Γρήγορα “ναι”, πρόχειρα “όχι”...

Γρήγορα “ναι”, πρόχειρα “όχι”...

Μιχάλης Τσόχος Μιχάλης Τσόχος
Γρήγορα “ναι”, πρόχειρα “όχι”...

bet365

Ο Μιχάλης Τσόχος γράφει για τον άμεσο μεταγραφικό σχεδιασμό της ΑΕΚ που της επιτρέπει να παίξει τα ματς της χρονιάς στα τέλη Ιουλίου κάνοντας προετοιμασία με σχεδόν γεμάτο ρόστερ...
Είναι γνωστό το κλισέ οι μεταγραφές κρίνονται στο χόρτο. Ισχύει, στον ίδιο βαθμό που ισχύει και το “40 εκατ. ευρώ το χρόνο συμβόλαιο υπέγραψε ο Μέσι, για να δούμε μπορεί να τα φέρει πίσω αυτά τα λεφτά και στο χόρτο...”
Στην ΑΕΚ το φετινό καλοκαίρι είναι το πιο κρίσιμο για την επόμενη πενταετία. Η Ενωση έχει μπροστά της μία (όχι μεγάλη είναι αλήθεια), αλλά σίγουρα ευκαιρία να επιστρέψει στην Ευρώπη για τα καλά παίζοντας σε έναν όμιλο (κυρίως Europa League, αλλά ποτέ δεν ξέρεις). Ο μεταγραφικός σχεδιασμός έπρεπε λοιπόν να τρέξει γρήγορα ώστε η ομάδα να είναι έτοιμη και μονταρισμένη στα τέλη Ιουλίου. Για ελληνική ομάδα αυτό το task τα τελευταία χρόνια έμοιαζε mission impossible, αλλά για την ΑΕΚ έγινε μία πραγματικότητα.
Ασφαλώς δεν στέκομαι, ούτε θα σχολιάσω τις φανφάρες για καλοκαίρι των ονείρων των Αεκτσήδων, αυτά είναι απλώς για λαϊκή κατανάλωση, αλλά δεδομένων των συνθηκών και του μικρού μπάτζετ που διαθέτει η ΑΕΚ, η δουλειά έγινε και έγινε με τέτοιο τρόπο που σε κάνει να πιστεύεις ότι η ΑΕΚ της νέας σεζόν έχει όλες τις προυποθέσεις να είναι καλύτερη από την ΑΕΚ της προηγούμενης σεζόν. Πόσο καλύτερη θα το δούμε, αλλά καλύτερη.
Η ΑΕΚ χωρίς να κάνει οικονομικές υπερβάσεις και να τινάξει την μπάνκα στον αέρα (και ορθώς αφού τα έσοδα αν δεν παίξει έστω στους ομίλους του Europa League θα είναι πολύ περιορισμένα) φρόντισε και ενώ ήταν γνωστό ότι βιάζονταν λόγω προκριματικών, να ενισχυθεί με παίκτες από κορυφαία πρωταθλήματα, σε όποια θέση χρειάζονταν ενίσχυση. Ταυτόχρονα φρόντισε να μην χάσει κανέναν από τους τέσσερις πέντε παίκτες πρώτης γραμμής που είχε και επιπλέον να κρατήσει τον προπονητή που δούλεψε και πέρυσι στο club και ξέρει πολύ καλά τις αδυναμίες και τα πλεονεκτήματα της ομάδας.
Με λίγα λόγια η ΑΕΚ έκανε ότι πρέπει να κάνει μία ομάδα που παίζει ρέστα τέλη Ιουλίου. Κράτησε τον προπονητή, κράτησε τον κορμό και ενισχύθηκε άμεσα όπου ακριβώς χρειάζονταν με παίκτες που το βιογραφικό μαρτυρά ότι είναι καλύτεροι ή τουλάχιστον ισάξιοι με αυτούς που έφυγαν. Αυτό μπορεί να κάνει μία ομάδα που καίγεται για πρόκριση Ιούλιο μήνα και αυτό έκανε η ΑΕΚ με βάση τις οικονομικές δυνατότητές της.
Η παραμονή του Χιμένεθ ήταν κατά την άποψη μου το πρώτο βασικό ζητούμενο. Στη συνέχεια η παραμονή των παικτών “κλειδιά” την περσινή σεζόν (Βράνιες, Σιμόες, Γιόχανσον και Μάνταλος), προσφέρει ένα ακόμη συν και οι μεταγραφές σε θέσεις που υπήρχε μεγάλη ανάγκη για ενίσχυση είναι το κερασάκι στην τούρτα. Η ΑΕΚ θα παίξει τέλη Ιουλίου τον προκριματικό με ίδιο προπονητή που ξέρει την ομάδα και με 8 στους έντεκα από την περσινή ομάδα.
Η ΑΕΚ πήρε ένα αριστερό μπακ, Ελντερ Λόπες, σε καλή ηλικία που έπαιζε στην Πριμέρα. Πήρε για τρίτο στόπερ έναν Σέρβο, τον Τσόσιτς, επίσης σε καλή ηλικία που έπαιζε στη Serie A. Πήρε για σέντερ φορ έναν φοβερά ταλαντούχο Κροάτη παίκτη, τον Λιβάια (με πολλές ιδιορρυθμίες στο χαρακτήρα του είναι αλήθεια), ο οποίος έχει προλάβει να παίξει ήδη σε Serie A και La Liga.
Η ΑΕΚ πρόσθεσε στο ρόστερ δύο Ελληνες παίκτες που μπορούν να της δώσουν πολλές λύσεις στην επίθεση (Κλοναρίδης και Γιακουμάκης), αλλά και έναν εξτρέμ που έπαιζε βασικός στη Ραπίντ Βιέννης και ο οποίος αν θέλετε την άποψη μου, μπορεί να αποδειχτεί και η καλύτερη μεταγραφή της. Τόσο για τον Τρίστασον, όσο και για τον Λιβάια η ΑΕΚ πήρε μικρό ρίσκο, αφού τους δανείστηκε, αλλά έβαλε και ρήτρες αγοράς οι οποίες είναι στα μέτρα της οικονομικά, συνεπώς θα έχει την ευκαιρία να τους δει για ένα χρόνο και να τους αγοράσει αμέσως μετά αν χρειαστεί.
Ναι ο Αραούχο, ή τέλος πάντων ένας τέτοιου τύπου φορ και ένας ακόμη εξτρέμ μεγάλης κλάσης θα μπορούσαν να είναι οι επόμενες κινήσεις, αλλά η ΑΕΚ μπορεί να περιμένει πλέον για αυτές. Να παίξει τα προκριματικά στο τέλος Ιουλίου και να ανέβει επίπεδο και σκάλα στην αναζήτησή της αν έχει περάσει από αυτά.
Το μόνο που θα άλλαζα εγώ στον σχεδιασμό της ΑΕΚ μέχρι τώρα θα ήταν ένα. Θα έπαιρνα και τερματοφύλακα για βασικό. Αλλά ας μην τα θέλουμε και όλα δικά μας...

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Μιχάλης Τσόχος
Μιχάλης Τσόχος

Ο Μιχάλης Τσόχος γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε πιστεύοντας ότι θα γίνει ψυχολόγος. Τελικά η ψυχολογία… γλίτωσε, όχι όμως και η δημοσιογραφία με την οποία ασχολείται επαγγελματικά για 25 χρόνια. Ξεκίνησε από τις εφημερίδες, τις οποίες θεωρεί ακόμη και σήμερα το μοναδικό πραγματικό σχολείο της δημοσιογραφίας και το ραδιόφωνο, το οποίο παραμένει η μεγάλη αγάπη του. Εργάστηκε στο «ΦΩΣ», στο «Βήμα», ενώ υπήρξε αρχισυντάκτης του Sportime και διευθυντής της SportDay. Η πρώτη του δουλειά ήταν ο Bwin ΣΠΟΡ FM, ενώ στο διαδίκτυο παραμένει πιστός στο gazzetta για πάνω από μία δεκαετία. Πέραν όλων των άλλων, τον… αντέχει και η τηλεόραση για πάνω από 10 χρόνια (Cosmote TV) και ο ίδιος αντέχει την ίδια γυναίκα που παντρεύτηκε πριν από 20 χρόνια (ήρωας είμαι!!!). Όλα τα παραπάνω τα… αντέχουν υπομονετικά οι δύο κόρες του.