Ανανέωθηκε η θητεία της ΠΔΕ / ΕΠΟ!

Ανανέωθηκε η θητεία της ΠΔΕ / ΕΠΟ!

bet365

Η FIFA με σχετικό της έγγραφο προχώρησε στην ανανέωση της θητείας της ΠΔΕ / ΕΠΟ έως τις 31 Ιουλίου. Παραμένει ως στόχος η όσο πιο άμεση διενέργεια εκλογών.
Η FIFA ανανέωσε την θητεία της ΠΔΕ / ΕΠΟ καθώς και των συνεργατών της, για επιπλέον δύο μήνες, δηλαδή έως τις 31/ 7/ 2017. Στόχος παραμένει βέβαια η όσο πιο άμεση διενέργεια των εκλογών.
Το έγγραφο της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας μπορείτε να το δείτε εδώ. Σε αυτό αναφέρονται μεταξύ άλλων:
Απόφαση του γραφείου του συμβουλίου
Αγαπητέ πρόεδρε κ. Δρόσε,
Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι τέθηκε στην προσοχή μας και στην προσοχή του Συμβουλίου η κατάσταση της ΕΠΟ. Αυτό έγινε στις 30 Μαϊου 2017. Ενημερωθήκαμε για τις προσπάθειες της Επιτροπής Εξομάλυνσης να εκπληρώσει το πλάνο της και τις οδηγίες της FIFA από τις 14 Οκτωβρίου του 2016. Παρόλα αυτά υπήρξε και η περαιτέρω ενημέρωση πως η βασική και αρχική καταληκτική ημερομηνία για να οργανωθούν εκλογές που ήταν η 31η Μαϊου 2017 δεν μπορεί να εκπληρωθεί κυρίως λόγω του αθλητικού Νόμου στην Ελλάδα που δημιουργεί πρόβλημα στην αυτονομία και ανεξαρτησία της ΕΠΟ και που πρέπει να αναθεωρηθεί προτού δρομολογηθεί η διαδικασία των εκλογών. Πάνω σε αυτήν την λογική συμφωνήθηκαν από κοινού με τον Υπουργό Αθλητισμού της Ελλάδας κ. Βασιλειάδη και τους ανθρώπους των FIFA και UEFA να γίνουν οι όποιες αναθεωρήσεις και αλλαγές των Νόμων στην συνάντηση που έγινε στις 18 Μαϊου. Όλα αυτά πρέπει να γίνουν πριν το τέλος της θητείας της Επιτροπής Εξομάλυνσης. Επίσης ενημερωθήκαμε για τα χρονικά περιθώρια που είναι οριακά γιατί η ΕΠΟ θα έπρεπε να κάνει το εκλογικό της συνέδριο για μία ημερομηνία περίπου στις 20 Ιουλίου 2017.
Για να φτάσει εκεί η διαδικασία θα έπρεπε να γίνουν διάφορες τροποποιήσεις σε σχέση με την ΕΠΟ και τους κανονισμούς αλλά και την αναθεώρηση των αθλητικών Νόμων. Επίσης μία αντιπροσωπεία της FIFA και UEFA θα έρθει στην Ελλάδα το πρώτο μισό του Ιουνίου του 2017 για συνάντηση με τους ανθρώπους της ΕΠΟ και να προχωρήσει την διαδικασία. Βάσει των δεδομένων και των συνθηκών αποφασίστηκε να ανανεωθεί η θητεία της Επιτροπής Εξομάλυνσης από τις 31 Μαϊου στις 31 Ιουλίου 2017. Σε αυτό το διάστημα θα πρέπει να οργανωθεί ένα βασικό σκέλος που είναι η διενέργεια των εκλογών. Εάν καταστεί εφικτό οι εκλογές να γίνουν πιο νωρίς η θητεία της Επιτροπής Εξομάλυνσης θα λήξει πρόωρα και μόλις εκλεγεί η νέα διοίκηση. Εάν οι στόχοι δεν εκπληρωθούν έως τότε, η FIFA θα αναθεωρήσει και θα δει ξανά την κατάσταση. Επίσης ενημερωθήκαμε πως οι κύριοι Γιώργος Μπίκας και Απόστολος Γέροντας δεν είναι πλέον μέλη της Επιτροπής. Η νέα σύνθεσή της είναι:
Πρόεδρος: Γιάννης Δρόσος
Αντιπρόεδρος: Νίκος Μπάρτζης
Μέλος: Ζήσης Βρύζας
Μέλος: Αλέξης Δέδες
Επίσης οι κ.κ. Στράτος και Φιλιππούσης θα συνεχίζουν να παρίστανται στις συναντήσεις και τα συμβούλια της Επιτροπής Εξομάλυνσης ως παρατηρητές και χωρίς δικαίωμα άσκησης ψήφους όπως είχε αναφερθεί σε έγγραφό μας στις 4 Νοεμβρίου 2016. Ευχαριστούμε που λαμβάνεται υπ' όψιν σας όλα τα παραπάνω. Με εκτίμηση από την FIFA, Φάτμα Σαμούρα, Γεν. Γραμματέας.
 

Τελευταία Νέα