Γιαγκελόνια: Ανερχόμενη και άπειρη

Γιαγκελόνια: Ανερχόμενη και άπειρη

Gazzetta team
Γιαγκελόνια: Ανερχόμενη και άπειρη

bet365

Η πιθανή αντίπαλος του Παναθηναϊκού που πέρσι τερμάτισε 2η στην Πολωνία για πρώτη φορά στην ιστορία της, δεν έχει καταφέρει ποτέ δεύτερη διαδοχική πρόκριση στις τέσσερις φορές που έχει βγει στην Ευρώπη.

Μοναδικές Στοιχηματικές Αποδόσεις, Άμεσες Αναλήψεις & Καλύτερη Εξυπηρέτηση (21+)!

Εδρα: Białystok City Stadium (22.370)

Ετος ίδρυσης: 1920

Τίτλοι: 1 Κύπελλο (2010), 1 Σούπερ Καπ (2010)

Είναι μόλις η 4η φορά που βγαίνει στην Ευρώπη. Οπότε είναι ξεκάθαρα άπειρη. Στον 2ο προκριματικό απ' όπου ξεκίνησε φέτος τις υποχρεώσεις της, απέκλεισε την Ντιναμό Μπατούμι από την Γεωργία (4-0 εντός, 0-1 εκτός). Ωστόσο, ουδέποτε έχει καταφέρει να κάνει δύο σερί προκρίσεις εκτός συνόρων και τώρα αναζητά το θαύμα κόντρα στην Γκαμπάλα, έχοντας πάρει το 1-1 εκτός έδρας στο πρώτο ματς.
Η Γιαγκελόνια Μπιάλιστοκ, όπως είναι το πλήρες όνομά της, δεν έχει πανηγυρίσει ποτέ το πρωτάθλημα Πολωνίας, ενώ έχει μόλις ένα Κύπελλο (2010) και ένα Σούπερ Καπ την ίδια χρονιά. Επομένως, η 2η θέση που κατέκτησε πέρσι, είναι η κορυφαία στην ιστορία της. Γενικότερα θεωρείται ανερχόμενη δύναμη, έχοντας και μια 3η θέση το 2014-'15.
Πέρσι πάντως τερμάτισε στην κορυφή στην κανονική διάρκεια , κάνοντας τη μεγάλη έκπληξη, αλλά στην τελική οκτάδα που σχηματίστηκε μετά, για να βγει ο πρωταθλητής, δεν τα πήγε αντίστοιχα καλά και έχασε το πρωτάθλημα στο -2 από την Λέγκια Βαρσοβίας.

Προπονητής: Ο Ιρενέους Μάμροτ είναι ο νέος τεχνικός της Γιαγκελόνια και τα πρώτα δείγματα του είναι ενθαρρυντικά, αφού την οδήγησε στην εύκολη πρόκριση επί της Ντιναμό Μπατούμι. Εχει δύσκολο έργο μπροστά του, αφού θα μπει σε σύγκριση με τον πρωτομάστορα της περσινής επιτυχίας, Μπρόμπίερζ. Ο 46χρονος ήταν για μια εξαετία στην Τσόμπρι, ομάδα Β' κατηγορίας και φυσικά η πρόκληση είναι τεράστια. Επτιυχημένος στην κατηγορία του, αλλά χωρίς μεγάλες παραστάσεις. Λάτρης της πειθαρχίας, της επίθεσης, αλλά και του 4-2-3-1

Το αστέρι: Ο Κίλιαν Σέρινταν άφησε την Κύπρο και τις ζεστές θερμοκρασίες και από τον Φλεβάρη κι έπειτα έκανε άνω - κάτω τις αντίπαλες άμυνες της Γιαγκελόνια. Ο Ιρλανδός εκτόξευσε τις μετοχές του, αφού φρόντισε να πετύχει 8 γκολ και και να μοιράσει τέσσερις ασίστ σε μισή σεζόν. Ηταν άλλωστε αυτός που τη βοήθησε να μείνει όρθια μέχρι τέλους και πάρει τη 2η θέση στη βαθμολογία! Πληθωρικός επιθετικός, έκανε σπουδαία καριέρα στην Κύπρο έχοντας αγωνιστεί τόσο στον ΑΠΟΕΛ όσο και στην Ομόνοια. Με τους Κυανοκίτρινους βρήκε 11 φορές δίχτυα, ενώ με τους Πράσινους είχε 27 γκολ και 8 ασίστ!

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα