Αγαπητέ, Μάρκους...

Αγαπητέ, Μάρκους...

Νίκος Αθανασίου Νίκος Αθανασίου
Αγαπητέ, Μάρκους...

bet365

Ο Νίκος Αθανασίου γράφει για τα... χίλια δίκια του Μάρκους Μπεργκ αλλά και την άδικη προς τον Παναθηναϊκό και τον κόσμο του, συμπεριφορά του στο σίριαλ με την Αλ Αϊν.

Καλημέρα, που δεν είναι. Συγχωρέστε το προσωπικό της υποθέσεως που θα ακολουθήσει αλλά σε κάτι τέτοιες στιγμές, σε στιγμές τόσο οριακές εξαιτίας και της γενικότερης εικόνας διάλυσης του Παναθηναϊκού, είναι αρκετά δύσκολο να μπεις στα συγκεκριμένα δημοσιογραφικά μονοπάτια ενός post. Πάμε, λοιπόν...

*Αγαπητέ, Μάρκους σε καταλαβαίνω. Γιατί να κάτσεις στην Ελλάδα; Για να σε κλέβουν οι «Κύζες» και να σου στερούν τα πρωταθλήματα στα δικαστήρια όπως έγινε την σεζόν 2014-2015?

*Αγαπητέ, Μάρκους έχεις δίκιο. Γιατί να κάτσεις στην Ελλάδα των «εγκληματικών οργανώσεων», της βίας, της σήψης και της παρακμής; Για να έχεις περισσότερες κίτρινες κάρτες από τους κεντρικούς αμυντικούς των υπόλοιπων μεγάλων ομάδων και να σου συμπεριφέρονται λες και είσαι κανένας αληταράς; Για να σου ρίχνουν τέσσερις αγωνιστικές για το... τίποτα μόνο και μόνο επειδή τους έχει προκαλέσει ψυχολογικά προβλήματα αυτή την τετραετία;

*Αγαπητέ, Μάρκους σε νιώθω. Γιατί να μείνεις στον Παναθηναϊκό των χιλίων προβλημάτων και κυρίως να μείνεις στον πιο αναξιόπιστο Παναθηναϊκό ever. Είτε αυτό έχει να κάνει με πληρωμές είτε με... υποσχέσεις ενίσχυσης του έμψυχου δυναμικού για να είναι η ομάδα όπως θα πρέπει να είναι. Για να ψάχνεις τον πρόεδρο και να μην τον βρίσκεις;

*Αγαπητέ, Μάρκους εσύ τα... καμπανάκια σου τα χτύπησες στην συνέντευξη που έδωσες στην Nova σχετικά με το μέλλον σου. Ήθελες να δεις αξιοπιστία, πλάνο, έναν κανονικό Παναθηναϊκό. Και τι είδες; Έναν εξαφανισμένο πρόεδρο, καμία πληρωμή των οφειλομένων και μια εικόνα αποσύνθεσης.

*Αγαπητέ, Μάρκους έκανες πράξη αυτό που μου είχες πει στην πρώτη σου μεγάλη συνέντευξη στην Ελλάδα. Έβαλες πιο πολλά γκολ από τον Σισέ, έγινες πιο σημαντικός από τον Γάλλο και έβαλες σφραγίδα στον Παναθηναϊκό. Πολλές φορές ήσουν η μοναδική όαση στην έρημο. Αγωνιστικά και εξωαγωνιστικά.

Από την άλλη, όμως...

*Αγαπητέ, Μάρκους ήρθες στον Παναθηναϊκό εξαφανισμένος από τον ευρωπαϊκό ποδοσφαιρικό χάρτη και μέσα από το «τριφύλλι», επειδή όπως έλεγες εδώ ξαναένιωσες καλά, κατάφερες να γίνεις βασικός και αναντικατάστατος στην Εθνική Σουηδίας, να παίξεις στο Euro 2016, να κάνεις restart στην καριέρα σου.

*Αγαπητέ, Μάρκους το πρώτο σου συμβόλαιο στον Παναθηναϊκό ήταν περίπου 400.000 ευρώ. Μετά από μια τετραετία και μέσα σε ένα περιβάλλον στενεμένο οικονομικά, οι απολαβές σου έφτασαν στο 1.1 εκατομμύρια ευρώ! Μία απόλυτη επιβράβευση των όσων προσέφερες. Δεν νομίζω να έχεις παράπονο...

*Αγαπητέ, Μάρκους μέσα από τον Παναθηναϊκό έφτασες στο σημείο να συζητάς ένα συμβόλαιο που δεν το είχες φανταστεί. Ούτε στα πιο τρελά σου όνειρα. Τρία «χαρτιά» ετησίως. Στα... πετρέλαια; Στα πετρέλαια. Επαγγελματίας είσαι και για αυτό δεν μπορώ να σε κακοχαρακτηρίσω. Δεν μεγάλωσες στο Γκύζη, δεν ήσουν στους Mad Boys, δεν έχω τέτοιες παράλογες οπαδικές απαιτήσεις από εσένα. Για όνομα του Θεού. Το χρήμα είναι ο θεός του κάθε ποδοσφαιριστή, για αυτό και περιπτώσεις σαν του Τότι εμφανίζονται μια φορά στα είκοσι χρόνια.

*Αγαπητέ, Μάρκους ο κόσμος του Παναθηναϊκού σε λάτρεψε. Σε έκανε θεό του. Εσένα και την οικογένειά σου. Αυτά που έζησες στην Αθήνα, δεν τα είχες ζήσει ούτε στα χωριά της Ολλανδίας, ούτε στο Αμβούργο, ούτε πουθενά.

Για τα παραπάνω, λοπόν...

*Αγαπητέ Μάρκους, είσαι απαράδεκτος που πήγες στα ΗΑΕ και ενώ έχεις συμβόλαιο με τον Παναθηναϊκό μέχρι το 2019, διαπραγματεύτηκες την μεταγραφή σου χωρίς την άδεια του συλλόγου.

*Αγαπητέ Μάρκους, δεν έχεις καμία δικαιολογία που παρέκαμψες τον Νίκο Λυμπερόπουλο που σε έψαχνε για ένα διήμερο και εσύ είχες φραγή εισερχομένων κλήσεων, ώστε να μιλήσεις απευθείας με τον Γιάννη Αλαφούζο.

*Αγαπητέ Μάρκους, είσαι 100% unfair που ζήτησες από τον πρόεδρο της ΠΑΕ να συμφωνήσει στην αστεία πρόταση των Αράβων, γνωρίζοντας πως ο σύλλογος έχει τεράστια ανάγκη τα 5.2 της ρήτρας σου και όχι τα... ψίχουλα της πρώτης προσφοράς.
Πόσω μάλλον, όταν εσύ και οι ατζέντηδες σου θα πληρωθείτε το βάρος σας σε χρυσάφι για την επόμενη τριετία.

*Αγαπητέ Μάρκους, να γίνεις ακόμη περισσότερο πλούσιος αλλά όχι στην «υγειά του μαλάκα» ρε αδελφέ...

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Νίκος Αθανασίου
Νίκος Αθανασίου

Από τότε που θυμάται την ύπαρξή του o Νίκος Αθανασίου, λατρεύει τον Παναθηναϊκό και το ποδόσφαιρο. Από το 2008 μέχρι και σήμερα είναι υπεύθυνος για το ρεπορτάζ του Τριφυλλιού στο δεύτερο σπίτι του, στο μεγαλύτερο επαγγελματικό όνειρο που θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα, στο Gazzetta.gr και ενώ είχε προηγηθεί η Αθλητική Ηχώ, το Κανάλι 1(90.4) και ένα πέρασμα από το Leoforos.gr. Στο πέρασμα των χρόνων δεν σταμάτησε ποτέ με την ίδια αγάπη και αφοσίωση να παίζει Football Manager, να ακούει όλων των ειδών τις μουσικές ακόμη και αν μέσα σε δέκα λεπτά μπορεί να συνυπάρξουν ο Μητροπάνος με τον Hoyem και ο Αργυρός με τους Active Member, να θεωρεί ομορφότερο μέρος στο πλανήτη το Αίας Κλαμπ και να μην μπορεί με τίποτα και για κανέναν λόγο να παρακολουθήσει αγώνες από τα μπουθ της Λεωφόρου, βρίσκοντας πάντα εναλλακτικές για να συνδυάζει τη δουλειά με την... τρέλα. Τα τελευταία χρόνια μαθαίνει, αναλύει και παρατηρεί το αγαπημένο του σπορ μέσα από μια σειρά επιμορφωτικών προγραμμάτων και διπλωμάτων management, ανάλυσης, τακτικής και scouting, τα καλύτερα «δώρα» που θα μπορούσε ποτέ να κάνει στον εαυτό του σε σχέση με το ποδόσφαιρο.