Το προφίλ της Ολιμπίκ Ντόνετσκ

Το προφίλ της Ολιμπίκ Ντόνετσκ

Θοδωρής Βασίλης
Το προφίλ της Ολιμπίκ Ντόνετσκ

bet365

Μια ομάδα που έχει ιδρυθεί το 2001, η πρωτάρα στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, η Ολιμπίκ Ντόνετσκ θα είναι η αντίπαλος του ΠΑΟΚ στον 3ο προκριματικό γύρο του Europa League.

Μοναδικές Στοιχηματικές Αποδόσεις, Άμεσες Αναλήψεις & Καλύτερη Εξυπηρέτηση (21+)!

Έδρα: Valeriy Lobanovskyi Dynamo Stadium (Κίεβο)

Έτος ίδρυσης: 2001

Τίτλοι: -

Η Ολιμπίκ Ντόνετσκ συμμετέχει για πρώτη φορά στην ιστορία της στο Europa League και γενικότερα σε ευρωπαϊκή διοργάνωση. Πρόκειται για μια ομάδα η οποία ιδρύθηκε μόλις το 2001 με σκοπό να στηριχθεί αποκλειστικά σε παίκτες των ακαδημιών της. Μπήκε στις επαγγελματικές κατηγορίες το 2004 και μετά από έξι σεζόν στην τρίτη κατηγορία της χώρας (Druha Liha) κατέκτησε τον τίτλο. Την σεζόν 2013-14 αναδείχτηκε πρωταθλήτρια στην δεύτερη κατηγορία και ανέβηκε στα μεγάλα σαλόνια όπου καθιερώθηκε τα τελευταία χρόνια .

Θετικά: Μετά τις Σαχτάρ και Ντιναμό Κιέβου στην Ουκρανία επικρατεί το χάος. Οι υπόλοιπες ομάδες είναι πολύ χαμηλού επιπέδου με αποτέλεσμα ο τρόπος παιχνιδιού τους να είναι αυτό των αντεπιθέσεων, αφού δεν μπορούν να παίξουν ποδόσφαιρο κατοχής.

Αρνητικά: Η απειρία της. Μιλάμε για μια ομάδα που θα αγωνιστεί για πρώτη φορά σε ευρωπαϊκή διοργάνωση, μια ομάδα με ελάχιστη ιστορία που δεν γνωρίζει πως να διαχειριστεί τέτοιους αγώνες.

Προπονητής: Ο Ρομάν Σανζάρ. Από τους ανερχόμενος στην Ουκρανία. Με φιλοδοξίες (τα δύο τελευταία χρόνια είχαν βάλει στόχο να βγουν στην Ευρώπη και πέρυσι τα κατάφεραν). Μπορεί να προσαρμόζεται και παρά τις συνεχείς αλλαγές στο ρόστερ, η ομάδα του είναι συμπαγής.

Αστέρι: Μόχα Ρχαρσάλα. Ο Μαρικονός εξτρέμ ξεχωρίζει σαν την μύγα μέσα στο γάλα στο ρόστερ της Ολιμπίκ. Μετακόμισε στην Ουκρανία το 2014 υπογράφοντας πενταετές συμβόλαιο συνεργασίας και με ένα μικρό διάλειμμα στην Ταραγόνα αποτελεί βασικό στέλεχος της ομάδας.

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα