Ο προπονητής είναι λαχείο, αλλά...

Ο προπονητής είναι λαχείο, αλλά...

Ο προπονητής είναι λαχείο, αλλά...

bet365

Ο Μιχάλης Τσόχος ακούει το ρεπορτάζ ότι από ώρα σε ώρα κλείνει ο νέος τεχνικός του Ολυμπιακού και αναρωτιέται ποια ήταν τα κριτήρια με τα οποία προκρίθηκε ο εκλεκτός!

Φαίνεται πως ο Ολυμπιακός δεν είναι απλώς στην τελική ευθεία της απόφασής του για τον προπονητή που θα οδηγήσει την ομάδα στην επόμενη σεζόν, αλλά είναι στην γραμμή του τερματισμού έτοιμος να σπάσει την κορδέλα και να ανακοινώσει ακόμη και μέσα στις επόμενες ώρες τον... εκλεκτό.

Τα ονόματα που διαρρέουν εξακολουθούν να είναι πολλά, αλλά στην πραγματικότητα είναι πολύ λίγα. Από την Ισπανία μεριά τα πράγματα είναι λίγο πολύ ξεκάθαρα και σχεδόν όλα τα ονόματα που έχουν γραφτεί είτε δεν έρχονται στην Ελλάδα, είτε ζητούν χρόνο πολύ για να αποφασίσουν και ο Ολυμπιακός δεν έχει. Από τον Μαρθελίνιο και τον Εσκριμπά, μέχρι τον Πελεγκρίνο και τον Σετιέν όλοι μα όλοι έχουν βρει την επόμενη ομάδα τους ή τέλος πάντων έχουν αποφασίσει ότι δεν θα είναι ο Ολυμπιακός. Ο Μαρθελίνιο στην Βαλένθια, ο Εσκριμπά έμεινε στην Βιγιαρεάλ, ο Πελεγκρίνο θα παίξει πρώτα τον τελικό του Κυπέλλου με την Αλαβές και μετά θα αποφασίσει αν θα ανανεώσει μαζί της ή αν θα πάει στην Θέλτα, από την οποία φεύγει ο Μπερίσο για να πάει μάλλον στη Σεβίλλη από την οποία φεύγει ο Χόρχε Σαμπαόλι για να αναλάβει την Εθνική Αργεντινής. Ολες μα όλες οι... καραμπόλες δεν ευνόησαν τον Ολυμπιακό, αφού ακόμη και ο Σετιέν της Λας Πάλμας υπογράφει στην Μπέτις. Ούτε ο Χάβι Γκράθια δεν θέλησε να έρθει στην Ελλάδα, γιατί αν δεν πάει στη Σεβίλλη για την οποία επίσης ακούστηκε, μπορεί να πάει στην Θέλτα ή την Αλαβές αναλόγως με τις νέες καραμπόλες που μπορεί να προκύψουν.

Συνεπώς ο Ολυμπιακός ισπανική λύση από το πάνω ράφι, από αυτούς δηλαδή που δουλεύουν τώρα σε ισπανικούς συλλόγους, δεν έχει. Είτε πρέπει να σκεφτεί τις λύσεις των εξηντάρηδων και λίγο ξεχασμένων, τύπου Χουάντε Ράμος και Χοακίν Καπαρός, είτε να πειστεί από τον Ντάρκο Κοβάσεβιτς που επιμένει μετά μανίας για τον Μίροσλαβ Ντζούκιτς που είναι ισπανοθρεμένος και ως παίκτης και ως προπονητής, αλλά η τελευταία επιτυχία του ήταν το 2013 με την Βαγιαδολίδ. Αλλη λύση δεν φαίνεται ότι υπάρχει από την Ισπανία.

Καθημερινά ειδικά στοιχήματα (21+).

Από την Γαλλία με κάποιο τρόπο συντηρείται το όνομα του Ρεμί Γκαρντ αν και είναι δύσκολο να καταλάβεις για ποιόν λόγο πραγματικά ο Γκαρντ κάνει κλικ στον Ολυμπιακό με το βιογραφικό του να μην είναι σπουδαίο. Και αυτός όμως δεν μοιάζει να έχει σοβαρές πιθανότητες, τούτες εδώ τις ώρες.

Από τις υπόλοιπες περιπτώσεις, ο Ολυμπιακός εξετάζει ξανά τις “ελληνικές” περιπτώσεις του Λουτσέκσου της Ξάνθης και κυρίως του Τόμας Κρίστιανσεν του ΑΠΟΕΛ και βέβαια υπάρχει πάντα εκεί στη θέση του προπονητή ακόμη, ο Τάκης Λεμονής.
Οι απόψεις μέσα στο club είναι διαφορετικές. Υπάρχουν φωνές (μία από αυτές και ο Κριστιάν Καρεμπέ) που υποστηρίζουν ότι έτσι όπως κύλησαν τα πράγματα πρέπει να μείνει ο Λεμονής, ο οποίος ξέρει την ομάδα και μπορεί να την οδηγήσει στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Υπάρχουν άλλες που είναι είτε υπέρ του Κρίστιανσεν (“ήταν πολύ αποτελεσματικός με τον ΑΠΟΕΛ”, λένε χαρακτηριστικά) και υπάρχουν και αυτές υπέρ του Τζούκιτς για τον οποίο ο Ντάρκο Κοβάσεβιτς βάζει το χέρι του στην φωτιά.

Ανάμεσά τους υπάρχει και ο Βαγγέλης Μαρινάκης που είναι εκνευρισμένος με αρκετούς από τους συνεργάτες του που ψάχνουν εδώ και τρεις μήνες προπονητή και τελικά σοβαρές επιλογές στα δικά του μάτια δεν του προσφέρουν. Ο Μαρινάκης ζητάει συνεχώς προπονητή σημαντικό όνομα, αλλά τέτοιος δεν έχει βρεθεί που να έχει πειστεί να αναλάβει τον Ολυμπιακό.
Με την πίεση του χρόνου όμως να είναι πλέον μεγάλη ο Μαρινάκης πρέπει να αποφασίσει με αυτά που έχει, εκτός κι' αν προκύψει κάποια έκπληξη πραγματικά της τελευταίας στιγμής.

Ο Ολυμπιακός λοιπόν κινδυνεύει να πάρει ένα μεγάλο ρίσκο και να παίξει προκριματικά με προπονητή, το όνομά του οποίου δεν θα εμπνέει την απαιτούμενη σιγουριά σε αυτές τις περιπτώσεις. Βεβαίως και με προπονητή όνομα κανείς δεν θα ήταν βέβαιος, άλλωστε όταν μιλάμε για προπονητή όνομα δεν μιλάμε για τον Κόντε ή τον Πεπ, αλλά για τον Πάουλο Σόουζα, π.χ., αλλά θα υπήρχε η αίσθηση της ασφάλειας. Παρά ταύτα ο Ολυμπιακός φαίνεται ότι θα καταλήξει στον εκλεκτό που θα είναι κάποιος που επί της ουσίας δεν θα είναι ο εκλεκτός, αλλά αυτός που τελικά δέχτηκε την δουλειά.

Παρά ταύτα, ακόμη κι' αν ο Ολυμπιακός προχωρήσει σε μία τέτοια επιλογή και δεν κρατήσει τελικά τον Λεμονή, θα πρέπει αυτόν που θα πάρει να τον στηρίξει απόλυτα. Είτε μείνει ο Λεμονής, είτε ανακοινωθεί ο Τζούκιτς, ή ο Κρίστιανσεν ή ο Λουτσέσκου ή τέλος πάντων ο όποιος προπονητής που προφανώς δεν ήταν ούτε η πρώτη, ούτε η δεύτερη, ούτε η τρίτη σε προτεραιότητα επιλογή του club, θα πρέπει να στηριχθεί απόλυτα. Και η πρώτη στήριξη φαίνεται στον μεταγραφικό σχεδιασμό. Αν βέβαια δεν είναι ο Λεμονής, ο οποίος ξέρει καλά την ομάδα, ο νέος προπονητής θα πρέπει να στηριχτεί και από τους ανθρώπους του Ολυμπιακού στο Ρέντη. Ο Ιμπαγάσα και οι υπόλοιποι θα πρέπει να κάνουν εντατικά μαθήματα γνωριμίας του ρόστερ στον νέο προπονητή, ο οποίος δεν έχει καθόλου χρόνου για να μάθει το υπάρχον υλικό και να αποφασίσει και για τις μεταγραφές. Και με δεδομένο ότι ο Ολυμπιακός έχει περίπου 30 παίκτες στο ρόστερ και άλλους 20 δανεικούς με 7-8 από αυτούς να παίζουν σοβαρά για επιστροφή, ο πονοκέφαλος γίνεται ακόμη μεγαλύτερος.

Ο Ολυμπιακός πέρυσι με την υπόθεση Μάρκο Σίλβα έπαθε μεγάλη ζημιά στο πρεστίζ του και η σεζόν τινάχτηκε στον αέρα όπως και τα ταμεία του συλλόγου. Το club χρειάστηκε να φτάσει στους 5 προπονητές για να βγάλει τη σεζόν! Ο χρόνος εδώ και εβδομάδες κυλά αντίστροφα για να μάθουμε αν στον Ολυμπιακό έμαθαν από εκείνο το λάθος ή αν πάνε για δεύτερο σερί καλοκαίρι το μπορεί να αποδειχτεί όχι καυτό, αλλά εφιαλτικό. Διότι ισχύει ότι ο προπονητής είναι και λίγο λαχείο κι' αν θα σου κάτσει, αλλά κυρίως ισχύει το πως θα τα ψάξεις για προπονητή και ποια θα είναι τα κριτήρια που θα βάλεις. Και ο Ολυμπιακός φαίνεται (εδώ είμαστε να δούμε όταν θα ανακοινωθεί αν κάνουμε λάθος) ότι τα κριτήρια που έβαλε για τον προπονητή είναι το εξής ένα: Ο,τι κάτσει...

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Μιχάλης Τσόχος
Μιχάλης Τσόχος

Ο Μιχάλης Τσόχος γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε πιστεύοντας ότι θα γίνει ψυχολόγος. Τελικά η ψυχολογία… γλίτωσε, όχι όμως και η δημοσιογραφία με την οποία ασχολείται επαγγελματικά για 25 χρόνια. Ξεκίνησε από τις εφημερίδες, τις οποίες θεωρεί ακόμη και σήμερα το μοναδικό πραγματικό σχολείο της δημοσιογραφίας και το ραδιόφωνο, το οποίο παραμένει η μεγάλη αγάπη του. Εργάστηκε στο «ΦΩΣ», στο «Βήμα», ενώ υπήρξε αρχισυντάκτης του Sportime και διευθυντής της SportDay. Η πρώτη του δουλειά ήταν ο Bwin ΣΠΟΡ FM, ενώ στο διαδίκτυο παραμένει πιστός στο gazzetta για πάνω από μία δεκαετία. Πέραν όλων των άλλων, τον… αντέχει και η τηλεόραση για πάνω από 10 χρόνια (Cosmote TV) και ο ίδιος αντέχει την ίδια γυναίκα που παντρεύτηκε πριν από 20 χρόνια (ήρωας είμαι!!!). Όλα τα παραπάνω τα… αντέχουν υπομονετικά οι δύο κόρες του.