«Έγκλημα» αν φύγει ο Μολέδο!

«Έγκλημα» αν φύγει ο Μολέδο!

«Έγκλημα» αν φύγει ο Μολέδο!

bet365

Ο Νίκος Αθανασίου γράφει για την διοικητική αβεβαιότητα που δεν επιτρέπει στο «τριφύλλι» να εξαντλήσει τις πιθανότητες παραμονής του ηγέτη της αμυντικής γραμμής.

Η ιστορία του Ροντρίγκο Μολέδο στον Παναθηναϊκό είναι από εκείνες που πετυχαίνουν μία στις είκοσι. Ίσως και μία στις τριάντα. Μια μεταγραφή που έγινε τον Ιανουάριο του 2016 σχεδόν στα... τυχαία, από την πρόταση Βραζιλιάνου ατζέντη απευθείας στον Γιάννη Αλαφούζο! Ήταν εκείνη η περίοδος στο «τριφύλλι», οι πρώτοι μήνες του Στραματσόνι, που θα μπορούσε να κάνει μεταγραφή μέχρι και ο θυρωρός της ΠΑΕ αν ήξερε κανένα καλό παικτάκι. Μην γελάτε, δεν είναι υπερβολή, έτσι λειτουργούσε τότε η ΠΑΕ. Οι «πράσινοι» πόνταραν πάνω σε έναν ποδοσφαιριστή που στο πρόσφατο παρελθόν είχε δείξει ηγετικά και ποιοτικά χαρακτηριστικά σπάνια για έναν αμυντικό που θα μπορούσε να έρθει στην Ελλάδα, αλλά είχε να αγωνιστεί σε επίσημο παιχνίδι σχεδόν δύο χρόνια! Σε οποιαδήποτε ομάδα που λειτουργεί με κάποια κριτήρια πριν αποφασίσει την κάθε μεταγραφή, ο Μολέδο θα είχε «κοπεί».

Καθημερινά ειδικά στοιχήματα (21+).

Τελικά η άγνοια κινδύνου και η έλλειψη ποδοσφαιρικής λογικής έβγαλε «λαβράκι» και ο Βραζιλιάνος στόπερ έγινε αυτό που έλειπε πολλά χρονιά από το κέντρο της άμυνας του Παναθηναϊκού, χωρίς να παρουσιάσει το παραμικρό χρόνιο πρόβλημα τραυματισμού. Ο Μολέδο έγινε ο ηγέτης των μετόπισθεν, έγινε ο «βράχος» στα στόπερ που κάθε ομάδα θα ήθελε να έχει και αποτέλεσε έναν από τους μετρημένους στα δάχτυλα του ενός χεριού, ηγέτές αυτής της ομάδας πάνω στο χορτάρι.
Το συμβόλαιό του λήγει το καλοκαίρι του 2018 και τους τελευταίους μήνες το μέλλον του βρίσκεται στον... αέρα. Ο Στραματσόνι είχε υποσχεθεί «συμβόλαιο Μπεργκ» στον ατζέντη του Βραζιλιάνου, ο Παναθηναϊκός ξαναμπήκε σε εποχή μνημονίου από τον Δεκέμβριο και κάπως έτσι οι συζητήσεις «πάγωσαν» σε πρώτη φάση.

Η έλευση του Νίκου Λυμπερόπουλου άνοιξε νέο κύκλο επαφών σε εντελώς διαφορετικά οικονομικά δεδομένα αλλά τίποτα επίσημο, τίποτα δεδομένο, καθώς η αβεβαιότητα στο διοικητικό κομμάτι έχει σκεπάσει τα πάντα. Πως ο τεχνικός διευθυντής του συλλόγου θα διαπραγματευθεί ένα νέο συμβόλαιο όταν δεν γνωρίζει τι μπάτζετ

θα έχει στα χέρια του; Πως ο τεχνικός διευθυντής του συλλόγου θα «ψήσει» τον παίκτη να παραμείνει στην Αθήνα, όταν κανείς δεν γνωρίζει τι σκοπεύει να πράξει ο ισχυρός άνδρας της ΠΑΕ, Γιάννης Αλαφούζος; Θα παραμείνει με αυτό το μπάτζετ; Θα παραμείνει ρίχνοντας το μπάτζετ στα... τάρταρα; Θα φύγει ψάχνοντας τον επόμενο;

Πάντως, το προσωπικό πρόβλημα του ποδοσφαιριστή δεν είναι καινούριο. Το έχετε διαβάσει εδώ και περίπου ένα τρίμηνο στο gazzetta.gr. Αυτή την παράμετρο την γνωρίζουν πολύ καλά στον Παναθηναϊκό. Δεν είναι και λίγο να μην βλέπεις το παιδί σου καθόλου. Και οι ποδοσφαιριστές άνθρωποι είναι, όσο και αν όλοι μας το ξεχνάμε αρκετές φορές.

Οι τάσεις επιστροφής του Μολέδο στην Βραζιλία είναι δεδομένες αλλά ουδέποτε έχουν εκφραστεί ως τελεσίδικη απόφαση για το μέλλον του. Το παιχνίδι παίζεται ακόμη αλλά ο Παναθηναϊκός δεν έχει τα απαιτούμενα «όπλα» για να μπει στην μάχη. Ο Παναθηναϊκός λόγω της διοικητικής αβεβαιότητας παρακολουθεί τις εξελίξεις(όπως και σε άλλες υποθέσεις ποδοσφαιριστών που είναι «συμφωνημένοι» για το καλοκαίρι αλλά δεν γίνεται να «κλείσουν» λόγω της κατάστασης) με σταυρωμένα χέρια και είναι πολύ πιθανό να βρεθεί προ τετελεσμένων γεγονότων αν δεν αλλάξουν τα δεδομένα.

Τα πράγματα είναι απλά. Κάθε μέρα Μολέδο δεν βρίσκεις. Ούτε ο Σίλντενφελντ τρία χρόνια μετά έχει καμία σχέση με τον Μολέδο, ούτε είναι το πιο εύκολο πράγμα στον κόσμο να βρεις τέτοιον στόπερ χωρίς να διαθέτεις γεμάτο πορτοφόλι. Αντιθέτως, είναι από τα δύσκολα στο ποδόσφαιρο. Ο Παναθηναϊκός στάθηκε τυχερός πριν ενάμισι χρόνο αλλά ως οργανισμός κάνει ότι μπορεί για να επιστρέψει το... δελτίο του τζόκερ πίσω, βάζοντας μεν χρήματα στα ταμεία αλλά χάνοντας έναν ηγέτη. Ο Ουζουνίδης και ο Λυμπερόπουλος θέλουν να συνεχίσουν να εξαργυρώνουν από το... δελτίο αλλά δεν είναι στο χέρι τους η παραμονή του ποδοσφαιριστή.

Όταν θες να κάνεις πρωταθλητισμό πάνω στους ηγέτες σου «χτίζεις» πάση θυσία ακόμη και αν χρειαστεί να κάνεις υπέρβαση, δεν «γκρεμίζεις»...

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Νίκος Αθανασίου
Νίκος Αθανασίου

Από τότε που θυμάται την ύπαρξή του o Νίκος Αθανασίου, λατρεύει τον Παναθηναϊκό και το ποδόσφαιρο. Από το 2008 μέχρι και σήμερα είναι υπεύθυνος για το ρεπορτάζ του Τριφυλλιού στο δεύτερο σπίτι του, στο μεγαλύτερο επαγγελματικό όνειρο που θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα, στο Gazzetta.gr και ενώ είχε προηγηθεί η Αθλητική Ηχώ, το Κανάλι 1(90.4) και ένα πέρασμα από το Leoforos.gr. Στο πέρασμα των χρόνων δεν σταμάτησε ποτέ με την ίδια αγάπη και αφοσίωση να παίζει Football Manager, να ακούει όλων των ειδών τις μουσικές ακόμη και αν μέσα σε δέκα λεπτά μπορεί να συνυπάρξουν ο Μητροπάνος με τον Hoyem και ο Αργυρός με τους Active Member, να θεωρεί ομορφότερο μέρος στο πλανήτη το Αίας Κλαμπ και να μην μπορεί με τίποτα και για κανέναν λόγο να παρακολουθήσει αγώνες από τα μπουθ της Λεωφόρου, βρίσκοντας πάντα εναλλακτικές για να συνδυάζει τη δουλειά με την... τρέλα. Τα τελευταία χρόνια μαθαίνει, αναλύει και παρατηρεί το αγαπημένο του σπορ μέσα από μια σειρά επιμορφωτικών προγραμμάτων και διπλωμάτων management, ανάλυσης, τακτικής και scouting, τα καλύτερα «δώρα» που θα μπορούσε ποτέ να κάνει στον εαυτό του σε σχέση με το ποδόσφαιρο.