Η –επόμενη- πρώτη φορά του Ρέτσου

Διονύσης Δελλής Διονύσης Δελλής
Η –επόμενη- πρώτη φορά του Ρέτσου

bet365

Του έγινε ρουτίνα τους προηγούμενους δέκα μήνες. Έφτασε η ώρα να το δείξει και σε φόντο... γαλανόλευκο. Γράφει ο Διονύσης Δελλής.

Απευθείας στα βαθιά, λέει το ρεπορτάζ. Σα να λέμε η... ιστορία της ζωής του Παναγιώτη Ρέτσου. Όπως ο Πάουλο Μπέντο τον χώρεσε στην 11άδα για εκείνο το ματς στο Φάληρο με την Αρούκα τον περασμένο Αύγουστο, έτσι και τώρα ο «ομοσπονδιακός» Μίκαελ Σκίμπε. Τον πάει απευθείας για βασικό, με την πρώτη, στην εθνική ομάδα. Και σε τι ματς; Σε εκείνο που εν πολλοίς θα κρίνει τις πιθανότητες μας για την πρόκριση στα μπαράζ, με θέα στο Μουντιάλ.

Στην αρένα του "Bilino Polje Stadium" θα πάρει το βάπτισμα. Εκεί όπου αναμένεται... κόλαση. Ούτε χρόνος προσαρμογής, ούτε άλλα τέτοια προνόμια. Μπες και παίξε. Τον Αύγουστο είχε επιλεχθεί σαν δεξιός μπακ, λόγω της τιμωρίας του Φιγκέιρας. Τώρα θα σταθεί στην άλλη άκρη του γηπέδου. Αυτή που άφησε «ανοιχτή» η αντίστοιχη τιμωρία του Τζαβέλα.

Το έκανε αρκετές φορές μέσα στη σεζόν, ο νεαρός αμυντικός. Πέρασε πολλές φορές, με επιτυχία, το τεστ της «πρώτης φοράς». Η πρώτη συμμετοχή, γενικώς. Το πρώτο συμβόλαιο. Η είσοδος στο πρωτάθλημα. Τα πρώτα ντέρμπι. Η πρώτη «εναρμόνιση» σε ένα περιβάλλον με τόσες απαιτήσεις. Η πρώτη κατάκτηση του τίτλου, στον οποίο είχε σημαντική συμβολή. Θα χρειαστεί να το κάνει μια ακόμη. Στο τελευταίο ματς της αγωνιστικής περιόδου 2016-17. Το 35ο για εκείνον σε επίπεδο «ανδρών».

Πέρσι τέτοια εποχή ήταν στο... μηδέν. Φέτος μετρά 2.712΄ συμμετοχής. Η χαοτική απόσταση που ο ίδιος την έκανε να μοιάζει με...βόλτα στον κήπο του σπιτιού του. Τέσσερις διαφορετικές θέσεις έπαιξε! Και σε όλες έδειξε, και απέδειξε.

Θα έχει πολύ ενδιαφέρον, η προσωπική του ιστορία από αυτό το 90άλεπτο. Σε μια «μάχη» από εκείνες που ελέγχεται πέρα από την ικανότητα, και ο χαρακτήρας. Όπως επίσης και η συνεργασία του, στην ίδια γραμμή άμυνας, με ποδοσφαιριστές όπως ο Βασίλης Τοροσίδης, ο Κώστας Μανωλάς και ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος. Με την δική μας «ελίτ». Με πρόσωπα που έχουν κατά νου, οι τεχνικοί διευθυντές που ασχολούνται αυτόν τον καιρό μαζί του. Σε αυτό το επίπεδο τον φαντάζονται τον Ρέτσο, οι «θαυμαστές» που δεδομένα έχει αποκτήσει. Υπολογίζουν ότι σε τέσσερα-πέντε χρόνια, θα έχει φτάσει σε αντίστοιχα σκαλοπάτια. Για αυτό και ετοιμάζουν τα... πορτοφόλια τους.

Ξέρουμε ότι κάποιοι παραμένουν δύσπιστοι, αλλά είναι δεδομένο ότι ο 19άχρονος αυτή την εποχή «συζητιέται» σε οικονομικά μεγέθη, ανάλογα του Μανωλά και του Μήτρογλου. Μια ενδεχόμενη πώληση του, μπορεί να σπάσει όλα τα ρεκόρ του ελληνικού ποδοσφαίρου. Και μένει να δούμε αν θα χρειαστεί να το διαπιστώσουμε αυτό το καλοκαίρι. Κάποιοι εσχάτως αναφέρουν το παράδειγμα της Σαουθάμπτον. Υπάρχει σίγουρα επίσης η Γκλάντμπαχ. Υπάρχει ενδιαφέρον και από την ελίτ του Σαμπιονά. Ήδη πάντως η Χοφενχάιμ που πήγε στον Ολυμπιακό με ένα ποσό κοντά στα δέκα εκατ ευρώ πριν από εβδομάδες, αποχαιρέτησε τη διαδικασία.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Διονύσης Δελλής
Διονύσης Δελλής