Άλλαξε τη μεθοδολογία

Άλλαξε τη μεθοδολογία

Άλλαξε τη μεθοδολογία

bet365

Η πρόσληψη του Παύλου Μυροφορίδη στην ΠΑΕ Άρης είναι κάτι παραπάνω από μια... καλή αρχή και ο Βασίλης Βλαχόπουλος επιχειρηματολογεί επί της συγκεκριμένης άποψης εκτιμώντας ότι ο Θόδωρος Καρυπίδης πράγματι έχει την πρόθεση επιβολής ευεργετικών αλλαγών.

Το ποδόσφαιρο μπορεί να αποτελεί την αγαπημένη συνήθεια των λαϊκών στρωμάτων δεν παύει να είναι όμως επιστήμη. Γιατί αν ο καθένας είχε την τεχνογνωσία να δημιουργήσει μια πετυχημένη ομάδα τότε όλοι θα φορούσαν κουστούμι και θα έκαναν τους μάνατζερ. Σε τελική ανάλυση, αν ήσουν καλός στον διαχωρισμό ομάδων στην αλάνα ή αν έκανες σπουδαία καριέρα ως μάνατζερ στα video games δε σημαίνει ότι έχεις την ικανότητα να γίνεις επαγγελματίας σε αυτό που λένε... real football.

Κατά καιρούς έχουμε σημειώσει ότι το μεγαλύτερο λάθος του Άρηφέτος ήταν ο αγωνιστικός σχεδιασμός. Επιλέχθηκαν χορτασμένοι και ξεζουμισμένοι παίκτες, δημιουργήθηκε μια ομάδα με σκοπό να παίξει ένα σύστημα 4-2-3-1 αλλά ο μοναδικός «φουνταριστός» έφυγε πριν καλά αρχίσουν τα κρύα, με συνέπεια να παρουσιάσει ο Άρης μια προβληματική εικόνα εντός των τεσσάρων γραμμών, εκτός από την αδυναμία του μακριά από τους αγωνισχτικούς χώρους.

Μοναδικές Στοιχηματικές Αποδόσεις, Άμεσες Αναλήψεις & Καλύτερη Εξυπηρέτηση (21+)!

Αυτή είναι η μία όψη της αλήθειας. Η δεύτερη είναι ότι ο Άρης ήταν η ομάδα του ενός, άντε των δύο ανθρώπων. Για το οποιοδήποτε πρόβλημα έπρεπε να επιληφθεί ο Θόδωρος Καρυπίδης. Και ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ ήταν κάπου μεταξύ Αμερικής, Αθήνας, Βέροιας και Θεσσαλονίκης. Τούτο βέβαια εντάσσεται στις δικές του ευθύνες διότι ως το «αφεντικό» της υπόθεσης και άνθρωπος της πιάτσας θα έπρεπε να δημιουργήσει ομάδα συνεργατών και ο ίδιος να έχει την επιστασία. Αυτό δεν έγινε και ο Άρης σε πολλές περιπτώσεις έδειξε ότι ήταν ένας οργανισμός δίχως κανόνες.

Πρόσφατα ο Θόδωρος Καρυπίδης σημείωσε ότι πλέον αντιλαμβάνεται πώς παίζεται το παιχνίδι. Πολλοί υπέθεσαν ότι αναφερόταν αποκλειστικά στο παρασκήνιο, αλλά η πρώτη κίνησή του καταδεικνύει ότι αυτό το επίπεδο μάθησης σχετίζεται με το προσκήνιο. Πραγματικά δεν ξέρω (ούτε μπορώ να βάλω το χέρι μου στη φωτιά) για το αν θα πετύχει ο Παύλος Μυροφορίδης στη θέση του τεχνικού διευθυντή. Γνωρίζω όμως ότι είναι ένας άνθρωπος που έχει την τεχνογνωσία και το βιογραφικό στην ανάληψη ειδικών καταστάσεων, σαν αυτή του Άρη. Ακόμη μεγαλύτερη αξία έχει το γεγονός ότι αυτή η συμφωνία επιτεύχθηκε πριν ξεκαθαρίσει η κατηγορία στην οποία θα αγωνίζεται ο Άρης την επόμενη χρονιά. Αυτό σημαίνει ότι ούτως ή άλλως ενώθηκαν δύο μυαλά, δύο ψυχές, με κοινό στόχο.

Το πλαίσιο συνεργασίας των δύο ανδρών δίνει ελευθερία κινήσεων στον Μυροφορίδη αλλά με απαραίτητη προϋπόθεση την προσκόμιση επιχειρημάτων. Δηλαδή, «θέλω τον τάδε ποδοσφαιριστή γι' αυτούς τους λόγους κι επειδή είναι καλύτερος από αυτούς» . Ως χαρακτήρας ο Καρυπίδης είναι άνθρωπος που θέλει να έχει λόγο, ποιος ιδιοκτήτης εξάλλου δεν θέλει να ξέρει. Όσοι δεν γνώριζαν ή μάλλον, δεν είχαν άμεση εμπλοκή, πήγαν... άκλαφτοι στον βυθό της θάλασσας για να συναντήσουν άλλους αποτυχημένους ιδιοκτήτες/επενδυτές.

Γι' αυτόν τον λόγο, σε συνεργασίες αυτού του είδους πρωτίστως είναι απαραίτητο να αντιληφθεί ο ένας τη θέση του άλλου. Ο Καρυπίδης νιώθει ότι είναι... καμένη η γούνα του, επειδή είναι πεισματάρης ακόμη δεν έχει χωνέψει το φετινό «χουνέρι» και ως επιχειρηματίας σκοπεύει να προχωρήσει σε νέα επένδυση. Ο Μυροφορίδης αναλαμβάνει (ίσως) τη δυσκολότερη αποστολή στην καριέρα του γιατί άλλη πίεση έχει το Χαριλάου και άλλη το δημοτικό στάδιο της Λαμίας.

Και κλείνουμε με το θέμα προπονητή. Εκτός συγκλονιστικού απροόπτου ο Νίκος Παπαδόπουλος θα είναι ο νέος προπονητής του Άρη. Δηλαδή ο Καρυπίδης επιλέγει το δίδυμο που ανέβασε τον Ηρακλή στη Σούπερλιγκα, δύο ανθρώπους που έχουν συνεργαστεί κι έχουν αποδείξει ότι έχουν χημεία οι οποίοι α) γνωρίζουν τα μυστικά της Football League, β) έχουν δουλέψει στη Σούπερλιγκα, γ) ξέρουν τα χαρακτηριστικά των Ελλήνων παικτών. Κι αυτή η επιλογή αν μη τι άλλο δείχνει ότι ο Καρυπίδης άλλαξε πολύ σε σχέση με πέρυσι...

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Βασίλης Βλαχόπουλος
Βασίλης Βλαχόπουλος

Ασχολήθηκε με τη δημοσιογραφία στα τελευταία χρόνια της… λαδόκολλας. Χάριν οικονομίας, το λευκό χαρτί χρησιμοποιούταν σε έκτακτες και ιδιαιτέρως σοβαρές καταστάσεις, ούτως ή άλλως ήταν δυσεύρετο. Πρόλαβε τη διαδικασία αποστολής των φαξ, αλλά και τις πρώτες συσκευές κινητής τηλεφωνίας με τη λαστιχένια κεραία που θύμιζαν στρατιωτικούς ασυρμάτους.

Παρακολουθεί όλες… τις μπάλες, αλλά η αδυναμία του είναι η πορτοκαλί, η σπυριάρα, λόγω της ειδοποιού διαφοράς μεταξύ ποδοσφαίρου και μπάσκετ. Στο μπάσκετ ΠΑΝΤΑ κερδίζει ο καλύτερος. Στο ποδόσφαιρο, μπορεί να κερδίσει ο πιο τυχερός.

ΥΓ: Οσα χρόνια κι αν περάσουν, όσα περιοδικά κι αν πέσουν στα χέρια του, το «Τρίποντο» ήταν, είναι και θα είναι το κορυφαίο forever and ever.