Σούπερ Λιγκ σε Διαιτητικό: «Ο κανονισμός άλλαξε, δεν είστε αρμόδιοι»

Σούπερ Λιγκ σε Διαιτητικό: «Ο κανονισμός άλλαξε, δεν είστε αρμόδιοι»

bet365

Η Σούπερ Λιγκ μέσω του νομικού της Γιάννη Οικονομάκη «άδειασε» τον ΠΑΟΚ στο Διαιτητικό βασιζόμενη στην αλλαγή κανονισμού και πέτυχε την δικαίωσή της για την απόφαση της μερικής επικύρωσης της βαθμολογίας.

Οι προσφυγές και οι πρόσθετες παρεμβάσεις φέτος έχουν περάσει κάθε προηγούμενο. Σε τέτοιο σημείο που σε καθημερινή βάση να υπάρχει δικαστική... συμφόρηση, αλλαγές αιθουσών και επιστράτευση όλων των διαθέσιμων δικαστικών αλλά και καθυστερήσεις σε αποφάσεις.

Στην εκδίκαση βρέθηκαν οι ΠΑΟΚ, Ολυμπιακός και Σούπερ Λιγκ. Ο ΠΑΟΚ είχε πρόθεση να ζητήσει αναβολή γιατί δεν είχε βγει απόφαση για το Ολυμπιακός - Πλατανιάς αλλά η Λίγκα ήταν ανένδοτη και ζήτησε να προχωρήσει η διαδικασία. Πρώτος τον λόγο πήρε ο εκπρόσωπος της Λίγκας για να ενημερώσει ότι κάνει ένσταση επί της διαδικασίας. «Κάνουμε πρώτη φορά ένσταση λόγω αναρμοδιότητας των υπάρχοντων δικαστικών οργάνων και βάση του αρ. 5 παρ. 3. Η Σούπερ Λιγκ είναι Ένωση της ΕΠΟ και αρμόδια να πάρει τέτοια απόφαση για μερική επικύρωση της βαθμολογίας. Ο δικονομικός κανονισμός έχει αλλάξει. Δεν είστε αρμόδιοι και επίσης η προσφυγή του ΠΑΟΚ έχει νομική αβασιμότητα. Υπάρχει το αρ. 23 και τα 17 + 18 του ΚΑΠ. Επίσης εδώ δεν εκκρεμούσε κάτι. Δεν είχε ασκηθεί καν δίωξη για το Ολυμπιακός - Πλατανιάς. Επίσης εάν γίνει δεκτό το αίτημα του ΠΑΟΚ τότε θα τεθούν και σε πλήρη αμφιβολία τα πλέι οφ που ως γνωστόν προϋποθέτουν για την έναρξή τους μερική επικύρωση της βαθμολογίας ή ολική», σημείωσε ενώπιον του προεδρείου ο Γιάννης Οικονομάκης.

Καθημερινά ειδικά στοιχήματα (21+).

Ο Μπίρδας από την πλευρά του ΠΑΟΚ σχολίασε: «Ο ΠΑΟΚ μετείχε στην ψηφοφορία που εάν θυμάμαι καλά και σωστά έληξε 9-3. Ζητήσαμε να εφαρμοστούν όλες οι αποφάσεις των δικαιοδοτικών οργάνων. Δεν είναι ακριβές αυτό που λέει η Λίγκα. Επίσης είναι αυτονόητο αυτό που ζητάμε. Ζητάμε να μπει ένας αστερίσκος και μία επιφύλαξη για την βαθμολογία. Επηρεάζει την κατάταξη όλο αυτό και εμείς έχουμε έννομο συμφέρον. Συμφέρον για αναβαθμολόγηση. Επίσης ο χρόνος της άσκησης δίωξης ήταν πριν την απόφαση της Λίγκας. Ο ΠΑΟΚ επίσης έχει δικονομικό παράπονο γιατί πέρυσι σε 3 περιπτώσεις η Λίγκα δεν είχε κάνει ένσταση. Υπάρχει το άρθρο 34 παρ. 3. Το Διαιτητικό είναι το πλέον αρμόδιο και εμείς περιμένουμε μετά και την έφεση του Ολυμπιακού αφού βγει η απόφαση για το ματς με τον Πλατανιά. Με αυτά θα σταματήσουν να υπάρχουν αντιδικίες και αντινομίες. Τέλος ο Ολυμπιακός έκανε την παρέμβασή του την 8η ημέρα και όχι την 7η όπου είναι η προβλεπόμενη διορία».

Ο δικηγόρος του Ολυμπιακού κ. Λίβας αντέδρασε στις αιτιάσεις του ΠΑΟΚ: «Κύριε πρόεδρε είναι η 10η προσβολή που δέχομαι και έχω εκνευρισμό. Συγγνώμη αλλά έχω εκνευρισμό. Είναι η 1η προσβολή για σήμερα και η 10η συνολικά. Εμείς κάναμε αίτημα 19 του μηνός οπότε και μας εστάλη το έγγραφο της προσφυγής του ΠΑΟΚ. Έχω εδώ τα χαρτιά και σας τα καταθέτω. Άρα η παρέμβασή μας είναι καθ' όλα σωστή και νόμιμη. Επίσης ακούω τον ΠΑΟΚ να μιλάει για το αυτονόητο και να σας ζητά να το εφαρμόσετε. Το θέμα είναι να εφαρμόζονται οι κανονισμοί. Εμείς βγήκαμε πρώτοι, επικυρώθηκε σωστά η βαθμολογία, μας απενεμήθη το πρωτάθλημα και θα παίζουμε δικαιωματικά στο Τσάμπιονς Λιγκ». Σε εκείνο το σημείο υπήρξε ένας διάλογος με το προεδρείο με την πλευρά του Ολυμπιακού αλλά και την Σούπερ Λιγκ να εξηγούν ότι έως την Παρασκευή θα πρέπει να έχουν βγει οι αποφάσεις των δικαστικών οργάνων. Επειδή η καταληκτική ημερομηνία είναι η 5η Ιουνίου οπότε και πέφτει του Αγίου Πνεύματος και είναι αργία θα πρέπει να έχουν δρομολογηθεί όλες οι εξελίξεις έως την Παρασκευή. Το προεδρείο δεσμεύτηκε για πολύ γρήγορη απόφαση, την οποία και έβγαλε φυσικά, απορρίπτοντας τελικώς την προσφυγή του ΠΑΟΚ. Οι δύο πλευρές επικαλέστηκαν και άλλα άρθρα και ενώ ανέβηκαν οι τόνοι ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό. Ο Μπίρδας από τον ΠΑΟΚ ενημέρωσε πως εκκρεμούν και άλλες υποθέσεις.

 

Τελευταία Νέα