ΑΕΚ - Μπνέι Σαχνίν 2-0

ΑΕΚ - Μπνέι Σαχνίν 2-0

Γιώργος Τσακίρης
ΑΕΚ - Μπνέι Σαχνίν 2-0

bet365

Τελευταίο φιλικό, νικηφόρο πάλι για την ομάδα του Χιμένεθ (2-0) χάρη στα γκολ των Χριστοδουλόπουλου και του (σούπερ ξανά) Γαλανόπουλου, πολλά τα καλά μαντάτα, επιστροφή στην Αθήνα...

Με τη νίκη (μία ακόμη) απέναντι στην Μπνέι Σαχνίν με σκορ 2-0 ολοκληρώθηκε για την ΑΕΚ το βασικό στάδιο της προετοιμασίας που πραγματοποιήθηκε και φέτος στο Κίελτσε της Πολωνίας. Απέναντι στην 5η της βαθμολογίας της ισραηλινής λίγκας η ομάδα του Μανόλο Χιμένεθ επιβεβαίωσε όσα είχε αποδείξει έως τώρα στην καθημερινότητά της και στα φιλικά τεστ (όπως και στο χθεσινό με αντίπαλο την Μπάνικ Οστράβα): ότι βρίσκεται δεδομένα στο σωστό δρόμο!

Μοναδικές Στοιχηματικές Αποδόσεις, Άμεσες Αναλήψεις & Καλύτερη Εξυπηρέτηση (21+)!

Η ΑΕΚ κατάφερε να επικρατήσει και στη τελευταία φιλική αναμέτρηση επί πολωνικού εδάφους χάρη στα τέρματα που σημείωσαν οι Χριστοδουλόπουλος και Γαλανόπουλος από το πρώτο 45λεπτο. Στο δεύτερο μέρος του αγώνα ένα σκληρό, σε επίπεδα εγκληματικού, φάουλ που έγινε από τον Γκαούτσο στον Γαλανόπουλο, λίγο έλειψε να τινάξει το ματς στον αέρα, τελικά απλά το... έσβησε για τις δυο ομάδες που δεν έβγαλαν φάσεις και δεν είχαν την ίδια διάθεση με το πρώτο μισό του παιχνιδιού (τουλάχιστον για την ΑΕΚ).

Οι «κιτρινόμαυροι» άνοιξαν το σκορ στο 4' όταν ο Βινίσιους άδειασε τρεις αντιπάλους και με σέντρα συστημένη στο κεφάλι του Χριστοδουλόπουλου τον έχρισε σκόρερ. Μετά τον Λόπες και ο Βινίσιους έκανε εξαιρετικό παιχνίδι στο αριστερό άκρο της άμυνας την ίδια ώρα που το ίδιο ισχύει και για τον Γκάλο που έκανε κι αυτός ασίστ στο δεύτερο τέρμα της Ένωσης που σημείωσε ο Γαλανόπουλος...

Πιο συγκεκριμένα δέκα λεπτά αργότερα ο Χριστοδουλόπουλος συνεργάστηκε με τον Γκάλο ο τελευταίος έκανε τη σέντρα και με σούπερ κίνηση και κεφαλιά ο Γαλανόπουλος έστειλε την μπάλα στο πλεχτό. Αξίζει να σημειωθεί πως στο πρώτο 45λεπτο η Ένωση σημείωσε κι άλλο τέρμα με σκόρερ τον Γιακουμάκη που λανθασμένα ακυρώθηκε ως οφσάιντ. Ο 22χρονος φορ που είναι σε εξαιρετική κατάσταση πήδηξε στο... Θεό και με κεφαλιά έστειλε στο παράθυρο την μπάλα αλλά το γκολ δεν μέτρησε.

Στο δεύτερο 45λεπτο όλα τελείωσαν στο 52ο λεπτό. Ήταν το σημείο που όλοι στην ΑΕΚ, σε Πολωνία και Αθήνα, πάγωσαν βλέποντας τον φορ Γκαούτσο να επιχειρεί δολοφονικό τάκλιν με τα καρφιά στο γόνατο του νεαρού άσου της Ένωσης και να τον ξαπλώνει στο έδαφος! Ευτυχώς για τον Έλληνα μέσο και εκ των κορυφαίων ξανά στο βασικό στάδιο της προετοιμασίας της ΑΕΚ τα μαντάτα γρήγορα έδειξαν ότι δεν πρόκειται για καταστροφική ζημιά...

Από τη φάση αυτή και έως το τέλος του αγώνα οι ποδοσφαιριστές των δυο ομάδων έδειξαν αρκετά επηρεασμένοι και σε συνδυασμό ότι έγιναν πολλές αλλαγές δεν επέτρεψε να δούμε καλό ποδόσφαιρο. Κι όμως τακτικά η ΑΕΚ διατήρησε την πειθαρχία της, δεν απειλήθηκε πέρα από μία, δυο φάσεις και είχε και σημαντικές στιγμές με σπουδαιότερη το τετ α τετ του Γιούση από εξαιρετική συνεργασία των Πατίτο και Αλμέιδα.

Αν πρέπει να σταθούμε σε πρόσωπα πλην του Γαλανόπουλου, των ακραίων μπακ που πήγαν περίφημα και των Λάζαρου και Τσιγκρίνσκι - Τσόσιτς (ένα λάθος ο τελευταίος και άριστη συνεργασία με τον Ουκρανό) θα πρέπει να σταθούμε στις καλές στιγμές που είχε ο Τρίστασον στο ένας εναντίον ενός σε αρκετές περιπτώσεις. Ταυτόχρονα πρέπει να γίνει αναφορά στον Πάρη Μπάμπη από τους νέους που μπήκε στο ματς στη θέση του Γαλανόπουλου και ήταν εξαιρετικός! Δυο φορές χρειάστηκαν οι γκολκίπερ Ανέστης - Τσιντώτας και ήταν εκεί...

Νικηφόρο λοιπόν ένα ακόμη φιλικό ματς (τα τρία από τα τέσσερα ματς κέρδισε η ΑΕΚ) για την ομάδα του Μανόλο Χιμένεθ. Επιβεβαίωσε η εικόνα της ομάδας το σωστό δρόμο στον οποίο βρίσκεται τούτη τη χρονική περίοδο. Από αύριο η Ένωση επιστρέφει στην Αθήνα και βάζει μπροστά το δεύτερο κομμάτι της δουλειάς: φρεσκάρισμα και δουλειά στις στατικές φάσεις! Επόμενο φιλικό στις 19 Ιουλίου στο ΟΑΚΑ με αντίπαλο την Γάνδη στην πρόβα τζενεράλε...

Στα πολλά καλά μαντάτα της αναμέτρησης και του σταδίου προετοιμασίας για την Ένωση (εκτός ότι ο Γαλανόπουλος γλίτωσε με μια κάκωση) είναι και οι επιστροφές στη δράση των Σιμόες και Πατίτο για τους «κιτρινόμαυρους»!

ΑΕΚ: Ανέστης (46′ Τσιντώτας), Τσιγκρίνσκι (69′ Μανωλάς), Τσόσιτς (73′ Γιαννούτσος), Γκάλο, Βινίσιους, Γαλανόπουλος (55′ Μπάμπης), Αϊντάρεβιτς (73′ Σιμόες), Κλωναρίδης (46′ Αλμέιδα), Τρίστασον (62′ Αντωνίου – 79′ Λιβάγια), Γιακουμάκης (70′ Γιούσης), Χριστοδουλόπουλος (46′ Βλαχομήτρος – 79′ Πατίτο).

ΜΠΝΕΙ ΣΑΧΝΙΝ: Ματάν, Οτμάν, Παζ, Φαλάχ, Βάντερσον, Καλχάλα, Σάγκας, Ζόναθαν, Μουγκράμπι, Ζαγκούρι Γκαούτσο. Έπαιξαν και οι Καλιμπάτ, Ιχάμπ, Μίντο, Σεμές.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα