Το καλοκαίρι του «Majstro»...

Το καλοκαίρι του «Majstro»...

Γιώργος Τσακίρης Γιώργος Τσακίρης
Το καλοκαίρι του «Majstro»...

bet365

Ο αγωνιστικός σχεδιασμός της ΑΕΚ βαράει... κίτρινο και ο Γιώργος Τσακίρης σημειώνει τα ΠΑΝΤΑ για το hot summer (και λόγω Γιόχανσον) του Σουηδού τεχνικού διευθυντή.

Σε 15 μέρες θα επιβιβαστούμε στο αεροπλάνο για να πετάξουμε από την Αθήνα με προορισμό την Βαρσοβία (από εδώ, από το gazzetta.gr εννοείται θα τα διαβάζετε πρώτα και ΟΛΑ και αυτή τη χρονιά) και με τελικό προορισμό του ταξιδιού μας φυσικά, τη... βάση της δημιουργίας της ΑΕΚ της επόμενης σεζόν από τον Μανόλο Χιμένεθ, το Κίελτσε έως και την 16η Ιουλίου. Στο ίδιο μέσο (εννοείται πως) θα επιβιβαστεί και το «κιτρινόμαυρο» ρόστερ όπως αυτό θα 'χει διαμορφωθεί έως τότε, διότι δεδομένα θα 'χει και νέα πρόσωπα, ενώ θα πρέπει να αναμένεται και η ολοκλήρωση του αγωνιστικού... παζλ έως την επιστροφή του ποδοσφαιρικού τμήματος στα Σπάτα (έστω με ένα, βαριά δυο κενά τα οποία θα αναφέρουμε παρακάτω) από την Πολωνία.

Μοναδικές Στοιχηματικές Αποδόσεις, Άμεσες Αναλήψεις & Καλύτερη Εξυπηρέτηση (21+)!

Από σήμερα λοιπόν, επί της ουσίας και με δεδομένο ότι δεν υπάρχει κάποια τελική κατάληξη σε κάποιο από τα μεταγραφικά σενάρια που εμπλέκεται το όνομα της ΑΕΚ, ξεκινάει το πιο σημαντικό, το πλέον hot summer, του Ντάνιελ Μαϊστόροβιτς. Κάτι απόλυτα λογικό (και φυσικά το οποίο γνωρίζει καλά ο «Majstro») αφού πλέον διανύει την περίοδο που θα κριθεί ουσιαστικά και αποτελεσματικά από το αφεντικό και το club, τόσο ο ίδιος, όσο και στο άμεσο μέλλον το έργο του από την ημέρα της ολοκλήρωσης της υλοποίησης του πρότζεκτ που συμφώνησε να αναλάβει να τρέξει σαν αφεντικό.

Είναι αλήθεια ότι είχε όλο (και πολύ παραπάνω από ότι θα χρειαζόταν πραγματικά) το απαραίτητο χρονικό διάστημα για να φτάσει απόλυτα έτοιμος σε τούτη την περίοδο και κυρίως για να βοηθήσει ουσιαστικά την ΑΕΚ να φτάσει στον καλύτερο δυνατό αγωνιστικό σχεδιασμό ever... Κι αυτό διότι θυμίζουμε ότι ο Σουηδός τεχνικός διευθυντής των «κιτρινόμαυρων» επέστρεψε (σε άλλο πόστο) στην Ένωση το πρώτο δεκαήμερα του Σεπτέμβρη του 2016. Δεδομένα λοιπόν είχε ότι χρειαζόταν -σε χρονικό επίπεδο- για να φτιάξει το πλάνο και τις εναλλακτικές αυτού και να ελαχιστοποιήσει το όποιο ρίσκο αποτυχίας!

Αναφέρθηκα στο τεράστιο πλεονέκτημα του Ντάνιελ Μαϊστόροβιτς (το οποίο υπενθυμίζω είναι το διαθέσιμο χρονικό διάστημα) και είναι λογικό να σκεφτεί κανείς (το κάνουν και το ξέρετε) κάπως έτσι: «Ναι, οκ είχε όλο το χρόνο και παραπάνω για να σχεδιάσει τα πάντα, σχεδόν ένα χρόνο, όμως σε οικονομικό επίπεδο; Εκεί θα στηριχτεί ουσιαστικά;». Επαναλαμβάνω λογικό είναι και αναμενόμενο να κάνει αυτή τη σκέψη το μυαλό του Ενωσίτη. Ωστόσο προφανώς και η απάντηση είναι εύκολη σε ότι αφορά τον Σουηδό τεχνικό διευθυντή: Αν δεν του παρέχουν αυτά που έχει συμφωνήσει τότε μπορεί να το αναδείξει σα θέμα και βέβαια τίμια να αποχωρήσει... Διότι πολύ απλά (και γι' αυτό το θέμα) είχε όλο το χρόνο που χρειαζόταν για να διαπιστώσει αν μπορεί να κάνει «χωριό» με τους διοικούντες την ΑΕΚ, ή όχι!

Η παραπάνω παράγραφος γράφτηκε αποκλειστικά για τον τρόπο σκέψης που έχετε οι περισσότεροι από όσους έχουμε ανταλλάξει απόψεις από τούτο το χώρο μας – σας... Εξηγούμαι για να μη παρεξηγούμαι.

Πάμε πάλι στον «Majstro» μια και το άρθρο αυτόν και το καυτό (επαγγελματικά) καλοκαίρι του αφορά. Ο τεχνικός διευθυντής της ΑΕΚ θεωρώ ταυτόχρονα ότι έχει ένα επιπλέον πλεονέκτημα που είναι ο Μανόλο Χιμένεθ που γνωρίζουμε δεδομένα ότι έχει άριστες διασυνδέσεις στην πατρίδα του και μπορεί να φτάσει σε εξαιρετικά (έχει αποδειχθεί) deal που απογειώνουν την ομάδα. Ένα επιπρόσθετο πλεονέκτημα είναι το γεγονός πως στο «κιτρινόμαυρο στρατόπεδο» γνωρίζουν απόλυτα τι χρειάζονται ποσοτικά και αγωνιστικά (ανά θέση) όπως φάνηκε από όσα είπε ο ίδιος ο Σεβιγιάνος προπονητής.

Τα μαντάτα από τις κινήσεις του Μαϊστόροβιτς συνιστούν θετικό πρόσημο για τον ίδιο σχετικά με το πού κοίταξε, ποιους εστίασε και το γεγονός ότι οι λύσεις που αναζητούνται είναι δεδομένα καλύτερες απ' όσες μπορεί να υπήρχαν σε πιο πίσω μεταγραφικές περιόδους. Για παράδειγμα στα άκρα έχει τσεκάρει για το πλάνο του (και έχει εναλλακτικές) περιπτώσεις όπως για παράδειγμα (και μην εστιάσετε στα ονόματα για το τι ισχύει και τι όχι, άλλο είναι το ζήτημα) Μπούργκι, Καρσελά, Κουένκα, Καμπρέρα, Πουέρτας, Χαϊμέ (και άλλοι παίκτες). Αποδεικνύεται πως οι ποδοσφαιριστές δεν είναι τυχαία στην ατζέντα του αφού είναι γνωστό ότι πήγε Ισπανία ο ίδιος για να τσεκάρει τα δεδομένα που του παρουσιάστηκαν...

Εκεί που δημιουργείται μια δυσκολία και μοιάζει να υπάρχει ένα (όχι αρνητικό πρόσημο) αλλά... ψεγάδι να το «πούμε», είναι στην περίπτωση του Γιάκομπ Γιόχανσον. Σε τούτο το site σας εξηγήσαμε πως ακόμη η κουβέντα δεν έχει οδηγήσει σε ουσιαστικό αποτέλεσμα σχετικά με το ενδεχόμενο επέκτασης της συνεργασίας των δυο πλευρών (σε αντίθεση με κατά καιρούς λανθασμένη παραγωγή είδησης και αναφορές σε «κοντά στο deal με Γιόχανσον η ΑΕΚ»). Προφανώς και περίμενα λόγως και της παρουσίας Μαϊστόροβιτς να έχουν φτάσει στο deal και να 'χει τελειώσει και τυπικά το θέμα μεταξύ των δυο πλευρών, αν όχι από τον Οκτώβριο του 2016, σίγουρα έως τον Μάρτιο του 2017!

Όμως στο αποτέλεσμα κρίνει κανείς τα πάντα. Αυτό ισχύει και για το συγκεκριμένο θέμα (σ.σ.: επέκτασης της συνεργασίας της ΑΕΚ με τον Γιόχανσον) αν και δεν ξέρω πώς να αποδώσω σωστά τη μετάφραση των όσων είπε ο ίδιος ο διεθνής Σουηδός χαφ της Ένωσης μετά το φιλικό ματς με αντίπαλο την Νορβηγία στα media της πατρίδας του. Διότι τόνισε μεν «νομίζω θα συνεχίσω στην ΑΕΚ», πρόσθεσε με νόημα δε: «έχω ένα ακόμη χρόνο συμβόλαιο και αν συμβεί κάτι έως τότε, θα το δούμε»...

Ο σύλλογος πρέπει να εκμεταλλευτεί ένα σούπερ (να το σημειώσω ωμά) προϊόν το οποίο φαίνεται θα συμμετέχει στη μεγαλύτερη και πιο δυνατή οικονομικά... έκθεση ποδοσφαιρικών «προϊόντων» όπως είναι το Παγκόσμιο Κύπελλο (σ.σ.: Μουντιάλ), τη στιγμή που υπάρχει η προοπτική τη νέα σεζόν που θα ξεκινήσει τέλη του Ιουλίου που ακολουθεί παρουσίας σε ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση (από Champions League έως Europa) με την φανέλα της ΑΕΚ. Θα πρέπει λοιπόν τολ club (να να πούμε και τα βασικά) να επεκτείνει τη συνεργασία με τον Γιόχανσον και αν χρειαστεί να τον παραχωρήσει να το πράξει βάζοντας στο ταμείο της ένα σημαντικά μεγάλο ποσό μετά το τέλος της σεζόν 2017-2018 και την ολοκλήρωση του Μουντιάλ!

Υγ: Ένα στόπερ (αριστεροπόδαρο), ένα αριστερό μπακ (αναμένουμε τι θα γίνει με Ντίντακ που έχει η ΑΕΚ δικαίωμα ανανέωσης για ένα χρόνο μαζί του), δυο εξτρέμ και τουλάχιστον δυο φορ... Από αυτά που σας σημειώναμε και εννοείται πως μας επιβεβαίωσε ο Μανόλο Χιμένεθ ότι ψάχνει η ομάδα σε όσα μας είπε δεν έχει τελειώσει κάτι ακόμη. Θα πρέπει θαρρώ έως τις 29 Ιουνίου (ημέρα πτήσης για Πολωνία) να έχουν κλείσει τουλάχιστον το ένα από τα δυο εξτρέμ, το ένα από τα δυο φορ και το ζήτημα του Ντίντακ – αριστερού μπακ. Αν γίνει αυτό η ΑΕΚ θα βαδίζει σωστά σχετικά με την υλοποίηση του αγωνιστικού πρότζεκτ – σχεδασμού της.

Υγ2: Το θέμα του στόπερ (του αριστεροπόδαρου ντε) δύναται να πάει και πιο πίσω. Εκτός φυσικά και αν τον έχεις έτοιμο, αν πρόκειται για την πλέον εφικτή περίπτωση μεταγραφής στο σχεδιασμό σου οπότε και εννοείται πως το προχωράς. Αλλά με τους Τσιγκρίνσκι και Βράνιες δεδομένους στο ρόστερ, την παρουσία του Τζανετόπουλου και τον Λαμπρόπουλο, έχεις την πολυτέλεια να τελειώσεις αργότερα με το θέμα ενίσχυσης στο κέντρο της άμυνάς σου. Προσοχή, αργότερα εννοώ έστω μετά το πρώτο πενθήμερο του Ιουλίου (δεν εννοώ να τον αποκτήσεις τέλη Αυγούστου).

Υγ3: Μου έχετε στείλει πολλά ερωτήματα μέσω του gazzetta.gr, των social media και σε mail σχετκά με το συμβόλαιο του Μανόλο Χιμένεθ και γιατί δεν υπάρχουν σχετικές ανακοινώσεις. Δεν υπάρχει κάποιο ζήτημα που να αλλάξει τα δεδομένα σχετικά με το deal και την παρουσία του Σεβιγιάνου κόουτς στον πάγκο της ΑΕΚ και τη νέα χρονιά. Δεν υπάρχει ΚΑΝΕΝΑ θέμα, ή τρελό μυστικό πίσω απ' αυτό. Δεν το γράφω έτσι επειδή μου ήρθε εμένα, είναι ερώτηση στην Ένωση και σχετική απάντηση αφού αυτή είναι η υποχρέωσή μας απέναντί σας...

Υγ4: Για την περίπτωση του Νάτσο Σκόκο θα χρειαστεί να κάνουμε λίγο υπομονή, πολύ λιγότερο από κάθε άλλη μεταγραφική υπόθεση, αφού ο ίδιος στη διάρκεια της συνέντευξης που παραχώρησε στα ΜΜΕ της πατρίδας του με αφορμή όσα συμβαίνουν στην Νιούλες, ξεκαθάρισε τότε ότι θα αποφασίσει για το μέλλον του μετά το τέλος των αγωνιστικών υποχρεώσεων που είναι αρχές Ιουλίου. Ένα θέμα σοβαρό που με απασχολεί στα δεδομένα της υπόθεσης Σκόκο είναι αυτή η ρημάδα η (πολύ σημαντική) οφειλή που έχει η ομάδα της Αργεντινής στην Σάντερλαντ από την εποχή που τον απέκτησε και φτάνει τα 2,4 εκατ. δολάρια! Αυτά τα «να κοιτάξει ο ποδοσφαιριστής και οι εκπροσώποι του το πώς θα φύγει από την Νιούελς» (σ.σ.: ομάδα που συνιστά την... καψούρα του Σκόκο στην Αργεντινή) δεν είναι σοβαρή ανάλυση δεδομένων τη στιγμή που υπάρχουν πολλά χρήματα που οφείλονται δεξιά και αριστερά στη συγκεκριμένη υπόθεση. Από την άλλη η λύση του προβλήματος μέσω δανεισμού για να μη... φορτωθεί ένα τέτοιο χρέος (και εννοείται πως δεν θα γινόταν ΠΟΤΕ κάτι τέτοιο) η ΑΕΚ είναι λογική, όχι και εύκολη όμως για να επιτευχθεί!

Υγ5: Από τον πρόεδρο της Λας Πάλμας και τα όσα ενημέρωσε τον κόσμο της ομάδας του μέσω των τοπικών ΜΜΕ των Κανάριων Νήσων σχετικά με το μέλλον του Σέρχιο Αραούχο προφανώς και δεν γίναμε σοφότεροι. Όπως και προ δυο μηνών αλλά και 15 ημερών είχε πει, έτσι και τώρα επανέλαβε, ότι ο Αργεντινός υπολογίζεται και θα μείνει στο ισπανικό club. Από την πλευρά του ο μπαμπάς Αραούχο (και ο γιος μέσω του πατέρα) έχει καταστήσει σαφές ότι περιμένουν να 'χουν χρόνο συμμετοχής. Προκύπτει προβληματισμός στην πλευρά Αραούχο, κάτι που γνωστοποίησαν στη διοίκηση της ομάδας, με τις επιθετικές αναζητήσεις της Λας Πάλμας που διαθέτει ήδη τον Μπόατενγκ (και λογίζουν για βασικό) και την ίδια ώρα δίνουν... ρέστα για να δανειστούν τον Μπαρμπόσα («Γκαμπιγκόλ») της Ίντερ και να παρατείνουν την παραμονή (με τη μορφή δανεισμού πάντα) του Χεσέ από την Παρί Σεν Ζερμέν! Αν προχωρήσουν σε αυτά τα deal από την Λας Πάλμας είναι δεδομένο ότι ο Αραούχο θα το ψάξει και θα επιδιώξει την παραχώρησή του (ξανά) στην ΑΕΚ με τη μορφή δανεισμού για έναν τουλάχιστον χρόνο. Αυτά είναι τα (απλά) δεδομένα. Εδώ ουσιαστικές εξελίξεις θα υπάρχουν ανάλογα με την πορεία των υπολοίπων μεταγραφικών υποθέσεων της Λας Πάλμας...

Υγ6: Για το γήπεδο απλά περιμένουμε τα επίσημα: ανακοινώσεις για άδεια και έναρξη πρώτης φάσης των έργων που αφορούν την ανέγερση γηπέδου από την ΑΕΚ στα πατρογονικά της εδάφη στην Νέα Φιλαδέλφεια και στο οικόπεδο που βρισκόταν το «Νίκος Γκούμας». Τίποτα άλλο σύμφωνα πάντα με επίσημες ανακοινώσεις από την Πολιτεία - Κυβέρνη - αρμόδιους υπουργούς και βέβαια από την ίδια την ΠΑΕ ΑΕΚ. Υποστηρίζεται πως σύντομα, στις αμέσως επόμενες μέρες, θα 'χουμε επίσημη (νέα) ενημέρωση από την «κιτρινόμαυρη» ΠΑΕ για όσα διαβάσατε και που γενικά θα αφορά το θέμα του γηπέδου της ΑΕΚ. Μην περιμένετε γενικά όμως κάτι άλλο: άδεια και έναρξη εργασιών.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Γιώργος Τσακίρης
Γιώργος Τσακίρης

Όλα ξεκίνησαν για τον Γιώργο Τσακίρη το 1999 στο Παγκόσμιο Άρσης Βαρών στο ΣΕΦ. Έπειτα, ακολούθησε το Εθνοσπόρ το 2000 και το 2001 η παράλληλη ενασχόληση με το ρεπορτάζ της ΑΕΚ έως και σήμερα με σταθμούς καριέρας την SportDay στο ξεκίνημά της και στον ΣΠΟΡ FM 94.6 (όπου συνεχίζουμε), έπειτα στην Εξέδρα και από το 2011 στο καλύτερο «μαγαζί» απ' όλα: Gazzetta.gr. 22 χρόνια πλέον στο κιτρινόμαυρο ρεπορτάζ και συνεχίζουμε...