Λάθος... ερωτήσεις, σωστές απαντήσεις

Λάθος... ερωτήσεις, σωστές απαντήσεις

Λάθος... ερωτήσεις, σωστές απαντήσεις

bet365

Δεν έχει προπονητή. Έχει όμως μεταγραφικές ανάγκες. Και ήδη το ψάχνει, όπως γράφει ο Διονύσης Δελλής.

Οι μεγαλύτερες διοργανώσεις στη Vistabet. Παίξε νόμιμα με προσφορά ημέρας στο Μπρέι – Σλίγκο Ρόβερς (21+).

O Γκονζάλο Ροντρίγκες για την άμυνα. Ο «κλασικός» Βλαντιμίρ Βάις. Η γοητεία του «αγνώστου» για τον Φελίπε Μόρα ακόμη και αν ανάλογες απόπειρες στο παρελθόν, δεν έφεραν ακριβώς το επιθυμητό αποτέλεσμα. Και για όσους δεν συντονίστηκαν ακόμη; Καλό (μας), καλοκαίρι μιας και το μεγάλο (μεταγραφικό) παζάρι μόλις άνοιξε για τον Ολυμπιακό.

«Μα είναι φυσιολογικό οι Ερυθρόλευκοι, δίχως προπονητή να ψάχνουν για παίκτες» παρεμβαίνει με απορία, η φωνή της ποδοσφαιρικής λογικής; Όχι ακριβώς. Είναι όμως απολύτως ρεαλιστικό. Και έτσι όπως έχουν έρθει τα πράγματα στο λιμάνι, το καλύτερο που μπορούν να κάνουν είναι να αφήσουν τους «τύπους» στην άκρη και να προσπαθήσουν να προετοιμάσουν όσο καλύτερα μπορούν τα επόμενα βήματα. Γιατί τα... προηγούμενα δεν οδήγησαν πουθενά. Χάθηκαν στο Παρίσι, εκεί όπου ο Φρανσουά Μοντέστο βρέθηκε πριν από εβδομάδες για να συζητήσει με τον Ρεμί Γκαρντ. Τον Γάλλο που ήταν «κλεισμένος» δύο φορές, μέχρι να αποδειχθεί ότι δεν είχε πάρει και τόσο «ζεστά» την περίπτωση του Έλληνα πρωταθλητή.

Προσφέρει ο Ολυμπιακός μαζί με το πριμ πρόκρισης στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, περισσότερα από ένα εκατ ευρώ ετησίως στον επόμενο προπονητή του. Και ακόμη προπονητή δεν έχει. Γιατί; Προφανώς γιατί έχασε χρόνο, όταν δεν έπρεπε. Τότε που είχε ακόμη πλεονέκτημα. Τώρα έχει πάρει μπρος ο ανταγωνισμός, και μέχρι τις πρώτες καραμπόλες που θα «ανοίξουν» την αγορά δεν μπορεί να προβάλει ιδιαίτερες απαιτήσεις. Περιμένει στη σειρά του. Και προς τιμήν του, το προτιμά από τον «συμβιβασμό» με κάποια λύση, που αυτή τη στιγμή δεν θέλει να προκρίνει. Δεν το έχει παρατήσει το θέμα του πάγκου, και ας εκτιμούν όλο και περισσότεροι ότι στο φινάλε αυτή η αναζήτηση θα οδηγήσει στον Τάκη Λεμονή. Αν ήθελε ο Ολυμπιακός κάτι τέτοιο, θα το είχε κάνει. Δεν μπορεί να το αποκλείσει κανείς, σε δέκα ημέρες από τώρα αν δεν βρει άλλη άκρη. Ακόμη όμως το προσπαθεί.

Κάτι αντίστοιχο θα συμβεί, αυτές τις ημέρες αν οι ερυθρόλευκοι δεν πιάσουν τα «πόστα» σε στρατηγικά σημεία της μεταγραφικής αγοράς. Σε εκείνα τα κομμάτια της, που παραδοσιακά επιλέγουν να «χτυπήσουν». Στους ελεύθερους (Ροντρίγκες). Σε όσους έχουν τάσεις φυγής (Κάρλος Εντουάρντο, Βάις), σε όποιον έχει διαλέξει το σκάουτινγκ (Μόρα) και ήδη απασχολούν και άλλους. Δεν θα τους πάρει όλους, για την ακρίβεια μπορεί να μην καταφέρει να πάρει ούτε έναν από αυτούς. Έχει σημασία όμως να είναι «εντός». Να συμμετέχει. Όπως έχει σημασία, ένας-δύο παίκτες που θα προορίζονται για την πρώτη γραμμή, να κάνουν κανονικά προετοιμασία φέτος με την ομάδα.

Δεν χρειάζεται να επαναλαμβάνουμε τα ίδια πράγματα. Το καλοκαίρι που έρχεται είναι από τα καθοριστικότερα του... μέλλοντος. Παίζεται η επιστροφή στο Τσάμπιονς Λιγκ. Παίζονται περισσότερα από 30 εκατ ευρώ, μέσω των προκριματικών. Και κατ επέκταση σχηματοποιείται μια αγωνιστική εκδοχή που θα πρέπει να είναι πολύ καλύτερη από την προηγούμενη, καθώς αλλάζει ποιοτικά χαρακτηριστικά και ο εσωτερικός ανταγωνισμός.

Πέρσι τέτοια εποχή ο Ολυμπιακός είχε τον Μάρκο Σίλβα, έστω και αν τα μηνύματα από την Πορτογαλία έδειχναν ότι ο συγκεκριμένος κάνει... δεύτερες σκέψεις (εξ ου και το περίφημο ραντεβού του με την Πόρτο, που δεν διαψεύστηκε ποτέ από κανέναν). Είχε ήδη πάρει τον Φιγκέιρας, και αναζητώντας αριστερό μπακ είχε φτάσει κοντά στον Ντε Λα Μπέγια. Παράλληλα είχε καταθέσει πρόταση για τον «ελεύθερο» Τόνι Βιλένα, που τελικά παρέμεινε στη Φέγενορντ. Φέτος ακόμη δεν έχει ανοίξει λογαριασμό.

Αν βρει προπονητή την επόμενη εβδομάδα, θα είναι πολύ καλύτερη η αφετηρία αν μαζί με τους «υπάρχοντες» στο ρόστερ του δοθούν ονόματα και από ποδοσφαιριστές που ο Ολυμπιακός είναι «κοντά» στο να τους κλείσει. Είναι μια λεπτομέρεια αυτή που μπορεί να μειώσει αισθητά την απόσταση ανάμεσα στον κανονικό χρόνο, και το επίπεδο «προετοιμασίας» της νέας σεζόν που θα έπρεπε να έχει ήδη γίνει. Πόσο μάλλον αν πρόκειται για περιπτώσεις που δύσκολα θα τις απορρίψει.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Διονύσης Δελλής
Διονύσης Δελλής