Ο Νίκας τους... έκαψε!

Ο Νίκας τους... έκαψε!

bet365

Η μαρτυρία του παρατηρητή ραδιοτηλεοπτικών Νίκα που τοποθέτησε χρονικά τα επεισόδια στις 20.00 αλλά και του Χατζησαρόγλου που έκανε λόγο για επεισόδιο στην φυσούνα δεν βοήθησαν στην υπεράσπιση των ΑΕΚ και ΠΑΟΚ στην εκδίκαση των επεισοδίων του τελικού.

Από την πρώτη στιγμή στην διαδικασία οι ΑΕΚ και ΠΑΟΚ τάχθηκαν με ένα κοινό μέτωπο κατά της ΠΔΕ / ΕΠΟ, της εταιρίας που είχε αναλάβει τα μέτρα τάξης και προστασίας του τελικού αλλά και της αστυνομίας που δεν προνόησε να βάλει διμοιρία ή διμοιρίες στην πεζογέφυρα. Σε τέτοιον βαθμό που η μία πλευρά συμπλήρωνε τις φράσεις της άλλης και πολλές φορές συμφωνούσαν σε όλα. Ο Παναθηναϊκός με την πρόθεση παρέμβασή του που ξεκαθάρισε πως είναι κυρίως κατά του ΠΑΟΚ ανέβασε κάπως τους τόνους αλλά η ένταση δεν ήταν η ίδια με εκείνη του Πειθαρχικού της Λίγκας. Πέραν των άλλων εξ αναβολής υποθέσεων οι οποίες εδικάστηκαν και συζητούνται το βασικό ενδιαφέρον ήταν στις υποθέσεις Νο5 για τις διώξεις σε ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και Μίχελ για τον τελικό, την 6 για τον Μάτος και το ματς του ΠΑΟΚ με τον Παναθηναϊκό και στην Νο11 με την πρόθεση παρέμβαση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός.

Μοναδικές Στοιχηματικές Αποδόσεις, Άμεσες Αναλήψεις & Καλύτερη Εξυπηρέτηση (21+)!

Η Ελευθερία Ρίζου με τον Μηνά Λυσάνδρου ήταν οι εκπρόσωποι της ΑΕΚ, οι νομικοί Μπίρδας, Μαυρομάτης και ο Γκαγκάτσης του ΠΑΟΚ και οι νομικοί από τον Παναθηναϊκό οι Κάρμης και Άλκης Παπαντωνίου. Ως μάρτυρες κλήθηκαν δύο παρατηρητές. Ο πρόεδρος της ΕΠΣ Βοιωτίας και παρατηρητής ραδιοτηλεοπτικών του αγώνα, Νίκας, του οποίου η έκθεση επί της ουσίας δεν επηρεάζει τα του αγώνα και... έκαψε τις δύο ομάδες. Και αυτό διότι έκανε λόγο για επεισόδια έως και τις 20.00! Μάταια προσπάθησε η νομική γραμμή της ΑΕΚ να... μαζέψει τα πράγματα καθώς το προεδρείο έδειχνε να μην πείθεται.

«Εγώ ήμουν από τις 18.15 και πιο νωρίς στο γήπεδο. Τότε ξεκίνησαν οι συμπλοκές και η αναταραχή στην αερογέφυρα. Κράτησαν περίπου 15 λεπτά. Το ματς αντί για 20.30 τελικώς άρχισε 21.00. Έγιναν συνεχείς συσκέψεις. Ψάχναμε τον ταξίαρχο και την αστυνομία και δεν τους βρίσκαμε. Σκοτώνονταν με σίδερα και άλλα αντικείμενα στην αερογέφυρα. Ήταν γύρω στα 100 μέτα από το γήπεδο αυτή η κατάσταση. Μετά από παραινέσεις προς την αστυνομία ότι θα σκοτωθεί κόσμος πήγε η αστυνομία και σταμάτησαν. Χρονικά είναι 18.30 με 19.00 τα επεισόδια. Υπήρχαν και τραυματισμοί.

Η έναρξη του αγώνα καθυστέρησε γιατί περιμέναμε να τελειώσουν τα επεισόδια. Μπήκαν στο γήπεδο οι ομάδες προκειμένου να ηρεμήσουν οι φίλαθλοι. Υπήρχε μία είσοδος προς το γήπεδο. Δεν είμαι σίγουρος. Μπορεί και να άνοιξε και να ήταν και των 2 ομάδων οπαδοί. Επεισόδια είχε στις 18.30 και μετά είχε και από 19.00 έως 20.00. Ναι πετάχθηκαν αντικείμενα. Στις 18.30 και πιο νωρίς. Πέσανε και ανάψανε πυρσοί. Εγώ ήμουν στο γήπεδο και στην φυσούνα και κοντά στην εξέδρα από τις 17.45. Αφότου είχε γίνει η φασαρία ήρθε μετά ο ταξίαρχος και επενέβη η αστυνομία. Όχι εγώ δεν είπα ότι μπήκαν μέσα οπαδοί (σ.σ. ενώ το είχε αναφέρει πριν μετά από σχετική ερώτηση του προεδρείου). Άνοιξαν οι πόρτες στα VIP. Στα επίσημα ήταν τα επεισόδια. Μέσα στον αγωνιστικό χώρο δεν είδα κάτι όχι. Κόψανε τα συρματοπλέγματα και περνάγανε μέσα στην πεζογέφυρα για τα επεισόδια. Όχι δεν έχω εικόνα για το συμβάν με τον Λούμπος Μίχελ. Πριν εννούσα επτά παρά τέταρτο με επτά και όχι με οκτώ (σ.σ. το διόρθωσε μετά από ερώτηση από την δικηγόρο της ΑΕΚ αλλά το προεδρείο δεν πείστηκε για το θέμα με την διαφοροποίηση των ωρών από μέρους του Νίκα). Έκανα λάθος. Και οι δύο ομάδες είχαν πάρει τα μέτρα που έπρεπε. Υπήρχαν και ομάδες περιφρούρησης. Μετά τον αγώνα υπήρξε ειρηνική αποχώρηση.

Όχι στην διάρκεια του αγώνα δεν έγινε κάτι (σ.σ. τόνιζε όταν εξετάστηκε από τους νομικούς των ΑΕΚ και ΠΑΟΚ). Και όχι στα επεισόδια δεν είχαν έρθει οι ομάδες στο γήπεδο. Δεν το ξέρω αυτό που μου λέτε για τα VIP. Δεν ξέρω εάν πήραν εισιτήρια και ποιοί. Ναι αρχικά καθυστέρησαν οι ομάδες να πάνε στο γήπεδο λόγω των επεισοδίων», επισήμανε μεταξύ άλλων. Ο Κάρμης από τον Παναθηναϊκό τον εξέτασε επίσης και αναρωτήθηκε για την ιδιότητά του και το τι αξία έχει η έκθεσή του αφού είναι παρατηρητής ραδιοτηλεοπτικών. Ο Νίκας δήλωσε άγνοια για επεισόδια για τα οποία ρωτήθηκε για μετά τις 19.00 και ότι δεν ξέρει να έγιναν και τόνισε πως επεισόδια στον αγωνιστικό χώρο δεν υπήρξαν. Επίσης πως μετά την άφιξη των 2 ομάδων δεν έγινε το παραμικρό.

ΧΑΤΖΗΣΑΡΟΓΛΟΥ: «ΜΙΚΡΟΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΣΤΗΝ ΦΥΣΟΥΝΑ ΑΠΟ ΠΑΡΕΞΗΓΗΣΗ, Ο ΑΓΩΝΑΣ ΑΡΓΗΣΕ ΛΟΓΩ ΣΥΣΚΕΨΗΣ!»

Ο επόμενος μάρτυρας ήταν του ΠΑΟΚ. Μετά τον Νίκα που ήταν μάρτυρας από την ΑΕΚ κλήθηκε να μιλήσει ο 3ος παρατηρητής Χατζησαρόγλου. «Εγώ 18.10 ήμουν στο γήπεδο. Στην αερογέφυρα έγιναν επεισόδια. Κατά τα άλλα υπήρξε ένα μικροεπεισόδιο ή επεισόδιο στην φυσούνα. Στις 18.18 και έληξε στις 18.30. Δεν ήταν κλειδωμένη η πόρτα και μπήκαν κάποια άτομα της φύλαξης του ΠΑΟΚ. Η αστυνομία τους πέρασε για οπαδούς και πήγε να επέμβει. Ήταν μία παρεξήγηση. Μετά υπήρξε μία ένταση και μπήκε φωτιά σε ένα φελιζόλ. Έληξε το συμβάν στις 18.31. Πάλι ήταν όπως σας λέω μία παρεξήγηση. Η αστυνομία δεν είχε προβλέψει να κλείσει σωστά την πλευρά της αερογέφυρας. Υπήρχε ένα συρμάτινο αγκάθι που έσπαγε αρκετά εύκολα. Η αστυνομία στις 18.50 ανέβηκε πάνω και στις 18.53 έκλεισε την πλευρά και σταμάτησαν όλα. Ο πανικός έγινε διότι οι φίλαθλοι του ΠΑΟΚ κατάλαβαν ότι θα δέχονταν επίθεση. Τα επεισόδια ξεκίνησαν πρώτα από την πλευρά της ΑΕΚ στην πεζογέφυρα και μετά του ΠΑΟΚ. Μετά η αστυνομία ηρέμησε τα πνεύματα. Και εμείς είδαμε για πέτρες και τούβλα. Και εμείς αναρωτηθήκαμε και ρωτήσαμε για την ύπαρξη οικοδομικών υλικών. Το πως βρέθηκαν. Μας τυράννησε και μας ταλαιπώρησε πολύ η σύσκεψη γι' αυτό αργήσαμε να αρχίσουμε τον αγώνα.

Ενώ ο πρόεδρος της ΕΠΟ και ο κ. Βρύζας ήταν αμέσως εκεί αργήσαμε να βρούμε τον ταξίαρχο και την αστυνομία. Μετά την έναρξη του αγώνα δεν υπήρξε κανένα επεισόδιο. Υπήρξε μία παρεξήγηση και ένας όχλος στα επίσημα και ένας πυρσός στο πρώτο γκολ και ένας ακόμα στο δεύτερο. Δεν έγινε κανένα επεισόδιο στον αγωνιστικό χώρο. Ορκίζομαι δεν ήταν καν επεισόδια. Απλώς ένα θέμα με έναν όχλο πριν τις 20.00. Ένα συμβάν προς το τελείωμα των κερκίδων. Υπάρχει εκεί ένα κανάλι και ένα κάγκελο μετά και μετά φύλαξη. Στις 18.18 ήταν τα επεισόδια στην πεζογέφυρα. Μόλις τα χώρισε η αστυνομία τα τμήματα και τις πλευρές όλοι πήγαν στις θέσεις τους. Είχαν πρόβλημα και οι 2 ομάδες για την έλευση στο γήπεδο. Το λεωφορείο του ΠΑΟΚ κόλλησε σε ένα στενό. Ήρθαν μετά από τον ΠΑΟΚ με βαν. Η ΑΕΚ έφτασε στις 19.15 και ο ΠΑΟΚ στις 19.25. Επίσης σας λέω με βεβαιότητα πως στα VIP ήταν προσκλήσεις και όχι εισιτήρια. Εάν δεν υπήρξε δε αυτό το επεισόδιο και όσα έγιναν στην αερογέφυρα θα μιλάγαμε για έναν πολύ καλό τελικό. Δεν μπήκαν καθόλου στο γήπεδο οι οπαδοί. 100% το λέω. Εγώ είχα πάρει την πλευρά των επισήμων και μπορώ να το ορκιστώ. Οι δύο ομάδες ανταπεξήλθαν σε ότι τους ζητήσαμε. Βγήκαν έξω στο γήπεδο, ηρέμησε ο κόσμος και τους χειροκρότησε. Επήλθε ηρεμία. Ναι υπήρχε ένα μικρό τελετουργικό πριν την έναρξη. Στις 20.44 ή 20.46 άρχισε και τελείωσε στις 20.48. Δεν υπήρξε κανένα επεισόδιο εκείνη την ώρα.

Μετά το γκολ του ΠΑΟΚ που έφερε τη νίκη υπήρχε ο γνωστός... όχλος με λίγη φωνή. Υπήρχε μία εντύπωση για αδικία. Δεν έγινε απολύτως τίποτα μετά. Όλοι έφυγαν ειρηνικά. Εγώ ρωτήθηκα από τον παρατηρητή κ. Βακάλη για τις ώρες. Μου είπε πες μου το τι έγινε μετά τις 20.30. Δεν ξέρω το τι λένε οι εκθέσεις και η δικογραφία. Δεν τα έχω διαβάσει. Έχω δει να γίνονται λάθη σε εκθέσεις. Εγώ όμως έχω πλήρες ιστορικό για το τι έγινε στο γήπεδο από τις 18.10 έως και μετά τη 1 το βράδυ οπότε και έφυγα από το γήπεδο. Σας λέω ξανά πως με ρώτησε ο κ. Βακάλης για τις ώρες. Δεν ξέρω για τις εκθέσεις και το τι γράφουν. Δεν τις διάβασα».

ΕΤΟΙΜΟΙ ΝΑ ΑΣΚΗΣΟΥΝ ΕΦΕΣΗ ΠΑΟΚ ΚΑΙ ΑΕΚ

Από την μεριά τους τα νομικά επιτελεία των ΠΑΟΚ και ΑΕΚ προετοιμάζονται ήδη για το ενδεχόμενο αφαίρεσης βαθμών. Και αυτό για να ασκήσουν εφέσεις επί των αποφάσεων. Όπως μεταφέραμε νωρίτερα αναμένονται από αύριο Παρασκευή και μετά. Εκτός από τον κίνδυνο αφαίρεσης βαθμών υπάρχει και η ποινή για αγωνιστική - ες κεκλεισμένων των θυρών και πρόστιμο.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ Τελευταία Νέα