Μπαζντάρεβιτς: «Σαν... ημιτελικός με την Ελλάδα!»

Gazzetta team
Μπαζντάρεβιτς: «Σαν... ημιτελικός με την Ελλάδα!»

bet365

Ο Μεχμέντ Μπαζντάρεβιτς μίλησε σε εβδομαδιαία εφημερίδα για την μεγάλη... μάχη της Εθνικής μας ομάδας με τη Βοσνία και για το πως βλέπει το συγκεκριμένο παιχνίδι.
O προπονητής της Εθνικής Βοσνίας, Μεχμέντ Μπαζντάρεβιτς, μίλησε στο Documento για τη μάχη των προκριματικών του Μουντιάλ και εξέφρασε το σεβασμό του για την Ελλάδα. Eίναι ο άνθρωπος που το 2014 ανέλαβε να ανεβάσει επίπεδο την Εθνική Βοσνίας. Έφτασε μια ανάσα από το Euro της Γαλλίας, όμως η ομάδα του αποκλείστηκε στα πλέι οφ. Έχοντας να διαχειριστεί αστέρια όπως ο Τζέκο και ο Πιάνιτς, αλλά και αρκετούς ακόμα παίκτες σε καλό επίπεδο, η πρόκριση στην τελική φάση του Μουντιάλ είναι η μεγάλη του ευκαιρία.
Η αναμέτρηση με την Ελλάδα την Παρασκευή έχει τεράστια βαθμολογική σημασία και για τις δύο ομάδες, αφού η «γαλανόλευκη» έχει 11 βαθμούς, οι Βόσνιοι 10 και το Βέλγιο που είναι στην πρώτη θέση του ομίλου 13. Λίγα 24ωρα πριν τη σέντρα, 56χρονος τεχνικός μίλησε στο Documento, πλέκοντας το εγκώμιο του Σκίμπε και δείχνοντας ότι δεν υποτιμά καθόλου την Ελλάδα. Πιο αναλυτικά;
- Είναι σαν τελικός για εσάς το ματς με την Ελλάδα;
Σαν τελικός ίσως όχι, αλλά σίγουρα σαν ημιτελικός! Γιατί αν χάσουμε είναι πολύ δύσκολο να συνεχίσουμε την πορεία για την διεκδίκηση της πρώτης θέσης, η οποία είναι ανοιχτή μετά τα όσα έγιναν στο Βέλγιο - Ελλάδα (1-1). Είναι ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι για εμάς, αλλά επίσης και για την Ελλάδα. Είναι πιθανόν στο τέλος να έχει κρίνει την πρώτη θέση του ομίλου».
- Το Βέλγιο παραμένει φαβορί;
Στο ξεκίνημα των προκριματικών νομίζω ήταν το ξεκάθαρο φαβορί, αλλά τώρα είμαστε τρεις ομάδες πολύ κοντά στη βαθμολογία. Το Βέλγιο έχει να παίξει στην Ελλάδα και στη Βοσνία. Είναι πολύ καλή ομάδα, αλλά εμείς είμαστε συγκεντρωμένοι στο παιχνίδι με την Ελλάδα και μετά θα έχουμε χρόνο να ασχοληθούμε με αυτούς.
- Το πρώτο ματς στο «Γ. Καραϊσκάκης» είχε ένταση, αγωνία, γκολ στο τέλος. Τι περιμένετε για το παιχνίδι στη Ζένιτσα;
Για εμένα στην Ελλάδα έγινε ένα πολύ καλό παιχνίδι, αν και όπως εξελίχθηκε το τελικό 1-1 ήταν απογοητευτικό για εμάς. Περιμένω από την ομάδα μου να παίξει καλό ποδόσφαιρο και να έχει την πρωτοβουλία. Η Ελλάδα παίζει επίσης καλά και νομίζω θα γίνει ένα καλό ματς. Το σημαντικό για εμάς βέβαια είναι η νίκη, ακόμα κι αν δεν έρθει με καλό ποδόσφαιρο.
- Ποια θεωρείτε δυνατά σημεία της Ελλάδας;
Νομίζω η Ελλάδα είχε πριν αρκετά προβλήματα, αλλά με την αλλαγή προπονητή είναι ξανά δυνατή ομάδα. Παίζει καλά σε όλα τα ματς, το έκανε και με το Βέλγιο και με εμάς, παρότι χρειάστηκε ένα γκολ στο τελευταίο λεπτό. Έχει τους παίκτες που μπορούν να αλλάξουν έναν αγώνα, αλλά πιο δυνατό της σημείο νομίζω είναι πως με τον νέο προπονητή είναι ξανά πολύ δυνατή στο τακτικό κομμάτι.
- Ο Έντιν Τζέκο είναι φέτος πρώτος σκόρερ στη Serie A, κάνοντας εκπληκτική σεζόν. Είναι ο πιο σημαντικός σας παίκτης;
Το πιο σημαντικό είναι η ομάδα, βρίσκεται πάνω από όλα τα πρόσωπα. Ο Τζέκο είναι σε εξαιρετική κατάσταση, αλλά έχουμε και άλλους καλούς παίκτες σε πολύ καλή φόρμα, όπως ο Πιάνιτς που θα παίξει τελικό Champions League. Σίγουρα είναι ο παίκτης που μπορεί να κάνει τη διαφορά σε κάθε ματς, αλλά κοιτάζουμε πάντα την ομαδική λειτουργία μας.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΜΟΥΝΤΙΑΛ 2022 Τελευταία Νέα