Δυστυχώς, εικόνες από το μέλλον

Δυστυχώς, εικόνες από το μέλλον

bet365

Φυσικά και υπάρχουν και χειρότερα πλέι-οφ. Αυτά που έρχονται του χρόνου...Γράφει ο Διονύσης Δελλής.

Παίξε νόμιμα στην Sportingbet με επιστροφή στοιχήματος στο Χάντερσφιλντ - Ρέντινγκ, αν καταλογιστεί κόκκινη κάρτα (21+).

Ιδιαιτέρως διδακτική η εικόνα των φετινών πλέι-οφ. Και πραγματικά αξίζει την προσοχή όλων από τη στιγμή που του χρόνου τέτοια εποχή, θα παίζεται σε αυτά, ο τίτλος του πρωταθλητή. Μάη, με ομάδες ξεζουμισμένες από σεζόν έντεκα μηνών, και με πενήντα και βάλε αναμετρήσεις για την κάθε μία. Ματς κάθε τρεις μέρες, χωρίς δυνάμεις, σε άδεια γήπεδα.

Έχουμε φτάσει μια αγωνιστική πριν το τέλος και πέρα από το κουτάκι στη Λεωφόρο, τη μουρμούρα για τους διαιτητές, την εξόντωση του Μπεργκ και την παγκόσμια πρωτοτυπία ότι κανείς δεν ξέρει την βαθμολογία, δεν έχουμε να θυμόμαστε τίποτε άλλο. Οκτώ ματς στα εννέα με τελικό σκορ 1-0, και το ίδιο σε εκείνο το δέκατο που δεν τελείωσε ποτέ. Όνειρο ποδοσφαιρικό, επιπέδου Σούπερ Λιγκ.

Τους ρώτησαν τους προπονητές και τους ποδοσφαιριστές πως νιώθουν από όλη αυτή την κατάσταση; Έστω για τους τύπους, τους έβαλαν στην κουβέντα; Τους ζήτησαν την άποψη τους, την εμπειρία τους. Προφανώς όχι. Σιγά μην τους κάνουμε και συνεταίρους.

Από τους κυρίους ζητάμε μόνο τα τυπικά και τίποτε περισσότερο. Να:

1) Ξεκινήσουν προετοιμασία τέλη Ιούνη βαριά αρχές Ιούλη και να είναι έτοιμοι μέσα στο καλοκαίρι για να ανταποκριθούν στην πρόκληση των προκριματικών.

2) Πάρουν «προβάδισμα» τίτλου μέσα από την κανονική περίοδο της Σούπερ Λιγκ.

3) Περπατήσουν στα κύπελλα Ευρώπης όσο περισσότερο μπορούν.

4) Κατακτήσουν φυσικά και το κύπελλο, γιατί το νταμπλ είναι ο αληθινός στόχος.

5) Είναι έτοιμοι στο 100% όταν θα έρθει η ώρα των πλέι-οφ.

6) Παίξουν καλό ποδόσφαιρο, γιατί δεν φτάνουν μόνο οι νίκες στους οπαδούς.

7) Μην ξεχάσουν και την εθνική ομάδα, καθώς του χρόνου είναι χρονιά Μουντιάλ.

Απλές καθημερινές απαιτήσεις. Για τον Ολυμπιακό, τον ΠΑΟΚ, την ΑΕΚ, τον Παναθηναϊκό. Τις ομάδες που τέλος πάντων κάθονται στο τραπέζι του πρωταθλητισμού, με όσες πιθανότητες έχει ο καθένας. Με αυτούς τους στόχους δεν θα ξεκινήσουν σε μερικές εβδομάδες οι συγκεκριμένοι; Πως θα το κάνουν όμως αυτό, θα μας εξηγήσει κάποιος από τους εμπνευστές του νέου βελτιωμένου μοντέλου...

O Ολυμπιακός έδωσε φέτος 53 ματς, αν συμμετείχε στα φετινά πλέι-οφ θα έφτανε στα 59. Του χρόνου στα 63. Το πώς κατάφερε να τερματίσει στο τελευταίο κομμάτι της σεζόν, το είδε ο καθένας. Ο Παναθηναϊκός με το χθεσινό είναι στα 54 και για φέτος θα μπορούσε να γράψει βιβλίο. Ο ΠΑΟΚ έφτασε στα 57 και πάει να πάρει τα πλέι οφ έχοντας ουσιαστικά σκοράρει μια φορά, καθώς στη Νέα Σμύρνη πανηγύρισε με αυτογκόλ. Η ΑΕΚ είναι τυχερή στην ατυχία του καλοκαιρινού ανταμώματος με τη Σεντ Ετιέν. Και για τον Πανιώνιο φυσικά ούτε λόγος. Άθλος και μόνο ότι συνεχίζουν.

Δεν φταίνε όμως οι ομάδες για την εικόνα που έχουν. Δεν βγαίνει αυτός ο αριθμός των αγώνων, χωρίς τεράστια πάνω-κάτω στην απόδοση. Δεν μπορείς να προγραμματίσεις τίποτα. Και αν κάποιοι επικαλεστούν παραδείγματα του... εξωτερικού; Καλό θα ήταν να κοιτάξουν με μεγαλύτερη προσοχή τα μπάτζετ, το επίπεδο των ρόστερ κλπ.

Του χρόνου θα έχουμε 30 αγωνιστικές Σούπερ Λιγκ. 10 αγωνιστικές πλέι-οφ καθώς θα βρεθούν σε αυτές οι ομάδες του 1-6 της κατάταξης. Άλλες 10 ως τον τελικό κυπέλλου. Συν την Ευρώπη που με προκριματικά και έστω την φάση των ομίλων έχει άλλες 10 αναμετρήσεις μίνιμουμ. Μια εξηντάρα δηλαδή! Εξωπραγματικό.

Είναι πολύ κακή ιδέα στα δικά μας «κυβικά», αυτή η έξτρα περίοδος. Εκτός αν το πρωτάθλημα έχει μέχρι 12 ομάδες. Κανονική διάρκεια στις 22 αγωνιστικές, άλλες 10 στο «έξτρα» κομμάτι με έξι ομάδες να παίζουν για τον τίτλο και άλλες τόσες για την... κατηγορία. Αυτό θα ήταν ένα φυσιολογικό ταβάνι. Αλλά εκεί θα στεναχωρηθούν οι πρόεδροι που θα πρέπει να αφήσουν τα προνόμια Σούπερ Λιγκ, με κυριότερο φυσικά το τηλεοπτικό συμβόλαιο.

«Χρειάζεται μεγαλύτερο ρόστερ. Όχι μόνο σε μας, αλλά και στους άλλους. Υπάρχουν έξι παιχνίδια φέτος στα πλέι οφ, του χρόνου 10. Το πρόβλημα θα είναι έντονο στο τέλος. Υπάρχουν αρκετά προβλήματα σε όλες τις ομάδες, τραυματισμοί...» εξήγησε χθες ο Βλάνταν Ίβιτς. «Είναι κάτι πολύ βάρβαρο. Το σημαντικό για να φτάσει μια ομάδα στα πλέι-οφ σε καλή κατάσταση, θα πρέπει να έχει ένα καλό ρόστερ και να έχει μια πολύ καλή προετοιμασία» πρόσθεσε ο Μανόλο Χιμένεθ. Τα ίδια πιθανότατα θα έλεγαν και οι υπόλοιποι συνάδελφοι τους, αν γίνονταν μια ανοιχτή κουβέντα. Τους ακούει όμως κανείς; Προφανώς όχι...

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Διονύσης Δελλής
Διονύσης Δελλής