«Όρθιος ο Ίβιτς και χωρίς αίματα»

«Όρθιος ο Ίβιτς και χωρίς αίματα»

bet365

Από το «χάνατε με 1-0 γι' αυτό ζητάγατε διακοπή στον αγώνα» μέχρι το «φτάσαμε στο σημείο να ζητάμε τραυματιόμετρο ενώ έχει χτυπήσει ένας προπονητής»! Όλοι οι διάλογοι στο Πειθαρχικό της Λίγκας στο Gazzetta.gr.

Η ατμόσφαιρα μύριζε... μπαρούτι από νωρίς. Ακόμα και η πρόεδρος της έδρας, κ. Σκολαρίκη, υποχρεώθηκε να έρθει σε αντιπαράθεση σε αρκετές φορές με τους εμπλεκόμενους με το Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ.

Λίγο πριν τις 16.00 ξεκίνησε τελικώς η εκδίκαση για να τελειώσει περίπου στις 18.00. Με εντάσεις, ανεβασμένους τόνους και τις δύο πλευρές να είναι πολύ ξεκάθαρες στο τι επιζητούσαν. Ο ΠΑΟΚ την κατακύρωση του αγώνα υπέρ του με 3-0 αλλά και αφαίρεση βαθμών και ότι άλλο προβλέπεται για Παναθηναϊκός και ο Παναθηναϊκός να μην του καταλογιστεί υπαιτιότητα και να αρχίσει πάλι το ματς από το σημείο όπου διεκόπη. Η εκδίκαση ξεκίνησε με την απολογία της ΠΑΕ ΠΑΟΚ για τις περιπτώσεις των Κωνσταντινίδη και Μιλκάνοβιτς αλλά και για το περιστατικό με Χριστοδουλόπουλο σε ματς με την ΑΕΚ.

Live Στοίχημα σε NBA & Bundesliga με Live Stream στη Novibet (21+).

Ο Μαυρομάτης εκ μέρους του ΠΑΟΚ τόνισε πως «ήταν κάτι που σταμάτησε γρήγορα με τον Χριστοδουλόπουλο. Δεν πήρε παραπάνω έκταση. Τώρα δεν θα κάτσουμε να μετρήσουμε τα καπνογόνα και το πόσα άναψαν. Ζητάμε την αρχή της αναλογικότητας» για να προσθέσει ο Μπίρδας, έτερος νομικός της ομάδας ότι «ο αθλητής Χριστοδουλόπουλος ήταν αθλητής του ΠΑΟΚ και υπήρχε κόσμος που θυμόταν την ατάκα που είχε πει ότι μπορεί να γινόταν και οικοδόμος για να φύγει από τον ΠΑΟΚ και μπορεί να ήταν επηρεασμένοι από αυτό. Θα τον είχαν στο μυαλό τους από εκεί. Δεν επηρεάστηκε η διεξαγωγή του αγώνα». Από το προεδρείο τονίστηκε πως συζητείται. Σειρά πήρε η υπόθεση του Ηρακλή που έχει ένα σωρό ανοιχτά... μέτωπα και ακόμα και με ανάκληση πιστοποιητικού. Η απολογία έγινε διά υπομνήματος και τονίστηκε ξανά πως συζητείται.

Στο σημείο εκείνο το νομικό επιτελείο της ΠΑΕ Παναθηναϊκός εξέφρασε την αντίθεση και αντίρρησή του και για την συνεκφώνηση και συνεκδίκαση των υποθέσεων αλλά για την κύρια και πρόθεση παρέμβαση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ.

Ο Παντελής Κωνσταντινίδης εμφανίστηκε στο Πειθαρχικό δίχως ταυτότητα, γεγονός που ενόχλησε ιδιαίτερα το προεδρείο ενώ ο γυμναστής Μιλκάνοβιτς παρίστατο διά των νομικών και υπομνήματος και όχι με φυσική παρουσία. Ο Μαυρομάτης εξήγησε πως «αρνούμαστε και τις 2 κατηγορίες κυρία πρόεδρε. Ο διαιτητής ήταν σε μεγάλη σύγχυση. Ούτε ο κ. Κωνσταντινίδης ούτε ο κ. Μιλκάνοβιτς τον εξύβρισαν. Ο κ. Μιλκάνοβιτς δεν του είπε ποτέ τα όσα αναφέρονται στα αγγλικά. Αρνούμαστε και τα 2 γεγονότα και προσκομίζουμε στικάκι που έχει υλικό και φωτογραφίες και βίντεο από αυτήν την υπόθεση και άλλες 2». Από το προεδρείο ειπώθηκε πως αυτό είναι κάτι το οποίο θα δουν στην διάσκεψη.

Στην απολογία του ΠΑΟΚ ακόμα συμπληρώθηκε πως ο Μιλκάνοβιτς δεν πλησιάζει καν τον διαιτητή, κάτι που φαίνεται από το υπάρχον υλικό που προσκομίζει. Ο κ. Κωνσταντινίδης στην απολογία του τόνισε πως είναι ο τιμ μάνατζερ του ΠΑΟΚ και σαν υπεύθυνος του αγωνιστικού τμήματος βρίσκεται στους αγώνες. «Εγώ πήγα στον διαιτητή για τον τραυματισμό του Ίβιτς. Πήγα στους διαιτητές διότι είναι οι υπεύθυνοι. Δεν τους έβρισα ποτέ. Τους ανέφερα το χτύπημα του κ. Ίβιτς». Και αυτή η υπόθεση συζητείται.

ΒΓΗΚΑΝ ΤΑ... ΜΑΧΑΙΡΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ!

Όλα άρχισαν από το γεγονός ότι με τις διώξεις για τον αγώνα σε βάρος του Παναθηναίκού τονίστηκε πως θα συνεκφωνηθεί και η ένσταση κατά του κύρους του αγώνα του αγώνα με τον ΠΑΟΚ αλλά και τις παρεμβάσεις του δικεφάλου του Βορρά. Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός εξέφρασε μεγάλες αντιρρήσεις με το προεδρείο να ξεκαθαρίζει πως δεν θα συνεκδικαστούν αλλά θα εκφωνηθούν μαζί και θα κριθεί το εάν θα εκδικαστούν ή όχι μαζί. Ο κ. Κάρμης μιλώντας για τις δύο παρεμβάσεις του ΠΑΟΚ ανέβασε αρκετά τους τόνους λέγοντας πως «είναι απαράδεκτες βάση νομολογίας και χρονικού αποφάσεων της ΕΠΟ. Η πρόθεση παρέμβαση γίνεται για τον διάδικο και όχι για την επιδίωξη της τιμωρίας μίας ομάδας. Είχε γίνει και παλιά περίπτωση με τον κ. Γιαννίκο που είχε γίνει αποδοχή δικόγραφου υπομνήματος δίχως πρότερη ενέργεια. Είναι αχαρακτήριστες και απαράδεκτες οι παρεμβάσεις της ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Για εμάς δεν πρέπει να γίνει συνεκδίκαση. Υπάρχει το άρθρο 21 για τις ευθύνες των ομάδων. Θα μπορούσαμε και εμείς να κάνουμε παρέμβαση για τον κ. Κωνσταντινίδη για αυτόν τον λόγο και πολλούς άλλους. Θα μπορούσαμε να πούμε πολλά. Τόσα και τόσα ακόμα. Η πρόσθετη παρέμβαση είναι απαράδεκτη και η κύρια πρέπει να απορριφθεί λόγω έλλειψης έννομου συμφέροντος. Για την κατακύρωση του αγώνα και τα όσα ζητάει ο ΠΑΟΚ θα τα πούμε». Στην συνέχεια υπήρξε νέος κύκλος έντασης με το προεδρείο και τον κ. Κάρμη που ζήτησε να αποχωρήσουν οι του ΠΑΟΚ διότι θα είναι σαν να δέχεται τις παρεμβάσεις του το προεδρείο και το προεδρείο διαφώνησε. «Διαμαρτύρομαι έντονα. Γιατί παραμένουν;», σχολίασε ο δικηγόρος του Παναθηναϊκού.

Το προεδρείο αφού τον ενημέρωσε ξανά πως θα κριθούν τα πάντα και θα συνεκτιμηθούν, του τόνισε πως ο ΠΑΟΚ θα μείνει στην διαδικασία. Ο κ. Κάρμης ξεκίνησε την υπερασπιστική γραμμή της ΠΑΕ ως εξής: «Ήταν ένας αγώνας με απόλυτη τάξη. Το κατηγορητήριο από τις εκθέσεις και την αστυνομία είναι το πιο ελαφρύ. Άναψαν 3 καπνογόνα ενώ στην Τούμπα ανάβουν τουλάχιστον 200. Εκτός από το περιστατικό με τον κ. Ίβιτς έπεσε μόλις ένα ποτήρι που δεν δημιούργησε κίνδυνο, ένα σύνθημα που αποσύρθηκε και λέιζερ. Υπήρξε μία ατυχέστατη στιγμή και για τις 2 ομάδες με το συμβάν με τον Ίβιτς. Θα έχουμε ως μάρτυρα τον κ. Βλάχο για να μιλήσει για την διακοπή από το 53' - 54' και μετά».

Την ώρα εκείνη οι δικηγόροι του ΠΑΟΚ έκαναν μία μίνι σύσκεψη με την πρόεδρο να τους επιπλήττει και τους τονίζει πως εάν συνεχίσουν έτσι καλό θα ήταν να περάσουν έξω. Ζήτησαν συγγνώμη και το συμβάν έλαβε τέλος.

Συνεχίζοντας ο νομικός των γηπεδούχων στο ματς αυτό υπογράμμισε πως «υπήρξε ένα διαπληκτισμός των παικτών μέσα στην περιοχή και εδώ υπάρχει μία ατυχής έκφραση στο κατηγορητήριο. Δεν έγινε σύρραξη. Υπήρξε μία διατάραξη της τάξεως αλλά όχι σύρραξη. Στο σημείο εκείνο υπήρξε μία ρίψη άδειου κουτιού μπύρας που χτύπησε τον Ίβιτς λίγο πιο πάνω από τον κρόταφό του. Αρνούμαστε ότι ήταν ένα αντικείμενο πρόσφορο για σωματική βλάβη. Αρνούμαστε πως ήταν αυτό που οδήγησε στην διακοπή του αγώνα. Υπάρχει το άρθρο 15 παρ. 3. Είναι προφανές πως όταν μιλάμε για αντικείμενα που δεν είναι πρόσφορα να επιφέρουν τραυματισμό αλλάζουν τα πράγματα και τα δεδομένα. Ένα άδειο κουτί μπύρας δεν είναι πρόσφορο για τραυματισμό τέτοιο ή ένα άδειο μπουκάλι νερού. Πράγματι δεχόμαστε ότι υπήρξε μία εκδορά. Βέβαια εκεί υπήρξε μία σύγχυση για το που χτύπησε ο Ίβιτς και που έβγαλε αίμα ωστόσο η ιατρική γνωμάτευση αναφέρει ότι δεν ήταν ένας τραυματισμός ικανός να προκαλέσει βλάβη.

Έλεγε ότι αισθανόταν ζάλη ο ίδιος ο Ίβιτς. Ο ίδιος το τόνιζε. Ο γιατρός δεν διαπίστωσε άλλη βλάβη. Δεν ήταν ένας τραυματισμός που θα μπορούσε να επιφέρει διακοπή. Η απόφαση δε του διαιτητή βγήκε αρκετό χρόνο μετά και μετά την δήλωση του κ. Κωνσταντινίδη που ενημέρωσε τον διαιτητή πως δεν μπορεί να συνεχίσει τον αγώνα ο ΠΑΟΚ δίχως τον προπονητή του και τον γιατρό του. Τονίστηκε πως δεν δύναται να συνεχίσει. Σας διαβάζω και την έκθεση του παρατηρητή επ' αυτού. Ζητήθηκε από τον ΠΑΟΚ η ενίσχυση των δυνάμεων των ΜΑΤ πίσω από τον πάγκο, κάτι το οποίο και έγινε. Ο κ. Κωνσταντινίδης τους είπε πως δεν συνεχίζουν δίχως τον Ίβιτς που πήγε νοσοκομείο. Δείτε τα άρθρα 15 3 βα ή 15 3 ββ. Ούτε στο νοσοκομείο προέκυψε σοβαρό πρόβλημα ή αδυναμία του προπονητή. Για εμάς είναι το 15 3 βα. Γι' αυτό και η ένσταση κατά του κύρους του αγώνα και το αίτημά μας για τον επανορισμό του ματς». «Δεν θα μας υποδεικνύετε τι θα κάνουμε. Μας λέτε τόσα άρθρα τόση ώρα», ήταν η απάντηση από το προεδρείο.

Η ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ ΤΟΥ ΠΑΟΚ ΚΑΙ ΞΑΝΑ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΕΙΣ

Από μέρους του ο νομικός του ΠΑΟΚ κ. Μπίρδας σχολίασε ότι «κυρία πρόεδρε η κύρια και πρόσθεση παρέμβασή μας έχει έννομο συμφέρον. Είναι ένας αγώνας του Παναθηναϊκού και του ΠΑΟΚ που επηρεάζει και τις 2 ομάδες. Η λογική για τις διώξεις είναι το τι θα προκύψει από το πειθαρχικό σκέλος και να βγει το σκεπτικό για το ματς και το τι θα πρέπει να γίνει. Το έννομο συμφέρον μας είναι πιο έντονο στην κύρια παρέμβαση. Είναι το 15 3 β και το 15 παρ. 6 για την ισχύ του Φ.Α. που για εμάς είναι σαν ευαγγέλιο και με βάση τις λοιπές εκθέσεις. Για την ένσταση υπάρχει το 21 3 γ». Τον λόγο πήρε μετά ο κ. Μαυρομάτης που ανέφερε ότι «τον κ. Ίβιτς τον χτύπησε ένα κουτάκι μπύρας που είναι δυνατόν να προκαλέσει μεγάλη ζημιά αλλά και βλάβη. Προκάλεσε βλάβη γιατί του άνοιξε το κεφάλι. Ο γιατρός του αγώνα είναι διορισμένος από τον Παναθηναϊκό και έτσι απέδωσε τον τραυματισμό πιο ελαφριά. Υπάρχουν φωτογραφίες και βίντεο και έγγραφα από το νοσοκομείο για τον κ. Ίβιτς. Με το 15 3 ββ έγινε η διακοπή. Ο κ. Κωνσταντινίδης έδωσε στον διαιτητή το κουτάκι της μπύρας. Το αληθές είναι ότι ο διαιτητής δεν πλησίασε στον πάγκο αλλά ενημερώθηκε αμέσως για τον τραυματισμό. Ο ίδιος λέει ότι το έμαθε μετά κάτι που δεν ισχύσει».

Ο κ. Καρμής έδωσε την δική του εκδοχή: «Το κρίσιμο για την ένσταση είναι το θέμα της κατακύρωσης του αγώνα. Θα κριθεί με τον ΚΑΠ. Έτσι πρέπει να κριθεί. Το ποιά είναι η υπαίτια ομάδα θα κριθεί από τον ΚΑΠ και όχι από το πειθαρχικό. Εμείς αρνούμαστε ότι έχουμε υπαιτιότητα επί της διακοπής. Ο διαιτητής είχε την βούληση να συνεχίσει τον αγώνα. Ο ΠΑΟΚ αρνήθηκε να το κάνει. Επίσης ο προπονητής μπορεί να αποβληθεί και γιατρός να μην υπάρχει, υπάρχει ο γιατρός του αγώνα, που δεν είναι δικός μας. Είναι της Σούπερ Λιγκ, που όχι μόνο το ζητάει αλλά και το απαιτεί για όλους τους αγώνες. Εάν το κρίνετε εσείς θα συνεχιστεί ξανά ο αγώνας». Η πλευρά του ΠΑΟΚ αντέδρασε λέγοντας μέσω Μπίρδα ότι «αυτά που δεν λέτε δεν προκύπτουν από πουθενά και δεν αναφέρονται πουθενά».

ΒΛΑΧΟΣ: «ΕΓΩ ΣΤΟΝ ΙΒΙΤΣ ΑΙΜΑ ΔΕΝ ΕΙΔΑ, ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΟΥ ΠΑΟΚ ΑΠΩΘΟΥΣΑΝ ΚΑΙ ΤΡΑΒΑΓΑΝ ΤΟΝ 4Ο»

Ο πρώτος μάρτυρας από χρονικής πλευράς ήταν του Παναθηναϊκού, ο Σπύρος Βλάχος, που είχε αντιπαράθεση και με το προεδρείο και με την πλευρά του ΠΑΟΚ. «Στο 55ο λεπτό μετά από ένα κόρνερ υπήρξε ένα διαπληκτισμός ανάμεσα στους παίκτες των 2 ομάδων», άρχιζε να λέει με την πρόεδρο να τον διακόπτει. «Να μιλάτε δυνατά και καθαρά και να μην κοιτάτε πίσω σας. Μην έχετε πλάτη στον τοίχο και μην δυσφορείτε. Εδώ είναι δικαστήριο. Κάντε υπομονή, όπως θα κάνουμε και εμείς», του είπε με τον Βλάχο να τονίζει ότι «δεν έχω καμία δυσφορία. Και εγώ έχω πιο μεγάλη υπομονή» και συνέχισε: «Η θέση μου είναι κοντά στον 4ο. Δεν είδα το αντικείμενο στον Ίβιτς. Μπήκα στον αγωνιστικό χώρο για να ηρεμήσω τους παίκτες της ομάδας μου. Μετά από 1 - 2 λεπτά γύρισα στον πάγκο και υπήρχε ένταση μεταξύ των αξιωματούχων των 2 ομάδων και των διαιτητών. Ο Ίβιτς είχε πέσει κάτω και κρατούσε το κεφάλι του. Είδα ανθρώπους του ΠΑΟΚ από πάνω του. Είδα ανθρώπους του ΠΑΟΚ επίσης που τραβούσαν τον 4ο και τον απωθούσαν για να πάει στο σημείο που ήταν ο Ίβιτς. Ο Ίβιτς δεν είχε λιποθυμήσει. Εγώ αίμα στον Ίβιτς δεν είδα. Άνθρωποι του ΠΑΟΚ του έριχναν νερό. Δεν ξέρω το γιατί. Κανονικά μιλούσε. Εγώ κοίταξα και το χέρι του που έπιανε το κεφάλι του και το κεφάλι του και αίμα δεν είδα πουθενά.

Μετά πήγε στα αποδυτήρια. Στο σημείο εκείνο είδα παίκτες του ΠΑΟΚ να κρατάνε ένα μπουκαλάκι ή μάλλον κουτάκι, λογικά το κουτάκι μπύρας τσαλακωμένο και να το δείχνουν στον διαιτητή. Ο διαιτητής είπε 'πάμε μέσα όλοι για να ηρεμήσουμε και μετά γυρίζουμε για το ματς'. Υπήρξε διαπληκτισμός μεταξύ παικτών και αξιωματούχων εκείνο το διάστημα. Όλο αυτό προκλήθηκε επειδή ένας παίκτης του ΠΑΟΚ πάτησε το χέρι του κίπερ του Παναθηναϊκού μετά από εκτέλεση κόρνερ. Οι παίκτες είχαν ένταση και μετά το συμβάν με Ίβιτς. Ο διαιτητής πάντως δεν είχε δει το κουτάκι. Ήταν στο γήπεδο. Δεν είδε την ρίψη. Είπε 'μπείτε στα αποδυτήρια να ηρεμήσουμε και μπαίνουμε ξανά στο γήπεδο'. Έπρεπε να ζητηθεί η εξέταση του Ίβιτς για τον τραυματισμό του, κάτι που έγινε και γραπτώς. Ο ΠΑΟΚ έλεγε διαρκώς ότι δεν γινόταν να συνεχιστεί ο αγώνας. Ο ΠΑΟΚ σε εκείνο το σημείο αμφέβαλλε για την ασφάλεια διεξαγωγής του αγώνα. Επίσημα οι διαιτητές ενημερώθηκαν στα αποδυτήρια για τον Ίβιτς και στην συνέχεια ζήτησαν να πάει εκεί ο αστυνομικός διευθυντής για την ασφάλεια της αναμέτρησης.

Μετά την αποχώρηση για τα αποδυτήρια επικράτησε ηρεμία. Υπήρξε ο εξής διάλογος με τον κ. Κομίνη και τον αστυνομικό διευθυντή κ. Παππά. 'Κύριε Παππά εγγυάστε για την συνέχεια του αγώνα και την ασφάλεια', είπε ο διαιτητής και ο κ. Παππάς είπε 'ναι φυσικά και εγγυώμαι'. Μπήκε μάλιστα μία διμοιρία ΜΑΤ πίσω από τον πάγκο του ΠΑΟΚ. Παρενέβη ο κ. Κωνσταντινίδης για τον κ. Ίβιτς για να μην συνεχιστεί ο αγώνας. Μετά υπήρξε απόλυτη ησυχία. Ο κόσμος άρχισε σιγά σιγά να φεύγει από τις εξέδρες».

Το προεδρείο τον ρώτησε γιατί έφευγε ο κόσμος με επιθετικό τόνο και ο κ. Βλάχος απάντησε κάπως επιθετικά και έτσι είχαμε νέα αντιπαράθεση. «Διότι κάποιοι μπορεί να είχαν δουλειά και περίμεναν τόση ώρα», τόνισε ο Βλάχος. «Ωραία να καταγραφεί στα πρακτικά ως απάντησή σας. Με αυτά τα επεισόδια μας λέτε πως έφευγαν επειδή είχαν δουλειά;», του μεταφέρθηκε για να πει εκείνος ότι «δεν έγιναν επεισόδια. Νιώθω ότι είστε επιθετικοί απέναντί μου». «Ωραία πως εξηγείτε την αποχώρηση του κόσμου;». «Είχε περάσει πάνω από μισή ώρα. Είχαν περάσει 45 λεπτά από την διακοπή. Είχε περάσει 22.00 το βράδυ, τόσος κόσμος περίμενε τόσο. Μετά από 45 λεπτά και 1 ώρα πόσο να περιμένουν και με δεδομένη την διακοπή. Δεν έγινε το παραμικρό. Όταν του λες του κόσμου για διακοπή μπορεί να υπάρξει πρόβλημα. Παλιά υπήρξαν βιαιότητες. Δεν έγινε όμως τίποτα από τον κόσμο. Το μέγιστο παράδειγμα για τέτοια γεγονότα είναι ο τελικός. Ο ίδιος ο διευθυντής αστυνομίας είπε να συνεχίσουμε. Ούτε υπήρξε κλίμα για μη συνέχιση του αγώνα. Ήταν πρόθεση όλων να συνεχίσουν τον αγώνα. Μετά ο ΠΑΟΚ είπε για τον Ίβιτς. Εγώ στα αποδυτήρια είδα όρθιο τον Ίβιτς και χωρίς κανένα πρόβλημα. Και όχι δεν είδα αίματα σε καμία περίπτωση». Ο Βλάχος που εξετάστηκε και από την πλευρά του Παναθηναϊκού και από τον ΠΑΟΚ περιέγραψε και άλλα γεγονότα στα αποδυτήρια για επιμονή Γεροντίδη και άλλων εκπροσώπων του ΠΑΟΚ να μην συνεχιστεί ο αγώνας και στάθηκε σε γεγονότα όπως του Αναστασίου στον αγώνα με Ολυμπιακό που δέχθηκε ποτήρι αλλά συνέχισε. Ο Κάρμης τόνισε πως υπάρχουν και εικόνες και βίντεο για όλα αυτά.

«ΑΠΟ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΚΑΜΕΡΑ ΒΡΗΚΑΜΕ ΤΟΝ ΔΡΑΣΤΗ, ΘΕΑΤΡΙΝΙΣΜΟΙ ΑΠΟ ΙΒΙΤΣ»

Η υπερασπιστική γραμμή του Παναθηναϊκού με τον Βλάχο συνεχίστηκε με το γεγονός ότι «από το πρωί της Πέμπτης και μετά αρχίσαμε να ψάχνουμε τον δράστη. Βρήκαμε τον δράστη από δική μας κάμερα. Από εκεί τον βρήκαμε. Έχουμε εντοπίσει το πρόσωπό του. Κάναμε ολόκληρη διαδικασία γιατί η κάμερα δεν ήταν της αστυνομίας. Προσπαθήσαμε άμεσα για την ταυτοποίηση. Δώσαμε όλη την access list στην Θύρα 10, δηλαδή το ποιοί ήταν μέσα ονομαστικά και το ποιός μπήκε και πότε. Θα ταυτοποιηθεί ο δράστης εντός των επόμενων ημερών». Από ερωτήσεις που του έγιναν ο Βλάχος είπε πως ήταν μία τυχαία ρίψη που έκανε γκελ στον πάγκο και μετά χτύπησε τον Ίβιτς ενώ έκανε λόγο για θεατρινισμούς από μεριάς Ίβιτς για τα περί ζάλης και ότι του έλεγαν να λέει στην κάμερα ότι πονάει και να δείχνει έτσι.
ΜΑΥΡΟΜΑΤΗΣ ΣΕ ΒΛΑΧΟ «ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΕ ΔΙΑΨΕΥΔΟΥΝ» ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΕΝΤΑΣΗ
Ο νομικός εκπρόσωπος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, κ. Μαυρομάτης, εξετάζοντας τον Βλάχο του είπε πως «τα γεγονότα και τα στοιχεία σε διαψεύδουν» και ενώ του έδειχνε επίμονα φωτό από βίντεο για το πως χτυπήθηκε. Υπήρξε ξανά ένταση, ο Βλάχος επέμενε στο ότι αίμα στον Ίβιτς δεν είδε ποτέ και η διαδικασία συνεχίστηκε και με τοποθέτηση Μπίρδα. Στον Βλάχο γίνονταν επίμονα ερωτήσεις για το που ήταν ο 4ος και που ο διαιτητής και το εάν αντιλήφθηκε αμέσως την ρίψη αντικειμένου σε Ίβιτς ή όχι. Ο Βλάχος από μέρους του είπε πως ο 4ος είδε πεσμένο τον Ίβιτς αλλά όχι την ρίψη του αντικειμένου. Επίσης ότι ο ένας παρατηρητής ήταν στην Θύρα 3 με τους επισήμους και ότι ο έτερος παρατηρητής πήγε να ηρεμήσει τους παίκτες με την ένταση. Ο Μαυρομάτης επέμενε ότι τον Βλάχο τον διαψεύδουν όλα τα στοιχεία και ότι στα αποδυτήρια δεν υπάρχει κάμερα για να δείξει τους ισχυρισμούς του το εάν ισχύουν ή όχι. «Δεν σας προσβάλλω εγώ κύριε Βλάχο», είπε ο κ. Μαυρομάτης που ενοχλήθηκε από το τόνο του εκπροσώπου του Παναθηναϊκού. «Προς Θεού με αυτά που λέτε», ήταν το σχόλιο της άλλης πλευράς. Ο Βλάχος ρωτήθηκε επισταμένα και για τον ρόλο του Γεροντίδη στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ. «Υπεύθυνος αγώνων είναι. Κατ' ορισμό είναι ο κ. Πλιάτσικας αλλά είναι μέλος του Δ.Σ.», απάντησε ο Βλάχος. Τον λόγο πήρε μετά ξανά ο Μπίρδας με εξέταση με φωτογραφίες με τον Βλάχο να λέει ξανά πως οι παίκτες είχαν ένταση και πως σχεδόν έπαιζαν γροθιές και ότι ο Κομίνης έλεγε να ηρεμήσει η κατάσταση. Τόνισε ξανά πως δεν είδε την ρίψη στον Ίβιτς αλλά ότι ο Παναθηναϊκός έχει δεχθεί πως έχει πέσει αντικείμενο και ότι προφανώς και κάτι τον χτύπησε και έπεσε. Ο Μπίρδας κατέθεσε πως ακούστηκε από χείλη εμπλεκόμενου στο συμβάν ότι «τον βρήκε ρε μ...κα» και ότι ετοιμάζονταν να πέσουν και άλλα αντικείμενα. Ο Βλάχος επανέλαβε πως ο Παναθηναϊκός δεν αρνείται πως έπεσε αντικείμενο σε Ίβιτς και δεν το αρνήθηκε και ποτέ.
Ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ ΤΟΥΣ ΔΙΕΨΕΥΣΕ ΟΛΟΥΣ!

Ο νομικός Μπίρδας χαρακτήρισε επί της διαδικασίας ευαγγέλιο το Φ.Α. αλλά ο Παντελής Κωνσταντινίδης τους διέψευσε όλους!!! Από τους ανθρώπους του Παναθηναϊκού μέχρι και τον διαιτητή και τον παρατηρητή. «Υπήρχε στο γήπεδο μία αψιμαχία των παικτών. Από τον πάγκο τον δικό μας πήγαν να μπουν και άλλοι αλλά εμείς τους σταματήσαμε. Με έκπληξη είδα να γράφεται στα επίσημα έγγραφα του αγώνα για συμπλοκή. Δεν είδα την ρίψη στον κ. Ίβιτς. Τον είδα όμως κάτω και πήγα και ενημέρωσα αμέσως τον διαιτητή. Είναι όλα και στο βίντεο. Όλοι το είδαν. Και οι διαιτητές και οι παρατηρητές. Ήταν ξαπλωμένος. Δεν μπορώ να ξέρω εάν είχε τις αισθήσεις του ή όχι. Ήταν αιμόφυρτος και στο γήπεδο και στα αποδυτήρια. Είχε αίματα και στα αποδυτήρια. Η αναστάτωση ήταν κυρίως στον πάγκο τον δικό μας και κυρίως λόγω του συμβάντος με τον Ίβιτς. Εγώ ενημέρωσα τον διαιτητή για το αντικείμενο σε Ίβιτς. Μετά ο 4ος και ο παρατηρητής έπραξαν το ίδιο. Προσωπικά πήγα και έδειξα το κουτάκι στον διαιτητή και μετά με απομάκρυναν. Με το που του έδειξα το κουτάκι πήγε αμέσως στα αποδυτήρια.

Είχε ενημερωθεί ο διαιτητής. Μόλις του έδειξα το κουτάκι ξαναλέω πως πήγε αμέσως στα αποδυτήρια. Ο διαιτητής ποτέ δεν είπε και δεν μας είπε να βγούμε να παίξουμε. Μας φώναξε 2 φορές και τον ενημέρωσα πως ο Ίβιτς πάει στο νοσοκομείο. Του είπαμε και για τις διατάξεις και ο ίδιος μας είπε ότι θα μας ενημερώσει για την απόφασή του. Μετά από 45 λεπτά λοιπόν μας φώναξε για διακοπή μετά και τα όσα είχαν γίνει με το θέμα Ίβιτς. Ο διαιτητής ψεύδεται ότι εγώ του είπα ότι δεν συνεχίζουμε. Τον ενημέρωσα για τον προπονητή και τον τραυματισμό και ότι θα πήγαινε στο νοσοκομείο. Αμσφισβητώ και τον παρατηρητή. Δεν είπα ποτέ εγώ ότι δεν συνεχίζουμε τον αγώνα επειδή χτύπησε ο Ίβιτς. Δεν ανταποκρίνεται τίποτα από αυτά στην πραγματικότητα. Λέει ψέματα και ο παρατηρητής ναι. Και για μένα και ισχυρισμό Γεροντίδη ότι δεν συνεχίζουμε. Για τις χειρονομίες του Ουάρντα δεν ξέρω εάν έκανε κάτι. Εγώ πήγα και ειδοποίησα τους διαιτητές. Δεν είδα τον Ουάρντα και το εάν έκανε χειρονομίες ή όχι».

Ο Κάρμης τόνισε προς τον Κωνσταντινίδη πως ήταν βαρύ το ότι είπε ότι άνοιξε το κεφάλι του Ίβιτς. «Ένα ράμμα έκανε. Είναι αυτό αρκετό για να πείτε κάτι τέτοιο;», του επισήμανε. «Κοιτάξτε δεν έχω τελειώσει ιατρική. Το κεφάλι του προπονητή ήταν ανοιχτό και έτρεχε αίμα. Ήταν άσχημα και ήταν πεσμένος κάτω», είπε μεταξύ άλλων ο Κωνσταντινίδης που ξεκαθάρισε προς τον Κάρμη ότι δεν είναι αφελής και πως ξέρει το τι κάνει και το τι λέει. «Όχι εγώ δεν είχα ενημέρωσε πως λήφθηκαν μέτρα και θα συνεχιζόταν ο αγώνας», υπογράμμισε. Επήλθε νέος κύκλος έντασης με προεδρείο, ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό αλλά και συνέχιση της μαρτυρίας και με επίδειξη φωτογραφιών. «Ο τραυματισμός είναι αντίστοιχος με όσα μου δείχνετε», σχολίασε ο Κωνσταντινίδης.

ΚΑΡΜΗΣ: «ΧΑΝΑΤΕ ΜΕ 1-0 ΚΑΙ ΓΙ' ΑΥΤΟ ΖΗΤΑΓΑΤΕ ΔΙΑΚΟΠΗ»

Ο Κάρμης στην συνέχεια με έντονο ύφος είπε προς την πλευρά του ΠΑΟΚ ότι «χάνατε με 1-0 και γι' αυτό ζητάγατε διακοπή. Μπορεί μετά να κερδίζατε και να βάζετε 7 γκολ αλλά δεν το είδαμε αυτό. Πάτε να πάρετε το ματς στα χαρτιά. Δεν κερδίζαμε 1-0 και ήταν 10 - 10 οι παίκτες; Άρα εμείς δεν είχαμε πλεονέκτημα; Εσείς απλώς επιλέξατε να φύγετε. Έχετε δει τα άρθρα και τα κείμενα για ερμηνεία Όσκαρ του Ίβιτς;». Ο Κωνσταντινίδης απάντησε πως δεν τα έχει και δεν είναι δουλειά του. Το ίδιο απάντησε και για τις δηλώσεις Ίβιτς μετά τον τελικό. «Ο Ίβιτς έλεγε μπράβο στους μαχαιροβγάλτες», σχολίαζε σχετικά ο Κάρμης. Το προεδρείο έδωσε περιθώριο για υπομνήματα και επιπρόσθετα στοιχεία μέχρι το μεσημέρι της Πέμπτης στις 12. Μετά θα γίνει διάσκεψη επί των αποφάσεων. Ο Μαυρομάτης εκ μέρους του ΠΑΟΚ είπε πως «φτάσαμε στο σημείο να ζητάμε τραυματιόμετρο ενώ έχει χτυπήσει ένας προπονητής. Δυστυχώς δεν έχουμε εφεύρει τραυματιόμετρο. Οι κανονισμοί είναι κανονισμοί και θα δείτε το βίντεο και όλα όσα έγιναν και θα κατοχυρώσετε τον αγώνα σε εμάς. Ο Ίβιτς χτυπήθηκε και το αντικείμενο αυτό ήταν πρόσφορο για βλάβη. Ο διαιτητής ήταν σε σύγχυση και αυτό φάνηκε και από το ότι δεν έδειξε κόκκινες εκεί που έπρεπε».

ΜΠΙΡΔΑΣ: «ΜΕΓΑΛΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΙΣΟΝ ΜΕΓΑΛΕΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΕΣ, ΤΟ ΧΕΡΙ ΑΥΤΟ ΟΠΛΙΣΤΗΚΕ»

Ο Μπίρδας στα τελευταία του λόγια επί της διαδικασίας τόνισε πως «οι μεγάλες ομάδες έχουν και μεγάλες συμπεριφορές. Μεγάλες ομάδες ίσον μεγάλες συμπεριφορές.

Το κλίμα το τελευταίο διάστημα και τις τελευταίες 20 ημέρες από τον Παναθηναϊκό ήταν τέτοιο που αυτό το χέρι οπλίστηκε από κάπου για να ρίξει το αντικείμενο».

ΚΑΡΜΗΣ: «ΣΤΟ GOOGLE ΚΑΙ ΤΟ YOUTUBE ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΚΟΛΑΣΗ ΤΗΣ ΤΟΥΜΠΑΣ»

Η απάντηση από τον Παναθηναϊκό ήταν ιντερνετικού περιεχομένου. «Πραγματικά λυπάμαι κυρία πρόεδρε για ότι ελέχθη. Μπορείτε να googlάρετε ας μου επιτραπεί η έκφραση και να δείτε στο Google και στο youtube την κόλαση της Τούμπας. Να δείτε τι γίνεται και το τι σημαίνει Τούμπα. Εμείς κάναμε τα πάντα για να βρούμε τον δράστη και τον βρήκαμε», υπογράμμισε ο Κάρμης που στάθηκε στην διαδικασία της ένστασης και των άρθρων που στηρίζει και ενώ έκανε μνεία στο άρθρο 21 και στον διαχωρισμό ΚΑΠ με το Πειθαρχικό δίκαιο και τον Πειθαρχικό Κώδικα. Στάθηκε ξανά στο σκέλος των ευθυνών των ομάδων και ότι δεν έχει υπαιτιότητα ο Παναθηναϊκός καθώς η διακοπή ήρθε 45 λεπτά μετά το συμβάν με Ίβιτς. «Εάν ήταν μία πέτρα ή ένα στιλέτο τι θα γινόταν; Γιατί να υπάρξει μία διάλυση και μία εξόντωση ενός σωματείου; Για μένα το λάθος του διαιτητή ήταν ότι δεν έδειξε πάμε στην σέντρα και τότε να δούμε εάν θα κατέβαινε ή όχι ο ΠΑΟΚ ή εάν θα έκανε τις περσινές πρακτικές που του στοίχισαν και στο πρωτάθλημα. Γιατί θα πρέπει να εξοντωθεί ξανά ο Παναθηναϊκός ενώ έκανε τόση προσπάθεια να βρει τον δράστη; Κάναμε την Θύρα 13 εκκλησία. Άναψαν 3 πυρσοί. Αυτό δεν έχει γίνει ποτέ ξανά. Ζητάμε ξανά να μην καταλογίσετε υπαιτιότητα σε εμάς». Εκεί έκλεισε όλη η διαδικασία και μένουν πια οι αποφάσεις.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα