα.

Από το 30' και μετά η Γιαγκελόνια ανέβασε την απόδοσή της και έφτασε κοντά στην ισοφάριση.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Καμπάλα κλείστηκε στο... καβούκι της και μέχρι το 89' δεν κατάφερε να βγει μία φορά στο τρανζίσιον και να εκμεταλλευθεί τους χώρους. Παράλληλα, όμως, δεν αντιμετώπισε σοβαρά προβλήματα πέρα από κάποια «ρήγματα» στα δεξιά. Αυτό οφείλεται περισσότερο στην αδυναμία των Πολωνών να δημιουργήσουν παιχνίδι(πολλές λανθασμένες επιλογές στην τελική επιλογή, εύκολα λάθη, καμία υπομονή).

Στην πρώτη σωστή μεταβίβαση προς την αντίπαλη περιοχή από τον αρχηγό Χουσεϊνόφ, ο Όζομπιτς βγήκε στην πλάτη της άμυνας και έβαλε τέλος στην σενή τελετή.

ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΚΑΙ Η ΔΙΑΤΑΞΗ

Ο Μπερεζούσκι έχοντας να ανατρέψει το 1-1 του πρώτου ματς στο Μπακού, παρέταξε την Καμπάλα με 4-3-3. Ο Μπεζοτόσνι υπερασπίστηκε την εστία των Αζέρων. Αριστερό μπακ ξεκίνησε ο Μπουλτούις, δεξί ο Κουρμπάνοφ και στο κέντρο της άμυνας ο Στάνκοβιτς με τον Βέρνιντουμπ. Ο Χάλινταϊ σε ρόλο αμυντικού μέσου, έχοντας εσωτερικούς μέσους τον Χουσεϊνοφ από αριστερά και τον Μαλόνε από δεξιά. Αριστερό «φτερό» ο Μονρόζ, δεξί ο Όζομπιτς και στην κορυφή ο Κονέ.

ΤΑ ΑΔΥΝΑΜΑ ΣΗΜΕΙΑ

1) Η Καμπάλα κυνηγώντας το σκορ από το 15' στο πρώτο ματς, έδωσε εικόνα ροντέο στην αναμέτρηση. Αν οι Πολωνοί ήταν πιο συγκεντρωμένοι και σοβαροί στην τελική προσπάθεια, θα είχαν πάρει την πρόκριση από το πρώτο παιχνίδι! Επί της ουσίας, οι Αζέροι δεν είχαν γραμμές, έπαιζαν μόνο επίθεση και η εικόνα τους στην αμυντική γραμμή παρέπεμπε σε ομάδα πολύ χαμηλού επιπέδου. Αμυντικό τρανζίσιον για... κλάματα που δεν κόστισε εξαιτίας της αστοχίας των παικτών της Γιαγκελόνια.

Οι εικόνες είναι ενδεικτικές. Και μιλάμε για το 1-1, με δεύτερο ματς να ακολουθεί. Όχι 2-0 χωρίς αύριο ή κάτι παρόμοιο...

2)Στο δεύτερο παιχνίδι με την Γιαγκελόνια να πιέζει ψηλά, η Καμπάλα έδειξε σημαντικό πρόβλημα στο να βγάλει σωστά την μπάλα και να αναπτυχθεί ορθολογικά. Μάλιστα, σε αρκετές περιπτώσεις οι Αζέροι έχαναν την μπάλα κοντά στην δική τους περιοχή με αποτέλεσμα να κινδυνεύσουν. Οι δύο καλύτερες ευκαιρίες των Πολωνών στο πρώτο μέρος, ήρθαν μετά από δικά τους κλεψίματα και λάθη στις μεταβιβάσεις των παικτών της Καμπάλα. Οι στόπερ ειδικά δεν διαθέτουν τεχνική κατάρτιση για να παίξουν με εμπιστοσύνη από πίσω και αυτό δημιουργεί θέματα στην πίεση.

3) Από τα τρία γκολ της Καμπάλα στην σειρά, τα δύο έχουν προέλθει από τα πόδια του δεξιού μπακ, του Κουρμπάνοφ. Το πρώτο μετά από σουτ που βρίσκει δοκάρι και σε κενό τέρμα σκοράρει ο Μονρόζε και το δεύτερο πάλι από δικό του σουτ που κοντράρει και πάει μέσα. Όσο προσφέρει δημιουργικά ο 31χρονος βραχύσωμος μπακ άλλο τόσο αποτελεί «πληγή» αμυντικά. Αργός, «λίγος» ανασταλτικά και στην ρεβάνς ήταν... μαύρη τρύπα στην αμυντική λειτουργία της ομάδας του. Ειδικά στο ένας εναντίον ενός είχε τεράστια προβλήματα.

ΤΟ ΒΑΡΟΜΕΤΡΟ

Άντι Χάλιντεϊ. Η πιο σημαντική μεταγραφή της Καμπάλα αυτό το καλοκαίρι, με τον Σκωτσέζο αμυντικό μέσο να αφήνει την Ρέιντζερς για το... εξωτικό Μπακού. Ο 26χρονος άσος ήταν εκείνος που στην ρεβάνς ηρεμούσε το παιχνίδι της ομάδας του, έδινε ηρεμία στην ανάπτυξη και γενικά είχε την μπαγκέτα της οργάνωσης. Ανασταλτικά έκανε πολύ δουλειά και ήταν ο κορυφαίος του γηπέδου. Σαφώς ο πιο ποιοτικός από τους παίκτες του άξονα. Έχει πολύ καλό αριστερό πόδι. Στο 26' από τα 25-30 μέτρα έστειλε την μπάλα στην γωνία αλλά ο πορτιέρο της Γιαγκελόνια έδιωξε σε κόρνερ.

Ο ΠΙΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ

Στίβεν Μονρόζ. Ο Γάλλος εξτρέμ αγωνίζεται στο αριστερό «φτερό», είναι ταχύτατος και διαθέτει αξιόλογη τεχνική κατάρτιση. Είναι ποδοσφαιριστής που πατάει περιοχή και «έχει» το γκολ. Πέρυσι με την φανέλα της Μπρεστ στην Ligue2 σκόραρε 7 φορές. Όταν βρει χώρο μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα και χρειάζεται μεγάλη προσοχή.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ

Καταρχήν οι φανέλες δεν παίζουν μπάλα και ο Παναθηναϊκός δεν πρόκειται να περάσει επειδή είναι... Panathinaikos και έχει πίσω του τεράστια ιστορία στα γήπεδα της Ευρώπης. Αυτό αποδείχθηκε περίτρανα το καλοκαίρι του 2015 όταν η Καμπάλα έκανε την «κηδεία» του αιώνα στην Λεωφόρο, έχοντας όλους τους θεούς του ποδοσφαίρου με το μέρος της. Από την άλλη, όμως, και κρίνοντας από τα όσα έδειξε στα παιχνίδια με την Γιαγκελόνια και το πρωτάθλημα, από το οποίο προέρχεται δεν είναι ο αντίπαλος που υπό φυσιολογικές συνθήκες θα βάλει το «τριφύλλι» σε θέση κινδύνουν. Έχει τεράστιες αδυναμίες, κάποιες εκ των οποίων αναλύσαμε παραπάνω.

Αν ο Παναθηναϊκός είναι όπως πρέπει, θα περάσει από το πρώτο παιχνίδι. Από τους «πράσινους» εξαρτάται και μόνο από αυτούς. Και ας λείπει ο Μπεργκ και ο Εμποκού και ας μην έχουν έρθει ακόμη το βασικό «εννιάρι» και το βασικό εξτρέμ.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Νίκος Αθανασίου
Νίκος Αθανασίου

Από τότε που θυμάται την ύπαρξή του o Νίκος Αθανασίου, λατρεύει τον Παναθηναϊκό και το ποδόσφαιρο. Από το 2008 μέχρι και σήμερα είναι υπεύθυνος για το ρεπορτάζ του Τριφυλλιού στο δεύτερο σπίτι του, στο μεγαλύτερο επαγγελματικό όνειρο που θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα, στο Gazzetta.gr και ενώ είχε προηγηθεί η Αθλητική Ηχώ, το Κανάλι 1(90.4) και ένα πέρασμα από το Leoforos.gr. Στο πέρασμα των χρόνων δεν σταμάτησε ποτέ με την ίδια αγάπη και αφοσίωση να παίζει Football Manager, να ακούει όλων των ειδών τις μουσικές ακόμη και αν μέσα σε δέκα λεπτά μπορεί να συνυπάρξουν ο Μητροπάνος με τον Hoyem και ο Αργυρός με τους Active Member, να θεωρεί ομορφότερο μέρος στο πλανήτη το Αίας Κλαμπ και να μην μπορεί με τίποτα και για κανέναν λόγο να παρακολουθήσει αγώνες από τα μπουθ της Λεωφόρου, βρίσκοντας πάντα εναλλακτικές για να συνδυάζει τη δουλειά με την... τρέλα. Τα τελευταία χρόνια μαθαίνει, αναλύει και παρατηρεί το αγαπημένο του σπορ μέσα από μια σειρά επιμορφωτικών προγραμμάτων και διπλωμάτων management, ανάλυσης, τακτικής και scouting, τα καλύτερα «δώρα» που θα μπορούσε ποτέ να κάνει στον εαυτό του σε σχέση με το ποδόσφαιρο.