Ρόμα - Τζένοα 3-2

Gazzetta team
Ρόμα - Τζένοα 3-2

bet365

Ο Φραντσέσκο Τότι έπαιξε το 786ο και τελευταίο ματς με την Ρόμα, η οποία με γκολ στο 90' νίκησε 3-2 την Τζένοα και πέρασε απευθείας στους ομίλους του CL παρά τη νίκη της Νάπολι επί της Σαμπ (2-4).

Καθημερινά ειδικά στοιχήματα στη Novibet (21+).

Υστερα από 786 παιχνίδια, 307 γκολ, ένα πρωτάθλημα και δύο κύπελλα, ο Φραντσέσκο Τότι αποχαιρέτισε το μοναδικό κλαμπ της καριέρας του, την αγαπημένη του Ρόμα. Οι Giallorossi ήθελαν νίκη για να κρατήσουν το Νο2 και την απευθείας πρόκριση στους ομίλους του Champions League και δεν τους ένοιαζε τι θα κάνει εκτός έδρας η Νάπολι με την Σαμπντόρια. Ο capitano ξεκίνησε από τον πάγκο, όμως ήταν στο γήπεδο από νωρίς στο δεύτερο μέρος σε ένα παιχνίδι στο οποίο ο ίδιος και οι συμπαίκτες του έφτασαν κοντά ακόμα και σε ήττα αλλά σε ένα άκρως δραματικό φινάλε πήραν νίκη με 3-2 στο 90' και ξενέρωσαν τους Ναπολιτάνους που είχαν καθαρίσει από νωρίς κόντρα στην Σαμπντόρια (2-4). Ο Τότι βρέθηκε κοντά στο γκολ σε δύο περιπτώσεις και παρότι δεν το πέτυχε έζησε γλυκό φινάλε στην πραγματικά μυθική καριέρα του με μία μόνο φανέλα. Grazie capitano.

*Αν περάσουν όλοι οι ισχυροί από τον 3ο προκριματικό και τα playoffs, η Ρόμα θα είναι 1η στο 4ο γκρουπ δυναμικότητας. Αν αποκλειστεί έστω και μία από πάνω της, οι Giallorossi θα βρεθούν στο 3ο γκρουπ δυναμικότητας.

*Η Νάπολι θα παίξει στα playoffs και θα είναι ισχυρή στους μη πρωταθλητές. Η μοναδική περίπτωση να πάει στο 2ο γκρουπ είναι να αποκλειστεί η Σεβίλλη.

Τα πράγματα δεν ξεκίνησαν καλά για την ομάδα του Λουτσιάνο Σπαλέτι καθώς ο 16χρονος, Πελέγκρι, πρόλαβε τον Μανωλά στο 3' και έκανε το 0-1, όμως η Ρόμα ισοφάρισε άμεσα με τον on-fire, Τζέκο, να έχει στο 10' πρώτα δοκάρι και στη συνέχεια να σκοράρει στην κενή εστία (1-1). Οι Giallorossi ήταν καλύτεροι όμως η Τζένοα έπαιζε στα ίσα το ματς και δεν άφηνε χώρους. Στο 54' όλο το Olimpico σηκώθηκε στο πόδι για να χειροκροτήσει τον Τότι που πήρε τη θέση του Σαλάχ. Στο 74' ο Τζέκο γύρισε από δεξιά και ο Ντε Ρόσι με δυνατό αριστερό έκανε το 2-1 μέσα σε ντελίριο στην Αιώνια Πολη, όμως οι φιλοξενούμενοι δεν τα είχαν παρατήσει αν και ήταν βαθμολογικά αδιάφοροι.

Στο 79' ο Λασάλτ έκανε τη σέντρα από αριστερά και ο Λάζοβιτς με κεφαλιά το 2-2 και μερικά λεπτά η Τζένοα απείλησε την Ρόμα με ήττα όμως στην κόντρα ο Ντσαμ είχε δοκάρι! Το πιο γλυκό φινάλε γράφτηκε στο 90' όταν ο Τζέκο με κεφαλιά έδωσε τη 2η ασίστ του στον αγώνα και 10η στη φετινή Serie A και ο Περότι με αριστερό βολέ έγραψε το 3-2. Το ματς ολοκληρώθηκε με την μπάλα στα πόδια του capitano για το τελικό 3-2 που έστειλε την Ρόμα στους ομίλους του Champions League...

Στο άλλο ματς, η Νάπολι συνέχισε το σούπερ επιθετικό ποδόσφαιρο, διέλυσε 2-4 εκτός έδρας την Σαμπ, όμως οι τιφόζι κολλημένοι στα... ραδιοφωνάκια αναγκάστηκαν σε εναλλαγή συναισθημάτων και τελικά είδαν την ομάδα τους να περιορίζεται στην 3η θέση. Στο 36' ύστερα από γκάφα της άμυνας των γηπεδούχων ο Μέρτενς με σουτ από το ημικύλκιο έκανε το 0-1 με το 28ο γκολ του και στο 42' με ένα από τα καλύτερα γκολ της σεζόν ο Ινσίνιε έκανε το 0-2 με τρομερό τεχνικό πλασέ-λόμπα. Το 0-3 έγινε στο 49' με κεφαλιά του Χάμσικ ύστερα από εξαιρετική ομαδική προσπάθεια, στο 50' η Σαμπντόρια μείωσε με τον Κουαλιαρέλα και στο 65' με βολέ του Καγιεχόν στην κίνηση έγινε το 1-4 για τους Vesuviani. Το τελικό 2-4 διαμόρφωσε ο Ρίκι Αλβαρες στο 90' ύστερα από προσπάθεια του Σικ.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SERIE A Τελευταία Νέα