Ρόμπερτ τα έμαθες;

Ρόμπερτ τα έμαθες;

Ρόμπερτ τα έμαθες;

bet365

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου απευθύνεται μέσα από το blog του στον Ρόμπερτ Μακ και του γνωστοποιεί μερικά πράγματα που γίνονται στην Ελλάδα και μπορεί να τον βοηθήσουν για να έρθει… γρηγορότερα.
Ο Μακ ήρθε στον ΠΑΟΚ μετά από μερικές μέτριες έως καλές χρονιές στη Νυρεμβέργη. Τότε ήταν λίγο… έξω από την εθνική του ομάδα. Στον ο ΠΑΟΚ ο Σλοβάκος εκτοξεύθηκε. Ποδοσφαιρικά, χρηματιστηριακά, ψυχολογικά, ενώ έχει μόνιμη θέση στην ενδεκάδα της εθνικής του, η οποία παίζει πλέον και σε τελικές φάσεις μεγάλων διοργανώσεων.
Είναι από αυτές τις πολλές περιπτώσεις παικτών που μπορούν -και πρέπει- να μιλάνε με καλά λόγια για την Ελλάδα και την ομάδα που τους βοήθησε να αλλάξουν επίπεδο. (Επαναλαμβάνω είναι πολλοί αυτοί και φυσικά μεταξύ τους είναι και ο Μάρκους Μπέργκ, μια και είναι στην επικαιρότητα).
Ο Μακ όμως ήθελε να φύγει από την Ελλάδα για να πάρει περισσότερα χρήματα, αλλά και επειδή εδώ τα… είχε δει όλα! Μία από τις τελευταίες του στιγμές ήταν αυτή στον ημιτελικό κυπέλλου. Τότε με το πέναλτι που του έκανε ο Καπίνο, στο ματς της Τούμπας που διακόπηκε. Σε εκείνο το ματς όπου έδινε το χέρι στον Μήτσιο (ήταν ο επιπρόσθετος, ενώ διαιτητής ήταν ο Παππάς) και εκείνος ντρέπονταν να κάνει κίνηση…
Μερικά από αυτά που γίνονταν σε μεγάλο βαθμό εκείνη τη χρονιά, είχαν «χαλάσει» και τον Μακ! Τώρα «παίζει» θέμα επιστροφής και επειδή ο Μακ μπορεί να μην ξέρει, ας τον ενημερώσουμε για να τον βοηθήσουμε ακόμη περισσότερο…
Φίλε Ρόμπερτ…
- Κατ’ αρχάς αυτοί οι δύο περίεργοι που τότε με τα σφυρίγματά τους έβαλαν τον κόσμο μέσα στο γήπεδο, δεν έχουν ξαναπαίξει. Ο Παππάς κάνει παρέα στον Σπάθα (θα σου τα πω άλλη φορά γι’ αυτόν) και ο Μήτσιος κρατάει συντροφιά στον Παππά που τα λέει με τον Σπάθα, που πίνει καφέ με τον Δημητρόπουλο, ο οποίος συντροφεύει τον Ιωαννίδη, μαζί και τον Κάμπαξη, τον Αμπάρκιολη και άλλους… (Μόνο η Γιαδικιάρογλου λείπει…).
- Για να μην σε μπερδεύω όμως φίλε Ρόμπερτ, από εκείνη την μέρα που εσύ τρελάθηκες με τον Παππά και τον Μήτσιο, από εκείνη ακριβώς τη βραδιά της 2ας Μαρτίου του 2016, κάτι έχει αλλάξει στο Ελληνικό ποδόσφαιρο.
Διάβασε εν συντομία και θα καταλάβεις ότι αξίζει να έρθεις να μας ξαναδείς και να ξαναπαίξεις…
Από τότε λοιπόν φίλε Ρόμπερτ:
1) Άλλαξε η διοίκηση της ΕΠΟ. Αυτοί που μιλούσαν με τα Πακιστανικά τηλέφωνα (όπως ειπώθηκε και προχθές στη Βουλή) είναι στα σπίτια τους… Δυσκολεύονται να βγουν και έξω…
2) Από τότε Ρόμπερτ δύο φορές άλλαξε και η ΚΕΔ. Την πρώτη με Βασσάρα πρόλαβαν και έκαναν τη δουλειά…. Μετά ανέλαβαν καινούριοι και τώρα όλοι φωνάζουν! Όλοι ευνοούνται, όλοι αδικούνται. Δεν ευνοείται μόνο ο ένας και οι φίλοι του! Λάθη υπέρ και κατά όλων. (Υπέρ των μεγάλων Ρόμπερτ μου, τα λάθη –όπως ξέρεις- είναι πάντα περισσότερα).
3) Κάπως έτσι Ρόμπερτ το πρωτάθλημα πέρυσι κρίθηκε στις δύο νίκες. Αγχώθηκαν οι πρωτοπόροι φίλε Σλοβάκε και στο τέλος οργανώθηκαν ποικιλοτρόπως… (Τους πήραν χαμπάρι όμως).
4) Έχουμε και τακτικούς δικαστές. Αυτοί που συνομιλούσαν και κανόνιζαν τις αποφάσεις, τώρα ψάχνουν άλλους τρόπους να επηρεάζουν καταστάσεις… (Κάτι καταφέρνουν, αλλά θα αλλάξει και αυτό. Τι να κάνουμε, δεν αλλάζουν όλα σε ένα χρόνο…).
5) Αν σε ενδιαφέρει το ποδόσφαιρό μας σε λίγο θα έχει και νέα διοίκηση στην ΕΠΟ. Μαζί και επιτροπή παρακολούθησης από FIFA και UEFA. Ακόμη και Επιτροπή Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου! Όλοι είναι σε εγρήγορση, όλοι προσέχουν και θα προσέξουν πολύ παραπάνω από εδώ και πέρα.
Κάτι γίνεται λοιπόν… Κάτι κινείται! Η ομάδα σου πρωταγωνιστεί, η ομάδα σου αλλάζει λίγο τις ισορροπίες, η ομάδα σου πρωτοστάτησε ώστε οι πρωταγωνιστές της εγκληματικής οργάνωσης, είτε να εξαφανιστούν, είτε να μαζευτούν…
* Για να μην ξεχαστώ φίλε Ρόμπερτ, έχουμε και κάποιους εδώ, να λένε και να γράφουν ότι η ομάδα σου είναι πλέον ο χαλίφης του ποδοσφαίρου! Ναι βέβαια! Στα λέω για να μην σου έρθουν απότομα...
* Κι’ αν δεν πιστεύεις αυτό, σου γράφω για κάτι άλλο που αξίζει να έρθεις και να το δεις… Θυμάσαι που λέγαμε εμείς εδώ στην Ελλάδα για τους αιώνιους αντιπάλους; Θυμάσαι την έχθρα Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού; Άσε… Που να στα λέω…
* Αν ρωτάς για εκείνα τα δικαστήρια της εγκληματικής οργάνωσης, δεν έχω νέα… Σε λίγο! (Είναι τόσες πολλές οι δικαστικές υποθέσεις ξέρεις γύρω από το ποδόσφαιρο, που έχουμε μία δυσκολία να τις «τρέξουμε» ταυτόχρονα…).
Γι’ αυτό σου λέω φίλε Ρόμπερτ… Κάτι γίνεται! Κάτι πάει να αλλάξει! Θέλουμε δουλειά ακόμη, αλλά που θα πάει…

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου
Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Πρέπει να ήταν με μία μπάλα στα χέρια (οποιουδήποτε μεγέθους και χρώματος) από τότε που περπάτησε…
Αγαπάει το ποδόσφαιρο, λατρεύει το μπάσκετ το οποίο έπαιξε (όχι με μεγάλη επιτυχία…) γι’ αρκετά χρόνια στον ιστορικό ΒΑΟ, βλέπει βόλεϊ, του αρέσει το χάντμπολ, μπορεί να βλέπει με τις ώρες στίβο, καταδύσεις, ιππασία, σκοποβολή, χόκει επί χόρτου, αλλά και στον πάγο! Παρακολουθεί και πάλη, και άρση βαρών, φυσικά και πινγκ πονγκ και τέννις και … και... και...
Στο γήπεδο πήγε πρώτη φορά το 1983 σε αγώνα ΠΑΟΚ-Απόλλων Αθηνών. Μεγάλη και ωραία εμπειρία. Από το δημοτικό κρατούσε σημειώσεις, στατιστικά, πρόγραμμα αγώνων, είχε αρχείο και έκανε διάφορες αναλύσεις- συγκρίσεις.
Όλα τα άλλα ήρθαν φυσιολογικά…
Από τα 17 του το 1994, ξεκίνησε να ασχολείται με την δημοσιογραφία στην Αθλητική Μακεδονίας Θράκης, όπου τα πρώτα βήματα έγιναν από τις χαμηλές κατηγορίες του μπάσκετ. Φοβερές οι χρονιές που έκανε το ρεπορτάζ και του αγαπημένου του ΒΑΟ, σε Α2 και Α1!
Ακολούθησαν πολλά άλλα Μέσα στην Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, εμπειρίες σε εφημερίες, ραδιόφωνα, τηλεόραση, φυσικά και στο διαδικτυο. Τα τελευταία 15 χρόνια είναι πιο κοντά στο ρεπορτάζ του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ.