Because… ΠΑΟΚ!

Because… ΠΑΟΚ!

Because… ΠΑΟΚ!

bet365

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου γράφει για τον Μακ και τη φοβερή συνέντευξη που έδωσε, για τις άλλες μεταγραφές που έρχονται και κάτι τελευταίο για Ηρακλή και Άρη.

Ο Μακ υπέγραψε και ανακοινώθηκε. Χθες μας μίλησε για πολλή ώρα και μεταξύ άλλων ρωτήθηκε με τέσσερις-πέντε διαφορετικούς τρόπους για το ίδιο πράγμα:

«Γιατί Ρόμπερτ ήθελες να επιστρέψεις; Γιατί Ρόμπερτ δεν δέθηκες με τους Ρώσους; Γιατί έκανες τα πάντα για να ξαναπαίξεις εδώ; Γιατί άλλαξες γνώμη, αφού πριν δύο χρόνια έλεγες ότι δεν είναι και τόσο καλό να παίζεις στην Ελλάδα; Γιατί ξεκίνησες να προπονείσαι χωρίς να υπογράψεις; Γιατί…; Γιατί…;»

Κάποια στιγμή και αφού εξηγούσε-εξηγούσε και έλεγε πολλά και διάφορα, μας κοίταξε και είπε το εξής απλό για να απαντήσει με δύο λέξεις στις πολλές ερωτήσεις: «Because ΠΑΟΚ…».

Είσαι λοιπόν τεχνικός διευθυντής σε ομάδα (και στον ΠΑΟΚ φυσικά) και σου λένε διάφοροι ξένοι ότι δεν θέλουν να παίξουν στην Ελλάδα.

Τους ετοιμάζεις αυτή την ιστορία, τους δείχνεις πώς ήρθε αυτός ο Σλοβάκος εδώ, τι πέτυχε, πόσα έπαιρνε και πόσα παίρνει, ποιος τον ήξερε και ποιος τον ξέρει, του δείχνεις και τι λέει αυτός για τον ΠΑΟΚ αλλά και την Ελλάδα μια και η σύζυγος τον πίεσε πάρα πολύ για να επιστρέψει και κερδίζεις λίγους ή πολλούς πόντους σε μία δύσκολη διαπραγμάτευση που κάνεις με έναν από όσους –και καλά- δεν θέλουν να έρθουν στην Ελλάδα για να παίξουν ποδόσφαιρο.

Ο Μακ δεν είναι ούτε κανένας βλάκας, ούτε κανένα πιτσιρίκι, ούτε κανένα λαϊκιστής να «παίζει» με τον κόσμο. Ίσα-ίσα που εγώ τον έχω και για λίγο… αφ’ υψηλού. Παρολ’ αυτά, παρά το ότι ξέφυγε από το επίπεδό μας, έκανε τα πάντα και… πολλά περισσότερα για να επιστρέψει εδώ, απορρίπτοντας κάθε άλλη πρόταση που είχε. Και ήδη (στις προπονήσεις, αλλά και στο πρώτο φιλικό) έδειξε πόσο γρήγορα, πόσο εύκολα και πόσο πολύ μπορεί να προσφέρει. Σε 4-4-2 ή σε οτιδήποτε…

- Κατά τ’ άλλα σήμερα στις 18:00 ο ΠΑΟΚ αντιμετωπίζει τη Φένλο και σε αντίθεση με ότι έγινε κόντρα στη Γάνδη, πάει να παίξει, να πιέσει, να κυριαρχήσει, να κάνει φάσεις-γκολ και φυσικά να κερδίσει. Θα τον δούμε με 4-4-2, θα δούμε γι’ αρκετό χρόνο κάποιους παίκτες που προφανώς θα είναι του βασικού κορμού και όλα αυτά θα θυμίζουν πολύ περισσότερο ένα κανονικό παιχνίδι.

- Μεταγραφικά όπως διαβάσατε και χθες, ο ΠΑΟΚ θέλει δύο ακόμη ποιοτικούς παίκτες στην άμυνα και στο κέντρο. Δεν θα βιαστεί να τους αποκτήσει. Θα περιμένει μέχρι να βρει αυτούς που θα κάνουν τη διαφορά. Στην άμυνα θέλει ηγέτη, θέλει ποιότητα, στο κέντρο τώρα λένε ότι θέλουν ένα σκληρό-γρήγορο-ογκώδη-αθλητικό καθαρόαιμο αμυντικό χαφ που να «δαγκώνει». Για να δούμε…

- Κατά τα άλλα αυτές οι μέρες είναι πάρα πολύ δύσκολες για Ηρακλή και Άρη. Οι τελευταίες εξελίξεις οριστικοποιούν ότι μόνο ο ΠΑΟΚ (από τη Θεσσαλονίκη) θα αγωνιστεί στη SuperLeague. Παρά το ότι το… «μία πόλη μία ομάδα» είναι οδυνηρό για Αρειανούς και Ηρακλειδείς, παρά το ότι ως καζούρα από τους ΠΑΟΚτσήδες είναι «βαριά» και «ασήκωτη», για το γεγονός αυτό στον Άρη και στον Ηρακλή θα πρέπει πρώτα απ’ όλα να κάνουν την αυτοκριτική τους…

* Χθες οριστικοποιήθηκε και το ότι ο ΠΑΟΚ θα παίξει εφτά παιχνίδια χωρίς κόσμο! Θα το ζήσουμε και αυτό… Πρόβλημα είναι, αλλά ο ΠΑΟΚ έχει πάνω από 80-85% επιτυχία σε ματς που παίζει χωρίς κόσμο στην Τούμπα.

Έστω και έτσι, παρακολουθώντας από μακριά την κατάσταση στην πόλη, νομίζω ότι οι ΠΑΟΚτσήδες αυτή τη φορά σεβάστηκαν ιδιαίτερα τους φίλους των άλλων δύο ομάδων. Δε νομίζω ότι έγινε ιδιαίτερη καζούρα. Στο κάτω-κάτω, όλοι μέσα τους κουράστηκαν με τους… Λεβαδειακούς και ότι αυτοί «κουβαλάνε» από πίσω τους.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου
Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Πρέπει να ήταν με μία μπάλα στα χέρια (οποιουδήποτε μεγέθους και χρώματος) από τότε που περπάτησε…
Αγαπάει το ποδόσφαιρο, λατρεύει το μπάσκετ το οποίο έπαιξε (όχι με μεγάλη επιτυχία…) γι’ αρκετά χρόνια στον ιστορικό ΒΑΟ, βλέπει βόλεϊ, του αρέσει το χάντμπολ, μπορεί να βλέπει με τις ώρες στίβο, καταδύσεις, ιππασία, σκοποβολή, χόκει επί χόρτου, αλλά και στον πάγο! Παρακολουθεί και πάλη, και άρση βαρών, φυσικά και πινγκ πονγκ και τέννις και … και... και...
Στο γήπεδο πήγε πρώτη φορά το 1983 σε αγώνα ΠΑΟΚ-Απόλλων Αθηνών. Μεγάλη και ωραία εμπειρία. Από το δημοτικό κρατούσε σημειώσεις, στατιστικά, πρόγραμμα αγώνων, είχε αρχείο και έκανε διάφορες αναλύσεις- συγκρίσεις.
Όλα τα άλλα ήρθαν φυσιολογικά…
Από τα 17 του το 1994, ξεκίνησε να ασχολείται με την δημοσιογραφία στην Αθλητική Μακεδονίας Θράκης, όπου τα πρώτα βήματα έγιναν από τις χαμηλές κατηγορίες του μπάσκετ. Φοβερές οι χρονιές που έκανε το ρεπορτάζ και του αγαπημένου του ΒΑΟ, σε Α2 και Α1!
Ακολούθησαν πολλά άλλα Μέσα στην Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, εμπειρίες σε εφημερίες, ραδιόφωνα, τηλεόραση, φυσικά και στο διαδικτυο. Τα τελευταία 15 χρόνια είναι πιο κοντά στο ρεπορτάζ του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ.