ΤΣΣΚΑ Μόσχας: Εμπειρη και γερασμένη

ΤΣΣΚΑ Μόσχας: Εμπειρη και γερασμένη

ΤΣΣΚΑ Μόσχας: Εμπειρη και γερασμένη

bet365

Πολύ δύσκολη αντίπαλος για την ΑΕΚ η ομάδα του στρατού. Δεύτερη δύναμη πέρσι στη Ρωσία, με εννέα στις 10 τελευταίες χρονιές σε ομίλους, είναι έτοιμη, δεμένη, αλλά και... μεγάλης ηλικίας.

Έδρα: VEB Arena (30.000)

Έτος ίδρυσης: 1911

Τίτλοι: 13 πρωταθλήματα (1946, 1947, 1948, 1950, 1951, 1970, 1991, 2003, 2005, 2006, 2013, 2014, 2016), 12 Κύπελλα (1945, 1948, 1951, 1955, 1990–91, 2002, 2005, 2006, 2008, 2009, 2011, 2013), 6 Σούπερ Καπ (2004, 2006, 2007, 2009, 2013, 2014), 1 Κύπλλο UEFA (2005)

Οι παλαιότεροι την γνώρισαν επί Σοβιετικής Ενωσης ως την ομάδα του στρατού. Για τους οπαδούς της είναι απλά οι «Koni» (άλογα) ή οι «Krasno-sinie» (κοκκινόμπλε). Για όλους τους υπόλοιπους είναι διαχρονικά η πιο γνωστή ρωσική ομάδα κι ας έχει χάσει τα σκήπτρα στη σύγχρονη εποχή από την Ζενίτ. Από το 2003 βέβαια πρωταγωνιστεί ξανά, έχοντας πανηγυρίσει σε αυτό το διάστημα έξι φορές το πρωτάθλημα, με τελευταία το 2015-16. Ωστόσο, η σημαντικότερη στιγμή στην ιστορία της είναι η έκπληξη στον τελικό του Κυπέλλου UEFA του 2005 και η κατάκτηση του τροπαίου.
Γενικότερα η περσινή χρονιά όμως ήταν κάπως τραυματική με την αποχώρηση του Λεονίντ Σλούτσκι από τον πάγκο, ο οποίος της έδινε μεγάλη σιγουριά. Ωστόσο, ο πρώην βοηθός του Σλούτσκι, ο Βίκτορ Γκοντσαρένκο τα πήγε εξαιρετικά και την οδήγησε στην 2η θέση με καλό φίνις, και την έστειλε στον 3ο προκριματικό.
Για φέτος όμως ξεκινάει μετά από χρόνια τη σεζόν χωρίς να είναι ανάμεσα στα δύο πρώτα φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου. Το ερώτημα παραμένει η Γκοντσαρένκο. Εκανε για πρώτη φορά προετοιμασία και θα κληθεί να φτάσει στη διάκριση χωρίς καμία ακόμα μεταγραφή, μία πολιτική της διοίκησης που κρίνεται τουλάχιστον αμφιλεγόμενη, καθώς το ρόστερ έχει γεράσει. Το μεγάλο θέμα ωστόσο, παρά τα... ηλικιακά προβλήματα της ομάδας, είναι ότι πρόκειται για έμπειρο και δεμένο σύνολο. Επίσης, από τις 10 τελευταίες χρονιές στην Ευρώπη, μόνο τη μία αποκλείστηκε και αυτό στα Play offs του 2012-'13. Και αυτό δηλαδή ήταν μετά τη φάση που βρίσκεται τώρα, κάτι που σημαίνει ότι στην πρόσφατη δεκαετία, ουδέποτε αποκλείστηκε στην Ευρώπη τόσο νωρίς και αυτό μόνο αρνητικό είναι για την ΑΕΚ.

Παίξε νόμιμα στην Sportingbet με επιστροφή στοιχήματος στο Λίνφιλντ - Σέλτικ, αν ο Ντεμπελέ σκοράρει το πρώτο γκολ (21+).

Θετικά (+): Πραγματικά ο κορμός που αποτελείται ουσιαστικά από την Εθνική Ρωσίας των προηγούμενων ετών, είναι αναμφίβολα τρομερά δεμένος και ειδικά όσον αφορά την άμυνα και το τέρμα, όπου δεσπόζει λες και είναι ένας αιώνας τώρα, ο εμβληματικός με τα υπέρ και τις γκάφες του Ιγκόρ Ακινφέεβ. Σε εξαιρετική κατάσταση αναγεννημένος στο φινάλε πέρσι εμφανίστηκε ο Βραζιλιάνος σούπερ σταρ επιθετικός Βιτίνιο. Αγωνιστικά το δυνατό σημείο της είναι ότι επικεντρώνεται ιδιαίτερα στο να μην δεχτεί γκολ, αλλά και ότι με το 3-5-2 επιτίθεται πολύ από τα άκρα, όπου ο Βραζιλιάνος Μάριο Φερνάντεζ κάνει πραγματικά τη διαφορά. Στο κέντρο να μην ξεχνάμε ότι βρίσκεται ο Μίμπρας Νάτχο με μικρό πέρασμα το 2014 από τον ΠΑΟΚ.


Αρνητικά (-): Με τους δίδυμους αδερφούς Μπερεζούτσκι να έχουν φτάσει τα 35, τον Ιγκνάσεβιτς (μάλλον δεν υπολογίζεται) τα 37 και τον Βάσιν να κάνει τη μία γκάφα μετά την άλλη, σίγουρα δεν είναι και ό,τι καλύτερο για να αισθάνεται ασφάλεια μπροστά του στο κέντρο της άμυνας ο Ακινφέεβ. Η ΤΣΣΚΑ είπαμε είναι γερασμένη, χωρίς μεταγραφές, αλλά και χωρίς καυτή έδρα, καθώς παίζει πλέον στο ολοκαίνουργιο «VEB Arena». Το άλλο αρνητικό είναι η τιμωρία εξαιτίας ντόπινγκ του ποιοτικού μέσου Ερεμένκο.


Προπονητής: Ο Βίκτορ Γκοντσαρένκο έχει αφήσει ήδη εξαιρετικές εντυπώσεις, αναλαμβάνοντας ξαφνικά το Δεκέμβριο την ομάδα. Του έδωσαν διετές συμβόλαιο, επειδή τον πιστεύουν και επειδή ως βοηθός του προηγούμενου προπονητή, Λεονίντ Σλούτσκι πριν από δύο χρόνια, έχει βαθύτερη γνώση των συνθηκών που επικρατούν στο club. Επίσης, δεν γκρίνιαξε για τις μεταγραφές που δεν έγιναν. Στα 40 του και με θητεία ως πολύ νεαρός σε ΜΠΑΤΕ Μπορίσοβ, Κούμπαν, Ουράλ και Ουφά, θεωρείται από τους ανερχόμενους προπονητές στη χώρα. Φέτος είναι η ρονιά που θα το επιβεβαιώσει ή το αντίθετο...


Αστέρι: Τελικά δεν έφυγε ποτέ. Μεγάλο ταλέντο στα νιάτα του ο Αλαν Τζαγκόεβ είναι πλέον 27. Πιτσιρικάς είναι ακόμα, αλλά δεν έκανε ποτέ την καριέρα που υποσχόταν το ταλέντο του. Δαιμόνιος, κινητικός, μα όχι και τόσο δεινός σκόρερ ο Ρώσος που μπορεί να αγωνιστεί με άνεση ως εξτρέμ, δεύτερος επιθετικός ή κάτι σαν 10άρι, έχει μόλις 50 γκολ σε 209 αγώνες πρωταθλήματος, αλλά και μονάχα εννέα σε 50 εμφανίσεις με την Εθνική. Δεν τον λες δηλαδή και killer. Κουβαλούσε από πέρσι έναν τραυματισμό, μα είναι ΟΚ τώρα και γι' αυτό δεν έπαιξε με τη Ρωσία στο Κύπελλο Συνομοσπονδιών. Μαζί με τον Βιτίνιο αποτελούν τις μεγαλύτερες απειλές για την ΑΕΚ.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα