Ας πει δημόσια την αλήθεια...

Ας πει δημόσια την αλήθεια...

Μιχάλης Τσόχος Μιχάλης Τσόχος
Ας πει δημόσια την αλήθεια...

bet365

Ο Γιάννης Αλαφούζος κρύβεται συστηματικά, ο Παναθηναϊκός είναι ακυβέρνητος και η σχεδόν... εξευτελιστική πρόταση των Αράβων για τον Μπεργκ δείχνει ότι κανείς δεν τον υπολογίζει...
Ο Γιάννης Αλαφούζος δεν έταξε ποτέ λαγούς με πετραχήλια στους φίλους του Παναθηναϊκού. Ηταν πάντα τίμιος σε όσα έταζε και ποτέ δεν ξεστόμισε μεγάλες κουβέντες ή δεν έταξε λεφτά με το τσουβάλι.
Μέχρι σήμερα τουλάχιστον ήταν ειλικρινής σε όλα. Μπορεί να άλλαζε απόψεις και σχέδιο για τον Παναθηναϊκό από την μία νύχτα στην άλλη, ακριβώς επειδή δεν έχει την παραμικρή ιδέα και σχέση με το ποδόσφαιρο και κυρίως επειδή επέλεγε στενούς διοικητικούς συνεργάτες, όπως ο Παναγόπουλος για παράδειγμα, που στην μπάλα ψάχνουν το κοτσάνι και δεν το βρίσκουν, αλλά ψέματα δεν είπε ποτέ. Για την ακρίβεια δεν έλεγε καν την μισή αλήθεια.
Αυτό το ηθικό πλεονέκτημα πλέον το έχει χάσει. Και ήταν το τελευταίο πλεονέκτημα που είχε. Είναι μεγάλο πρόβλημα το οικονομικό για τον Παναθηναϊκό πλέον. Ο κόσμος το έχει τούμπανο και στον Παναθηναϊκό κρυφό καμάρι ότι η ΠΑΕ χρωστάει ακόμη και σε όποιον περνάει απ' έξω και της λέει καλημέρα. Υπάλληλοι, ποδοσφαιριστές, ομάδες, μάνατζερ, όλοι έχουν να λαμβάνουν χρήματα από την ΠΑΕ και σε αρκετές περιπτώσεις τα χρήματα αυτά είναι πολλά.
Ξεκάθαρη απάντηση δεν παίρνουν όμως. Κάτι μισόλογα από ενδιάμεσους και όχι από τον ίδιο τον Γιάννη Αλαφούζο που είναι εξαφανισμένος. Είναι χαρακτηριστικό το παράδειγμα του Μπεργκ που ζητούσε μετ' επιτάσεως να συναντήσει τον πρόεδρο για να ακούσει από αυτόν τα πως και τα γιατί, αλλά δεν τα κατάφερνε. Είναι ακόμη πιο χαρακτηριστικό ότι ο Σουηδός πήγε στα γραφεία του Αλαφούζου στον ΣΚΑΙ για να τον συναντήσει, αλλά και πάλι δεν τα κατάφερε. Δεν έχει καμία σημασία αν ο Αλαφούζους ήταν εκεί και κρύβονταν όπως λένε οι... κακές γλώσσες, ή αν όντως έλειπε. Σημασία έχει ότι την επόμενη ή την μεθεπόμενη ημέρα δεν συνάντησε τον Μπεργκ να του εξηγήσει, όπως και τον κάθε Μπεργκ, ή τον κάθε υπάλληλο της ΠΑΕ που έχει μήνες να πληρωθεί, αντιμετωπίζει πρόβλημα επιβίωσης σε αρκετές περιπτώσεις και δεν ακούει και το... αφεντικό να του εξηγεί, να του λέει κάτι για την κατάσταση.
Επιπλέον ο Αλαφούζος έπαψε να είναι σε επαφή και με τον κόσμο του Παναθηναϊκού. Να βγει και να μιλήσει να περιγράψει την κατάσταση, να εξηγήσει ακόμη και το προφανές ότι έρχεται πράσινο μνημόνιο με ότι αυτό συνεπάγεται. Καλά καλά δεν το έχει πει στον Λυμπερόπουλο και τον Ουζουνίδη...
Το παιχνίδι έτσι έχει χαθεί τελείως. Από τον Αλαφούζο η απαίτηση “βάλε λεφτά” δεν μπορεί να υπάρχει και όποιος την έχει δεν είναι καλά στα μυαλά του. Ο Αλαφούζος έχει ήδη βάλει στον Παναθηναϊκό πολλά περισσότερα από όσα υπολόγιζε και φαντάζονταν ότι θα βάλει. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι θα αφήσει έναν σύλλογο όπως ο Παναθηναϊκός να διασύρεται με αυτόν τον τρόπο. Διότι ο Παναθηναϊκός από τον Μπεργκ αυτή τη στιγμή διασύρεται.
Από που και ως που παίκτης που έχει συμβόλαιο με τον σύλλογο κάνει ταξίδι με τον μάνατζερ του και μιλάει με άλλο σύλλογο χωρίς την άδεια του Παναθηναϊκού. Μία καταγγελία στην FIFA είναι αρκετή για να τρέχει και να μην φτάνει και ο Μπεργκ και ο μάνατζέρ του. Ο μόνος λόγος για να κάνει κάτι τέτοιο θα ήταν οι Αραβες να πλήρωναν την ρήτρα του Μπεργκ. Δηλαδή 10 εκατ. ευρώ με επιταγή ημέρας. Από αυτά τα 5,25 ανήκουν στον Παναθηναϊκό, τα 3,5 στο Αμβούργο και τα υπόλοιπα στον ίδιο τον Μπεργκ. Αντιθέτως οι Αραβες έκαναν πρόταση ύψους 2,5 εκατ. ευρώ για τον Μπεργκ. Και μάλιστα δεν μπήκαν καν στον κόπο να την καταθέσουν, αλλά έβαλαν τον μάνατζερ του Μπεργκ να την μεταφέρει προφορικά.
Βλέποντας αυτή τη συμπεριφορά του Μπεργκ, δυσκολεύομαι να φανταστώ πως δεν θα κάνει κάτι αντίστοιχο και ο Μολέντο το συμβόλαιο του οποίου λήγει το ερχόμενο καλοκαίρι και ξέρει ότι αν ο Παναθηναϊκός δεν τον πωλήσει τώρα θα τον χάσει του χρόνου ως ελεύθερο. Είναι πρόσφατες οι δηλώσεις του Γουκάσο άλλωστε σύμφωνα με τις οποίες όχι απλώς θα φύγει, αλλά θα το κάνει και ως ελεύθερος γιατί ο Παναθηναϊκός δεν του πληρώνει ούτε το ενοίκιο... Φαντάζομαι δεν έχουν φτάσει σε τέτοιο τραγικό σημείο στον Παναθηναϊκό, ώστε να έχουν αφήσει τους παίκτες τους τόσο μέσα ώστε να έχουν δικαίωμα προσφυγής για να φύγουν ελεύθεροι, αλλά μόνο και μόνο που υπάρχουν παίκτες που δημόσια κάνουν τέτοιου είδους τοποθετήσεις φτάνει...
Το πρεστίζ του συλλόγου τσαλακώνεται αφάνταστα τις τελευταίες ημέρες από συμπεριφορές όπως αυτές του Μπεργκ ή του Γουακάσο που είναι τελείως αντιεπαγγελματικές, αλλά προφανώς προκύπτουν και από την τελείως αντιεπαγγελματική συμπεριφορά του Παναθηναϊκού απέναντί τους. Οταν στον Μπεργκ χρωστάς πολλά και κρύβεσαι, τότε θα τον δεις σε βίντεο και φωτογραφίες στο Ντουμπάι να συζητάει για τη μεταγραφή του χωρίς εσύ να έχεις ιδέα και να έχεις δώσει και άδεια για κάτι τέτοιο.
Είναι μεγάλο πρόβλημα για τον Παναθηναϊκό να πωλήσει τον Μπεργκ, αλλά μεγαλύτερο είναι το να νομίζει κάποιος ότι μπορεί να συμπεριφέρεται στο club σαν να είναι χωριό. Ο Αλαφούζος μπορεί να πωλήσει τον Μπεργκ και τον Μολέντο και τον Γουκάσο και όποιον άλλον νομίζει ότι πρέπει να πωλήσει για να καλυφθεί η μαύρη τρύπα στο club, αλλά αυτό πρέπει να γίνει με τρόπο που δεν θα προσβάλει τον σύλλογο και δεν θα δείχνει εικόνα διάλυσης και παρακμής, όπου ο καθένας κάνει ότι θέλει, όποτε θέλει, χωρίς καν να ρωτάει ή να ενημερώνει.
Ο Αλαφούζος πλέον έχει σοβαρό πρόβλημα και με τους οπαδούς του Παναθηναϊκού, τους οποίους έχει αφήσει στο μαύρο σκοτάδι για το πλάνο, το σχέδιο της εξόδου από την κρίση. Λεφτά δεν βάζει, οργάνωση δεν έχει, συνεργάτες ας μην το συζητήσουμε καλύτερα, το μόνο που του έχει μείνει είναι να επικοινωνεί με τον κόσμο και να λέει την αλήθεια. Διαφορετικά, τα “αστεία” κατά την άποψή μου σενάρια συνωμοσίας, ότι δηλαδή διαλύει τον Παναθηναϊκό με πρόθεση, θα... φουντώνουν!

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Μιχάλης Τσόχος
Μιχάλης Τσόχος

Ο Μιχάλης Τσόχος γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε πιστεύοντας ότι θα γίνει ψυχολόγος. Τελικά η ψυχολογία… γλίτωσε, όχι όμως και η δημοσιογραφία με την οποία ασχολείται επαγγελματικά για 25 χρόνια. Ξεκίνησε από τις εφημερίδες, τις οποίες θεωρεί ακόμη και σήμερα το μοναδικό πραγματικό σχολείο της δημοσιογραφίας και το ραδιόφωνο, το οποίο παραμένει η μεγάλη αγάπη του. Εργάστηκε στο «ΦΩΣ», στο «Βήμα», ενώ υπήρξε αρχισυντάκτης του Sportime και διευθυντής της SportDay. Η πρώτη του δουλειά ήταν ο Bwin ΣΠΟΡ FM, ενώ στο διαδίκτυο παραμένει πιστός στο gazzetta για πάνω από μία δεκαετία. Πέραν όλων των άλλων, τον… αντέχει και η τηλεόραση για πάνω από 10 χρόνια (Cosmote TV) και ο ίδιος αντέχει την ίδια γυναίκα που παντρεύτηκε πριν από 20 χρόνια (ήρωας είμαι!!!). Όλα τα παραπάνω τα… αντέχουν υπομονετικά οι δύο κόρες του.