Οι πρώτες αποφάσεις του Χάσι

Οι πρώτες αποφάσεις του Χάσι

Διονύσης Δελλής Διονύσης Δελλής
Οι πρώτες αποφάσεις του Χάσι

bet365

Ο Διονύσης Δελλής γράφει για τις πρώτες δύσκολες αποφάσεις που καλείται να πάρει ο Μπεσνίκ Χάσι ενόψει της αναχώρησης της ομάδας στο Ζέεφελντ.

Μόνιμος ο... πρόλογος, αλλά και αναγκαίος. Από τη στιγμή που ο Ολυμπιακός άργησε σημαντικά να ολοκληρώσει το θέμα του προπονητή, νιώθει την πίεση του χρόνου. Ξεκινά η προετοιμασία σε μερικά 24ώρα. Αναχωρεί για το Ζέεφελντ η αποστολή την Παρασκευή. Επιβάλλεται λοιπόν να παρθούν άμεσα, μια σειρά από αποφάσεις που θα διευκολύνουν την διαδικασία.

Περισσότερα από 40 συμβόλαια έχουν οι πρωταθλητές στο συρτάρι. Είναι υποχρεωμένος λοιπόν ο Μπεσνίκ Χάσι να κάνει μια πρώτη επιλογή. Γιατί ακόμη και αν οι διεθνείς έχουν μερικές ημέρες άδεια παραπάνω μπροστά, το δια ταύτα δεν αλλάζει. Στο ραντεβού της Τετάρτης θα κληθούν μόνο εκείνοι που υπολογίζονται και για την συνέχεια. Οι υπόλοιποι θα πληροφορηθούν από τώρα, ότι... δεν.

Σήμερα είναι να οριστικοποιηθούν οι επιλογές του προπονητή. Και το ενδιαφέρον «προκύπτει» για ποδοσφαιριστές σαν τον Σιόβα, τον Πάρντο, τον Κασάμι, τον Καραμάνο κλπ. Για τους «δανεικούς» που είναι πιθανότατο να παραχωρηθούν με μεταγραφές μέσα στις επόμενες εβδομάδες. Ήδη για τον Σιόβα το πράγμα με τη Λεγκάνες είναι προχωρημένο και μοιάζει εφικτή μια συμφωνία στα 3 εκατ ευρώ. Είναι σχεδόν βέβαιο με βάση όσα κυκλοφορούν να παραμείνει ο Δραμινός στόπερ στον Ολυμπιακό. Από ότι καταλαβαίνουμε θέλει και ο ίδιος να συνεχίσει στην La Liga. Άρα δεν νομίζουμε ότι θα είναι στην προετοιμασία.

Στοχεύουν οι Ερυθρόλευκοι σε αυτά τα έσοδα. Επιθυμούν να ρίξουν τον αριθμό των συμβολαίων που διαθέτουν και να το κάνουν βάζοντας στο ταμείο του club ένα ποσό που μπορεί να τους διευκολύνει ακόμη περισσότερο στις μεταγραφικές τους αναζητήσεις. Ενδεχόμενες πωλήσεις ποδοσφαιριστών σαν τον Σιόβα, τον Ομάρ και τον Πάρντο μπορούν να φέρουν παραπάνω από 10 εκατ ευρώ. Να φέρουν ένα ολόκληρο... μπάτζετ για τις κινήσεις που θα ακολουθήσουν. Θυμίζουμε ότι ήδη ο Ολυμπιακός παραχώρησε τον Κολοβό στη Μαλίν, αντί του ποσού των 700.000 ευρώ.

Κατά μια χθεσινή πληροφορία ο νέος προπονητής δεν θα επιλέξει περισσότερους από έξι-επτά δανεικούς για την προετοιμασία της ομάδας. Μίλησε ήδη για εκείνους με τους Μοντέστο και Κοβάσεβιτς. Είδε κάποια σχετικά dvd, έχει σχηματίσει μια πρώτη άποψη και είναι έτοιμος να περάσει στο δια ταύτα. Από το περσινό ρόστερ στο Ζέεφελντ θα πάνε την Παρασκευή οι Χουτεσιώτης, Ντε λα Μπέγια, Μαρτίνς, Μαρίν, Ρομαό, Μπουχαλάκης, Μποτία, Σεμπά, Φιγκέιρας και ίσως ο Βιάνα. Λογικά θα είναι εκεί ο Σκαφίδας που πέρσι είχε τον ρόλο του 4ου τερματοφύλακα.

Αυτοί οι έντεκα συν τέσσερις παίκτες από την ακαδημία, αλλά και τον Κούτρη σχηματίζουν τη βάση για αυτό το πρώτο στάδιο προετοιμασίας. Ο Ολυμπιακός έχει αποκτήσει ακόμη τον Σισέ και τον Ρισβάνη. Φτάσαμε λοιπόν στους 18. Μαζί με τους δανεικούς θα σχηματιστεί η αποστολή των 24-25 που θα ταξιδέψουν για την Αυστρία. Πόσοι είναι στην αναμονή για τα υπόλοιπα εισιτήρια: Βέργος, Τσιμίκας, Γούτας, Καραμάνος, Μπεν, Πάρντο, Βούρος, Κασάμι, Μαρτίνες, Λάτσι, Τζανδάρης.

Επιπλέον άδεια έχουν οι: Φορτούνης, Καπίνο, Ρέτσος, Γιαννιώτας, Γιαννιώτης, Σιώπης, Ανδρούτσος, Μανθάτης, Νικολάου, Ομάρ, Ελιονούσι, Ντα Κόστα, Ανσαριφάρντ καθώς και ο Ζντιέλαρ που είχε αγωνιστικές υποχρεώσεις με την Μαγιόρκα μέχρι χθες. Είναι άγνωστο τι θα συμβεί με τον (επίσης διεθνή) Λαϊφη ο οποίος λογικά θα συνεχίσει στην Σταντάρ Λιέγης.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Διονύσης Δελλής
Διονύσης Δελλής