Το πρώτο μπράβο ανήκει στον Σιώπη!

Το πρώτο μπράβο ανήκει στον Σιώπη!

Το πρώτο μπράβο ανήκει στον Σιώπη!

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος σχολιάζει στο blog του στο gazzetta τα πρώτα βήματα του Σιώπη στον Ολυμπιακό!

Παίξε νόμιμα στην Sportingbet με επιστροφή στοιχήματος στο Οντένσε - Νόρτζελαντ, αν η Οντένσε σκοράρει και στα δύο ημίχρονα (21+).

Νομίζω ότι αν ένας παίκτης του Ολυμπιακού έπρεπε να πάρει «μπράβο» στην προετοιμασία, αυτός είναι ο Σιώπης! Κι όχι μόνο για ένα λόγο!

Επιστρέφοντας στον Ολυμπιακό από τον Πανιώνιο, οι πιθανότητες ήταν κόντρα στην παραμονή του. Άλλωστε, για να είμαστε κι ειλικρινείς, η πρώτη συζήτηση που είχε γίνει με τους ερυθρόλευκους, από την άνοιξη, ήταν να πάει να παίξει κάπου δανεικός στο εξωτερικό, αφού το παιδί δεν ήθελε να είναι η έσχατη λύση σε ένα ρόστερ 30 παικτών. Όμως, από κάποια στιγμή και μετά, Ολυμπιακός και Σιώπης συμφώνησαν ότι πρέπει να πάρει την ευκαιρία του στην προετοιμασία κι από εκεί και πέρα, θα ήταν ο προπονητής εκείνος που θα αποφάσιζε.

Πάντως, με τον Ρομάο βασικό αμυντικό μέσο στον σχεδιασμό, με τον Ταχτσίδη μεταγραφή από το Καμπιονάτο και τον Ζντιέλαρ να γυρίζει από δανεισμό στην Ισπανία, ο Σιώπης έμοιαζε 4η λύση για τη θέση Νο 6 της ενδεκάδας του Ολυμπιακού, καθώς εκτός των άλλων ο Χάσι ήξερε τον Ζντιέλαρ από τα παιχνίδια του Ολυμπιακού με την Άντερλεχτ, στα οποία το Σερβάκι είχε παίξει και στα δύο-και τον είχε και σε εκτίμηση ο Κοσοβάρος τεχνικός.

Όμως, ο Σιώπης έδειξε από την πρώτη στιγμή ότι γύρισε στον Ολυμπιακό αποφασισμένος να πουλήσει ακριβά το τομάρι του! Με φυσική κατάσταση σούπερ εντυπωσίασε τον Χάσι, που δεν δίστασε από το πρώτο σημαντικό φιλικό, με την πρωταθλήτρια Βουλγαρίας Λούντογκορετς, να τον ρίξει στη μάχη ως βασικό στην ενδεκάδα, δίπλα στον Ρομάο, παίζοντας με δύο κόφτες κι αφήνοντας στον πάγκο, για αλλαγή μετά το 60’, τόσο τον Ζντιέλαρ, όσο και τον Μαρτίνς.

Η εμφάνιση του Σιώπη ίσως δεν ήταν η πιο πειστική, αλλά ο Χάσι τον έβλεπε να κάνει πολύ καλή προπόνηση και αφού τον πέρασε μισή ώρα αλλαγή του Ρομαό στο 6-0 με τη Μαλίν, τον έβαλε βασικό στο 0-0 με τη Λόκερεν, σε ένα ματς στο οποίο ο Έλληνας μέσος «φώναξε» ότι μπορεί να υπολογίζει πάνω του ο Ολυμπιακός! Ο Μανόλης σε ρόλο κλασικού κόφτη, με 8άρι τον Οφόε και 10άρι τον Φορτούνη, δύο παίκτες που πρώτα σκέφτονται δημιουργικά και μετά ανασταλτικά, έκανε πολλές δουλειές για την ομάδα και όλες με καλό βαθμό!

Κατ΄ αρχάς βοηθούσε πολύ, πιέζοντας παντού και ανεβάζοντας ενίοτε ψηλά το πρέσινγκ. Τα μαρκαρίσματα του ήταν πιεστικά και κάθε αντίπαλος τον ένιωθε στο…σβέρκο του. Έκοβε μπάλες, έκλεβε, κάλυπτε χώρους, έπαιρνε φάουλ, αλλά δεν περιορίζονταν στο καθαρά αμυντικό κομμάτι του ρόλου του. Ζητούσε την μπάλα, είχε αρκετές καλές πάσες, επίσης αρκετές καλές αλλαγές του παιχνιδιού (από εκεί που ήταν η μπάλα, στην άλλη πλευρά του γηπέδου) και μία κάθετη πάσα του σε λίγα τετραγωνικά στον Φορτούνη έφτιαξε ίσως την πιο καλά δομημένη ευκαιρία του Ολυμπιακού.

Ήταν ένα πραγματικά «γεμάτο» παιχνίδι από τον Σιώπη, που έτσι κερδίζει με το σπαθί του μία θέση στο ρόστερ του πρωταθλητή Ελλάδας! Γιατί να ξέρετε και κάτι άλλο: αυτό το παιδί, είναι και θετικό στοιχείο για τα αποδυτήρια. Τόσο για την καλή προπόνηση που κάνει, «παρασύροντας» και άλλους παίκτες, ιδίως Έλληνες, όσο και για την καλή διάθεση και το κέφι που βγάζει-μπορεί π.χ. να αργήσει ένας παίκτης για φαγητό, να «τιμωρηθεί» από τον προπονητή να…τραγουδήσει μπροστά σε όλη την ομάδα και επειδή μπορεί να βρεθεί σε δύσκολη θέση, να πάρει το μικρόφωνο ο Σιώπης και να πάρει τη θέση του!

Γενικά το παιδί αυτό βγάζει μία καλή αύρα. Τα τέσσερα χρόνια του στην Α΄ Εθνική (στα 20 του στον Πλατανιά με 18 ματς και από τα 21 ως τα 23 στον Πανιώνιο με 101 ματς), του έδωσαν μία ψυχολογία και μία αυτοπεποίθηση. Μην ξεχνάμε ότι έφτασε στην εθνική ομάδα, μετά από 34 ματς στις μικρές Εθνικές. Κι έχει μία χρηματιστηριακή αξία 1,5 εκ. Ευρώ κατά το transfermarkt.

Απλά, έχω την γνώμη ότι ο Σιώπης πρέπει μέσα στο παιχνίδι να επενδύει σε όσα ξέρει να κάνει καλά και να τα αναπτύξει-βελτιώσει (π.χ. πρέπει να είναι πιο ακριβής σε κάποιες πάσες προς τους επιθετικούς). Και να αποφεύγει τα πολλά πολλά από αυτά στα οποία δεν είναι καλός (λ.χ. δεν έχει καλό σουτ η, ντρίμπλα).

Ο Ολυμπιακός χρειάζεται να έχει ελληνικό στοιχείο στο ρόστερ του. Κι ο Σιώπης μοιάζει να μπορεί να δώσει καλό ελληνικό, «φρέσκο αίμα» στην ομάδα! Άλλοτε σαν παίκτης ενδεκάδας κι άλλοτε της 18άδας η, της 25άδας!

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.