Μουρίνιο ή Χασμουρίνιο;

Μουρίνιο ή Χασμουρίνιο;

Μουρίνιο ή Χασμουρίνιο;

bet365

Ο Μιχάλης Λεάνης blogάρει στο gazzetta και θέτει ερωτήματα για το Ζοζέ Μουρίνιο και τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ που έχει δημιουργήσει, που μάλλον δεν θα απαντηθούν!

Liga Endesa, Ανδόρρα – Ρεάλ Μαδρίτης, ώρα 21:00. Παίξε νόμιμα και με ασφάλεια στις συναλλαγές (21+)!

Συζητάς με την παρέα, κάνεις πλάκα, πίνεις μπύρες μιλάς στο κινητό σηκώνεσαι από την θέση σου για να ακούς καλύτερα, επιστρέφεις ρίχνεις μια ματιά στην μικρή οθόνη και μετά ρωτάς να μάθεις τι έγινε με εκείνη την υπόθεση και αλήθεια που χάθηκε ο Κωστάκης που υποσχέθηκε πως μέσα στην εβδομάδα θα κεράσει για την γιορτή του!

Που και που κοιτάζεις αν έχει αλλάξει το σκορ, αφού μέχρι εκείνη την στιγμή δεν υπάρχει κάτι συνταρακτικό ικανό να καθηλώσει το βλέμμα σου στην τηλεόραση!

Όλα λάθος! Δεν μπορεί να συμβαίνουν όλα αυτά παράλληλα με την μετάδοση ενός τελικού. Αν συμβαίνουν, τότε μιλάμε για την ήττα του ποδοσφαίρου σαν θέαμα!

Κανονικά θα έπρεπε να είχαμε παραλύσει. Να είχε μουδιάσει το χέρι που ακουμπά ώρα στο μπράτσο της καρέκλας ή τα πόδια μας από την ακινησία!

Λογικά θα έπρεπε να μην έχει ταξιδέψει το βλέμμα μας ούτε χιλιοστό μακριά από το τετράγωνο πλαίσιο με τις έγχρωμες εικόνες!

Να παρακαλάς να γίνει διακοπή στο ματς να τραυματιστεί κάποιος για να προλάβεις στο νεκρό διάστημα να σηκωθείς να πάρεις το τασάκι, να ψάξεις να βρεις το σερβιτόρο να παραγγείλεις κι άλλη μπύρα!

Να μη θέλεις να ακούσεις κουβέντα , να επιτρέπονται μόνο τα επιφωνήματα και ότι έχουμε να πούμε παιδιά , θα τα συζητήσουμε εν τάχει στο ημίχρονο ή καλύτερα μετά την λήξη! Δεν είναι ώρα τώρα για μπούρου –μπούρου!

Αυτό θα πει τελικός! Να χάνεις την αίσθηση του χρόνου, να θέλεις να πας στην τουαλέτα και να το αναβάλεις, να έχεις την εντύπωση ότι το 45λεπτό κράτησε δέκα λεπτά. Στο ημίχρονο από την ένταση και το πάνω κάτω να επιζητάς περισσότερο και από τους ίδιους τους παίκτες ένα χλιαρό ντους για να χαλαρώσεις!

Το αντίθετα δηλαδή απ’ όλα αυτά που ζήσαμε παρακολουθώντας τον τελικό του Γιουρόπα Λιγκ! Πέρασε και δεν ακούμπησε!

Την ώρα που γράφω αυτές τις γραμμές με το κληρονομικό χάρισμα που με διακρίνει διαβάζω τα σχόλια σας, οπότε συνεχίζω να γράφω σαν να σας απαντώ!

Ο Μουρίνιο είναι ο special one και ποιος είμαι εγώ που θα τον αμφισβητήσω! Σωστά! Δεν τον αμφισβητώ! Πώς να αμφισβητήσεις άλλωστε έναν προπονητή με τόσους τίτλους και διακρίσεις .

Αλλά για μένα το ποδόσφαιρο των ομάδων του είναι special zero!

Oχι οι ομάδες! Οι ομάδες είναι τεράστιες έτσι και αλλιώς! Το ποδόσφαιρο που προσφέρουν είναι ένα μηδενικό, ως σύγχρονη έκφραση του αθλήματος!

Έχετε αναρωτηθεί πόσοι παρακολούθησαν αυτήν την αναμέτρηση; Εκατομμύρια θεατών σε όλο τον πλανήτη! Δεν είναι όλοι τους φίλοι του Αίαντα ούτε της Γιουνάιτεντ ώστε το κριτήριο τους να είναι οπαδικό! Αλλά ακόμα και να ήταν όλοι τους οπαδοί των δυο μεγάλων κλάμπ, αποκλείεται το κριτήριο τους να συμβαδίζει με το ελληνικό ανάλογο!

Για τους οπαδούς των μεγάλων συλλόγων οι τίτλοι δεν είναι αυτοσκοπός! Έχουν μάθει να ζουν με τους τίτλους και τις διακρίσεις οι ομάδες αυτού του επιπέδου! Ο θαυμασμός στην ομάδα τους, ο τίτλος καταξίωσης στην παγκόσμια φίλαθλη κοινή γνώμη μετρά περισσότερο από την απαρίθμηση τίτλων!

Δεν είναι δυνατόν να παίζει με εικοσάχρονα και να έχεις πετύχει ένα γκολ από κόντρα και ένα ακόμα από στημένη φάση!

Παίξε μπάλα! Δεν μιλάμε για διαστημικό ποδόσφαιρο! Φτιάξε φάσεις, βάλε επινοήσεις, εμπνεύσεις, λίγο θέαμα, κάποιες εντυπωσιακές ενέργειες μια σειρά από επιβλητικούς συνδυασμούς!

Έχετε αναλογιστεί την ποιότητα των παικτών της Γουνάιτεντ; Τις δυνατότητες τους, τις ικανότητες τους, την κλάση τους; Αν δεν έχεις απαιτήσεις από τις ομάδες υψηλού επιπέδου τότε από ποιόν;

Θα μένατε απόλυτα ικανοποιημένοι αν πηγαίνατε σε ένα κοντσέρτο ενός διάσημου πιανίστα , ή μιας από τις κορυφαίες συμφωνικές ορχήστρες στο κόσμο ή στην συναυλία του αγαπημένου σας ροκ γκρουπ και ακούγατε επί δυο ώρες να ερμηνεύουν με άψογο τρόπο το ίδιο κομμάτι;

Εκτός από τα δυο γκολ ένας ποδοσφαιρόφιλος τι έχει να θυμάται από την… θριαμβεύτρια Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ;

Αντίθετα έχει να θυμάται πολλά από τους τελικούς με τον Σερ τον πάγκο , ακόμα κι αυτούς με ατυχή κατάληξη! Έχει να θυμάται το ανοιχτό ποδόσφαιρο , τον σεβασμό στον οπαδό και τον φίλαθλο , την προσήλωση στην αγωνιστική φιλοσοφία την οποία εκφράζει εδώ και χρόνια ο σύλλογος!

Τον Μουρίνιο τον πληρώνουν στο Μάντσεστερ για να φέρει τίτλους! Αυτό δεν θα ισχυριστείτε οι πολλοί; Και εμένα όπως και εκατομμύρια άλλους δεν μας πληρώνει κανείς και θέλουμε να δούμε ποδόσφαιρο!

Αν τους ενδιαφέρουν λοιπόν μόνο οι τίτλοι (που δεν τους ενδιαφέρουν) ας το ανακοινώσουν διαδικτυακά πριν την έναρξη του παιχνιδιού να κανονίσουμε και εμείς την πορεία μας. Υπάρχουν κι άλλα ενδιαφέροντα πράματα στη ζωή! Αλήθεια πόσο μακριά έχουν ταξιδέψει οι ομάδες του Μουρίνιο με το ποδόσφαιρο αυτό;

Αντίθετα έχουμε εικόνα πόσο μακριά έχει ταξιδέψει η Μάντσεστερ με τον Σερ! Η καλύτερη απάντηση αν σε ρωτήσουν για ένα τελικό , δεν είναι ποιος κέρδισε ή ποιο ήταν το σκορ , αλλά η φράση: «Δεν έχω λόγια»!!!

Γι’ αυτό ο αθλητισμός είναι μαγεία! Κι όχι μάγια…

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Μιχάλης Λεάνης
Μιχάλης Λεάνης

Σύμφωνα με καλά εξακριβωμένες πηγές και μετά από άνοιγμα μυστικών αρχείων η γέννηση του τοποθετείται το σωτήριο έτος 1862 το πολύ!

Από μικρός ήθελε πολύ να κάνει ότι κάνουν όλα τα παιδιά!!!

Ξεκίνησε να αρθρογραφεί στην παρανομία πριν ο Γουτεμβέργιος ανακαλύψει την τυπογραφία και ο Μητσοτάκης την διαπλοκή!

Έκτοτε η εξέλιξη του, γενικά στον χώρο, υπήρξε ραγδαία και άκρως εντυπωσιακή!

Άριστος σκοπευτής , χωρίς να κλείνει το ένα μάτι, άσος του βολάν στους δυο τροχούς, δεινός σκακιστής, ικανότατος ισορροπιστής σε ζαρωμένο σχοινί και φοβερός ματάκιας της καθημερινής έγκυρης ειδησιογραφίας!

Παντοτινός λάτρης του ωραίου φύλου, εισαγωγέας και προμηθευτής ειδών αλιείας στην Πίνδο και στα Άγραφα, επιφανής αυτοδύτης ενυδρείου, παρασημοφορημένος αμπελουργός, πολέμιος των Ισμαηλιτών του Μπεγκ Ουμ , πρώτος χορευτής του Βασιλικού Μπαλέτου του Πόγραδετς, πρύτανης στην Κρατική Σχολή των Φυσιολατρών του Βούπερταλ, πρωτοσύγκελος της σκήτης του Προφήτη Δανιήλ, αρχισυναγωγός του Ιωσήφ Βησσαριόνοβιτς Στάλιν, παντοτινός νοσηρός θαυμαστής της φυγόκεντρης περιπέτειας σ’αυτούς τους μίζερους καιρούς τους γεμάτους από μέτριους συντηρητές φαντασίας και ονείρων, μα πάντα ευχάριστος στα πάρτι!!!