Παναθηναϊκός - ΑΕΚ 1-0

Παναθηναϊκός - ΑΕΚ 1-0

bet365

Ο Λέτο... ντύθηκε Μπεργκ και καθάρισε για τον ψυχωμένο Παναθηναϊκό! Το γκολ-πέναλτι του Αργεντίνου έδωσε την νίκη με 1-0 με την ΑΕΚ κι απομάκρυνε τα «μαύρα σύννεφα» της τελευταίας θέσης, εν αναμονής της απόφασης του αγώνα με τον ΠΑΟΚ! Κόκκινη στο φινάλε ο Βράνιες.

Η βαθμολογία των πλέι-οφ*:

1.ΠΑΟΚ 8

2.ΑΕΚ 6

3.Παναθηναϊκός 5

4.Πανιώνιος 4

*Δεν υπολογίζεται το ματς Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ που διεκόπη και για το οποίο δεν υπάρχει ακόμα απόφαση

Πως ξεκίνησαν:

Ο Παναθηναϊκός είχε τον Οδυσσέα Βλαχοδήμο κάτω απ' τα δοκάρια και τους Μαρινάκη, Κουτρουμπή, Μολέδο και Χουλτ στην τετράδα της άμυνας. Ο Κουρμπέλης με τον Ζέκα στα χαφ, ο Χατζηγιοβάνης που πήρε φανέλα βασικού βρέθηκε δεξιά, ο Λουντ αριστερά και ο Λέτο στην επίθεση είχε παρτενέρ τον Κλωναρίδη.

Η ΑΕΚ παρουσιάστηκε στο γήπεδο της Λεωφόρου με τον Ανέστη στα γκολπόστ, ο Γκάλο στο δεξί άκρο της άμυνας, ο Ντίντακ αριστερά και το δίδυμο στα στόπερ ήταν οι Τσιγκρίνσκι και Βράνιες. Ο Γιόχανσον είχε τη βοήθεια του Αϊντάρεβιτς αριστερά και του Χριστοδουλόπουλου δεξιά, ενώ, η τριπλέτα της επίθεσης απαρτιζόταν από τους Αραούχο, Μάνταλο και Γαλανόπουλο.

«Άναψε» σε δύο στιγμές...

Η παγωμένη ατμόσφαιρα στη Λεωφόρο, η κούραση από τα συνεχόμενα παιχνίδια, και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι δύο ομάδες, συνέθεσαν ένα σκηνικό που σε καμία περίπτωση δεν ήταν ποιοτικό. Μοιρασμένη κατάσταση μεν, με ελάχιστες στιγμές καλύτερου πατήματος της ΑΕΚ στον αγωνιστικό χώρο, αλλά από μια εξαιρετική ευκαιρία για τους δύο αντιπάλους. Το ντέρμπι, «άναψε» μονάχα σε δύο στιγμές, στη συμπλήρωση του ημιώρου, όταν αρχικά οι «πράσινοι» έφτασαν κοντά στο γκολ με την κεφαλιά του Μολέδο από εκτέλεση κόρνερ που σταμάτησε στο δοκάρι, ενώ στην αμέσως επόμενη φάση, ο Χριστοδουλόπουλος βγήκε μόνος απέναντι από τον Χουλτ, αλλά ο Βλαχοδήμος του είπε «όχι» με το πόδι. Πρόβλημα δημιουργίας από τον άξονα για το «τριφύλλι», μονάχα ένα καλό αριστερό σουτ από τον Λουντ η καλή ευκαιρία στα πρώτα λεπτά πριν έρθει το δοκάρι. Είχε διαστήματα κυκλοφορίας η ΑΕΚ, έστελνε τη μπάλα στην περιοχή των γηπεδούχων, δεν είχε καλά τελειώματα, οι Αραούχο, Γαλανόπουλος και Μάνταλος δεν είχαν λύσεις μπροστά από την πράσινη άμυνα.

Το θράσος του μικρού και η συμβολή του έμπειρου

Ο Παναθηναϊκός του 4-1-4-1 στο δεύτερο ημίχρονο διαχειρίστηκε καλύτερα το παιχνίδι κόντρα στην ανήμορη να φανεί απειλητική, ΑΕΚ. Οι πράσινοι άρχισαν να βγάζουν περισσότερο πάθος και να βελτιώνουν τα τρεξίματά τους, με τον Χουλτ στο 54' να προλαβαίνει τη μπάλα προ του επερχόμενου Ανέστη, αλλά να πέφτει και να παίρνει ορθά κίτρινη κάρτα για θέατρο, σε φάση που θα μπορούσε ενδεχομένως να έχει κάνει πολύ καλύτερα πράγματα για τον Παναθηναϊκό αν δεν αποφάσιζε να περάσει πάνω από τον αντίπαλο τερματοφύλακα. Όσο η «Ένωση» αδυνατούσε να δημιουργήσει, τόσο ο Παναθηναϊκός έκλεινε όλους τους χώρους και επιδείκνυε αντοχή. Όλα κρίθηκαν από το θράσος του μικρού, Τάσου Χατζηγιοβάνη, που στο 60' και έχοντας πρώτα κυνηγήσει ένα γύρισμα προς τον Ανέστη, μένει μπροστά, φωνάζει στους συμπαίκτες του ν' ανέβουν και εν συνεχεία ζητάει γρήγορα ένα πλάγιο. Βρίσκεται στην περιοχή, αναγκάζει τον Γκάλο να κάνει χέρι και ο Λέτο από την άσπρη βούλα ευστόχησε για το 1-0. Οι δύο ομάδες έκαναν τις αλλαγές τους, προσπάθησαν κυρίως ν' αποκτήσουν φρεσκάδα – όσο δύναται αυτό – αλλά οι επιλογές του Χιμένεθ συνέχισαν να μην τον δικαιώνουν, τη στιγμή που για τον Ουζουνίδη η κατάσταση γινόταν ευνοϊκή και απέφερε τους σημαντικούς βαθμούς στο σφύριγμα της λήξης.

Μοναδικές Στοιχηματικές Αποδόσεις, Άμεσες Αναλήψεις & Η Καλύτερη Εξυπηρέτηση (21+)!

MVP: Ο Σεμπάστιαν Λέτο έκρινε ακόμα ένα παιχνίδι για φέτος. Ευστόχησε στο πέναλτι που κέρδισε ο Χατζηγιοβάνης και διαμόρφωσε το 1-0, δίνοντας στον Παναθηναϊκό το αποτέλεσμα που ήθελε πάση θυσία στην προσπάθεια που κάνει πλέον για την αποφυγή της τελευταίας θέσης.

Στο ύψος του: Ο Τάσος Χατζηγιοβάνης παίρνει τον τίτλο δικαιωματικά. Μπορεί να μην του βγήκαν τα πράγματα όπως θα ήθελε στο πρώτο ημίχρονο, μπορεί οι κινήσεις και ο τρόπος που ήθελε να βοηθήσει από δεξιά να μην ήταν όπως θα τα σκεφτόταν, αλλά και μόνο η φάση στο 60' τον δικαιώνει. Ο μικρός κυνήγησε μια χαμένη μπαλιά, γύρισε να φωνάξει στους υπόλοιπους να πιέσουν και να μην παρατούν την προσπάθεια, ζήτησε γρήγορα τη μπάλα από το πλάγιο και κέρδισε το πέναλτι σε χέρι του Γκάλο.

Αδύναμος κρίκος: Η ΑΕΚ του Χιμένεθ. Το όποιο πλάνο υπήρχε δεν βγήκε στο χορτάρι, η πλειοψηφία των ποδοσφαιριστών της δεν έδωσε απολύτως τίποτα, ο Ισπανός κόουτς δεν άργησε πολύ να γυρίσει τον Μάνταλο στο κέντρο μήπως και δώσει δημιουργικό τόνο σε σχέση με τον Αϊντάρεβιτς, θα μείνει στη χαμένη ευκαιρία του Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου η «Ένωση».

Η γκάφα: Αν ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος αμέσως μετά το δοκάρι από την κεφαλιά του Μολέδο, είχε βρει στόχο στο τετ-α-τετ με τον Βλαχοδήμο, ενδεχομένως τα πράγματα να ήταν πολύ διαφορετικά σε ένα τέτοιο παιχνίδι. Ίσως...

Το στραγάλι: Ο Πραξιτέλης Ζαχαριάδης προσπάθησε να διαχειριστεί τις στιγμές έντασης που προκλήθηκαν στο παιχνίδι κυρίως με τους Αραούχο και Κουτρουμπή, αλλά και στη φάση με τους Μολέδο και Γαλανόπουλο, στους οποίους έδειξε από μια κίτρινη σε φάση όπου ο Βραζιλιάνος εκνευρισμένος από δυνατή και επικίνδυνη κόντρα έριξε τον αντίπαλό του στο έδαφος με απώθηση. Σωστή η κίτρινη για θέατρο στον Χουλτ στο ξεκίνημα της επανάληψης όταν βγήκε μόνος απέναντι από τον Ανέστη. Σωστή φυσικά και η απόφαση για το πέναλτι στο χέρι του Γκάλο. Δεν έδειξε κάρτα στον Αλμέιδα στην πολύ δυνατή αγκωνιά στον Μολέδο στα τελευταία λεπτά του αγώνα. Με δεύτερη κίτρινη αποβλήθηκε αδιαμαρτύρητα ο Βράνιες στα τελευταία λεπτά.

Το ταμείο του Gazzetta.gr: Ο Παναθηναϊκός έκανε αυτό που έπρεπε και αυτό στο οποίο στόχευε. Όσο δύσκολη κι αν είναι πλέον η κατάσταση, οι πράσινοι είχαν σε προτεραιότητα την αποφυγή της τελευταίας θέσης και το «τρίποντο» δίνει τρομερή ανάσα στην ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη. Το παλεύει μαζί με όσους έχει διαθέσιμους και με τεράστια αξιοπρέπεια ο Έλληνας κόουτς. Η ΑΕΚ εμφανίστηκε και πάλι κακή, όπως στο ΟΑΚΑ, αυτή τη φορά ο Χριστοδουλόπουλος στη μοναδική καλή στιγμή της «Ένωσης» δεν βρήκε δίχτυα, όλα κρίθηκαν από το πέναλτι του Λέτο. Αποτέλεσμα που χαροποιεί τον ΠΑΟΚ αυτό της Λεωφόρου...

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Παναθηναϊκός: Ο.Βλαχοδήμος, Κουτρουμπής, Ζέκα, Λέτο (70' Μολίνς), Μαρινάκης, Κλωναρίδης (65' Π.Βλαχοδήμος), Λουντ (79' Ρέις), Κουρμπέλης, Χουλτ, Μολέδο, Χατζηγιοβάνης

ΑΕΚ: Ανέστης, Βράνιες, Αϊντάρεβιτς (64' Αλμέιδα), Χριστοδουλόπουλος (70' Πατίτο), Αραούχο, Γκάλο, Γιόχανσον, Τσιγκρίνσκι, Μάνταλος, Ντίντακ, Γαλανόπουλος (75' Μπακασέτας)

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα