Μπολόνια - Γιουβέντους 1-2

Μπολόνια - Γιουβέντους 1-2

bet365

Με τον Κιν να σκοράρει στο 94', η Γιουβέντους των αλλαγών πέρασε από την Μπολόνια (1-2) και τώρα στρέφει -και τυπικά- την προσοχή της στον τελικό του Champions League!

Ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι είχε προαναγγείλει αλλαγές στην 11άδα και τις έκανε, δίνοντας μάλιστα για πρώτη φορά θέση βασικού στον τρίτο τερματοφύλακα Αουντέρο. Εστω κι έτσι, οι Μπιανκονέρι που δεν ήθελαν να κουραστούν πολύ, μπορούσαν να πάρουν τη νίκη και την πήραν. Προηγήθηκαν με γκολάρα Ταϊντέρ οι Ροσομπλού, ισοφάρισε με Ντιμπάλα η Γιούβε, άνοιξε λογαριασμό στο 94' ο πιτσιρικάς Κιν δίνοντας το τρίποντο στη Γιούβε, η οποία θέλει σε μία εβδομάδα να κλείσει τέλεια την φετινή σεζόν.

Καθημερινά ειδικά στοιχήματα (21+).

Το ματς από το ξεκίνημα του δεν είχε, όπως ήταν λογικό, τρελό ρυθμό, με την πρώτη φάση να έρχεται στο 13' με το πλασέ του Ντιμπάλα, μετά το γύρισμα του Ασαμόα, που κόντραρε στον Τοροσίδη. Η Γιουβέντους είχε καλή στιγμή και στο 20' με τον Ιγουαΐν, ο οποίος γύρισε ωραία και σούταρε αλλά μπλόκαρε ο Ντα Κόστα, χωρίς πάντως οι παίκτες του Μασιμιλιάνο Αλέγκρι να τα δίνουν και όλα. Παρ' όλα αυτά, θα μπορούσαν να προηγηθούν και στο 28' με τον Στουράρο, μετά την πάσα του Κεντίρα, αλλά ο Κραφτ πρόλαβε να κοντράρει την μπάλα, για να κλείσει το πρώτο μέρος με το καλό διαγώνιο σουτ του Ιγουαΐν, στο 45', που έφυγε άουτ.

Το δεύτερο μέρος άρχισε με την ευκαιρία του Κεντίρα μετά την μπαλιά του Αργεντίνου φορ, για να ανοίξει τελικά το σκορ η Μπολόνια στο 52' με... μαγικό πλασέ του Ταϊντέρ (1-0)! Ο Αλέγκρι έριξε στο ματς τους Πιάνιτς-Μάντζουκιτς, η Γιουβέντους πίεσε, απείλησε στο 62' με την κεφαλιά του Ιγουαΐν, άγγιξε το γκολ στο 69' με το πολύ ωραίο πλασέ του Ντιμπάλα που απέκρουσε εντυπωσιακά ο Ντα Κόστα και τελικά ισοφάρισε στο επόμενο λεπτό: Κατέβασμα του Μπενάτια με το κεφάλι, πλασέ του Ιγουαΐν, απόκρουση του Ντα Κόστα, γκολ του Ντιμπάλα στην επαναφορά (1-1). Αυτό ήταν... Οι Μπιανκονέρι, επειδή έτσι έχουν συνηθίσει, ήθελαν τη νίκη αλλά δεν ήθελαν να κουραστούν ιδιαίτερα και έτσι πήγαν στο ρελαντί, με τα πάντα να δείχνουν ότι το 1-1 θα έμενε ως το τέλος. Και έμεινως ως το 94', όταν ο Πιάνιτς εκτέλεσε το φάουλ και ο Κιν με κεφαλιά έκανε το 1-2 με το πρώτο του επαγγελματικό γκολ.

Η σύνθεση της Γιουβέντους: Αουντέρο, Λιχτστάινερ, Μπαρτσάλι, Μπενάτια, Ασαμόα, Κεντίρα (59' Μάντζουκιτς), Μαρκίζιο (56' Πιάνιτς), Κουαδράδο, Ντιμπάλα (79' Κιν), Στουράρο, Ιγουαΐν.

Μπορεί και 4η η Αταλάντα!
Μια τέλεια σεζόν έκλεισε όπως έπρεπε για την Αταλάντα, η οποία νίκησε με 1-0 την Κιέβο χάρη στο γκολ του Γκόμες στο 52', μετά την ωραία μπαλιά του Κριστάντε. Με αυτή τη νίκη οι Μπεργκαμάσκι ανέβηκαν στην 4η θέση και στο +2 από την Λάτσιο, η οποία αντιμετωπίζει την Κροτόνε εκτός έδρας την Κυριακή. Το ματς δεν ήταν εντυπωσιακό αλλά η Αταλάντα ήταν καλύτερη σε όλη τη διάρκεια του και δίκαια πήρε τους τρεις βαθμούς.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SERIE A Τελευταία Νέα