ΑΕΚ - Μπάνικ Οστράβα 3-1

ΑΕΚ - Μπάνικ Οστράβα 3-1

Γιώργος Τσακίρης
ΑΕΚ - Μπάνικ Οστράβα 3-1

bet365

Η ΑΕΚ επικράτησε εύκολα (3-1) της Μπάνικ Οστράβα χάρη στα τέρματα των Λόπες, Μάνταλου και Αλμέιδα, έδειξε βελτίωση και το πιο σημαντικό ότι η δουλειά, φέρνει αποτέλεσμα

Το βασικό ζητούμενο στη διάρκεια των φιλικών αγώνων στο βασικό στάδιο προετοιμασίας μιας ομάδας είναι να προκύπτει μέσα από τη δουλειά ουστιαστικό αποτέλεσμα βάσει των όσων δουλεύει ο εκάστοτε τεχνικός του συλλόγου. Κι αυτό συμβαίνει στην ΑΕΚ... Στη φιλική αναμέτρηση στο Κίελτσε με αντίπαλο την Μπάνικ Οστράβα, η ομάδα του Μανόλο Χιμένεθ, παρουσίασε εξέλιξη στο επίπεδο της αγωνιστικής της εικόνας, βελτίωση στο δημιουργικό κομμάτι του παιχνιδιού της και πρόοδο σχετικά με τη σωστή λειτουργία των γραμμών αλλά και στο παιχνίδι κατοχής (έφτασε στο 61% κατοχή συνολικά)!

Γρήγορο Στοίχημα σε Καλύτερες Αποδόσεις, Άμεσες Αναλήψεις (21+)!

Οι «κιτρινόμαυροι» επικράτησαν με σκορ 3-1 του αντιπάλου τους και είναι αλήθεια πως το σκορ είναι πολύ μικρό - φτωχό συγκριτικά με την εικόνα της ΑΕΚ στο μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού. Σωστή νοοτροπία στο επιθετικό κομμάτι, άριστη λειτουργία στο αμυντικό μετά -ωστόσο- το γκολ που σημείωσε η Μπάνικ και το οποίο σωστά προβλημάτισε τον Χιμένεθ αφού ήταν... καρμπόν με εκείνο που είχε δεχτεί η ομάδα στο πρώτο της τεστ κόντρα στην Καρπάτι Λβιβ...

Η ΑΕΚ είχε συνολικά 16 τελικές προσπάθειες, εκ των οποίων οι 9 ήταν στην εστία. Έχασε ένα πέναλτι (με τον Λιβάια το οποίο είχε κερδίσει ο Τρίστασον) και σημείωσε τρία τέρματα με σκόρερ τους Λόπες, Μάνταλο και Αλμέιδα (από πέναλτι που κέρδισε ο Γιακουμάκης). Ας χωρίσουμε όμως το ματς στα δυο ημίχρονα για να αναδειχτούν και όλα όσα αφορούν -κυρίως θετικά, αλλά και αρνητικά- το ίδιο το παιχνίδι και όσα έγιναν στο χορτάρι από τους παίκτες της ΑΕΚ (που έπαιξε με 4-4-2 και τον Μάνταλο αρχικά αριστερό εξτρέμ και τον Κλωναρίδη πίσω από τον Κροάτη φορ, άλλαζαν όμως) αλλά και της αντιπάλου.

Η Ένωση ξεκίνησε δυνατά και επέβαλλε το ρυθμό της και το παιχνίδι της από τα πρώτα λεπτά. Σε μια όμως κόντρα επίθεση και λόγω των λάθων τοποθετήσεων των παικτών της στον άξονα της μεσαίας γραμμής και της άμυνας (πλην του Τσόσιτς που ήταν σωστός αλλά μόνος) ήρθε το γκολ του Σασίνκα. Η απάντηση όμως της ΑΕΚ ήταν άμεση και με ορθολογικό τρόπο ανάπτυξης από τα άκρα όπου συνεργάστηκαν δυο από τους κορυφαίους της αναμέτρησης: Μάνταλος και Λόπες λοιπόν στο 17' έκαναν το ένα - δυο και ο τελευταίος με εκπληκτικό τελείωμα ισοφάρισε...

Μάλιστα στο 33' λίγο έλειψε να δούμε ξανά το ίδιο... έργο. Ο Μάνταλος που ήταν ο κορυφαίος δημιουργικά έβγαλε αριστερά ξανά τον Λόπες ο τελευταίος υποδέχτηκε ΄άριστα την μπάλα με το στήθος, σούταρε αλλά η μπάλα δεν του έκανε αυτή τη φορά τη χάρη και πέρασε άουτ. Τέσσερα λεπτά αργότερα ο Τρίστασον συνεργαστηκε με τον καλό ξανά Μπακάκη και κέρδισε πέναλτι σε χέρι του αντιπάλου. Όμως ο Λιβάια που ανέλαβε να εκτελέσει πήγε πολύ χαλαρά και αστόχησε (το απέκρουσε εύκολα ο Σουστρ).

Τη σούπερ εικόνα του Μάνταλου ήρθε να σφραγίσει ένα εξίσου υπέροχο γκολ που σημείωσε με σουτ δυνατό (δεξί) μέσα από την περιοχή και έπειτα από λάθος γύρισμα αντιπάλου. Στο 41' ολοκληρωσε την ανατροπή η ΑΕΚ και μάλιστα από τότε έως και το τέλος της αναμέτρησης δεν υπήρξε καμία απολύτως στιγμή απειλής. Ακόμη και στο διάστημα που η ομάδα έπαιξε με πολλούς μικρούς στη σύνθεσή της και με πολλά διαφορετικά πρόσωπα... Στο δεύτερο ημίχρονο η Ένωση έπαιζε... μόνη της, δεν απειλήθηκε, αντίθετα δημιουργούσε πολλές φάσεις και έφτασε όμως μόνο σε ένα ακόμη γκολ από τη βούλα όταν ο Αλμέιδα δεν λάθεψε όπως είχε κάνει νωρίτερα ο Λιβάια.

Ξεχώρισαν σίγουρα ο Λόπες που έκανε σούπερ ματς, ο Μάνταλος που ήταν ο κορυφαίος του αγώνα για όσο συμμετείχε σε αυτόν, ο Λιβάια για τις επαφές του και τις εξαιρετικές κινήσεις του αλλά και ντρίμπλες του όταν χρειαζόταν. Αλάνθαστος ήταν και με εξαιρετικές τοποθετήσεις ο Τσόσιτς τη στιγμή που ξεχώρισε ο Γιόχανσον σαν 6άρι. Πολύ καλά τα πήγαν και οι Μπακάκης (το προαναφέραμε), Γιακουμάκης (που έπαιξε λίγο αλλά κέρδισε πέναλτι και είχε σούπερ φάση στο 73' έπειτα από εκπληκτικό κατέβασμα και κίνησή του και σούπερ μεταβίβαση από Τζανετόπουλο στην πλάτη της αντίπαλης άμυνας). Καλός και με πολλή διάθεση ο Χριστοδουλόπουλος ενώ σταθερή αξία ήταν ο Γαλανόπουλος και από τους μικρούς ξεχώρισε ο Γιαννούτσος.

Θα πρέπει να εστιάσει σε επίπεδο δουλειάς (κάτι που έχει προγραμματιστεί να γίνει στα Σπάτα πλέον απόλυτα λογικά) στο κομμάτι της αντίδρασης της άμυνας και όλων των παικτών, στις στατικές φάσεις. Δυο κέρδισε η Μπάνικ και απείλησε με κάκιστη συμπεριφορά των ποδοσφαιριστών της Ένωσης σ' αυτό το κομμάτι.

ΑΕΚ: Μπάρκας (46′ Τσιντώτας), Μπακάκης, Λόπες (58′ Γιαννούτσος), Τζανετόπουλος, Τσόσιτς (46′ Τσιγκρίνσκι), Γιόχανσον (78′ Μπάμπης), Αϊντάρεβιτς (46′ Γαλανόπουλος), Μάνταλος (69′ Αντωνίου), Τρίστασον (46′ Χριστοδουλόπουλος), Κλωναρίδης (58′ Γιακουμάκης), Λιβάγια (63′ Αλμέιδα)

ΜΠΑΝΙΚ ΟΣΤΡΑΒΑ: Σουστρ, Μπρέντα, Γιακούμποφ , Ζαποτότσνι, Σους, Στάνια, Λίνκα, Ρούμπι, Αζεβέδο, Σασίνκα, Πόζναρ. Έπαιξαν και οι Τσίντελαρ, Κέλεσιτς, Φίνκελ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΣΕ VIDEO ΤΑ ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΤΑ HIGHLIGHTS ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα