Το προφίλ της Σιράκ (vid)

Το προφίλ της Σιράκ (vid)

bet365

Το gazzetta.gr παρουσιάζει το προφίλ της υποψήφιας αντιπάλου του Πανιωνίου στον B΄Προκριματικό Γύρο του Europa League, Σιράκ από την Αρμενία.

Η Σιράκ FK, η οποία εδρεύει στο Γκιούμρι της επαρχίας Σιράκ θεωρείται ως μια από τις κραταιές δυνάμεις του ποδοσφαίρου της Αρμενίας, έχοντας κατακτήσει το πρωτάθλημα Αρμενίας τέσσερις φορές (1992, 1994, 1999, 2013).

Η Σιράκ ιδρύθηκε το 1958. Στη διάρκεια της δεκαετίας του 1970, ο σύλλογος αγωνιζόταν υπό την ονομασία Ολύμπια, ενώ πήρε μέρος στην Α΄ Κατηγορία του πρωταθλήματος της Σοβιετικής Ένωσης μέχρι την ανεξαρτητοποίηση της Αρμενίας το 1991. Έδρα του συλλόγου είναι το Δημοτικό Στάδιο Γκιούμρι με χωρητικότητα 2.761 θέσεων.

Καθημερινά ειδικά στοιχήματα στη Novibet (21+).

Η Σιράκ είναι από τις αρχαιότερες ποδοσφαιρικές ομάδες στην Αρμενία, ενώ έχει αναδείξει πολλούς ταλαντούχους ποδοσφαιριστές οι οποίοι έχουν αγωνιστεί με την Εθνική ομάδα της χώρας με τους Αρτούρ Πετροσιάν και Χαρουτιούν Βαρντανιάν να είναι οι σημαντικότεροι εκπρόσωποι της.

Πρόκειται για την δεύτερη στη σχετική κατάταξη των ομάδων με τα περισσότερα τρόπαια στη χώρα, έχοντας κατακτήσει 4 πρωταθλήματα, 1 τίτλο κυπελλούχου καθώς και 4 Σούπερ Καπ. Ο σύλλογος αντιμετώπισε σοβαρότατα οικονομικά προβλήματα το χρονικό διάστημα μεταξύ 2005 και 2010. Το 2012, η Σιράκ κατέκτησε το Κύπελλο της Αρμένικης Ανεξαρτησίας για πρώτη φορά στην ιστορία της.

Την σεζόν 2012-13, η Σιράκ έλαβε μέρος στο Europa League, όπου έφτασε ως τον δεύτερο προκριματικό γύρο με μια νίκη με συνολικό σκορ 2-1 επί της ΦΚ Ρουντάρ Πλιέβλια. Την αμέσως επόμενη σεζόν απέκλεισε στον Α΄ Προκριματικό Γύρο του Champions Leage την Τρε Πένε από το Σαν Μαρίνο, ενώ στη συνέχεια δυσκόλεψε αφάνταστα την Παρτιζάν μένοντας εκτός νυμφώνος λόγω του εκτός έδρας γκολ των Σέρβων (0-0, 1-1).

Την τελευταία διετία πήρε μέρος στο Europa League αποκλείοντας στον Α΄ Προκριματικό Γύρο τις Ζρίνσκι και Ντίλα Γκόρι, ενώ έμεινε εκτός στη συνέχεια από ΑΪΚ Στοκχόλμης και Σπάρτακ Τρνάβα.

Από το 2010 καθοδηγείται από τον επιχειρηματία και μέλος του αρμενικού κοινοβουλίου, Αρμάν Σαχακιάν. Στη σεζόν που ολοκληρώθηκε κατετάγη τρίτη στο πρωτάθλημα Αρμενίας με απολογισμό 16-5-9, ενώ στέφθηκε Κυπελλούχος. Κορυφαίος παίκτης του συλλόγου θεωρείται ο επιθετικός Βιούλεν Αϊβαζιάν, o οποίος σκόραρε οχτώ γκολ στο πρωτάθλημα που ολοκληρώθηκε.

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Έτος Ίδρυσης: 1958

Γήπεδο: Γκιούμρι Σίτι Στέιντιουμ

Αστέρι: Βιούλεν Αϊβαζιάν

Προπονητής: Βαρντάν Μπιτσακτσιάν

* Δείτε στιγμιότυπα από τον τελικό του Κυπέλλου Αρμενίας όπου η Σιράκ επικράτησε 3-0 της Πιούνικ Ερεβάν.

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα