Ανόητος όποιος νομίζει κάτι τέτοιο...

Ανόητος όποιος νομίζει κάτι τέτοιο...

Ανόητος όποιος νομίζει κάτι τέτοιο...

bet365

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου σχολιάζει τα πλέι οφ, κατακρίνει όσους θεωρούν ότι η χρονιά τελείωσε, κάνει ένα σχόλιο για Λεβέκ και Ν’ Ντόι, φυσικά γράφει για μπάσκετ, ενώ προειδοποιεί για την κατάσταση στη Θεσσαλονίκη...

Όλοι οι Έλληνες ποδοσφαιράνθρωποι απαξιώνουν και κριτικάρουν με πολύ σκληρό τρόπο τη διαδικασία των πλέι οφ. Τα επιχειρήματα που χρησιμοποιούνται έχουν βάση και σαφώς οι Ελληνικές ομάδες που κακώς σκέφτονται μόνο τα φράγκα που θα πάρουν και όχι το καλό του ποδοσφαίρου, πρέπει να προβληματιστούν για να αλλάξει η διαδικασία.

(Είμαι βέβαιος ότι πρέπει να μειωθούν οι ομάδες της SuperLeague, να τελειώνει πιο νωρίς η κανονική περίοδος, να γίνουν και πλέι άουτ, στα πλέι οφ να μπει και ο πρώτος για να κρίνεται εκεί το πρωτάθλημα, αλλά στο τέλος να γίνεται ένας αγώνας την εβδομάδα και όχι αυτό το χάλι που τώρα βιώνουμε).

Live Streaming στα κορυφαία πρωταθλήματα & Cash out για τον έλεγχο κάθε στοιχήματος (21+)!

Άλλο αυτό όμως και άλλο με όλη αυτή τη συζήτηση να δίνεται δικαιολογία στους παίκτες που τώρα αγωνίζονται. Ασχολούμαι μόνο με τον ΠΑΟΚ και θέλω να καυτηριάσω δύο πράγματα:

1) Όποιος εντός ΠΑΟΚ ασχολείται τώρα (αυτές τις ημέρες) με το πόσο κακή και «απάνθρωπη» είναι η διαδικασία των πλέι οφ, κάνει ΕΓΚΛΗΜΑ. Με τέτοιες συζητήσεις βάζεις τη δικαιολογία στα αποδυτήρια και στο τέλος μόνο να χάσεις έχεις. (Για τα πλέι οφ θα μιλάς όλη την άλλη χρονιά και όχι τον Απρίλιο και τον Μάιο).

2) Όποιος εντός ΠΑΟΚ θεωρεί σήμερα Σάββατο 27/5 ότι τα πλέι οφ κρίθηκαν και η ομάδα του έχει καπαρώσει την πρωτιά, κοιμάται όρθιος και πληρώνει ξενοδοχείο.

Τα φετινά πλέι οφ είναι τα πιο περίεργα όλης της δεκαετίας. ΚΑΝΕΙΣ δεν ξέρει πόσοι βαθμοί χρειάζονται για την πρωτιά (που αφορά τον ΠΑΟΚ) ή την αποφυγή της οδυνηρής τελευταίας θέσης που αφορά άλλες ομάδες.

Οι εκκρεμότητες στη βαθμολογία είναι πολλές και αυτό σημαίνει ότι στον ΠΑΟΚ δεν μπορούν να κάνουν υπολογισμούς για το τι χρειάζονται στους δύο τελευταίους αγώνες. (Πέρυσι ήξεραν ότι με δύο ισοπαλίες κέρδιζαν τη διαδικασία. Φέτος δεν ξέρουν τίποτα…).

Άρα ο ΠΑΟΚ μπαίνει αύριο στο ΟΑΚΑ για να κερδίσει και το ίδιο -ανεξάρτητα του αυριανού αποτελέσματος- πρέπει να γίνει και την Τετάρτη με τον Παναθηναϊκό.

Κουράστηκαν στον ΠΑΟΚ; Εφησύχασαν; Χαλάρωσαν; Κάνουν (εντός ομάδας) άλλες σκέψεις γι’ άλλα πράγματα εκτός των αγώνων; ΛΑΘΟΣ και μάλιστα πολύ μεγάλο.

Σε δύο μήνες που θα παίζουν με τον κάθε Άγιαξ ή την κάθε Λίβερπουλ για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Ληγκ (τρίτο προκριματικό ή πλέι οφ) κανείς δεν θα θυμάται πόσο κουραστική ήταν αυτή η εβδομάδα. Για να παίξουν όμως με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας ή την Μπριζ και αργότερα με τη Νάπολι ή τη Σεβίλλη (έχει και πιο βατές ομάδες) πρέπει τώρα να κάνουν τη δουλειά τους…

Απλά τα πράγματα… Όποιος στον ΠΑΟΚ θεωρεί ότι η χρονιά τελείωσε και όλα κρίθηκαν, πέρα από ανόητος δεν έχει και καμία θέση στην ομάδα που από του χρόνου θα βάλει πιο υψηλούς στόχους…

* Όλα τα παραπάνω γράφτηκαν πριν χτυπήσει ο Γλύκος. Αν έγραφα αφού μάθαινα για τον τραυματισμό αυτόν, το κείμενο θα ήταν διπλάσιο… Γιατί τώρα ο ΠΑΟΚ «έσφιξε» πραγματικά…

* Η σημερινή FORZA (την οποία πλέον διαβάζετε και σε Αθήνα-Πειραιά-Θεσσαλία) αποκάλυψε ότι ο Ν’ Ντοι εξακολουθεί να είναι μεγάλος στόχος του ΠΑΟΚ για την ενίσχυση στα χαφ. Και καλά κάνει ο ΠΑΟΚ με αυτό τον ποδοσφαιριστή. Τέτοιους παίκτες-αρχηγούς χρειάζεται ο ΠΑΟΚ. Στα 31 του χρόνια είναι ο ηγέτης, ο αρχηγός της Ανζέ, ένα υψηλόσωμο χαφ με πολλά γκολ. Ότι ακριβώς έχει ανάγκη ο ΠΑΟΚ.

Σε αντίθεση με το Ν’ Ντόι και εντελώς αντικειμενικά και ψυχρά, το να αποκτήσει ο ΠΑΟΚ έναν αριστερό μπακ που φέτος έχει έξι συμμετοχές και συνολικά 21 τα δύο τελευταία χρόνια, δεν είναι και ότι πιο ενθαρρυντικό. Ο Λεβέκ μου είχε κάνει εντύπωση το 2014 στα ματς ΠΑΟΚ-Γκινγκάμπ (λόγω επιθετικότητας και σωματότυπου) αλλά και οι 100 συμμετοχές του στα εφτά χρόνια παρουσίας στη Γκινγκάμπ, δεν σου δημιουργούν μία πρώτη θετική αίσθηση. Μακάρι να έρθει στον ΠΑΟΚ και να κάνει 100 ματς σε τρία χρόνια…

* Ο ΠΑΟΚ αλλάζει προπονητή στο μπάσκετ. Αρχικά να αναφέρω ότι ο Μαρκόπουλος έχει κερδίσει τον σεβασμό όλης της μπασκετικής Ελλάδας για το ήθος και την εργατικότητά του. Αυτά τα περί … «άντεξε», «ανέχτηκε», «υπέμεινε» την κατάσταση στον ΠΑΟΚ όλα αυτά τα χρόνια είναι… να ‘χάμε να λέγαμε. Ήταν τιμή του Μαρκόπουλου που δούλεψε στον ΠΑΟΚ.

Αντιλαμβάνομαι ότι έπρεπε να γίνει μία αλλαγή, μία προσπάθεια ανανέωσης του ενδιαφέροντος. Άλλο αυτό όμως και άλλο να νομίζουν στην ΚΑΕ ότι με την αλλαγή προπονητή (και μόνο) θα καταφέρουν και να αλλάξουν επίπεδο. Το πιο μεγάλο πρόβλημα στον μπασκετικό ΠΑΟΚ, φυσικά και ΔΕΝ ήταν ο προπονητής. Καλή επιτυχία στον Παπαθεοδώρου. Θα έχει πολύ δύσκολο έργο να παρουσιάσει κάτι καλύτερο από την δυνατή και αξιοπρεπέστατη ομάδα που βλέπαμε τόσα χρόνια σε Ελλάδα και Ευρώπη.

* Ασχολήθηκα προχθές με Άρη και Ηρακλή μια και υπάρχει αυτή η προσπάθεια να φορτώνουν τα δικά τους προβλήματα και τις αποτυχίες στον ΠΑΟΚ. Αυτό συνεχίζεται και απ’ ότι φαίνεται θα συνεχιστεί για καιρό ακόμη. Άρειανοί και Ηρακλειδείς έχουν μεγάλη ανάγκη αυτή την δύσκολη περίοδο να βρουν εχθρό να φορτώσουν αδυναμίες και αποτυχίες. Το παραμύθι ότι… «φταίει ο ΠΑΟΚ που ίσως υποβιβαστεί ο Ηρακλής» και το άλλο ότι… «φταίει ο ΠΑΟΚ επειδή δεν θα ανέβει και πάλι ο Άρης», πουλάει στα καφενεία και εφησυχάζει μπλε και κίτρινους.

Αφού λοιπόν ο ΠΑΟΚ τους προσφέρει τέτοια δυνατότητα και τους είναι χρήσιμος σε κάτι, καλώς. Απλά ας ξέρουν όλοι, ότι αυτό το μίσος που μεγαλώνει στη Θεσσαλονίκη οδηγεί σε αποτρόπαιες πράξεις (ας μην τις αναφέρουμε τώρα) και γι’ αυτό αξίζει να προσέχουμε όλοι λίγο περισσότερο.

Ας δουν όλοι τι έχει γραφθεί (σε ανακοινώσεις και όχι μόνο) αυτές τις ημέρες και ας αναλογιστούν τις ευθύνες που έχουν για το παρόν και το μέλλον…

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου
Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Πρέπει να ήταν με μία μπάλα στα χέρια (οποιουδήποτε μεγέθους και χρώματος) από τότε που περπάτησε…
Αγαπάει το ποδόσφαιρο, λατρεύει το μπάσκετ το οποίο έπαιξε (όχι με μεγάλη επιτυχία…) γι’ αρκετά χρόνια στον ιστορικό ΒΑΟ, βλέπει βόλεϊ, του αρέσει το χάντμπολ, μπορεί να βλέπει με τις ώρες στίβο, καταδύσεις, ιππασία, σκοποβολή, χόκει επί χόρτου, αλλά και στον πάγο! Παρακολουθεί και πάλη, και άρση βαρών, φυσικά και πινγκ πονγκ και τέννις και … και... και...
Στο γήπεδο πήγε πρώτη φορά το 1983 σε αγώνα ΠΑΟΚ-Απόλλων Αθηνών. Μεγάλη και ωραία εμπειρία. Από το δημοτικό κρατούσε σημειώσεις, στατιστικά, πρόγραμμα αγώνων, είχε αρχείο και έκανε διάφορες αναλύσεις- συγκρίσεις.
Όλα τα άλλα ήρθαν φυσιολογικά…
Από τα 17 του το 1994, ξεκίνησε να ασχολείται με την δημοσιογραφία στην Αθλητική Μακεδονίας Θράκης, όπου τα πρώτα βήματα έγιναν από τις χαμηλές κατηγορίες του μπάσκετ. Φοβερές οι χρονιές που έκανε το ρεπορτάζ και του αγαπημένου του ΒΑΟ, σε Α2 και Α1!
Ακολούθησαν πολλά άλλα Μέσα στην Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, εμπειρίες σε εφημερίες, ραδιόφωνα, τηλεόραση, φυσικά και στο διαδικτυο. Τα τελευταία 15 χρόνια είναι πιο κοντά στο ρεπορτάζ του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ.