Όταν τo «vamos bien» γίνεται πράξη!

Όταν τo «vamos bien» γίνεται πράξη!

Γιώργος Τσακίρης Γιώργος Τσακίρης
Όταν τo «vamos bien» γίνεται πράξη!

bet365

Ο Γιώργος Τσακίρης αναδεικνύει το σωστό δρόμο που έχει επιλέξει η ΑΕΚ, καταγράφει ΟΛΑ τα μεταγραφικά δεδομένα και έχει υστερόγραφα...

Η πρώτη μεταγραφή για την ΑΕΚ είναι γεγονός και την πληροφορηθήκατε από εδώ, από το gazzetta.gr, αφού ο Έλντερ Λόπες ήταν όντως στην Αθήνα για λογαριασμό της Ένωσης προκειμένου να τελειώσει και τυπικά το deal του με τους «κιτρινόμαυρους». Μια συμφωνία που όπως γνωρίζετε όλοι πλέον ήρθε με καθυστέρηση 2 χρόνων, αφού η περίπτωσή του είχε απασχολήσει (και) το καλοκαίρι του 2015 την ομάδα και τους (τότε) υπεύθυνους του συλλόγου για τον αγωνιστικό σχεδιασμό.

Γρήγορο Στοίχημα σε Καλύτερες Αποδόσεις, Άμεσες Αναλήψεις (21+)!

Το βασικό και πλέον σημαντικό είναι όλα όσα φανερώνουν οι κινήσεις της ΑΕΚ, οι περιπτώσεις ποδοσφαιριστών κοινώς που προσπαθεί και ενδιαφέρεται για να αποκτήσει (είτε τα καταφέρει είτε όχι σε όλες όσες ασχολείται στα σοβαρά). Διότι μέσω της αναζήτησης αυτής του club και των επαφών -άρα και δεδομένων προθέσεων- αποδεικνύεται πού στοχεύει και πάνω σε τι βάσεις θα στηριχθεί το αγωνιστικό project για τη σεζόν που έρχεται.

Η άποψή μου σχετικά με τον αγωνιστικό σχεδιασμό (όλα βέβαια θα κριθούν και στο τέλος της καλοκαιρινής μεταγραφικής περιόδου) της ΑΕΚ είναι πως πλέον γίνεται πράξη το «vamos bien»! Αρκεί να μην αλλάξουν τα έως τώρα δεδομένα σε τέτοιο βαθμό που από το... δόξα τω θεω, φτάσουμε λόγω αρνητικών απαντήσεων και περιορισμένων ουσιαστικών εναλλακτικών επιλογών στο «βοήθα Παναγιά μου» αφού αυτό θα ισχύει αν φτάνουμε στο τέλος της περιόδου ενίσχυσης της ομάδας...

Ας το... κουβεντιάσουμε όμως για να επιβεβαιώσουμε (φυσικά είναι πολύ πιθανό να διαφωνούν κάποιοι, απόλυτα σεβαστό) τα παραπάνω που γράφω. Διότι το να... λέμε κάτι έτσι χωρίς να το στηρίζουμε, δεν έχει καμία αξία και σημασία.

Η Ένωση απέκτησε για παράδειγμα τον Έλντερ Λόπες. Ένας Πορτογάλος ακραίος αμυντικός με σταθερά ανοδική πορεία στην καριέρα του και καλή (όπως λένε και οι Ισπανοί) σεζόν στην Λας Πάλμας. Στο κλασικό και εύκολο ερώτημα «και τότε γιατί να τον αφήσουν ελεύθερο στην Λας Πάλμας;», η απάντηση είναι όπως εκφράζεται στα ισπανικά ΜΜΕ (εκτός από το γεγονός ότι δεν έχει ιδιαίτερη ανάγκη από χρήματα το αφεντικό της ομάδας των Κανάριων Νήσων): «Θέλουν έναν για βασικό και τον νυν βασικό για δεύτερο, οπότε έπρεπε να παίξουν το παιχνίδι του παίκτη που δεν υπολόγιζαν» και πάμε παρακάτω.

Η ΑΕΚ έφερε για βασικό αριστερό μπακ (ανάλογα με την εξέλιξη και της υπόθεσης Ντίντακ) τον Λόπες ο οποίος ήρθε από γεμάτη σεζόν και σε καλή αγωνιστική κατάσταση στα 28 του χρόνια. Ο προηγούμενος που είχε αποκτηθεί για την ίδια θέση ήταν ο Ντίντακ Βίλα (απόλυτα τίμια και αξιόπιστη επιλογή όπως αποδείχτηκε) η καριέρα του οποίου ήταν σε πτωτική πορεία και έψαχνε το come back (εννοείται πως δεν είχε καν συμμετοχές). Προφανώς λοιπόν τα δεδομένα απόκτησης του Πορτογάλου είναι καλύτερα, ωστόσο, πάντα όλα στο χορτάρι φαίνονται!

Έπειτα για τη θέση του αριστεροπόδαρου στόπερ (για να ξεκινήσω από την άμυνα και να προχωράω προς την επίθεση) ο εκλεκτός είναι ο Καμπρέρα. Ένας καλός Ουρουγουανός κεντρικός αμυντικός με σούπερ παραστάσεις και σε εξαιρετική ηλικία (26 ετών). Πρόκειται για τον παίκτη που θα 'ρθει να διεκδικήσει τη θέση βασικού από Τσιγκρίνσκι, Βράνιες και επί της ουσίας αυτόν που θα πάρει τη θέση του Κολοβέτσιου στο ρόστερ. Δεδομένο ότι είναι κίνηση πάνω (έστω) από αυτό που ήδη υπήρχε (το ίδιο ισχύει και με την εναλλακτική του Καμπρέρα αν δεν προχωρήσει, αφού θα πρόκειται για παίκτη με ανάλογες παραστάσεις).

Πάμε να... κοιτάξουμε και τη θέση του εξτρέμ. Η ΑΕΚ εκεί τις περασμένες σεζόν ενισχύθηκε (όπως το γράφαμε και τότε) με παίκτες - στοιχήματα. Θυμίζω παραδείγματα για να καταλάβουμε τι γράφουμε: αν θα έβγαινε πιο παλιά -βγήκε- ο Βάργκας, αν θα έκανε τη διαφορά ο Πατίτο που ερχόταν για πρώτη φορά στην Ευρώπη (και δεν την έκανε) και την ίδια ώρα αν θα μπορούσαν να αντεπεξέλθουν ως εξτρέμ αφού έπαιζαν ΚΑΙ σε αυτή τη θέση αλλά δεν λογιζόταν ως η φυσική τους (δεκαρό-ακραίοι στην ουσία).

Τώρα η ΑΕΚ δεδομένα έχει κάνει επαφή με τον Χάιμε Ρομέρο (που έμεινε ελεύθερος και αν θέλει η Ένωση τον κλείνει σε μια ώρα αφού το θέλει ο ίδιος) από την Πριμέρα και αγωνιζόταν στην Οσασούνα που -ναι- υποβιβάστηκε (και;). Έχει τσεκάρει και προσεγγίσει τον Μπούργκι που παίζει δανεικός από Ρεάλ Μαδρίτης σε ομάδες της Πριμέρα και τον Κουένκα που τα ίδια ισχύουν πάνω - κάτω. Η Ένωση θυμίζω ψάχνει όπως έχει πει ο ίδιος ο Χιμένεθ δυο εξτρέμ, παίκτες γραμμής. Υπάρχει και η περίπτωση του Μπαχούι με καλό βιογραφικό, αλλά παίκτης ρίσκο με πτωτική πορεία στην καριέρα του για να είμαστε τίμιοι...

Το γεγονός πως ΟΛΑ τα ονόματα που έχουν γραφτεί - ακουστεί (κυρίως από όσα έχουν γράψει στην Ισπανία) είναι όντως παίκτες που παίζουν στον... ασβέστη που έλεγαν και οι παλιοί, δείχνει επίσης μια ουσιαστική και σημαντική πρόοδο στον αγωνιστικό σχεδιασμό της ΑΕΚ που έως και πέρυσι δεν υπήρχε (αφού έψαχναν μεν για εξτρέμ και έφερναν δεκαρο-ακραίους όπως προείπαμε αν εξαιρέσουμε τον Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο).

Σ' αυτό το σημείο να σημειώσουμε πως σύμφωνα με το ρεπορτάζ μας το πιθανότερο σενάριο για να αποτελέσει το δεύτερο μεταγραφικό χτύπημα της ΑΕΚ (στο νήμα θα κριθεί) είναι ο στόπερ, ή ο εξτρέμ! Μάλιστα πολύ σύντομα αναμένεται η επόμενη προσθήκη για την ΑΕΚ και αυτό έχει μεγάλη σημασία. Γίνεται λόγος για (σίγουρα) τέσσερα (μπορεί και πέντε) νέα πρόσωπα στο αεροπλάνο που θα πετάξει για την Βαρσοβία στις 29 Ιουνίου: Λόπες, Γιακουμάκης, Τσιτώντας, στόπερ - εξτρέμ (για να τα εξηγήσουμε όλα).

Πάμε όμως και στα επίσης και εξίσου πολύ σημαντικά και θετικά μαντάτα που προκύπτουν από την αγωνιστική αναζήτηση της ΑΕΚ (και) για την γραμμή κρούσης. Πρέπει να σας μεταφέρω αυτά που αφορούν το ρεπορτάζ το οποίο επιβεβαιώθηκε στο 100% με τον Λόπες και από την ίδια πηγή ενημερώθηκα ότι με τα φορ δεν έχουν προχωρήσει στον βαθμό που το 'χουν κάνει με τις υπόλοιπες περιπτώσεις. Στην εύλογη ερώτηση που έχετε (και είχα κι εγώ) στο μυαλό σας «μα γιατί;» η απάντηση είναι αποστομωτική: «υπάρχει προτεραιότητα και επιθυμία για Αραούχο και Σκόκο, οπότε...»!

Είναι αλήθεια ότι η ΑΕΚ ελπίζει και θέλει να ντύσει στα κιτρινόμαυρα (ξανά) τους Αραούχο και Σκόκο. Ο πρώτος έχει αρχίσει εδώ και καιρό να πιέζει για το... αντίο. Σ' αυτό το σημείο αξίζει να αποκαλύψουμε ότι στην Ένωση θα επιδιώξουν να πάνε σε δανεισμό για ένα χρόνο (γνωστό αυτό), ωστόσο, θα επιχειρήσουν να ορίσουν οψιόν αγοράς για το 50% των δικαιωμάτων του (πολύ καλή πρόταση για την Λας Πάλμας αφού για κάποιον δικό τους λόγο δεν τον υπολογίζουν).

Ο πρόεδρος της Λας Πάλμας επιβεβαίωσε το ρεπορτάζ μας (και των υπολοίπων ελληνικών ΜΜΕ) σχετικά με την εκπεφρασμένη επιθυμία του Αραούχο να επιστρέψει στην Αθήνα για την ΑΕΚ, κάτι που ΘΑ ΓΙΝΕΙ αν μεταφράσουμε τα όσα είπε το ίδιο το αφεντικό του συλλόγου των Κανάριων Νήσων αφού υπογράμμισε στα ισπανικά ΜΜΕ ότι «ο Σέρχιο ανήκει σε εμάς, ξέρουμε ότι θέλει να πάει στην ΑΕΚ, όμως εμείς τον υπολογίζουμε και θα μείνει εδώ αν δεν αποκτηθεί επιθετικός», σε απλή μετάφραση: αν αποκτηθεί άλλος επιθετικός, τότε θα μπορεί να φύγει! Θέλει υπομονή εδώ...

Όπως υπομονή (τουλάχιστον για δυο ματς) απαιτείται για να ξεκαθαρίσει το... τοπίο μια και καλή θέλει και η περίπτωση του Νάτσο Σκόκο. Ο «Δαίμονας» ήταν τίμιος, έχει ξεκαθαρίσει ότι τον ικανοποιεί η προσφορά που έχει ακούσει από την ΑΕΚ, περιμένει το φινάλε των αγωνιστικών υποχρεώσεων και θα αποφασίσει με την οικογένειά του και τον ατζέντη του το μέλλον του. Θέλει ΑΕΚ, αλλά δεν μπορεί να σκεφτεί ότι θα κάνει με κάποιον τρόπο κακό στην Νιούελς. Ανοιχτό και πιθανό το σενάριο να δούμε Αραούχο και Σκόκο μαζί, περισσότερο απ' αυτό που προέκυπτε από τον Λίτο Χιμένεθ για τους Αραούχο και Λιβάγια!

Υγ: Η περίπτωση Γιάκομπ Γιόχανσον είναι δεδομένα αυτή που απασχολεί περισσότερο από όλες σε ότι αφορά τους ποδοσφαιριστές που ήδη υπάρχουν και ΠΡΕΠΕΙ να ανανεωθεί η συνεργασία τους με την ΑΕΚ. Στην Ένωση είναι αλήθεια ότι ΟΦΕΙΛΟΥΝ να το πετύχουν με κάθε τρόπο και κόστος για να βγουν κερδισμένοι στο άμεσο μέλλον (με πιθανή πώλησή του). Μάλιστα θα βγει ενισχυμένος, ή το αντίθετο, ο Ντάνιελ Μαϊστόροβιτς ανάλογα με την τελική εξέλιξη στην υπόθεση. Η ΑΕΚ δουλεύει την περίπτωσή του εδώ και μήνες είναι η αλήθεια (όπως έχει δηλώσει και ο ίδιος ο Γιόχανσον άλλωστε) κάτι που σημαίνει ότι του έχουν ήδη καταθέσει καλύτερες οικονομικά προσφορές. Αυτό αποδεικνύει μια αρνητική διάθεση (έως τώρα) από τον διεθνή Σουηδό ο οποίος με τον ίδιο τρόπο έφυγε για την ΑΕΚ από την Γκέτεμποργκ (βασικά για το Ισραήλ προορίζονταν αλλά ο νυν τεχνικός του ΠΑΟΚ ευτυχώς για την Ένωση τον... έκοψε). Απόδειξη ότι προφανώς όπως οι περισσότεροι Σκανδιναβοί έχουν προτεραιότητα στο δικό τους αποκλειστικά οικονομικό όφελος. Δεν είναι κακό αυτό, ούτε μπορεί κανείς να τους χρεώσει κάτι. Όμως στην ΑΕΚ θα πρέπει αν δεν τον ανανεώσουν έως τον Αύγουστο να επιδιώξουν να τον πουλήσουν (έστω και με ποσό μικρότερο από αυτό που θα κέρδιζε αν τον ανανέωνε και με σημαντικές διοργανώσεις μπροστά του) και αν δεν το δεχτεί αυτό, να του συμπεριφερθεί επαγγελματικά και να αξιοποιήσει άλλον στη θέση του και να σταματήσει να τον βοηθά να εξελίσσεται και να προοδεύει (ο καθένας στο τέλος πρέπει να κοιτάζει το συμφέρον του και πάνω από την ΑΕΚ δεν μπορεί να μπαίνει ΚΑΝΕΙΣ). Αφού λοιπόν θα χάσει η Ένωση, έτσι θα πρέπει να καταλάβει ο διεθνής Σουηδός ότι θα χάσει και αυτός. Διότι αν αγωνιστικά μείνει πίσω, χάσει τη θέση του στη βασική 11άδα, θα κινδυνεύσει να μην είναι στην εθνική του αλλά κυρίως θα πέσει και η τιμή του αφού θα διαπραγματευθεί ως ελεύθερος αλλά και μη ενεργός!

Υγ2: Γράφω αυτό για να ξεκαθαρίσω και να προλάβω τους «γκρινιάρηδες» για να μπορέσω να σημειώσω αυτό που θέλω και προβλέπω να γίνεται με τον Γιακουμάκη. Η ΑΕΚ πρέπει να αποκτήσει Σκόκο και Αραούχο και αν δεν γίνει αυτό ανάλογες περιπτώσεις σούπερ ποδοσφαιριστών (σε ποιότητα και αποτέλεσμα). Ωστόσο θυμηθείτε με: ο Γιακουμάκης θα ξεχωρίσει πανεύκολα στην Ένωση. Ξεχνάμε πάντα εύκολα αυτούς που έρχονται. Δεν το 'χω γράψει για κανέναν άλλον (πλην του Γαλανόπουλου): Θα αφήσει εποχή στην ΑΕΚ ο Έλληνας φορ που αποκτήθηκε από τον Πλατανιά αρκεί να είναι υγιής και να στηριχθεί. Αυτό και εδώ είμαστε...

Υγ3: Η αποκάλυψη του deal της ΑΕΚ με τον Λόπες πρέπει να προκάλεσε τεράστιο εκνευρισμό θαρρώ στον Λίτο Χιμένεθ. Χωρίς λόγο όμως... Του αποκλειστικού ρεπορτάζ αυτού (σ.σ.: της άφιξης του Λόπες για την Ένωση) ακολούθησαν διαδοχικά δημοσιεύματα, παντού όμως ελέω Λίτο Χιμένεθ, για δεδομένο κοινό μέλλον του Αραούχο και του Λιβάγια. Κάτι που τίμια ξεκαθάριζε η ΑΕΚ ότι δεν ισχύει σε καμία των περιπτώσεων. Τουλάχιστον τώρα που γράφουμε αυτές τις λέξεις... Να υπενθυμίσουμε ότι και οι δυο συγκεκριμένοι δεν είναι το πιο πιθανό σενάριο (το αντίθετο σημειώνεται) να το δούμε να συμβαίνει στην ΑΕΚ. Απλά και κατανοητά.

Υγ4: Του Χάιμε Ρομέρο που έμεινε ελεύθερος από την Οσασούνα δεν έχει τελειώσει γιατί προφανώς δεν είναι η περίπτωση που έχουν ξεχωρίσει και θα ήθελε με... τρέλα ο Μανόλο Χιμένεθ. Είναι εύκολα κατανοητό. Διαφορετικά θα ήταν ήδη εδώ ο Ισπανός εξτρέμ. Όμως η ανάγκη για άμεση ενίσχυση με δυο παίκτες στα άκρα μπορεί να έχει ήδη επιταγχύνει τις εξελίξεις και να ανάψει άμεσα το πράσινο φως για τον Ρομέρο. Αρκεί όπως πληροφορήθηκα ο άλλος εξτρέμ που θα βρεθεί (έστω και αργότερα και ενώ η ομάδα θα βρίσκεται αρκετές μέρες στην Πολωνία) να μην είναι ο Μπαχούι...

Υγ5: Ο Λεάντρο Καμπρέρα είναι ο εκλεκτός για το κέντρο της άμυνας δεδομένα! Το κακό μαντάτο είναι η επιμονή του είτε να μείνει Ισπανία είτε να βρει κάτι στο Μεξικό (απ' όπου κατάγεται και ο εκπρόσωπός του, ότι κι αν σημαίνει αυτό). Αν υπήρχε δεδομένο ότι δεν θα 'χει καν ενδιαφέρον από τις δυο αυτές χώρες (πράγμα δύσκολο αφού δεν βρίσκεις εύκολα και πουθενά αριστεροπόδαρο στόπερ) θα ήταν ήδη στην ΑΕΚ που αυτόν θέλουν αλλά έχουν ετοιμάσει εναλλακτικές λόγω της δυσκολίας της περίπτωσης. Δεν θα το αφήσει έως το... τέλος η Ένωση για τον Καμπρέρα!

Υγ6: Η απάντηση της Δικέφαλος 1924 στον δήμο είναι για υπόκλιση. Απλά ελπιζω να φροντίζουν να λύνουν όλα τα προβλήματα που αφορούν το πλάνο του γηπέδου προκειμένου τα εμπόδια να είναι τα γνωστά που μπορούν να μπουν και τα οποία δεδομένα όπως εξήγησε και ο κ. Ανδριόπουλος θα κάνουν στοπ στο έργο ΜΟΝΟ βαριά για τέσσερις εβδομάδες. Κατά τα λοιπά μυαλό δεν βάζουν, δεν θέλουν και δεν έχουν καν τη τιμιότητα να το φωνάξουν.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Γιώργος Τσακίρης
Γιώργος Τσακίρης

Όλα ξεκίνησαν για τον Γιώργο Τσακίρη το 1999 στο Παγκόσμιο Άρσης Βαρών στο ΣΕΦ. Έπειτα, ακολούθησε το Εθνοσπόρ το 2000 και το 2001 η παράλληλη ενασχόληση με το ρεπορτάζ της ΑΕΚ έως και σήμερα με σταθμούς καριέρας την SportDay στο ξεκίνημά της και στον ΣΠΟΡ FM 94.6 (όπου συνεχίζουμε), έπειτα στην Εξέδρα και από το 2011 στο καλύτερο «μαγαζί» απ' όλα: Gazzetta.gr. 22 χρόνια πλέον στο κιτρινόμαυρο ρεπορτάζ και συνεχίζουμε...