Οταν φροντίζεις τις σχέσεις σου με τους μάνατζερ...

Οταν φροντίζεις τις σχέσεις σου με τους μάνατζερ...

Μιχάλης Τσόχος Μιχάλης Τσόχος
Οταν φροντίζεις τις σχέσεις σου με τους μάνατζερ...

bet365

Ο Μιχάλης Τσόχος θυμάται εκείνα τα διασκεδαστικά φιρμάνια της FIFA σύμφωνα με τα οποία θα... τελείωναν οι μάνατζερ και βλέπει τις μεταγραφές τύπου Λουκάκου ή ακόμη και Οφόε...
Είχα γράψει πέρυσι τέτοιο καιρό ένα κείμενο εδώ στο gazzetta για την απόφαση του Μουρίνιο να... παντρευτεί έναν από τους τρεις τέσσερις μεγαλύτερους μάνατζερ ποδοσφαίρου παγκοσμίως, τον Μίνο Ραϊόλα. Μία απόφαση που του κόστιζε σε προσωπικό επίπεδο αφού είναι γνωστή όχι η επαγγελματική, αλλά η φιλική για να μην πω αδελφική σχέση του με τον Μέντες, το αντίπαλο δέος του Ραϊόλα κατά κάποιο τρόπο.
Οι δουλειές είναι δουλειές όμως και ο Μουρίνιο δεν καταλαβαίνει από τέτοια. Εκρινε ότι εκείνη την στιγμή η δουλειά έπρεπε να γίνει με τον Ραϊόλα γιατί αυτό βόλευε τον ίδιο και τα σχέδια του και την έκανε μαζί του. Μέσα σε ένα καλοκαίρι ψώνισε τον Πογκμπά, τον Ζλάταν και τον Μιχιταριάν αδειάζοντας τα ταμεία της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και γεμίζοντας τις τσέπες του Ραϊόλα που πήρε την μεγαλύτερη προμήθεια που πήρε ποτέ μάνατζερ για μία μεταγραφή.
Φέτος λοιπόν όταν τα πράγματα δυσκόλεψαν πολύ για τον Μουρίνιο, έφτασε η ώρα να ξεπληρώσει το χρέος ο Ραϊόλα. Η Ρεάλ είχε φτάσει να ζητά 80 εκατ. ευρώ για τον Μοράτα, ο Μουρίνιο ορθώς θεωρούσε το ποσό εξωπραγματικό και έκανε το κατάλληλο τηλεφώνημα. Ο Ραϊόλα παρά το γεγονός ότι ο Λουκάκου είχε συμφωνήσει σε όλα με την Τσέλσι και ήταν έτοιμος για την επιστροφή του στο “Στάμφορντ Μπριτζ”, μάλιστα σχεδόν το είχε ανακοινώσει, άλλαξε πτήση μέσα σε λίγα λεπτά. Του είπε ο Ραιόλα “εκεί θα πας” και εκεί πήγε. Κάπως έτσι ο Μουρίνιο έλυσε τον μεγαλύτερο πονοκέφαλό του για το φετινό καλοκαίρι, κάπως έτσι ο Κόντε είναι έτοιμος να αρπαχτεί άσχημα με τον Αμπράμοβιτς ή ακόμη και να τα βροντήξει και να φύγει.
Το πράδειγμα Λουκάκου – Ραιόλα – Μουρίνιο είναι το πιο ενδεικτικό του φετινού καλοκαιριού, αλλά όχι το μοναδικό ασφαλώς. Ακόμη και στα μέρη μας αν φτάσουμε θα διαπιστώσουμε ότι σε άλλη κλίμακα ασφαλώς, αλλά με τον ίδιο τρόπο λειτουργεί και ο Ολυμπιακός.
Εχοντας όλα αυτά τα χρόνια αναπτύξει πολύ καλές σχέσεις με δύο τρεις κορυφαίους μάνατζερ φροντίζει αυτές τις σχέσεις να τις συντηρεί, να τις διογκώνει και να τις στηρίζει. Οταν ο Ολυμπιακός βρέθηκε σε αδιέξοδο σχετικά με τον προπονητή που θα προσλάμβανε άκουσε την θερμή εισήγηση του Σέρβου μάνατζερ Φάλι Ραμαντάνι για τον Χάσι. Ο Ολυμπιακός ήξερε ότι ο Κοσοβάρος δεν θα ενθουσιάσει κανέναν φίλο του και ότι ο Τύπος θα σταθεί τουλάχιστον επιφυλακτικά απέναντι στον Χάσι. Ηξερε ότι παίρνει ένα μεγάλο ρίσκο, αλλά το πήρε ακούγοντας τον άνθρωπο με τον οποίο συνεργάζεται χρόνια τώρα. Και όχι απλώς συνεργάζεται, αλλά γεμίζει και τα ταμεία του από αυτήν την σχέση. Ο Ραμαντάνι είναι αυτός που έφερε, αλλά κυρίως πήγε τον Φέισα στην Μπενφίκα, ο Ραμαντάνι είναι αυτός που πήγε τον Μιλιβόγιεβιτς στην Κρίσταλ Πάλας και γενικά έχει φροντίσει να γεμίσει τα ταμεία του Ολυμπιακού με αρκετά εκατομμύρια ευρώ. Ο Ολυμπιακός λοιπόν τον... άκουσε και στην περίπτωση του Χάσι.
Κάπως έτσι, χάρη δηλαδή στις καλές σχέσεις που έχει ο Ολυμπιακός με έναν άλλο σπουδαίο μάνατζερ τον Ενροτό, κατάφερε να αποκτήσει και τον Οφόε. Ο Βέλγος μέσος είναι πελάτης του Ενροτό και ο μάνατζερ που είχε ξεκινήσει τις δουλειές με τον Ολυμπιακό από την εποχή του Μιραλάς και την μεταγραφή στην Εβερτον με 7 εκατ. ευρώ, ήταν αυτός που... φρόντισε να φέρει τον Οφόε στον Ολυμπιακό, όπως ακριβώς είχε τάξει στους Πειραιώτες από την πρώτη στιγμή και με τα οικονομικά δεδομένα που είχε τάξει από την πρώτη στιγμή. Αλλωστε όπως φαίνεται πίσω από το ναύαγιο με την Κράσνονταρ βρίσκεται αυτός, ο οποίος την κατάλληλη στιγμή έκανε σινιάλο στον Ολυμπιακό για να πάρει τον Οφόε από την Λέγκια. Και η μεταγραφή αυτή που νομίζω ότι μέχρι σήμερα είναι η σπουδαιότερη στο ελληνικό ποδόσφαιρο για φέτος (θα το δείξει βέβαια το γήπεδο) έγινε με τέτοιο τρόπο από τον Ενροτό που όλοι είναι χαρούμενοι. Το λέω αυτό γιατί θα μπορούσε να πει κάποιος ότι η Λέγκια είναι στα κάγκελα με τον Ολυμπιακό για τον τρόπο με τον οποίο της πήρε τον Οφόε. Το αντίθετο. Και αυτό νομίζω θα φανεί τις επόμενες ημέρες, όταν την ανάποδη διαδρομή από αυτήν που έκανε ο Οφόε, θα την κάνει νυν παίκτης του Ολυμπιακού και πάλι με την μεσολάβηση του Ενροτό, ο οποίος έχει πολύ καλές σχέσεις και με τους Πολωνούς.
Κάπως έτσι ο Ολυμπιακός πορεύεται όλα αυτά τα χρόνια και σε γενικές γραμμές του βγαίνει, με εξαίρεση τις χρονιές που... εγκληματεί σε βάρος του, όπως έκανε για παράδειγμα πέρυσι το καλοκαίρι. Και κάπως έτσι έχει και την ασφάλεια ότι το καράβι οικονομικά δεν πρόκειται να πάει στα βράχια... Διότι πολλοί είναι αυτοί που αναρωτιούνται τι θα συμβεί αν ο Ολυμπιακός φέτος δεν μπει στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, με δεδομένο ότι έχει ήδη χαλάσει πολλά λεφτά για μεταγραφές και αναμένεται να χαλάσει κι' άλλα με περιπτώσεις όπως αυτή του Βούκοβιτς που κλείνει από ώρα σε ώρα. Ο Ολυμπιακός με την μεταγραφή του Σέρβου στόπερ θα ξεπεράσει κατά πολύ τα 10 εκατ. ευρώ σε ψώνια (το ποσό αφορά μόνο τα χρήματα που έχουν δοθεί σε ομάδες και όχι των συμβολαίων των παικτών). Από που θα βγουν αυτά τα χρήματα αν ο Ολυμπιακός δεν βρεθεί στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.
Ο Ραμαντάνι, ο Ενροτό και όχι μόνο αυτοί οι δύο, ξέρουν και έχουν δει αρκετές φορές τον Ρέτσο και το όνομα αυτού του παιδιού έχει ήδη ταξιδέψει σε όλη την Ευρώπη και σε όλες τις ομάδες που θα ήταν ικανές να ξοδέψουν πάνω από 10 εκατ. ευρώ για ταλαντούχο στόπερ. Αν όχι στα τέλη Αυγούστου, τον Γενάρη όπως πέρυσι με τον Μιλιβόγεβιτς, ο Ολυμπιακός θα αποδεχτεί μία πρόταση που θα ξεπερνά κατά πολύ τα 10 εκατ. ευρώ, πιθανότατα θα αγγίζει τα 15 εκατ. ευρώ και με ποσοστό μεταπώλησης και το ταμείο θα έρθει στα ίσια του ή περίπου στα ίσια του. Και αυτό όχι απλώς δεν είναι μομφή, όπως κάποιοι μπορεί να πιστέψουν, αλλά μπράβο. Το να μπορείς να πουλάς ως ελληνικός σύλλογος ένα 19χρονο παιδί με 15 εκατ. ευρώ είναι σπουδαίο κατόρθωμα, το οποίο ελάχιστα club στην Ευρώπη εκτός των μεγάλων πρωταθλημάτων μπορούν να το πετύχουν;
Για να καταλάβετε τα μεγέθη το μεγαλύτερο ταλέντο του πολωνικού ποδοσφαίρου, ο 20χρονος επίσης στόπερ Γιαν Μπεντναρέκ πήρε μεταγραφή για την Σουθάμπτον από την Λεχ Πόζναν με 7 εκατ. ευρώ. Η Σαουθάμπτον είχε ως πρώτη επιλογή τον Ρέτσο, αλλά ήξερε ότι ο Ολυμπιακός παραχωρεί τους παίκτες του πολύ ακριβά. Δοκίμασε ακόμη και με 10 εκατ. ευρώ να τον πάρει, αλλά έπεσε σε τοίχος, αντίθετα με τα 7 εκατ. ευρώ οι Πολωνοί έκαναν και τούμπες.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Μιχάλης Τσόχος
Μιχάλης Τσόχος

Ο Μιχάλης Τσόχος γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε πιστεύοντας ότι θα γίνει ψυχολόγος. Τελικά η ψυχολογία… γλίτωσε, όχι όμως και η δημοσιογραφία με την οποία ασχολείται επαγγελματικά για 25 χρόνια. Ξεκίνησε από τις εφημερίδες, τις οποίες θεωρεί ακόμη και σήμερα το μοναδικό πραγματικό σχολείο της δημοσιογραφίας και το ραδιόφωνο, το οποίο παραμένει η μεγάλη αγάπη του. Εργάστηκε στο «ΦΩΣ», στο «Βήμα», ενώ υπήρξε αρχισυντάκτης του Sportime και διευθυντής της SportDay. Η πρώτη του δουλειά ήταν ο Bwin ΣΠΟΡ FM, ενώ στο διαδίκτυο παραμένει πιστός στο gazzetta για πάνω από μία δεκαετία. Πέραν όλων των άλλων, τον… αντέχει και η τηλεόραση για πάνω από 10 χρόνια (Cosmote TV) και ο ίδιος αντέχει την ίδια γυναίκα που παντρεύτηκε πριν από 20 χρόνια (ήρωας είμαι!!!). Όλα τα παραπάνω τα… αντέχουν υπομονετικά οι δύο κόρες του.