Τσάμπιονς Λιγκ με 48 ομάδες!

Τσάμπιονς Λιγκ με 48 ομάδες!

Ο Κ.Νικολακόπουλος γράφει στο blog του στο gazzetta για τη νέα τάση στην Ευρώπη αναφορικά με το Τσάμπιονς Λιγκ!

Τσάμπιονς Λιγκ με 48 ομάδες!

Σε όλες τις χώρες της Ευρώπης γίνεται πλέον μεγάλη συζήτηση για τη νέα μορφή που θα έχει το Τσάμπιονς Λιγκ, με τα κορυφαία πρωταθλήματα να ευνοούνται ξεκάθαρα από την καινούργια διαδικασία παρουσίας στη φάση των ομίλων.

Κι η πιο μεγάλη συζήτηση γίνεται στις χώρες που θίγονται-όπως βέβαια θίγεται κι η Ελλάδα, άσχετα αν εδώ ασχολούμαστε ακόμη με τις εκλογές της ΕΠΟ, που δεν γίνονται ποτέ!...Μιλάμε για την Ολλανδία, το Βέλγιο, τις Σκανδιναβικές χώρες και πολλές ακόμη. Ψάχνονται λοιπόν στο ποδόσφαιρο αυτών των χωρών για να βρουν κάποια λύση, διότι πολύ απλά βλέπουν ότι αποτελεί καθαρά θέμα χρόνου να μην έχουν εκπροσώπους στην κορυφαία διοργάνωση-με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Κύπελλο Συνομοσπονδιών, Πορτογαλία – Μεξικό ώρα 18:00. Παίξε νόμιμα και με ασφάλεια στις συναλλαγές (21+)!

Ποια είναι η νέα τάση, που έρχεται από τη Δανία, όπως εκφράστηκε από τον πιο έμπειρο παράγοντα της Κοπεγχάγης; Πολύ απλά Τσάμπιονς Λιγκ με 48 κι όχι 32 ομάδες! Σε μία τέτοια περίπτωση, θα μπορούν να «χωρέσουν» στη διοργάνωση και οι ομάδες από τα πρωταθλήματα όπως το ολλανδικό, το ελληνικό, το τουρκικό, το ελβετικό κλπ.

Το σκεπτικό που έρχεται από τη Δανία έχει την εξής λογική: ως το 1992 η τελική φάση του ΓΙΟΥΡΟ γίνονταν με μόλις οκτώ ομάδες-πλέον το ΓΙΟΥΡΟ γίνεται με 24! Το δε Παγκόσμιο Κύπελλο από το 2026 θα διεξάγεται με 48 ομάδες! Γιατί λοιπόν να μην «ανοίξει» και το Τσάμπιονς Λιγκ!

Θυμίζω ότι το Γιουρόπα Λιγκ, στη φάση των ομίλων, παίζεται με 48 ομάδες! Θα μπορούσε να γίνει έτσι και το Τσάμπιονς Λιγκ, επίσης με 12 ομίλους από τέσσερις ομάδες ο όμιλος. Και να προκρίνονταν οι δύο πρώτες από κάθε όμιλο (24) και οι 8 καλύτερες τρίτες (σύνολο 32). Και να προστεθεί ένας επιπλέον γύρος νοκ άουτ. Να υπάρχουν δηλαδή τόσα νοκ άουτ, όσα έχει το Γιουρόπα Λιγκ.

Η ιδέα δεν είναι κακή και συνάδει με την «απειλή» που ακούγεται στις Κάτω Χώρες και την Σκανδιναβία για καθιέρωση ενός άλλου πρωταθλήματος, μεταξύ των κορυφαίων συλλόγων αυτών των χωρών, ενδεχομένως και από Ελλάδα, Τουρκία, Ουκρανία, Τσεχία, Ελβετία, Αυστρία κ.α. Δηλαδή, «αφού θέλετε να κάνετε ένα Τσάμπιονς Λιγκ με ομάδες μόνο από Αγγλία, Γερμανία, Ισπανία, Ιταλία, Γαλλία, άντε και Πορτογαλία, μπορείτε να το κάνετε. Παίξτε μεταξύ σας λοιπόν, αλλά θα κάνουμε κι εμείς το δικό μας πρωτάθλημα».

Η ουσία είναι ότι γίνεται «παιχνίδι». Γιατί αυτό που πάει να κάνει η ΟΥΕΦΑ, να «εξαφανίσει» δηλαδή από το Τσάμπιονς Λιγκ σχεδόν όλες τις ομάδες από τα υπόλοιπα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα προκαλεί συνεχώς και περισσότερες αντιδράσεις…

Best of internet