Οι «πολυθεσίτες» της άμυνας

Γιώργος Ντυμένος
Οι «πολυθεσίτες» της άμυνας

bet365

Στους θεωρητικά «μικρομεσαίους» της κατηγορίας υπάρχουν πολλοί Ελληνες οι οποίοι κλήθηκαν πέρσι να παίξουν αρκετούς «ρόλους» στα «μετόπισθεν» των ομάδων τους και κάτι ανάλογο τους... περιμένει και την επόμενη σεζόν
Ανέκαθεν στο ποδόσφαιρο οι αμυντικοί ήταν στην... σκιά των επιθετικών, πόσο μάλλον όταν πρόκειται για Ελληνες που αγωνίζονται σε ομάδες πλην των τεσσάρων «μεγάλων». Ας δούμε τις πλέον χαρακτηριστικές περιπτώσεις δικών μας παικτών που κλήθηκαν πέρσι να παίξουν σε διάφορες θέσεις των «μετόπισθεν» και εκείνοι έφεραν εις πέρας την αποστολή τους.
ΜΑΝΩΛΗΣ ΜΠΕΡΤΟΣ: Από την περασμένη σεζόν έχει γίνει το «τραμπολίνο» της αμυντικής γραμμής του Αστέρα, καθώς έπαιξε στόπερ σε τετράδα και τριάδα, αλλά και δεξί μπακ που είναι η φυσική του θέση. Για φέτος φαίνεται πως προορίζεται και για τις δύο θέσεις.
ΠΑΥΛΟΣ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ: Μετακινήθηκε τον περασμένη Γενάρη στον Ατρόμητο και τον είδαμε δεξιά στην άμυνα αλλά και εσωτερικό μέσο σε 4-2-3-1. Ο Κάναντι δείχνει να έχει στο μυαλό του τόσο την τριάδα όσο και το 4-3-3 ή 4-4-2. Ετσι και για την επόμενη σεζόν αναμένεται να έχει πολλαπλούς ρόλους.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΤΑΜΟΥ: Μετά από πολλά χρόνια στον Ηρακλή, έγινε κάτοικος Χανίων για χάρη του Πλατανιά. Αποκτήθηκε για να είναι «διπλοθεσίτης», αφού αναμένεται να τον δούμε τόσο στόπερ όσο και ανασταλτικό μέσο. Ανεξάρτητα αν οι «ερυθρόλευκοι» θα έχουν τριάδα ή τετράδα στην άμυνα.
ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΛΙΑΤΣΙΚΑΣ: Κλασικός δεξιός μπακ, όμως πολλές φορές στην καριέρα του έπαιξε και ανασταλτικός μέσος. Στον Πλατανιά υπολογίζεται και για τις δύο θέσεις.
ΤΑΣΟΣ ΠΑΠΑΖΟΓΛΟΥ: Μετά από δύο χρόνια στον Παναιτωλικό, έκανε την διαδρομή Αγρίνιο-Ριζούπολη. Ο 29χρονος στα «καναρίνια» έκανε πολύ καλές εμφανίσεις ως ανασταλτικός μέσος και παρότι πήγε στον Απόλλων Σμύρνης ως κεντρικός αμυντικός, ενδέχεται να προωθηθεί στην γραμμή των «μετόπισθεν».
ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ: Αποκτήθηκε το περασμένο καλοκαίρι από τον Παναιτωλικό ως «κλασικό» «εξάρι», αλλά στην πορεία έπαιξε πολλά ματς ως αριστερός μπακ. Θέση που ξέρει καθώς ξεκίνησε από αυτή. Για τη νέα σεζόν υπολογίζεται και για τις δύο.
ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ: Μας «συστήθηκε» ως αριστερός μπακ, αλλά στην πορεία καθιερώθηκε στα στόπερ και πλέον με τον Πανιώνιο κάνει εκεί πολύ καλές εμφανίσεις. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί και στις δύο θέσεις.
ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΣΙΟΝΤΗΣ: Την περασμένη σεζόν ήταν ο «πασπαρτού» της Κέρκυρας, καθώς τον είδαμε κεντρικό αμυντικό, «8αρι» αλλά και «6αρι» που είναι η κλασική του θέση. Ενόψει της νέας ξανά στους Φαίακες θα έχει ξανά πολλαπλές αποστολές.
ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ ΤΖΗΜΟΠΟΥΛΟΣ: Από ανασταλτικός μέσος πλέον έχει καθιερωθεί ως ο ένας εκ των τριών κεντρικών αμυντικών του ΠΑΣ. Ωστόσο πολλές φορές που ο «Αγιαξ της Ηπείρου» επέστρεψε στους 4 στα «μετόπισθεν», βρέθηκε και πάλι στον άξονα.
ΑΛΕΞΗΣ ΜΙΧΑΗΛ: «Μόνιμος» στα στόπερ του ΠΑΣ, ορισμένες φορές όμως κλήθηκε να παίξει και μπακ. Κάτι ανάλογο θα συμβεί και του χρόνου.
ΚΩΣΤΑΣ ΦΛΙΣΚΑΣ: Από τις «κολώνες» της Ξάνθης, στα 37 του βρίσκεται στην πρώτη γραμμή. Το καλοκαίρι ανανέωσε το συμβόλαιό του και προέρχεται από μία σεζόν που τον είδαμε τόσο δεξί μπακ όσο και στόπερ.
ΔΗΜΟΣ ΜΠΑΞΕΒΑΝΙΔΗΣ – ΟΚΑΝ ΧΑΤΖΙΤΕΡΖΟΓΛΟΥ: Οι δυο τους μπορούν να χαρακτηριστούν ως μία «ενότητα» και αυτό γιατί την περασμένη σεζόν αρκετές φορές τους είδαμε στην Ξάνθη να εναλλάσσονται ως δεξί μπακ και στόπερ. Στο Α ματς ήταν ο Μπαξεβανίδης οπισθοφύλακας και ο Οκάν κεντρικός αμυντικός, στο Β το ανάποδο.
ΝΙΚΟΣ ΓΚΟΛΙΑΣ: Ο 24χρονος θεωρητικά λογίζεται ως στόπερ και ανασταλτικός μέσος, όμως πέρσι πολλές φορές τον είδαμε ως μπακ, ενώ κατά διαστήματα αγωνίστηκε και κεντρικός αμυντικός. Ενόψει της επόμενης σεζόν που θα τον βρει ξανά στην ΑΕΛ, αναμένεται να έχει αντίστοιχους ρόλους.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα