Τα μεταγραφικά δεδομένα της ΑΕΚ!

Τα μεταγραφικά δεδομένα της ΑΕΚ!

Τα μεταγραφικά δεδομένα της ΑΕΚ!

bet365

Ο Γιώργος Τσακίρης «ανοίγει» τον φάκελο σχεδιασμού της Ένωσης, καταγράφει την «εντολή» Μαϊστόροβιτς στην... πιάτσα, εστιάζει στις ανάγκες, στους φευγάτους και... βλέπει πλέι οφ.

Το αγωνιστικό κομμάτι στην ΑΕΚ και μάλιστα η σημασία αυτού για το... αύριο της ομάδας και της πορείας – εξέλιξης του αγωνιστικού σχεδιασμού στο «κιτρινόμαυρο στρατόπεδο» είναι δεδομένα στο πιο κρίσιμο σημείο. Προφανώς και δεν χρειάζεται να εξηγήσω τον λόγο για τον οποίο το σημειώνω αυτό, αλλά ας θυμίσω απλά ότι μπαίνουμε από αύριο στην τελική ευθεία των πλέι οφ και ανάλογα με τα αποτελέσματα των αγώνων αυτών θα κριθούν σε σημαντικό βαθμό και όσα θα αφορούν το κομμάτι της προετοιμασίας του εκάστοτε club και ταυτόχρονα του προγραμματισμού για τη νέα σεζόν με ζητούμενο την ενίσχυση των ρόστερ...

Η παραπάνω παράγραφος εννοείται πως δεν σημαίνει ότι οι ομάδες περιμένουν τη τελευταία στιγμή για να προχωρήσουν τον αγωνιστικό τους σχεδιασμό! Άλλωστε αν ίσχυε κάτι τέτοιο δεν θα αποτελούσαν ήδη νέα κομμάτια του αγωνιστικού... παζλ της ΑΕΚ οι Τσιντώντας (τερματοφύλακας) και Γιακουμάκης (επιθετικός). Στην Ένωση περισσότερο ακόμη και από ότι συμβαίνει στον Ολυμπιακό έχει ήδη ξεκινήσει η μεταγραφολογία – ονοματολογία. Κυρίως έως και σήμερα με περιπτώσεις ποδοσφαιριστών που υπήρξαν, απασχόλησαν, αλλά συνιστούν επιλογές που έπονται των βασικών μεταγραφικών στόχων όπως τουλάχιστον τους αξιολογούν στην ΑΕΚ σύμφωνα με τις δικές τους προτεραιότητες.

Μοναδικές Στοιχηματικές Αποδόσεις, Άμεσες Αναλήψεις & Καλύτερη Εξυπηρέτηση (21+)!

Ας δούμε όμως τα δεδομένα που αφορούν τις μεταγραφικές αναζητήσεις των «κιτρινόμαυρων» τις οποίες τρέχει ο Ντάνιελ Μαϊστόροβιτς έχοντας τον ρόλο του αφεντικού της Ένωσης σε ότι αφορά τον αγωνιστικό σχεδιασμό για το ρόστερ της σεζόν 2017-2018. Θα βασιστούμε στα γεγονότα, σ' αυτά που όντως συμβαίνουν και όχι σε όσα μπορεί να γράψουν, ή να πουν, εντός κι εκτός συνόρων αφού από εδώ τα μαθαίνετε όλα χρόνια τώρα χωρίς να βάζουμε... πλάτες στους μάνατζερ συμμετέχοντας στα δικά τους παιχνίδια.

Αρκετό καιρό τώρα ο Σουηδός τεχνικός διευθυντής της ΑΕΚ προετοιμάζεται για να είναι απόλυτα έτοιμος στο κομμάτι που αφορά τις προσθήκες της ομάδας προκειμένου να δημιουργηθεί το δυναμικό εκείνο που θα καταφέρει να βοηθήσει την ομάδα να φτάσει στην επίτευξη των στόχων της: κυρίως να πραγματοποιήσει πρωταθλητισμό και να παίξει στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Δυο στόχους στους οποίους η Ένωση απέτυχε σε απόλυτο βαθμό τη σεζόν που σύντομα ολοκληρώνεται. Αυτός ήταν και ο μεγάλος σύμμαχος του «Majstro»: ο χρόνος για να δημιουργήσει και να τρέξει τελικά τον αγωνιστικό προγραμματισμό!

Πλην των ποδοσφαιριστών που προαναφέραμε (σ.σ.: Τσιντώντας και Γιακουμάκης) ότι αποτελούν ήδη μέλη του νέου ρόστερ της ΑΕΚ υπάρχει για παράδειγμα και η μεγάλη επιθυμία του ίδιου του τεχνικού διευθυντή να δει τον Μπαχούι με την κιτρινόμαυρη φανέλα την οποία τώρα φοράει ο Βάργκας και όπως όλα δείχνουν δύσκολα θα ξαναφορέσει. Ο Μαϊστόροβιτς βλέπει στο πρόσωπο του άσου του Αμβούργου (δεν αποτέλεσε βέβαια ουσιαστικά μέλος της γερμανικής ομάδας ποτέ) τον ιδανικό (τον θεωρεί και καλύτερο) αντικαταστάτη που θα δώσει περισσότερα απ' όσα πήρε η ομάδα από τον Βενεζουελάνο μεσοεπιθετικό που μοιάζει να έχει ήδη χαιρετίσει...

Από κει και πέρα όμως η ΑΕΚ χρειάζεται και ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ να βρει κι άλλον ακραίο επιθετικό είτε ο Χιμένεθ επιλέξει το 4-3-3 είτε το 4-2-3-1 (δεδομένα στην προετοιμασία όπως τον θυμάμαι στην Σλοβενία θα τα δουλέψει και τα δυο συστήματα). Η αλήθεια είναι πως η εντολή να ψάξουν για έναν ακόμη (αν αποκτηθεί ο Μπαχούι που συνιστά επιλογή Μαϊστόροβιτς, διαφορετικά θα πάει για δυο) ακραίο για τα... φτερά της επίθεσης.

Στα ραντεβού που κάνει ο τεχνικός διευθυντής της ΑΕΚ με τους ατζέντηδες (και από τον Φεβρουάριο έχει κάνει δεκάδες, όπως και πολλά ταξίδια με το πλέον πρόσφατο στην Ισπανία όπως είχε αποκαλύψει το gazzetta.gr) είναι ξεκάθαρος και απόλυτος έως τώρα σχετικά με το τι ψάχνει και τι θέλει η ΑΕΚ. Η... εντολή που 'χει δώσει ο Μαϊστόροβιτς στην «πιάτσα» των μάνατζερ είναι η εξής (και είναι ξεκάθαρη): οι ανάγκες για ενίσχυση αφορούν ένα αριστερό μπακ (για να μοιραστεί τη θέση με τον Ντίντακ), ένα στόπερ που θα μπορεί να παίξει αριστερός κεντρικός αμυντικός (αν είναι και αριστεροπόδαρος ακόμη καλύτερα), έναν ακραίο επιθετικό (σ.σ.: όπως ο ίδιος λέει: winger και ξεχωριστά με την περίπτωση Μπαχούι που επίσης παίζει στο... φτερό) και έναν επιθετικό (έως τώρα αφού εξαρτάται και τι θα γίνει με τους Αλμέιδα και Πέκχαρτ που ΔΕΝ καίγεται κανείς στην Ένωση να μείνουν στο ρόστερ)!

Τα παραπάνω λόγια έχει χρησιμοποιήσει ο «Majstro» δεδομένα σε παραπάνω από 5 ραντεβού με ατζέντηδες έως και προ ημερών... Εννοείται πως από τις αναζητήσεις προκύπτουν και εκείνοι που είναι κοντά στην πόρτα της εξόδου. Για τους Βάργκας και Πατίτο τα 'χουμε σημειώσει απ' όταν έμειναν εκτός αποστολής στην Τούμπα! Το πλέον πιθανό σενάριο είναι πως θα αποχαιρετίσουν και οι δυο. Άλλωστε δεν υπάρχει από κανέναν τους θετική απόκριση στην πρόταση που τους έχει γίνει από την ΑΕΚ (με μειωμένες αποδοχές απόλυτα δικαιολογημένα συγκριτικά με φέτος).

Προφανώς (και) η περίπτωση του Βινίσιους ανήκει στην κατηγορία των... φευγάτων. Στην Ένωση θα επιδιώξουν ίσως τον δανεισμό, ωστόσο θυμίζουμε ότι ο Βραζιλιάνος αποκτήθηκε ως ελεύθερος και δεν αποκλείεται να επιδιώξει να ψάξει τον επόμενο σταθμό της καριέρας του όπως ακριβώς ήρθε στην Αθήνα από την Λάτσιο. Ο Βινίσιους δεν ήταν σίγουρα Ντίας (δεν πιστεύω να ξεχάσατε ήδη τον Ουρουγουανό μπακ που είχε έρθει το καλοκαίρι και δεν ακούμπησε...) αλλά δεν πείθει και κανέναν στα Σπάτα πως μπορεί να αποτελέσει μαζί με τον Ντίντακ ισάξιο δίδυμο για το αριστερό άκρο της άμυνας. Η ΑΕΚ ψάχνει ακριβώς αυτό: έναν ικανό αριστερό μπακ που θα εκτοξεύσει τον ανταγωνισμό για τη φανέλα του βασικού στο αριστερό άκρο της άμυνας.

Υπάρχει και το θέμα του αριστερού στόπερ. Μια θέση που δεν είναι καθόλου εύκολη... Στη συγκεκριμένη θέση ο... φευγάτος είναι ο Δημήτρης Κολοβέτσιος τη στιγμή που τραυματίας είναι ο Λαμπρόπουλος που έκανε μια πολύ καλή σεζόν! Τσιγκρίνσκι, Βράνιες και Τζανετόπουλος δεν αρκούν σε καμία περίπτωση (τη στιγμή που δεν υπολογίζεται καν ο Μανωλάς) και είναι βασική ανάγκη και προτεραιότητα για την ΑΕΚ η εύρεση ενός κεντρικού αμυντικού: υπενθυμίζω δεδομένα για να παίζει αριστερό στόπερ με την... ευχή στα Σπάτα να είναι και αριστεροπόδαρος!

Στην γραμμή κρούσης να τα κάνουμε λίγο... πενηνταράκια αρχίζοντας με εκείνους που δεν θα μείνουν. Πολλά θα κριθούν από την υπόθεση των Πέκχαρτ (δεν φαίνεται τούτη τη στιγμή να υπάρχει πρόθεση ανανέωσης της συνεργασίας) και Αλμέιδα (δεν έχει πείσει κανέναν, αλλά έχει έναν ακόμη χρόνο συμβόλαιο) με την υποσημείωση πως μοιάζει δύσκολο να τους... φύγουν και τους δυο. Σε αυτά τα ονόματα προσθέστε και αυτό του Σέρχιο Αραούχο όπου πρέπει να γυρίσει στην Λας Πάλμας όπως είπε ξανά (και ξανά) ο κ. Ραμίρεζ (πρόεδρος του ισπανικού club) οπότε η ΑΕΚ όσο και να παλέψει να τον κρατήσει θα 'χει (και) το χρόνο αντίπαλό της για την ευρωπαϊκή της πρόκληση. Τώρα στο ενδεχόμενο να μη μείνει κανείς σε συνδυασμό με το διαφαινόμενο τέλος της κοινής πορείας με τον Χρήστο Αραβίδη μπορεί ο καθένας να καταλάβει πως η ΑΕΚ θα έχει στο δυναμικό της μόνο έναν προτού ξεκινήσει προετοιμασία: τον Γιακουμάκη, άντε να... βάλω και τον Μεληκιώτη που δεν ήρθε σαν φορ και ας μπορεί να ανταποκριθεί!

Προφανώς και δεν αναφέρω τον Μπακασέτα στους επιθετικούς αφού όπως πολύ σωστά είπε ο Μανόλο Χιμένεθ ο συγκεκριμένος είναι να παίζει είτε «δεκάρι» είτε γενικά δίπλα στον φορ περιοχής σε πιο ελεύθερο ρόλο. Άρα αν όντως αποχαιρετίσουν όλοι οι παραπάνω (που μοιάζει δύσκολο από κάθε άποψη) τότε η ΑΕΚ θα υποχρεωθεί να ψαχτεί για τουλάχιστον άλλους δυο (το λιγότερο) φορ προκειμένου να 'χει τουλάχιστον τρεις διαθέσιμους για τις αγωνιστικές υποχρεώσεις της στη διάρκεια της επόμενης σεζόν...

Αναμφισβήτητα θα 'χουμε ένα πολύ ενδιαφέρον καλοκαίρι και πάλι σε ότι αφορά το κομμάτι συνολικά το κομμάτι του αγωνιστικού σχεδιασμού της ΑΕΚ και εννοείται πως πάλι από εδώ, από το gazzetta.gr θα ενημερωθείτε για όλα όσα θα γίνουν! Τα ξαναλέμε λοιπόν σύντομα, πολύ σύντομα με μεταγραφές!

Υγ: Όπως θα διαβάσατε και από παραπάνω προφανώς και το δυνατό σημείο της ΑΕΚ όπου δεν θα υπάρξει κίνηση για προσθήκη είναι ο άξονας της μεσαίας γραμμής. Με Σιμόες, Γιόχανσον, Γαλανόπουλο και Αϊντάρεβιτς (τη στιγμή που σε τριάδα στα χαφ μπορεί να υπολογίζει για εκεί και τον Μάνταλο) είναι γεμάτα θεωρούν στα Σπάτα. Εννοείται πως στο ενδεχόμενο πώλησης κάποιου εκ των παραπάνω ποδοσφαιριστών που σας ανέφερα θα προκύψει ανάγκη απόκτησης αντικαταστάτη (αυτό ισχύει για κάθε θέση).

Υγ2: Διασυρμός με κάτω τα χέρια και χωρίς καν να ιδρώσει ΚΑΝΕΙΣ στο μπάσκετ. Ντροπή... Καλό θα είναι έπειτα από τέτοιες ήττες στην ΑΕΚ να το ΒΟΥΛΩΝΟΥΝ όλοι τους (πλην του αφεντικού)! Μέσα, έξω, δεξιά κι αριστερά στην ΚΑΕ... Να μη μιλάει κανείς. Κανείς όμως και αν το κάνει κάποιος να τον μαζεύουν, ή ακόμη και να τον απομακρύνουν. Σε μια τέτοια βαριά ήττα θα υπάρξει ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΜΕΝΑ και τεράστιο ανάθεμα από όλους. Και ευτυχώς γιατί αυτό σημαίνει και ότι όντως έχει επιστρέψει η ΑΕΚ στην κανονικότητά της. Δεν πειράζει κανέναν από μόνη της η ήττα. Η εικόνα είναι ενοχλητική εώς ακραία εμετική. Αδιαφορία στο 200% και κάποιοι να μιλάνε; Μαζευτείτε...

Υγ3: Αξίζει να μένουν εκτός αποστολής οι Πατίτο και Βάργκας; Μπορώ να δώσω τίμια τη συγκεκριμένη απάντηση; Όχι... Δεν έχουμε εικόνα από το τι συμβαίνει στα Σπάτα. Μπορούμε να μεταφέρουμε μαρτυρίες, αλλά έχει σημασία τι μπορεί να λέει ο ένας και ο άλλος; Όχι... Η εικόνα τους (και ειδικά του Αργεντινού) δικαιώνει τον Μανόλο Χιμένεθ. Μοιάζουν να μη θέλουν. Όπως και να 'χει πάντα σ' αυτές τις περιπτώσεις ο προπονητής γνωρίζεικ καλύτερα και ας με χαλάει λίγο γιατί έχω μεγάλη αδυναμία στον... Padre (σ.σ.: Βάργκας).

Yγ4: Η ΑΕΚ πρέπει να κερδίσει και ΜΟΝΟ στην Λεωφόρο. Δεν θα είναι εύκολο σε καμία περίπτωση. Αυτό είναι το πιο δύσκολο ματς της ΑΕΚ για να φτάσει στο στόχο της πρωτιάς. Αν κερδίσει τον εκπληκτικό τακτικά Παναθηναϊκό στο γήπεδό του θα έχει βάλει τις βάσεις για να πετύχει αυτό που θέλει. Οποιοδήποτε άλλο αποτέλεσμα σημαίνει: τέλος στη διεκδίκηση της πρωτιάς στα πλέι οφ και θα μετατρέψει και τη σεζόν σε απόλυτα αποτυχημένη (όχι ότι θα την κάνει και επιτυχημένη βέβαια, δεν γίνεται άλλωστε, με τέτοιες πρωτιές πανηγυρίζουν άλλοι πιο βόρεια)! Ο Χιμένεθ το ξέρει και το είπε στους ποδοσφαιριστές του. Τελικός των πλέι οφ είναι για την ΑΕΚ αυτό το ματς. Το κερδίζει και έπειτα υποδέχεται τον ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ. Μοιάζει μονόδρομος (με τις επιλογές της αποστολής) το 4-3-3. Για να δούμε...

Υγ5: Ξέρω ότι κάποιοι περιμένετε απαντήσεις σε ονόματα: «Παίζει του Σέκουλιτς;», σε πρώτο πλάνο όχι! «Υπάρχει του Ρέγιες;», έως σήμερα δεν υπήρξε καν αναφορά στο όνομά του από τον ίδιο τον Χιμένεθ. «Όντως πάμε για Σκόκο;», να του το πούνε κιόλας αν τον θέλουν όμως... Μπορώ να γράφω όλη μέρα, για Πουέρτας (που παίζει σαν περίτπωση stand by όπως εμείς σας αποκαλύψαμε), για Καρσελά τον οποίο κοίταξε και ο Ολυμπιακός αλλά ρωτήσαμε και εμείς (πολλά λεφτά και πολύ το ενδιαφέρον από την Ισπανία, αρέσει πολύ όμως) και πάει... γράφοντας! Εδώ, σε τούτο το site, διαβάζετε τις μεταγραφές και τα deals. Ελάχιστα θα διαβάσετε για παίκτες που έχουν προταθεί αν η απάντηση από την ΑΕΚ δεν είναι έστω κατ' αρχήν ένδειξη ότι θα ασχοληθεί...

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Γιώργος Τσακίρης
Γιώργος Τσακίρης

Όλα ξεκίνησαν για τον Γιώργο Τσακίρη το 1999 στο Παγκόσμιο Άρσης Βαρών στο ΣΕΦ. Έπειτα, ακολούθησε το Εθνοσπόρ το 2000 και το 2001 η παράλληλη ενασχόληση με το ρεπορτάζ της ΑΕΚ έως και σήμερα με σταθμούς καριέρας την SportDay στο ξεκίνημά της και στον ΣΠΟΡ FM 94.6 (όπου συνεχίζουμε), έπειτα στην Εξέδρα και από το 2011 στο καλύτερο «μαγαζί» απ' όλα: Gazzetta.gr. 22 χρόνια πλέον στο κιτρινόμαυρο ρεπορτάζ και συνεχίζουμε...