Περί Ομάρ-Φιγκέϊρας και Μάριν-Σεμπά...

Περί Ομάρ-Φιγκέϊρας και Μάριν-Σεμπά...

Περί Ομάρ-Φιγκέϊρας και Μάριν-Σεμπά...

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος σχολιάζει στο blog του στο gazzetta δύο ερυθρόλευκα "ζευγάρια", που έχουν ξεχωριστό ενδιαφέρον

Νομίζω ότι σε γενικές γραμμές ο Χάσι μας δείχνει ότι έχει καταλήξει σε αρκετά πράγματα για την ενδεκάδα του Ολυμπιακού ενόψει των προκριματικών του Τσάμπιονς Λιγκ.

Για παράδειγμα, φαίνεται να προτιμάει στα δοκάρια τον Καπίνο, στα άκρα της άμυνας τους Ομάρ και Κούτρη, να έχει στο μυαλό του για τη μεσαία γραμμή τους Ρομαό, Οφόε, Φορτούνη και στα πλάγια της επίθεσης τον Μάριν.

Οι μεγαλύτεροι αγώνες στην Sportingbet. Παίξε νόμιμα με πριμ 5% στο Κρουζέιρο – Φλαμένγκο (21+).

Από εκεί και πέρα, προφανώς υπολογίζει τους Καρσελά, Εμενίκε για τις άλλες δύο θέσεις της επίθεσης και τον Βούκοβιτς για τη μία θέση στην καρδιά της άμυνας (δίπλα σε έναν εκ των Μποτία, Ρέτσου, Σισέ), αλλά περιμένει να δει πόσο γρήγορα θα προσαρμοστούν και θα είναι αγωνιστικά έτοιμοι οι νεομεταγραφέντες, έχοντας στο μυαλό του και τις λύσεις ενός εκ των Ταχτσίδη-Σιώπη (με Ρομάο στόπερ;) και ενός εκ των Μπεν-Ανσαριφάρντ για την επίθεση.

Εάν όντως διαβλέπουμε σωστά το πλάνο του προπονητή, τότε εκτός ενδεκάδας μένουν δύο παίκτες που την περασμένη σεζόν βοήθησαν πάρα πολύ τον Ολυμπιακό, τόσο με γκολ, όσο και, κυρίως, με «δεκάδες» ασίστ-αναφέρομαι στον Σεμπά και τον Φιγκέϊρας. Κάπου μοιάζει λίγο άδικο, όμως ο κάθε προπονητής έχει το δικό του σχέδιο παιχνιδιού, γνωρίζοντας φυσικά ότι με κάθε του επιλογή πάντοτε κάτι κερδίζεις και κάτι χάνεις.

Για παράδειγμα, ο Ομάρ είναι συνήθως πιο συνεπής αμυντικά και πιο πειθαρχημένος και με λιγότερα λάθη από τον Φιγκέϊρας. Ο Φιγκέϊρας, όμως, έχει πιο καλά τελειώματα (ειδικά στην μπαλιά) επιθετικά από τον Ομάρ, που προχθές με τη Λόκερεν έβγαινε συνεχώς μπροστά, όπως ζητούσε ο προπονητής, αλλά αν θυμάμαι καλά πέρασε μία καλή πάσα σε ολόκληρο το 90λεπτο.

Άλλο παράδειγμα: ο Μάριν είναι πιο κοντρολαρισμένος παίκτης από τον Σεμπά και φιλτράρει καλύτερα το παιχνίδι. Ο Σεμπά, όμως, έχει μία ταχύτητα, μία σέντρα και μία έκρηξη, που λ.χ. έλειψε πολύ από τον Ολυμπιακό του α΄ ημιχρόνου του χθεσινού φιλικού.

Γνώμη μου: οι Ομάρ-Φιγκέϊρας και οι Μάριν-Σεμπά είναι κι οι τέσσερις βασικοί παίκτες του Ολυμπιακού, μεταξύ ενδεκάδας και 18άδας. Και μπορούν σε πολλά παιχνίδια κι οι τέσσερις να χωρέσουν στην ενδεκάδα! Όπως χθες είδαμε τον Χάσι να τελειώνει το ματς, με Ομάρ δεξιά και Φιγκέϊρας αριστερά στην άμυνα και με Σεμπά στο ένα άκρο της επίθεσης και Μάριν στο άλλο η, με Μάριν σε ρόλο δεκαριού.

Απλά, το ζητούμενο είναι και ο Φιγκέϊρας με τον Σεμπά να έχουν την ψυχολογία του βασικού κι όχι του αναπληρωματικού…

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.