Επαγγελματίας!

Επαγγελματίας!

Επαγγελματίας!

bet365

Ο Νίκος Αθανασίου γράφει για τον Παναθηναϊκό που παίζει όσο χρειάζεται και κάπως έτσι νίκησε 1-0 τον Πανιώνιο κάνοντας σημαντικό βήμα για την αποφυγή της τελευταίας θέσης.

Η νίκη για τον Παναθηναϊκό ήταν μονόδρομος και από την στιγμή που οι συνθήκες έχουν διαμορφωθεί όπως έχουν διαμορφωθεί(απουσίες, ψυχολογικό «άδειασμα» μετά τα όσα έγιναν με τον ΠΑΟΚ, διοικητικά προβλήματα), ο τρόπος καμία σημασία δεν είχε. Η ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη συνεχίζει στον ίδιο κυνικό δρόμο που ξεκίνησε να χαράζει στο ντέρμπι με την ΑΕΚ.

Χωρίς να πιάσει καλή απόδοση, χωρίς να κυριαρχήσει στο χορτάρι και μακριά από την πολύ καλή δημιουργική εικόνα των προηγούμενων μηνών, ο Παναθηναϊκός έκανε απλά την δουλειά. Εντελώς κυνικά πήρε το «τρίποντο», προσπέρασε τον Πανιώνιο και έκανε ένα πολύ σημαντικό βήμα για την αποφυγή της τελευταίας θέσης. Ένας στόχος που προέκυψε με την βλακεία του οπαδού να πετάξει το κουτάκι στον Ίβιτς και την απόλυτη εκμετάλλευση του γεγονότος από τον Σέρβο τεχνικό του ΠΑΟΚ. Η γκολάρα του κορυφαίου απόψε Ρόμπιντ Λουντ στο 17' έφτανε και περίσσευε στο «τριφύλλι».

Ο Φινλανδός με το δεξί πόδι, που είναι και το ''κακό'' του, «σκότωσε» τον πορτιέρο των φιλοξενούμενων σε μία από τις λίγες φορές που ο Παναθηναϊκός πάτησε με αξιώσεις περιοχή(εξαιρετική και η κάθετη του Λέτο στην φάση) και στο δεύτερο μέρος οι γηπεδούχοι έδωσαν μπάλα στον Πανιώνιο. Μία ομάδα που έχει αποδείξει πως δύσκολα μπορεί να απειλήσει απέναντι σε οργανωμένη άμυνα, έχοντας ως μεγάλο «όπλο» το επιθετικό τρανζίσιον.

Δεν είναι τυχαίο, πως η μοναδική μεγάλη στιγμή για τον Πανιώνιο ήρθε στο 64', στο ανοιχτό γήπεδο με τον Λάμπρου προ κενής εστίας να μην μπορεί να σπρώξει την μπάλα στο πλεκτό.

Ο Παναθηναϊκός εκμεταλλεύθηκε την εξαιρετική ανασταλτική λειτουργία που έχει «χτίσει» με τον Μαρίνο Ουζουνίδη στον πάγκο και θα μπορούσε αν ήταν πιο προσεκτικός να βρει και ένα δεύτερο γκολ στους χώρους που άφηνε ο Πανιώνιος, ρισκάροντας για την ισοφάριση. Στο επιθετικό τρίτο, όμως, έλειψε το καθαρό μυαλό και η σωστή τελική πάσα για να δημιουργηθούν οι συνθήκες μιας «καθαρής» ευκαιρίας.

Σε ατομικό επίπεδο, ο Λουντ έκανε ένα γεμάτο παιχνίδι, ο Κουρμπέλης με τον Ζέκα ήταν πολύ καλοί αμυντικά ενώ ο νεαρός Χατζηγιοβάνης απέδειξε και απόψε το γιατί ο Ουζουνίδης τον εμπιστεύεται και τον ξεκινά βασικό σε αυτά τα παιχνίδια.

Το θράσος του μικρού, η όρεξη που βγάζει μέσα στο γήπεδο σε συνδυασμό με την ταχύτητα και την οξυδέρκειά του, είναι συστατικά που αυτή την στιγμή ούτε ο Μπουμάλ μπορεί να τα δώσει, ούτε ο Βλαχοδήμος. Μόλις βρει παραπάνω ουσία στις τελικές του επιλογές, θα καταφέρει να γίνει σημαντικός για την ομάδα του.

Πλέον και με δεδομένο πως θα τιμωρηθεί με -3(πάντα όλοι οι νόμοι εφαρμόζονται με αυστηρότητα στον Παναθηναϊκό), το «τριφύλλι» θα πάει στην Τούμπα για αποτέλεσμα, ώστε να είναι σίγουρο, ώστε να μην έχει το μυαλό του στην Νέα Σμύρνη και στο τι θα γίνει στο Πανιώνιος-ΑΕΚ.

Η αποφυγή της τελευταίας θέσης (όσο και αν δεν αρμόζει μία τέτοια συζήτηση στον Παναθηναϊκό) στο μίνι πρωτάθλημα είναι μεγάλη υπόθεση και ευτυχώς το έχουν καταλάβει οι άνθρωποι που τον κρατάνε όρθιο. Ο Μαρίνος Ουζουνίδης και ο Νίκος Λυμπερόπουλος...

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Νίκος Αθανασίου
Νίκος Αθανασίου

Από τότε που θυμάται την ύπαρξή του o Νίκος Αθανασίου, λατρεύει τον Παναθηναϊκό και το ποδόσφαιρο. Από το 2008 μέχρι και σήμερα είναι υπεύθυνος για το ρεπορτάζ του Τριφυλλιού στο δεύτερο σπίτι του, στο μεγαλύτερο επαγγελματικό όνειρο που θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα, στο Gazzetta.gr και ενώ είχε προηγηθεί η Αθλητική Ηχώ, το Κανάλι 1(90.4) και ένα πέρασμα από το Leoforos.gr. Στο πέρασμα των χρόνων δεν σταμάτησε ποτέ με την ίδια αγάπη και αφοσίωση να παίζει Football Manager, να ακούει όλων των ειδών τις μουσικές ακόμη και αν μέσα σε δέκα λεπτά μπορεί να συνυπάρξουν ο Μητροπάνος με τον Hoyem και ο Αργυρός με τους Active Member, να θεωρεί ομορφότερο μέρος στο πλανήτη το Αίας Κλαμπ και να μην μπορεί με τίποτα και για κανέναν λόγο να παρακολουθήσει αγώνες από τα μπουθ της Λεωφόρου, βρίσκοντας πάντα εναλλακτικές για να συνδυάζει τη δουλειά με την... τρέλα. Τα τελευταία χρόνια μαθαίνει, αναλύει και παρατηρεί το αγαπημένο του σπορ μέσα από μια σειρά επιμορφωτικών προγραμμάτων και διπλωμάτων management, ανάλυσης, τακτικής και scouting, τα καλύτερα «δώρα» που θα μπορούσε ποτέ να κάνει στον εαυτό του σε σχέση με το ποδόσφαιρο.