Ο καλύτερος Ολυμπιακός ήταν με τον Πάρντο μέσα…

Ο καλύτερος Ολυμπιακός ήταν με τον Πάρντο μέσα…

Ο καλύτερος Ολυμπιακός ήταν με τον Πάρντο μέσα…

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος σχολιάζει στο blog του στο gazzetta την παρουσία του Πάρντο στο παιχνίδι του Ολυμπιακού, με τα καλά του και με τα κακά του.

Να ξεκινήσω από το προφανές: ο Πάρντο επιστρέφοντας από την Κολομβία και μπαίνοντας στην προετοιμασία του Ολυμπιακού έχει δείξει ένα άλλο πρόσωπο. Πρώτα από τα κιλά που έχασε (στη Ναντ την άνοιξη είχαν τρελαθεί με το βάρος στο οποίο είχε φτάσει!) και δεύτερον από τη δουλειά που όντως κάνει στις προπονήσεις και στο γήπεδο.

Βλέπεις στο γήπεδο ένα…κανονικό εξτρέμ: αφενός μεν θα διεμβολίσει την αντίπαλη άμυνα και θα ψάξει την πάσα και το γκολ, αφετέρου δε θα γυρίσει πίσω και θα βοηθήσει τον μπακ. Βγάζει δηλαδή μία όρεξη να παίξει, μετά την περσινή χαμένη γι΄ αυτόν σεζόν, αλλά και ένα μαχητικό πνεύμα στο παιχνίδι. Και φαίνεται ότι προσπαθεί να μην επαναλάβει κάποια λάθη του-π.χ. θυμάμαι σε ένα φιλικό στο Βέλγιο είχε αφήσει ακάλυπτο τον Ομάρ κι είχε βγει μία σέντρα από δεξιά, από την οποία μπορούσε να προκύψει γκολ, αλλά το έσωσε ο Καπίνο. Στα επόμενα, όμως, φιλικά, ο Κολομβιανός έδειξε μεγαλύτερη συνέπεια σε αυτό το κομμάτι.

Α Ρωσίας, ΤΣΣΚΑ Μόσχας – Λοκομοτίβ Μόσχας ώρα 19:30. Παίξε νόμιμα και με ασφάλεια στις συναλλαγές (21+)!

Ερώτημα: έτσι όπως είναι ο Πάρντο, πρέπει να παίξει στην ενδεκάδα; Κανονικά η απάντηση είναι αρνητική! Διότι όλη αυτή η διάθεση που δείχνει μέσα στο παιχνίδι, δεν συνοδεύεται από ουσία. Ο Ολυμπιακός από τον εξτρέμ του περιμένει πρωτίστως ασίστ και γκολ. Ο Φελίπε μέχρι στιγμής συνήθως δεν κάνει ούτε το μεν, ούτε το δε. Με τον Αστέρα παίζοντας ένα ημίχρονο, το α΄, δεν μπόρεσε να δημιουργήσει μία πραγματικά καλή φάση για γκολ. Οι σέντρες του και γενικά οι τελικές του πάσες ποτέ δεν ήταν αυτές που θα έπρεπε.

Το πιο…επώδυνο; Όταν έφτασε δύο φορές ο ίδιος κοντά στο γκολ, είχε την χειρότερη επιλογή: ένα πολύ άστοχο σουτ από καλή θέση και ένα πολύ εύκολο σουτ για τον αντίπαλο γκολκίπερ. Στη δε δεύτερη περίπτωση, έκανε κάτι που αν γίνει σε επίσημο και δη ευρωπαϊκό παιχνίδι συνιστά δικαιολογία για άμεση αλλαγή του κι ας ήταν το ματς στο 35’! Διότι δεν μπορείς να χάνει η ομάδα σου, να υπάρχει συμπαίκτης σου (Εμενίκε) εντελώς αμαρκάριστος μέσα στην μικρή περιοχή κι εσύ να μην του δίνεις την μπάλα και να προτιμάς να σουτάρεις με ένα τρόπο που γκολ αποκλείεται να έβαζες.

Και με τη Λόκερεν (0-0) πάνω κάτω πάλι το ίδιο πράγμα. Μόνο μία κάπως καλή σέντρα (προς τον Οτζίτζα) και όχι καλές τελικές, όταν βρέθηκε ο ίδιος ο Πάρντο σε θέση βολής.

Τον αδικώ με αυτές τις επισημάνσεις; Όχι, νομίζω, αλλά υπάρχει κι η άλλη όψη του νομίσματος: από τον Πάρντο μπορεί να έλειψε η ουσία στα δύο τελευταία φιλικά, αλλά έβγαλε ενέργεια κι ένταση στο παιχνίδι του, που πραγματικά βοήθησε πολύ την ομάδα. Ας σκεφθούμε: ποιο ήταν το καλό ημίχρονο του Ολυμπιακού με τον Αστέρα; Το α΄, στο οποίο έπαιξε ο Πάρντο. Ποιο ήταν το καλό ημίχρονο του Ολυμπιακού με τη Λόκερεν; Το β΄ στο οποίο έπαιξε ο Πάρντο…Ποιο ήταν το καλύτερο τεστ του Ολυμπιακού γενικά; Το 6-0 με τη Μαλίν, με τον Πάρντο βασικό ως το 62’. Αυτό από μόνο του λέει πολλά.

Ο Κολομπιάνος ζητάει μπάλες, συμμετέχει στο παιχνίδι, βγάζει επιθέσεις, πλαγιοκοπεί, συνεργάζεται με τον Ομάρ. Και στο 6-0 με τη Μαλίν, έφτιαξε τα δύο γκολ, με τις σέντρες του σε Ομάρ και Μάριν. Όπως το βλέπω εγώ, πιο πιθανός αυτός είναι για τη θέση του έξω δεξιά στην ενδεκάδα, παρά ο Καρσελά. Αν κι ο Καρσελά μοιάζει να έχει πιο εύκολο το γκολ-δεν είναι μόνο ότι σκόραρε με τον Αστέρα, αλλά κι ότι για ένα κλικ δεν σκόραρε και με τη Λόκερεν. Όμως, ο Μαροκινός δεν δείχνει ακόμη να πατάει τόσο καλά στα πόδια του, βλέπεις π.χ. να κάνει πολύ ανοικτά κοντρόλ και να χάνει την μπάλα και γενικά ακόμη να μην είναι τόσο πολύ «μέσα» στο παιχνίδι της ομάδας. Η εντύπωση που μου δίνεται είναι ότι ο Χάσι θα τους μοιράσει τον χρόνο στο Βελιγράδι, ίσως με βασικό τον Πάρντο κι αλλαγή τον Καρσελά.

Και κάτι ακόμη με τον Πάρντο: το έχουμε δει ότι μπορεί να κάνει τη διαφορά, ακόμη και σε επίπεδο Τσάμπιονς Λιγκ. Είναι παίκτης ενδεκάδας-18άδας για τον Ολυμπιακό. Χρειάζεται, όμως, πρώτον πιο ομαδικό πνεύμα κι όχι να τρελαίνεται να σουτάρει και δη με το αριστερό του πόδι, που δεν είναι το πιο δυνατό του σημείο και δεύτερον να δουλέψει ακόμη περισσότερο στην προπόνηση, ώστε να βελτιώσει τις αντοχές του για «μπρος πίσω» παιχνίδι. Διότι η αίσθηση που μου δίνει ότι για να βγάλει καλύτερες τελικές, πρέπει να είναι πιο φρέσκος (παρ)αμελώντας τα ανασταλτικά του καθήκοντα, κάτι που «απαγορεύεται» στο σύγχρονο ποδόσφαιρο.

Άρα, για περισσότερες ανάσες, ώστε να κάνει καλά και τα δύο πράγματα, υπάρχει ανάγκη για ακόμη περισσότερη δουλειά…

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.