Ο αθλητισμός ενώνει

Ο αθλητισμός ενώνει

Gazzetta team
Ο αθλητισμός ενώνει

bet365

Τα Special Olympics Hellas και η ΠΑΕ Ολυμπιακός διοργάνωσαν με επιτυχία τουρνουά ποδοσφαίρου Special Olympics στον Ρέντη.
Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας στον Ρέντη η 1η ημέρα του τουρνουά Ποδοσφαίρου Special Olympics (7χ7) που διοργάνωσαν από κοινού τα Special Olympics Hellas και η ΠΑΕ Ολυμπιακός. Η συνεργασία αυτή δημιουργεί ευκαιρίες συμμετοχής των ατόμων με διανοητική αναπηρία σε εκπαιδευτικές και αθλητικές δραστηριότητες, ανεξαρτήτως φύλλου, ηλικίας και επιπέδου ικανότητας. Το τουρνουά διοργανώθηκε στο πλαίσιο της 17ης Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Ποδοσφαίρου Special Olympics στην οποία συμμετέχουν 45.000 αθλητές από 50 χώρες της Ευρώπης - Ευρασίας, σε συνεργασία με την UEFA, 37 Εθνικών Ομοσπονδιών Ποδοσφαίρου και 120 ποδοσφαιρικών συλλόγων.
Δεκάδες αθλητές ομάδων Special Olympics απ’ όλη την Αττική αλλά και οι αθλητές της ομάδας της Ακαδημίας του Ολυμπιακού που συμμετέχουν στο πρόγραμμα ΕΚΕ της ΠΑΕ Ολυμπιακός «Μαζί στη ζωή, μαζί στον Ολυμπιακό» οι οποίοι προέρχονται από τα Ειδικά Σχολεία του Πειραιά, έπαιξαν το αγαπημένο τους παιχνίδι και διασκέδασαν. Το Προπονητικό Κέντρο του Ολυμπιακού γέμισε από αθλητές των Special Olympics οι οποίοι παρέλασαν, άκουσαν τον Ύμνο των Special Olympics και εν συνεχεία χάρισαν στους θεατές ωραίες φάσεις και πολλά πολλά γκολ! Δίπλα στους αθλητές στάθηκαν 12 εθελοντές από τα Special Olympics οι οποίοι έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό και συνέβαλλαν στην επιτυχία του τουρνουά.
Στους αγώνες συμμετείχε η ομάδα «Μαζί στη ζωή, μαζί στον Ολυμπιακό» με 2 γκρουπ και οι ομάδες: Special Olympics Hellas Κεραυνός, ΕΕΕΚ Αγ. Δημητρίου, ΚΕΕΠΕΑ Ορίζοντες, Special Olympics Hellas Πύραυλος, Special Olympics Hellas Δύναμη και η ομάδα από το Εργαστήρι. Όλοι οι συμμετέχοντες πήραν μετάλλιο και αναμνηστικό δίπλωμα ενώ ειδικές βραβεύσεις έγιναν στους MVP Εμμανουηλίδη Παναγιώτη (Δύναμη), Ταμπακάκη Μανώλη (Κεραυνος) και στους καλύτερους τερματοφύλακες Κοντό Λάμπρο (Δύναμη), Μπίρη Κωνσταντίνο (Κεραυνός). Όλοι τους έβγαλαν αναμνηστικές φωτογραφίες με τον Λεόνε αλλά και τους θρύλους του Ολυμπιακού που έδωσαν το παρών στο τουρνουά.
Το παρών στο σπουδαίο αυτό τουρνουά που θα γίνει θεσμός έδωσαν ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΘΡΥΛΟΣ ΑΕ κ. Γιώργος Παύλου, ο Πρόεδρος των «Special Olympics Hellas» κ. Διονύσιος Κοδέλλας, ο Διευθυντής της Ακαδημίας του Ολυμπιακού κ. Κυριάκος Καραταΐδης, ο Διευθυντής Αθλημάτων των Special Olympics Hellas κ. Βασίλειος Κασιμάτης, ο παλαίμαχος άσος του Ολυμπιακού και Γενικός Αρχηγός της Κ20 κ. Αριέλ Ιμπαγάσα, στελέχη των Special Olympics και της Ακαδημίας του Ολυμπιακού, οι προπονητές της Ακαδημίας κ. Βασίλης Βούζας, κ. Νίκος Τοπολιάτης, κ. Μάκης Βενιαμίν, κα Κατερίνα Φαλίδα και φυσικά οι προπονητές της ομάδας «Μαζί στη ζωή, μαζί στον Ολυμπιακό», κ. Φώτης Δρούγκας και κα Έλενα Πατσούρα. Το παρών έδωσε και ο Διευθυντής Δικτύου Σχολών κ. Βασίλης Νάνος με στελέχη των Κεντρικών Σχολών και οι επικεφαλής των Σχολών κ. Φώτης Κεραμιδάς (Ταύρου), Ηλίας Παπαδόπουλος (Σαλαμίνα) και Κώστας Αλάσας (Ηλιούπολη). Λόγω ανειλημμένων επαγγελματικών υποχρεώσεων δεν μπόρεσε να παραβρεθεί ο Πρεσβευτής των Special Olympics κ. Κριστιάν Καρεμπέ ο οποίος όμως έστειλε το δικό του μήνυμα για το τουρνουά.
Το τουρνουά θα ολοκληρωθεί την Τρίτη με τους αγώνες ομάδων unified που αποτελούνται από ποδοσφαιριστές της Κ-16 της Ακαδημίας της ΠΑΕ Ολυμπιακός και των ομάδων Special Olympics. Η ΠΑΕ Ολυμπιακός ευχαριστεί τα Special Olympics Hellas για την άψογη συνεργασία προκειμένου να στεφτεί με επιτυχία το τουρνουά, τους εθελοντές, όσους έδωσαν την ψυχή τους για να χαμογελάσουν και να διασκεδάσουν οι ποδοσφαιριστές των ομάδων.
Δηλώσεις:
Γιώργος Παύλου (Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος ΘΡΥΛΟΣ ΑΕ) : «Στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Ποδοσφαίρου Special Olympics πραγματοποιούνται διάφορες δράσεις και η σημερινή είναι άλλη μια που διοργανώσαμε μαζί με τα Special Olympics. Έχουμε ξεκινήσει και εμείς ως ΠΑΕ Ολυμπιακός το πρόγραμμα «Μαζί στη ζωή, μαζί στον Ολυμπιακό» και σε συνεργασία με τα Special Olympics διοργανώσαμε αυτό το τουρνουά. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια σ’ όλο τον κόσμο που ασχολήθηκε και ειδικά στους εθελοντές που αφιερώνουν τον χρόνο τους και την αγάπη τους για έναν τόσο σημαντικό σκοπό. Είναι πολύ σπουδαίο για τον Ολυμπιακό και την Ακαδημία του που έχει στις τάξεις την αυτή τη ομάδα των παιδιών από τα Ειδικά Σχολεία του Πειραιά ενώ είναι εξαιρετικό που μπορούμε και πραγματοποιούμαι αγώνες unified με την συμμετοχή των ποδοσφαιριστών της Κ-16».
Κριστιάν Καρεμπέ (Σύμβουλος Στρατηγικής Διοίκησης ΠΑΕ Ολυμπιακός, Πρεσβευτής Special Olympics): «Ως Πρεσβευτής των Special Olympics λυπάμαι που δεν μπόρεσα να παραβρεθώ στο τουρνουά λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων. Είμαι προσκεκλημένος και σ' ανάλογα event στη Ναντ και στη Ρώμη. Ο Πρόεδρος μας κ. Μαρινάκης είναι πολύ κοντά στα Special Olympics και είμαστε πολύ περήφανοι για την διοργάνωση αυτού του τουρνουά. Θέλω να ενθαρρύνω τους συμμετέχοντες να δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό και να αποδώσουν τα μέγιστα. Ο αθλητισμός μας ενώνει».
Διονύσιος Κοδέλλας (Πρέσβης επί τιμή, Πρόεδρος Special Olympics Hellas) : «Είμαστε εδώ σήμερα στις φιλόξενες εγκαταστάσεις του Ολυμπιακού όπου διεξήχθησαν αγώνες ανάμεσα σε παιδιά με διανοητική αναπηρία. Τα Special Olympics είναι ένας πολύ μεγάλος οργανισμός σε 180 χώρες ο οποίος προωθεί τον αθλητισμό σε παιδιά με διανοητική αναπηρία. Είναι η πρώτη φορά που είμαστε εδώ και είναι η πρώτη φορά που συνεργαζόμαστε μ’ ένα μεγάλο σύλλογο όπως είναι ο Ολυμπιακός. Γι’ αυτό το λόγο θέλουμε να ευχαριστήσουμε ως Special Olympics τον Πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός που έδωσε το πράσινο φως και μας ενθάρρυνε γι’ αυτή την πρωτοβουλία καθώς και σ’ όλα τα στελέχη του Ολυμπιακού που με πολύ αγάπη άνοιξαν την αγκαλιά τους και την καρδιά τους για να μας υποδεχτούν. Σήμερα τα παιδιά είναι πολύ ευτυχισμένα που είναι εδώ και εύχομαι και ελπίζω να έχουμε και άλλες τέτοιες εκδηλώσεις στο μέλλον. Θέλω να συγχαρώ και πάλι τον Πρόεδρο και τα στελέχη του Ολυμπιακού για την αγάπη που μας δείχνουν».
Κυριάκος Καραταΐδης (Διευθυντής Ακαδημίας Ολυμπιακού): «Είναι μια πολύ σημαντική ημέρα για τον Ολυμπιακό που δεν σταματά ούτε μια ημέρα να προσφέρει στην κοινωνία. Τους τελευταίους μήνες έχουμε αγκαλιάσει 20 παιδιά από τα Ειδικά Σχολεία του Πειραιά και έχουμε φτιάξει μια σπουδαία ομάδα η οποία είναι ομάδα της Ακαδημίας μας. Μέσα από αυτά τα παιδιά παίρνουμε όλοι μαθήματα ζωής. Είμαστε υπερήφανοι που φιλοξενούμε εδώ στο Ρέντη και ομάδες Special Olympics απ’ όλη την Αττική. Είναι μια πολύ μεγάλη ημέρα για εμάς και είμαι σίγουρος ότι θα συνεχιστεί αυτό το έργο. Το «Μαζί στη ζωή, μαζί στον Ολυμπιακό» νομίζω δείχνει από μόνο του τα πάντα. Είναι πολύ σημαντικά αυτά τα παιχνίδια και τις άλλες ομάδες της Ακαδημίας. Τα παιδιά μέσα από την προσπάθεια των αθλητών αυτής της ομάδας μαθαίνουν ότι στη ζωή το σημαντικό είναι τα απλά πράγματα. Είναι η υγεία μας και πιο σημαντικό ένα μήνυμα που περνάμε ότι το δικαίωμα στον αθλητισμό είναι γι’ όλους».
Κασιμάτης Βασίλειος (Διευθυντής Αθλημάτων Special Olympics): «Είναι ένα τουρνουά στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Ποδοσφαίρου Special Olympics. Πρόκειται για μια πολύ μεγάλη διοργάνωση με χιλιάδες εκδηλώσεις σ’ όλη την Ευρώπη όπου αθλητές των Special Olympics συμμετέχουν με αθλητές χωρίς αναπηρία σε ομάδες και σε κοινές δράσεις. Θέλω να ευχαριστήσω τον Ολυμπιακό για την φιλοξενία στις εγκαταστάσεις του τουρνουά εδώ στις εγκαταστάσεις του στον Άγιο Ιωάννη Ρέντη. Ήταν μια όμορφη εκδήλωση με πολλές ομάδες και πολλούς αθλητές οι οποίοι μέσα από την προσπάθεια τους έστειλαν ένα ξεχωριστό μήνυμα».
Αριέλ Ιμπαγάσα (Γενικός Αρχηγός Κ20): «Είμαι πολύ χαρούμενος που είμαι εδώ σήμερα μαζί σας. Είναι μια ιδιαίτερη, μια σημαντική ημέρα για τον Ολυμπιακό και για τις ομάδες απ’ όλη την Αθήνα που έχουν έρθει στο σπίτι μας. Εύχομαι να κυλήσουν όλα ομαλά και να συνεχίσουμε αυτό το πολύ σημαντικό έργο για την ομάδα μας και τα παιδιά μας».
Ταμπακάκης Μανώλης (Αθλητής Special Olympics): « Είμαι πολύ χαρούμενος που είμαι εδώ στον Ολυμπιακό. Μας δόθηκε η δυνατότητα να έρθουμε να παίξουμε ποδόσφαιρο και να διασκεδάσουμε. Εύχομαι να γίνει και του χρόνου. Οι ομάδες όλες ήταν καταπληκτικές και τους αξίζουν συγχαρητήρια. Είναι μια σπουδαία εμπειρία για όλους μας».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα